Een klantenlijst aanleggen voor e-mailmarketing

Je kunt e-mailmarketing gebruiken om uw bedrijf te laten groeien en relaties op te bouwen met uw klanten. Het verzenden van nieuwsbrieven naar klanten die zich aanmelden voor uw mailinglijst is een prima manier om hen op de hoogte te stellen van nieuwe producten en aanstaande acties en promoties.

Je kunt meer te weten komen over hoe je je bedrijf kunt laten groeien met e-mailmarketing op het Shopify-blog.

E-mailadressen van klanten verzamelen

Zend om juridische en privacyredenen alleen promotionele e-mails naar klanten die ermee hebben ingestemd marketinginformatie te ontvangen van uw online winkel. Klanten kunnen marketinginformatie accepteren door hun e-mailadres toe te voegen aan een aanmelding voor een nieuwsbrief in uw online winkel of door een selectievakje in te schakelen bij het afrekenen.

De betaalpagina voor een winkel met de naam John's Apparel. Het betaalformulier bevat het selectievakje 'Houd mij op de hoogte van exclusieve aanbiedingen'.

Nadat een klant marketinginformatie van uw online winkel heeft geaccepteerd, wordt zijn e-mailadres weergegeven op de pagina Klanten van uw Shopify-beheerder. Klik op Accepteert marketing om alleen de klanten te tonen die hebben ingestemd met het ontvangen van promotionele e-mails:

De pagina Klanten in de Shopify-beheerder. Verschillende klantfilters worden op tabbladen weergegeven en het tabblad Accepteert marketing is gemarkeerd.

Klant-e-mailadressen verzamelen bij de kassa:

Je kunt klant-e-mailadressen verzamelen bij het afrekenen.

Stappen:

1. Schakel in het gedeelte E-mailmarketing de optie Een aanmeldoptie weergeven bij het afrekenen in. Hiermee voegt u een selectievakje toe aan uw kassa. Hiermee voegt u een selectievakje om aan te melden toe aan uw kassa.

2. Optioneel: Selecteer De aanmeldoptie vooraf inschakelen. Hiermee wordt het selectievakje voor aanmelden bij de kassa voor klanten zonder een account vooraf ingeschakeld. Het selecteert ook vooraf het selectievakje voor klanten met accounts die op de klantenlijst Accepteert marketing staan. Het selectievakje is niet vooraf geselecteerd voor klanten met accounts die zich hebben uitgeschreven voor e-mailmarketing en niet op de klantenlijst Accepteert marketing staan.

3. Klik op Opslaan.

E-mailadressen van klanten op je startpagina verzamelen

Als u e-mailadressen van klanten op uw startpagina wilt verzamelen, voegt u een aanmeldingsgedeelte voor een nieuwsbrief toe aan uw online winkel. Met een aanmelding voor een nieuwsbrief verzamelt u e-mailadressen van uw klanten en slaat u ze op in het tabblad Accepteert marketing op de pagina Klanten in de Shopify-beheerder.

Raadpleeg de themadocumentatie voor hulp bij het toevoegen van een nieuwsbriefgedeelte aan uw online winkel.

Een e-mailmarketingcampagne opzetten

Voer deze stappen uit om een e-mailmarketingcampagne op te zetten:

1. E-mailadressen van klanten verzamelen.

2. Installeer een e-mailmarketing-app in de Shopify App Store.

3. Volg de instructies van de e-mailmarketing-app om deze te synchroniseren met uw lijst met klanten die hun e-mailadres toevoegen aan het gedeelte voor de nieuwsbriefaanmelding. Als uw thema geen aanmeldingsformulier voor e-mail heeft, gebruikt u een app voor e-mailmarketing die u kunt toevoegen aan uw winkel.

4. Gebruik de e-mailmarketing-app om nieuwsbrieven te maken en naar uw klanten te verzenden.