Een bestelling beschermen met Shopify Protect

Op deze pagina kun je leren hoe je bestellingen met Shopify Protect kunt beschermen.

Vereisten om een bestelling te beschermen met Shopify Protect

Ga als volgt te werk om een bestelling met Shopify Protect te beschermen:

• Handel de bestelling binnen zeven dagen na plaatsing af.
  • Voeg traceringsinformatie toe, inclusief de vervoerder.
  • Zorg dat de bestelling binnen tien dagen na plaatsing bij een vervoerder is.

Voordat je verder gaat met de bescherming van bestellingen, controleer je eerst of Shop Pay is geactiveerd in je winkel en lees je de Servicevoorwaarden van Shopify Protect goed door.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.
  2. Klik op het bestelnummer van een openstaande bestelling die je wilt beschermen.
  3. Handel de bestelling af binnen zeven dagen na het plaatsen van de bestelling. Verzend, afhankelijk van de vervoerder, de bestelling op een van de volgende manieren:

• Als je Shopify Shipping gebruikt, selecteer je Verzendlabel aanmaken en koop je een verzendlabel.
    • Als je een andere vervoerder gebruikt dan Shopify Shipping, voltooi je de volgende stappen:
      1. Klik op Artikel(en) afhandelen.
      2. Voer het trackingnummer in dat je van de bezorgdienst hebt gekregen en selecteer vervolgens de naam van de vervoerder. De tracking-URL wordt weergegeven in de e-mails met de verzendbevestiging en verzendingsupdates voor de klant. Sommige services of apps van derden geven mogelijk automatisch een trackingnummer voor de bestelpagina weer.
  4. Optioneel: Als je de klant wilt laten weten wanneer de bestelling is afgehandeld, selecteer je Verzendgegevens nu naar de klant verzenden.

5. Bevestig de fulfilment van de bestelling.

• Als je Shopify Shipping gebruikt, voltooi je de volgende stappen:
      1. Selecteer een verzendservice.
      2. Klik op Verzendlabel kopen.

- Als je een andere vervoerder gebruikt dan Shopify Shipping, klik je op Artikel(en) afhandelen.

1. Lever de bestelling bij de geselecteerde vervoerder binnen tien dagen na plaatsing van de bestelling.