Opprette en kundeprofil

Hvis en kunde ikke har kjøpt fra deg før, kan du opprette en kundeprofil for vedkommende.

En kundeprofil kan inneholde følgende informasjon:

• For- og etternavn
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Merknader
  • Leveringsadresser
  • Hvorvidt kunden ønsker å motta markedsføringsinformasjon
  • Hvorvidt kunden er fritatt for skatt
  • Kundetagger

Opprett en kundeprofil manuelt

Steg:

1. Fra Shopify POS-appen trykker du Legg til kunde.
  2. Trykk på Legg til ny kunde*.
  3. Angi kundens opplysninger. Du må angi minst fornavnet på kunden.
  1. Valgfritt: For å lagre kundens opplysninger uten å legge til kunden i handlekurven, må du deaktivere Legg til kunde i handlekurv.
  2. Trykk på Lagre.

Kundeledet profilopprettelse

Hvis du har Shop Pay aktivert i butikken, kan du bruke valg av kundekvittering til å innhente kundeopplysninger og opprette kundekontoer i butikken med Shopify POS. Kunden velger hvordan de vil motta kvitteringen under betalingsprosessen. Hvis informasjonen deres samsvarer med en Shop-konto, vises den i kassen, og kunden kan velge å motta kvitteringen i Shop-appen, på e-post, på SMS eller som en kvitteringsutskrift. Hvis kunden godtar å motta en digital kvittering, opprettes en kundekonto for kunden.

Når en kunde betaler hos deg for første gang, blir de bedt om å velge hvorvidt de ønsker å motta markedsføringskommunikasjon fra deg før de godtar kvitteringen. Som standard er dette alternativet innstilt likt som eksisterende innstillinger for e-post- og SMS-markedsføring.