Overstappen van Fraud Protect naar Shopify Protect

Op deze pagina kun je lezen hoe je Shopify Protect in plaats van Fraud Protect kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen frauduleuze en niet-herkende terugboekingsredenen bij Shop Pay-transacties.

Overstappen van Fraud Protect naar Shopify Protect

Als Fraud Protect al is geactiveerd voor je winkel en je wilt overstappen naar Shopify Protect, heb je twee opties:

1. Fraud Protect blijven gebruiken: als je Fraud Protect wilt blijven gebruiken, hoef je niets te doen. Je bestellingen op Shopify Payments blijven beschermd tegen frauduleuze terugboekingen en je betaalt een toeslag op beschermde bestellingen.
  2. Overstappen naar Shopify Protect: als je liever Shopify Protect gebruikt, deactiveer je Fraud Protect. Als je Fraud Protect eenmaal hebt gedeactiveerd, kun je het niet meer heractiveren. Als je Fraud Protect deactiveert, worden je Shopify Payments niet meer beschermd. Bestellingen op Shop Pay zijn echter gratis beschermd tegen frauduleuze terugboekingen.

Aandachtspunten voordat je Fraud Protect deactiveert

Het is belangrijk te weten dat je Shopify Protect en Fraud Protect niet allebei kunt gebruiken. Je kunt Fraud Protect blijven gebruiken of deactiveren en overstappen naar Shopify Protect.

Alle beschermde bestellingen die werden geplaatst terwijl Fraud Protect actief was, blijven beschermd, ook nadat je Fraud Protect hebt gedeactiveerd. Het filter Beschermingsstatus blijft zichtbaar op de pagina Bestellingen, zodat je kunt zien welke bestellingen werden beschermd toen Fraud Protect actief was.

Fraud Protect deactiveren

1. Lees door wat de gevolgen zijn van het deactiveren van Fraud Protect.
  2. Controleer of Shop Pay is geactiveerd voor je winkel.
  3. Klik in je Shopify-beheercentrum op Instellingen.
  4. Klik op Betalingsproviders.
  5. Klik naast Fraud Protect voor Shopify Payments op Fraud Protect deactiveren.
  6. Klik op Deactivering bevestigen.

Een bestelling beschermen met Shopify Protect

Als je een bestelling met Shopify Protect wilt beschermen, volg je de stappen die worden uitgelegd in de documentatie over het beschermen van bestellingen met Shopify Protect.