Shopify-baserte kundesegmentfiltre

Bruk denne referanseveiledningen for å forstå filternavn, operatører og verdier som brukes til å bygge kundesegmenter basert på Shopifys standardfiltre.

Dato for forlatt kasse

abandoned_checkout_date

Inkluderer kunder etter datoen de sist forlot handlekurven.

Operatører Nøyaktig på dato: =
Ikke på dato: !=
På eller før dato: <=
Før dato: <
På eller etter dato: >=
Etter dato: >
Mellom datoer: BETWEEN <date1> AND <date2>
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier
Format Absolutt dato: YYYY-MM-DD
Eksempler på datoforskyvning: -4w, -10y
Navngitt dato:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • De siste syv dagene: >= 7_days_ago
  • De siste 30 dagene: >= 30_days_ago
  • De siste 90 dagene: >= 90_days_ago
  • De siste 12 månedene: >= 12_months_ago
De navne datoene er standardverdier, og kan ikke endres. Bruk en datoforskyvning for egendefinerte datoer
Eksempel

Inkluder kunder som sist forlatte handlekurven i løpet av den siste uken: abandoned_checkout_date >= 7_days_ago

Inkluder kunder som sist forlatte handlekurven i løpet av de siste åtte månedene: abandoned_checkout_date > -8m

Merknader Datoverdiene er basert på hele dager, og avhenger av hvilken tidssone butikken befinner seg i.

Beløp brukt

amount_spent

Inkluderer kunder basert på hvor mye penger de har brukt i butikken.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Større enn: >
Mindre enn: <
Mindre eller lik: <=
Større eller lik: >=
Mellom: BETWEEN
Verdier
Format Nummerintervall: # AND #
Tall: #
Desimaltall: Desimaltegnet (.) brukes som skilletegn for desimaler.
Skilletegn for tusen, som komma eller mellomrom, godtas ikke.
Språkspesifikke formaterte tall godtas ikke.
Eksempel Inkluder kunder som har brukt 1 til 999,99 i butikken:
amount_spent BETWEEN 1 AND 999.99
Merknader
  • Valutaen som brukes baseres på valutaen som er valgt for butikken. Ikke spesifiser hvilken valuta som brukes ved å angi et valutasymbol.
  • BETWEEN inkluderer både start- og sluttverdiene. amount_spent BETWEEN 1 AND 100 inkluderer for eksempel kunder som har brukt minst 1 og så mye som 100.

Byer

customer_cities

Inkluder kunder med adresse i den angitte byen. Kunder med flere adresser kan inkluderes i mer enn ett kundesegment som bruker dette filteret.

Operatører Inneholder denne eksakte byen: CONTAINS
Inneholder ikke denne eksakte byen: NOT CONTAINS
Eksisterer ikke: IS NULL
Eksisterer: IS NOT NULL
Verdier
Format countryCode-regionCode-cityCode
Eksempel Inkluder kunder som har en adresse i New York City:
customer_cities CONTAINS 'US-NY-NewYorkCity'
Merknader For å finne et poststed kan du begynne å skrive inn navnet på byen og deretter velge den aktuelle verdien fra listen som vises.

Bedrifter

companies

Inkluderer kunder fra bedrifter som er konfigurert som B2B-kunder.

Operatører Inneholder nøyaktig denne bedrifts-ID-en: CONTAINS
Inneholder ikke nøyaktig denne bedrifts-ID-en: NOT CONTAINS
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Bedrifts-ID
Format
Eksempel Er en B2B-kunde:
companies NOT NULL
Er ikke en B2B-kunde:
companies NULL
Inkluderer kunder tilknyttet en bestemt bedrift:
companies CONTAINS 3778915041302
Merknader
  • Når du oppretter kundesegmentet kan du velge bedrift ved navn fra listen som vises. Alternativt kan du begynne å skrive navnet på bedriften, og deretter velge den fra listen.
  • Bedrifts-ID-en, ikke bedriftsnavnet, angis i koden. Når du beveger markøren over bedrifts-ID-en vises bedriftsnavnet.

Land eller områder

customer_countries

Inkluderer kunder som har adresse i det angitte landet eller området. Kunder som har flere adresser kan inkluderes i mer enn ett kundesegment som bruker dette filteret.

Operatører Inneholder denne eksakte lokalisasjonen: CONTAINS
Inneholder ikke denne eksakte lokalisasjonen: NOT CONTAINS
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Bruk ISO-landskoden på to bokstaver.
Format
Eksempel Inkluder kunder som har adresse i USA:
customer_countries CONTAINS 'US'
Merknader For å finne et land kan du begynne å skrive navnet på landet, og deretter velge den aktuelle verdien fra listen som vises.

Status for kundekonto

customer_account_status

Inkluderer kunder med angitt status for kundekontoen.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Verdier Avslått: 'DECLINED' Kunden ble invitert til å opprette en konto, men takket nei.
Deaktivert: 'DISABLED' Kunden har ikke opprettet en konto.
Aktivert: 'ENABLED' Kunden har opprettet en konto.
Invitert: 'INVITED' Kunden har blitt invitert til å opprette en konto.
Format
Eksempel Inkluder kunder som har blitt invitert til å opprette en konto, men har avslått:
customer_account_status = 'DECLINED'
Merknader

Dato kunden ble lagt til

customer_added_date

Inkluder kunder basert på datoen de ble lagt til i butikken.

Operatører Nøyaktig på dato: =
Ikke på dato: !=
På eller før dato: <=
Før dato: <
På eller etter dato: >=
Etter dato: >
Mellom datoer: BETWEEN <date1> AND <date2>
Verdier
Format Absolutt dato: YYYY-MM-DD
Eksempler på datoforskyvning: -4w, -10y
Navngitt dato:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • De siste syv dagene: >= 7_days_ago
  • De siste 30 dagene: >= 30_days_ago
  • De siste 90 dagene: >= 90_days_ago
  • De siste 12 månedene: >= 12_months_ago
De navngitte datoene er standardverdier og kan ikke endres. Bruk et datointervall for egendefinerte datoer.
Eksempel

Inkluder kunder som ble lagt til i løpet av den siste uken:
customer_added_date >= 7_days_ago

Inkluder kunder som ble lagt til i løpet av de siste åtte månedene:
customer_added_date > -8m

Inkluder kunder som ble lagt til i et gitt datointervall:
customer_added_date BETWEEN 2022-12-01 AND 2022-12-31

Merknader Datoverdiene er basert på hele dager, og avhenger av hvilken tidssone butikken befinner seg i.

Kundens e-postdomene

customer_email_domain

Inkluderer kunder hvis e-postadresse tilhører det angitte domenet. Domenenavnet er den delen av e-postadressen etter @-symbolet, for eksempel gmail.com.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier

Følgende domenenavn er oppgitt som forslag. Du er ikke begrenset til disse domenenavnene. Du kan manuelt angi alle andre gyldige domenenavn.

gmail.com: 'gmail.com'
yahoo.com: 'yahoo.com'
hotmail.com: 'hotmail.com'
aol.com: 'aol.com'
msn.com: 'msn.com'
live.com: 'live.com'
outlook.com: 'outlook.com'
yahoo.ca: 'yahoo.ca'
Format
Eksempel Inkluder kunder hvis e-postdomene er shopify.com:
customer_email_domain = 'shopify.com'
Merknader

Kundens språk

customer_language

Inkluder kunder basert på språket kunden bruker for å kommunisere med butikken.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Bruk ISO 639-1-språkkoden på to bokstaver.
Format

Følgende verdier er eksempler på noen vanlige ISO-språkkoder. Dataene dine er ikke begrenset til disse språkkodene. Du kan manuelt angi eventuelle andre gyldige språkkoder, men verdiene som tilbys deg som foreslåtte verdier i redigeringsprogrammet er de eneste som er tilgjengelige i kundeopplysningene dine.

Engelsk: 'en'
Fransk: 'fr'
Spansk: 'es'
Tysk: 'de'
Italiensk: 'it'
Japansk: 'ja'
Russisk: 'ru'
Eksempel

Inkluder kunder som kommuniserer med butikken på engelsk:
customer_language = 'en'

Ekskluder kunder som kommuniserer med butikken din på canadisk engelsk:
customer_language != 'en‑CA'

Merknader
  • Du kan legge til ISO-koden for nasjonale innstillinger i verdien for å spesifisere en dialect for dette språket. Du kan for eksempel bruke 'en‑US' for USA og 'en‑GB' for Storbritannia, eller 'pt‑PT' for Portugal og 'pt‑BR' for Brasil.
  • Filterverdien er eksplisitt og fungerer ikke som et jokertegn. Hvis filterverdien for eksempel er 'en', vil resultatene bare inkludere kunder hvis språk er satt til 'en'. Resultatene inkluderer ikke kunder med språket satt til 'en‑GB', 'en‑CA'og så videre.

Kundetagger

customer_tags

Inkluderer kunder basert på taggene deres.

Operatører Inneholder denne eksakte taggen: CONTAINS
Inneholder ikke denne eksakte taggen: NOT CONTAINS
Eksisterer ikke: IS NULL
Eksisterer: IS NOT NULL
Verdier Navnet på en kundetagg.
Format
Eksempel Inkluder kunder med taggen GoldStatus:
customer_tags CONTAINS 'GoldStatus'
Merknader

Tagger skiller ikke mellom store og små bokstaver.

Finn ut mer om tagger og vurderingene ved dem.

Status for e-postabonnement

email_subscription_status

Inkluderer kunder basert på hvorvidt de abonnerer på e-postmarkedsføring.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Ikke abonnert: 'NOT_SUBSCRIBED' Kunden abonnerer ikke på e-postmarkedsføring.
Abonnert: 'SUBSCRIBED' Kunden abonnerer på e-postmarkedsføring.
Venter: 'PENDING' Kunden er i ferd med å abonnere på e-postmarkedsføring.
Ugyldig: 'INVALID' Markedsføringstilstanden for kundens e-postadresse er ugyldig.
Format
Eksempel Inkluder kunder som har abonnert på e-postmarkedsføring:
email_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Merknader

Dato for siste bestilling

last_order_date

Inkluderer kunder som la inn sin siste bestilling på den angitte datoen.

Operatører Nøyaktig på dato: =
Ikke på dato: !=
På eller før dato: <=
Før dato: <
På eller etter dato: >=
Etter dato: >
Mellom datoer: BETWEEN <date1> AND <date2>
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier
Format Absolutt dato: YYYY-MM-DD
Eksempler på datoforskyvning: -4w, -10y
Navngitt dato:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • De siste syv dagene: >= 7_days_ago
  • De siste 30 dagene: >= 30_days_ago
  • De siste 90 dagene: >= 90_days_ago
  • De siste 12 månedene: >= 12_months_ago
De navngitte datoene er standardverdier og kan ikke endres. Bruk et datointervall for egendefinerte datoer.
Eksempel

Inkluder kunder hvis siste bestilling ble lagt inn siden forrige uke:
last_order_date >= 7_days_ago

Inkluder kunder hvis siste bestilling ble lagt inn for åtte måneder siden:last_order_date > -8m

Merknader Datoverdiene er basert på hele dager, og avhenger av hvilken tidssone butikken befinner seg i.

Antall bestillinger

number_of_orders

Inkluderer kunder basert på antall bestillinger de har lagt inn i butikken.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Større enn: >
Mindre enn: <
Mindre eller lik: <=
Større eller lik: >=
Mellom: BETWEEN
Verdier Verdien du angir må være et heltall.
Format Nummerintervall: # AND #
Nummer: #
Eksempel Inkluder kunder som har lagt inn mer enn ti bestillinger:
number_of_orders > 10
Merknader BETWEEN inkluderer både start- og sluttverdiene. number_of_orders BETWEEN 1 AND 100 inkluderer for eksempel kunder som har lagt inn minst én bestilling og så mange som 100 bestillinger.

Forventet forbruksnivå

predicted_spend_tier

Inkluder kunder som ligger innenfor det angitte forventede forbruksnivået.

Dette filteret er bare tilgjengelig hvis butikken har gjort mer enn 100 salg.

Finn ut mer om forventet forbruksnivå.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier 'HIGH'
'MEDIUM'
'LOW'
Format
Eksempel Inkluder kunder på HØYT-nivået:
predicted_spend_tier = 'HIGH'
Merknader

Status for produktabonnement

product_subscription_status

Inkluderer kunder som har den angitte statusen for produktabonnement.

Dette filteret er bare tilgjengelig hvis du bruker en abonnementsapp.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Aktiv: 'SUBSCRIBED' Kunden har et aktivt produktabonnement.
Kansellert: 'CANCELLED' Kunden har kansellert produktabonnementet.
Utløpt: 'EXPIRED' Kundens produktabonnement har utløpt.
Mislykket: 'FAILED' Kunden har en mislykket betaling.
Aldri abonnert: 'NEVER_SUBSCRIBED' Kunden har aldri abonnert.
På pause: 'PAUSED' Kunden har satt produktabonnementet på pause.
Format
Eksempel Inkluder kunder med et aktivt produktabonnement:
product_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Merknader

Kjøpte produkter

products_purchased()

Inkluderer kunder som har kjøpt det angitte produktet. I tillegg kan du inkludere kunder som har kjøpt produktet i løpet av et angitt datointervall.

Operatører Inneholder denne eksakte produkt-ID-en: CONTAINS
Inneholder ikke denne eksakte produkt-ID-en: NOT CONTAINS
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Produkt-ID
Format

Støttede tidsintervaller:

Alltid: products_purchased()
På eller før dato: products_purchased(before: <date>)
På eller etter dato: products_purchased(after: <date>)
Datointervall: products_purchased(before: <date>, after: <date>)

Støttede datoformater:

Absolutt dato: YYYY-MM-DD
Eksempler på datoforskyvning: -4w, -10y
Navngitt dato:
  • I dag: = today
  • I går: = yesterday
  • De siste syv dagene: >= 7_days_ago
  • De siste 30 dagene: >= 30_days_ago
  • De siste 90 dagene: >= 90_days_ago
  • De siste 12 månedene: >= 12_months_ago
De navngitte datoene er standardverdier og kan ikke endres. Bruk et datointervall for egendefinerte datoer.
Eksempel Siden 1. januar 2022 inntil i dag:
products_purchased(after: 2022-01-01) CONTAINS 3778915041302
Innenfor de siste 30 dagene:
products_purchased(after: 30_days_ago)
Før 1. januar 2022:
products_purchased(before: 2022-01-01)

I datointervaller spiller ikke rekkefølgen på før- og etter-parameterne noen rolle. Du kan legge inn mellom 1. januar 2022 og 1. juni 2022 (inklusivt) på en av følgende måter:

Mellom 1. januar 2022 og 1. juni 2022 (inklusivt):
products_purchased(after: 2022-01-01, before: 2022-06-01) CONTAINS 3778915041302
Mellom 1. januar 2022 og 1. juni 2022 (inklusivt):
products_purchased(before: 2022-06-01, after: 2022-01-01) CONTAINS 3778915041302
Merknader
  • Når du oppretter kundesegmentet kan du velge produktet ved navn eller bilde fra listen som vises. Alternativt kan du begynne å skrive tittelen på produktet, og deretter velge det fra listen.
  • Produkt-ID, ikke produkttittel, angis i koden. Når du holder musepekeren over produkt-ID-en vises produkttittel og bilde.

SMS-abonnementsstatus

sms_subscription_status

Inkluderer kunder basert på hvorvidt de abonnerer på markedsføring via SMS-meldinger.

Finn ut mer om å innhente kundenes kontaktinformasjon.

Operatører Er lik: =
Er ikke lik: !=
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Abonnert: 'SUBSCRIBED' Kunden abonnerer på markedsføring via SMS-meldinger.
Venter: 'PENDING' Kunden er i ferd med å abonnere på markedsføring via SMS-meldinger.
Trukket tilbake: 'REDACTED' Kunden har en ventende tilbaketrekking grunnet en GDPR-slettingsforespørsel
Ikke abonnert: 'UNSUBSCRIBED' Kunden har frameldt seg markedsføring via SMS-meldinger.
Ikke abonnert: 'NOT_SUBSCRIBED' Kunden har aldri abonnert på markedsføring via SMS-meldinger.
Format
Eksempel Inkluder kunder som har abonnert på markedsføring via SMS-meldinger:
sms_subscription_status = 'SUBSCRIBED'
Merknader

Stater eller provinser

customer_regions

Inkluderer kunder som har adresse i det angitte området i et land. Kunder som har flere adresser kan inkluderes i mer enn ett kundesegment som bruker dette filteret.

Operatører Inneholder denne eksakte lokalisasjonen: CONTAINS
Inneholder ikke denne eksakte lokalisasjonen: NOT CONTAINS
Finnes ikke: IS NULL
Finnes: IS NOT NULL
Verdier Bruk ISO-landskoden med ISO 3166-2-underseksjonskoden.
Format
Eksempel Inkluder kunder som har adresse i staten New York:
customer_regions CONTAINS 'US-NY'
Merknader For å finne et område kan du begynne å skrive navnet på området, og deretter velge den aktuelle verdien fra listen som vises.