Brukerstøtte for temaer

Før du tilpasser temaet, bør du sørge for at du forstår hvilket brukerstøttenivå som er tilgjengelig. Hvis du gjør grunnleggende tilpasninger, kan du få brukerstøtte fra temaets utvikler. Før du gjør omfattende endringer av temaet ditt, bør du lese listen vår over ytterligere ressurser for brukerstøtte for temaer.

Les retningslinjene våre for design for å finne ut mer om tilpasninger som Shopify ikke støtter.

Her finner du brukerstøtte for temaet ditt

Brukerstøtten du kan få, er avhengig av hvem som lagde temaet ditt.

Gratis temaer fra Shopify

Hvis du bruker et gratis tema fra Shopify, kan muligens brukerstøtteteamet vårt hjelpe deg med veiledninger som støttes og andre små endringer. Selv om Shopify kan hjelpe deg med mange tilpasninger, støttes ikke enkelte typer tilpasning.

Hvis du bruker et Basic Shopify-abonnement eller høyere, kan du få 60 minutter gratis designbrukerstøtte. Etter at du har kontaktet kundestøtteteamet og forklart hva forespørselen din dreier seg om, kan du forvente å få en statusoppdatering innen 2–4 virkedager.

Teamet vårt sporer tiden de bruker på hver forespørsel om temamodifisering du sender inn. Hvis du bruker alle 60 minuttene gratis brukerstøtte, kan du kontakte en Shopify-ekspert for å få mer hjelp. Du kan sjekke andre alternativer for brukerstøtte i Ytterligere ressurser for temastøtte.

Betalte temaer

Hvis du ikke bruker et gratis tema fra Shopify, ble temaet ditt laget av en tredjepartsutvikler av temaer. For å finne brukerstøtte kan du se brukerstøttedokumentasjonen for temaet ditt eller kontakte temautvikleren.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Klikk på Temainnstillinger-fanen.

3. Klikk på Les dokumentasjon eller Brukerstøtte:

Brukerstøtte for temaer

Shopifys retningslinjer for design

Selv om Shopifys brukerstøtte kan gi brukerstøtte til en rekke grunnleggende tilpasninger, må du huske at Shopify ikke kan hjelpe med disse oppgavene:

• Implementere veiledninger som ikke støttes
  • Tilpasse eller feilsøke temaer som inneholder vesentlige kodeendringer
  • Installere, fjerne eller modifisere apper fra tredjeparter (apper som ikke er utviklet av Shopify)
  • Tilpasse eller feilsøke tredjepartskode (koden er ikke utviklet av Shopify, inkludert kode fra eksperter og fora)
  • Tilpasse eller feilsøke innhold som er lagt til via redigeringsprogrammet for rik tekst.
  • Legge til nye skrifttyper
  • Redigere lysbildefremvisninger (inkludert skalering, beskjæring og funksjonalitet)
  • Legge til popup-vinduer
  • Legge til ytterligere knapper for Legg i handlekurv på produktsider eller samlingssider
  • Endre rullegardinmenyer til knapper
  • Gjøre et tema bredere eller smalere
  • Reparere et tema som ikke er mottakelig
  • Legge til uendelig rulling (viser flere produkter eller mer innhold etter hvert som siden blar nedover)
  • Redigere bilder (inkludert beskjæring, justering av fargeprofiler, fjerning av bakgrunner osv.)
  • Legg til en effekt når musepekeren beveger seg over produktbilder
  • Legge til etiketter eller merker på samlingssider
  • Legge til fargekart
  • Implementere endringer som gir misvisende eller villedende informasjon til kunder
  • Flytte funksjoner fra ett tema til et annet
  • Endre fargen til betalingsikoner
  • Redigere koden for kassen (med unntak av for Shopify Plus)
  • Tilpassede oversettelsestjenester (inkludert maler for bestillingsskriver og e-postvarsel)
  • Oppgi kodingsinstruksjoner eller tilbakemeldinger

Dette er ikke en fullstendig liste over tilpasning som ikke støttes. Shopifys brukerstøtte vurderer om tilpasning er kvalifisert for hver enkelt sak.

Støttede nettlesere

Temaets oppsett, leseopplevelse og kjøpshandlinger må støtte følgende nettlesere og utgivelser:

Nettleserere for datamaskiner

• Safari – de to siste utgivelsene for Mac
  • Chrome – de siste tre utgivelsene for Mac og PC
  • Firefox – siste tre utgivelser for Mac og PC
  • Edge – de to siste utgivelsene for PC
  • Internet Explorer – IE 11 kun for PC

Mobilnettlesere

• Mobil Safari – de to siste utgivelsene for iOS
  • Chrome mobile – de siste tre utgivelsene for Android og iOS
  • Samsung Internet – de siste to utgivelsene for Android

Nettvisninger og andre applikasjoner

Temaer må ha støtte for bla gjennom -og kjøpshandlinger når de gjengis i nettvisninger for følgende applikasjoner:

• Instagram – siste utgivelse for Android og iOS
  • Facebook – siste utgivelse for Android og iOS
  • Pinterest – siste utgivelse for Android og iOS

Sidens innlastingshastighet

Hvis du føler at nettstedet til nettbutikken din lastes inn sakte for kundene dine, kan du kjøre en hastighetstest for nettsider fra en tredjepart, som kan fastslå årsaken. Disse testene kan vise hvorvidt det er appene, bildene eller annet innhold – eller en kombinasjon av alle tre – som gjør nettstedet tregere.

Siden hver side på nettstedet ditt inneholder forskjellig innhold, er det best å teste en rekke sider, for eksempel hjemmesiden, samlingsider, produktsider og bloggsider, for å se hvor kunder kan oppleve høyere innlastingstid.

Hvis du oppdager at apper gjør nettstedet ditt tregere, iverksetter du disse tiltakene for å bidra til å øke hastigheten:

• Fjern unødvendige apper
  • Få hjelp fra tema- og apputvikleren
  • Lei en Shopify-ekspert

Hvis du oppdager at bilder gjør nettstedet ditt tregere, iverksetter du disse tiltakene for å bidra til å øke hastigheten:

Hvis du oppdager at annet innhold gjør nettstedet ditt tregere, iverksetter du disse tiltakene for å bidra til å øke hastigheten:

Andre faktorer for sidens innlastingshastighet kan være kundens nettleserversjon eller -buffer, kundens Internett-leverandør eller nåværende problemer på Shopify-statussiden.

Hvis en hastighetstest for innlasting av sider ikke viser store problemer, ber du kunden om å sjekke at de bruker den nyeste versjonen av nettleseren, hvorvidt vedkommende har tømt bufferen nylig og at Internett-leverandøren ikke opplever feil eller dårlig yteevne.

Tilleggsressurser

Selv om Shopify ikke støtter omfattende eller avansert tilpasning av tema, finnes det flere andre brukerstøtteressurser.

Forum for å diskutere temadesign

I Shopify Design-forumet finner du råd om hvordan du redigerer HTML, CSS eller Liquid for å tilpasse nettbutikken din. Hvis du trenger hjelp med å redigere temafiler, kan du prøve å legge ut spørsmålet ditt på «Shopify Design»-forumet. Du kan også søke gjennom innleggene for å se hva andre Shopify-kjøpmenn gjør med temaene sine.

Forum for tilbakemeldinger om butikken din

Du kan be om veiledning og tilbakemeldinger om farger, skrifttyper og andre designavgjørelser for butikken din, fra «Feedback On My Store»-forumet.

Brukerstøtte for apper

Hvis du trenger hjelp med en app som ble utviklet av Shopify, kontakter du Shopifys brukerstøtte for å få hjelp.

Hvis du trenger hjelp med en tredjepartsapp, finner du appen på Shopify App Store og klikker på Få brukerstøtte for å kontakte apputvikleren.

Redigeringsprogram for rik tekst

Hvis du trenger hjelp med å formatere innholdet ditt med redigeringsprogrammet for rik tekst, prøver du å installere en app for å redigere sidene i butikken.

Shopify Theme Store

Hvis du vil ha hjelp med å legge til funksjonalitet i temaet ditt, for eksempel et sidefelt, bildezoom, en ekstra lysbildefremvisning eller uendelig rulling, bør du vurdere å bruke et annet tema i stedet. Hvis temaet ditt ikke har funksjonaliteten du er ute etter, søker du etter et tema som passer behovene dine bedre, i Theme Store.

Shopify Experts

Shopify Experts er erfarne fagfolk som har omfattende kunnskap om opprettelse, oppdatering og perfeksjonering av Shopify-temaer.

Hvis du vil finne en designer eller utvikler som kan tilpasse temaet ditt, går du til katalogen med Shopify Experts.