Bruke bilderedigeringen

Du kan bruke bilderedigeringsprogrammet til å redigere og endre størrelse på bilder du vil bruke i Shopify-administratoren.

Før du redigerer bilder, bør du forstå hvordan bildenes høyde- og breddeforhold påvirker hvordan de vises på nettsteder.

Forståelse av bildets høyde- og breddeforhold

Bildets høyde- og breddeforhold er forholdet mellom bredden og høyden. For eksempel vil et bilde som er 200 piksler ganger 400 piksler ha et høyde/breddeforhold på 1:2. Et bilde som er 150 piksler ganger 450 piksler har et høyde- og breddeforhold på 1:3.

Bilder kan være i ulike størrelser og likevel ha samme høyde- og breddeforhold. For å beregne om bildene har samme høyde- og breddeforhold må du dele hvert av bildenes bredde med høyden og sammenligne resultatene.

Når du bruker et konsekvent høyde- og breddeforhold for alle bildene av en bestemt type, vises de bedre side ved side, fordi alle vises i samme størrelse. Hvis du for eksempel vil at produktbildene dine skal vises som samme størrelse innenfor en samling, må de ha samme høyde- og breddeforhold.

Du kan bruke bilderedigeringsprogrammet til å beskjære bildene dine slik at de har samme størrelsesforhold.

Åpne bilderedigereren

Du kan bruke bilderedigering til å redigere produktbilder.

Steg:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Produkter.

2. Klikk på navnet på produktet som har bildet som du vil redigere.

3. Klikk på produktbildet du vil redigere i Medier-seksjonen.

Beskjære et bilde

Du kan beskjære et bilde for å fjerne en del av det. Det er nyttig når du bare vil vise en del av et bilde eller du vil endre bildets høyde- og breddeforhold.

Steg:

1. Klikk på Beskjær.
  2. Ram inn bildeområdet du vil beholde:

• Klikk på Frihånd for å beskjære bildet til en tilpasset størrelse. Du kan klikke og dra i hjørnene av det fremhevede området, eller klikke inne i det fremhevede området og dra det til en annen plassering.
    • Klikk på Opprinnelig for å beskjære bildet til samme størrelsesforhold til bildet. Du kan klikke og dra i hjørnene av det fremhevede området, eller klikke inne i det fremhevede området og dra det til en annen plassering. Størrelsesforholdet blir det samme som det opprinnelige bildet når du endrer størrelsen.
    • Klikk på Kvadrat for å beskjære bildet til en kvadrat. Du kan klikke og dra i kvadratets hjørner for å endre størrelse, eller klikke inni kvadratet for å dra det til en annen posisjon. Størrelsesforholdet for kvadraten blir det samme når du endrer størrelsen.
  3. Klikk på Bruk for å beskjære bildet.

4. Når du er ferdig med endringene i bilderedigeringen, klikker du Lagre.

Tegne på et bilde

Kanskje du vil tegne på et bilde for å legge til en strek, fremheve en del av bildet eller legge til et design.

Steg:

1. Klikk på Tegn.
  2. Velg farge og penselstørrelse.
  3. Klikk og dra på bildet for å tegne.
  4. Klikk på Bruk for å legge til tegningen.
  5. Når du er ferdig med endringene i bilderedigeringen, klikker du Lagre.

Du kan bruke viskelæret til å fjerne hele eller deler av en tegning. Viskelæret fjerner ingenting fra originalbildet.

Endre størrelsen på et bilde

Du kan endre størrelsen på et bilde for å endre bildets faktiske størrelse.

Steg:

1. Klikk på Endre størrelse.
  2. Angi den nye bildebredden. Som standard er Lås proporsjoner valgt, slik at bildehøyden automatisk oppdateres og størrelsesforholdet bevares. Hvis du bare ønsker å justere høyde eller bredde på et bilde, kan du klikke på Lås proporsjoner for å oppheve valget av innstillingen. Skalering av bildet når Lås proporsjoner ikke er valgt kan gjøre at bildet forvrenges.
  3. Klikk på Ferdig for å endre størrelse.
  4. Når du er ferdig med endringene i bilderedigeringen, klikker du Lagre.

Endre bilderetning

Du kan snu eller rotere et bilde for å endre visningsretningen. Du kan også vippe bildet innenfor bilderammen.

Steg:

1. Klikk på Roter.
  2. For å endre bilderetningen:

• Klikk på Roter med klokken for å snu bildet.
    • Klikk på knappene Vend vertikalt eller Vend horisontalt for å vende bildet.
  3. Klikk på Bruk for å endre bilderetningen.

4. Når du er ferdig med endringene i bilderedigeringen, klikker du Lagre.

Fjerne eller erstatte bakgrunnen i et bilde

Du kan bruke Shopify Magic til å fjerne eller erstatte bakgrunnen i et bilde i bilderedigeringsprogrammet.

Finn ut mer om generering av medier med Shopify Magic.

Tilbakestill endringer i et bilde

Hvis du har endret et bilde med Shopifys bilderedigeringsprogram, kan du velge å tilbakestille alle endringer tilbake til originalbildet, selv etter at endringene er lagret. Tilbakestilling av et endret bilde kan ikke angres, så hvis du likevel ønsker å bruke eller beholde endringer i bildet, må de gjøres på nytt manuelt.

Steg:

1. Klikk på Tilbakestill til original.
  2. Klikk på Tilbakestill i dialogboksen Vil du tilbakestille bildet til originalen?.

Meldingen Tilbakestilt til original vises for å bekrefte at endringen er gjort.