Uw winkel pauzeren of sluiten

Als u de winkeleigenaarbent, kunt u uw winkel tijdelijk pauzeren of volledig sluiten via het Shopify-beheercentrum. U moet contact opnemen met externe service-aanbieders die uw winkel gebruiken, om ervoor te zorgen dat uw winkel op de juiste manier wordt gepauzeerd.

U moet eventuele openstaande kosten betalen voordat u uw winkel kunt pauzeren of sluiten. Als u geen openstaande kosten in uw account heeft, ontvangt u geen factuur na het sluiten van uw winkel. Zie Uw Shopify-factuur bekijken voor meer informatie over uw factuur.

Als u uw Shopify-winkel pauzeert, moet u ook apps afzonderlijk annuleren om te voorkomen dat u app-kosten blijft betalen.

Als u een gratis proefversie heeft en u nog een abonnement moet kiezen, hoeft u geen actie te ondernemen om uw account te annuleren. Als u uw winkel pauzeert tijdens de gratis proefperiode, dan wordt uw gratis proefperiode niet verlengd. Als u het pauzeren van uw account opheft nadat uw gratis proefversie is verlopen, moet u een betaald abonnement selecteren om verder te kunnen werken in uw winkel.

Neem contact op met ondersteuning voor meer hulp bij het pauzeren of sluiten van uw winkel.

Uw Shopify-winkel pauzeren

Als u uw winkel pauzeert, wordt het afrekenen uitgeschakeld maar blijft uw winkel actief tegen een gereduceerde prijs van $ 14 USD per maand. Dit betekent dat klanten uw producten kunnen zien, maar ze niet kunnen kopen. U heeft ook toegang tot de Shopify-beheerder, waar u uw producten indien nodig kunt bewerken.

Als u weer producten wilt gaan verkopen, kunt u de pauzering van uw winkel op elk gewenst moment opheffen door een nieuw Shopify-abonnement te kiezen.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Winkelstatus op Winkel pauzeren.

2. Als u akkoord gaat met de voorwaarden en kosten, klikt u op Winkel pauzeren.

Uw winkel wordt gepauzeerd en blijft tegen lagere kosten actief. Wanneer u klaar bent om weer producten te gaan verkopen, kunt u de pauzering van uw winkel opheffen.

Een gepauzeerde winkel gebruiken

Nadat u uw winkel heeft gepauzeerd, kunnen klanten uw producten nog steeds zien, maar kunnen ze deze niet kopen. U kunt uw thema aanpassen om uw productprijzen te verbergen en de knop Aan winkelwagen toevoegen te verbergen, zodat klanten niet de mogelijkheid hebben iets te kopen terwijl uw winkel is gepauzeerd.

Als u uw producten niet wilt weergeven terwijl uw winkel is gepauzeerd, kunt u uw online winkel beveiligen met een wachtwoord. Op deze manier zien klanten uw producten niet terwijl uw winkel is gepauzeerd. U kunt uw wachtwoordpagina aanpassen en een bericht schrijven dat uw klanten zien terwijl uw winkel is gepauzeerd. Dit kan handig zijn als uw winkel seizoensgebonden is of alleen voor een bepaalde periode geopend is.

Al uw apps blijven actief nadat u uw winkel heeft gepauzeerd. Als u uw apps wilt pauzeren, moet u ze afzonderlijk annuleren.

Terwijl uw winkel gepauzeerd is, kunt u:

• toegang tot de Shopify-beheerder krijgen;
  • toegang tot basisrapporten over de prestaties van uw site krijgen;
  • uw webwinkel bekijken;
  • handmatige betalingen via conceptbestellingen accepteren.

Als u uw winkel pauzeert, kunt u de functionaliteit met betrekking tot afrekenen, POS, kortingen, herstel van afgebroken betalingen, cadeaubonnen en externe integratie (bijvoorbeeld het publiceren van uw producten op Facebook en Google) van uw onlinewinkel tijdelijk niet meer gebruiken.

De pauzering van uw Shopify-winkel opheffen

Wanneer u klaar bent om uw producten weer te verkopen, kunt u de pauzering van uw winkel opheffen.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingenen vervolgens op Abonnement en toestemmingen of Account.

1. Klik op Abonnementen vergelijken.

2. Selecteer een abonnement in de beschikbare opties. U krijgt niet automatisch weer het abonnement dat u had voordat u uw winkel pauzeerde.

Nadat u een Shopify-abonnement heeft geselecteerd, wordt de pauzering van uw winkel opgeheven.

Als u een wachtwoord voor uw winkel had ingesteld toen deze was gepauzeerd, kunt u het wachtwoord van uw online winkel verwijderen.

Uw Shopify-winkel sluiten

Opmerking

Om u te helpen de impact van de recente gebeurtenissen op uw winkel te verkleinen, garandeert Shopify dat alle gegevens en configuraties van uw winkel worden bewaard als u ervoor kiest uw winkel binnen 90 dagen na de sluiting opnieuw te openen.

Als u uw online winkel niet meer wilt runnen, kunt u deze op elk gewenst moment sluiten. In tegenstelling tot bij het pauzeren van uw winkel heeft u bij het sluiten van uw winkel geen toegang tot de Shopify-beheerder. Als u zich daar weer bij wilt aanmelden, moet u uw creditcardgegevens invoeren en uw winkel weer activeren.

Als u uw onlinewinkel sluit, kunt u geen nieuwe onlinewinkel maken met dezelfde winkelnaam of hetzelfde myshopify-domein.

Voordat u uw winkel sluit

Als u apps van derden heeft die uw betalingsgegevens hebben opgeslagen buiten Shopify, annuleert u die apps om te voorkomen dat u extern wordt gefactureerd nadat de winkel is gesloten.

Als u een aangepast domein heeft dat u via Shopify heeft gekocht, kunt u het naar een andere provider overzetten.

Als u een aangepast domein heeft dat u via een derde partij heeft gekocht, kunt u het in de beheerder uit uw winkel verwijderen. Als u uw domein niet uit uw Shopify-winkel verwijdert voordat u deze sluit, kunt u het mogelijk niet gebruiken voor een andere website.

Als u van plan bent uw winkel te sluiten en uw domein over te zetten naar een nieuw platform, houd er dan rekening mee dat de HTTP Strict Transfer Security (HSTS) van Shopify nog 90 dagen na de sluiting van uw winkel van kracht blijft op uw domein, zodat de veiligheid van uw gegevens en die van uw klanten gewaarborgd blijft.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.
  1. Klik in het gedeelte Winkelstatus op Winkel verkopen of sluiten.

2. Klik op Winkel sluiten.

3. Voer uw wachtwoord in om door te gaan.

4. U kunt nu contact opnemen met Shopify om te zien of we iets kunnen doen om u te helpen. Als u zeker weet dat u uw winkel wilt sluiten, selecteert u een reden in het vervolgkeuzemenu en klikt u op Winkel sluiten.

Om te bevestigen dat uw winkel is gesloten, kunt u naar de URL van uw winkel gaan en zien dat uw winkel niet meer wordt weergegeven.

Als u ervoor kiest uw winkel binnen 30 dagen na sluiting weer te openen, garandeert Shopify dat alle gegevens en configuraties van uw winkel zijn bewaard. Shopify kan niet garanderen dat gegevens langer dan 30 dagen na sluiting van uw winkel worden bewaard.

De blokkering van uw Shopify-winkel opheffen

Als u een betaling heeft gemist of als een betaling drie keer mislukt, wordt uw winkel geblokkeerd totdat u uw factuur vereffent met Shopify. Uw winkel wordt pas geblokkeerd als de vervaldatum van uw factuur is bereikt.

Shopify factureert in de tijdzone UTC. Als de creditcardbetaling bij de derde en laatste poging mislukt, wordt de winkel automatisch bevroren om 00:00 uur UTC op de datum waarop de factuur moet worden betaald. Als uw lokale tijdzone achter UTC-tijd ligt, zoals in Noord-Amerika, lijkt uw winkel een dag eerder te bevriezen. Betaal uw factuur om de blokkering van uw winkel op te heffen.

Stappen:

1. Meld u aan als winkeleigenaar.

2. Betaal het openstaande saldo in uw account.

Als u meerdere openstaande facturen heeft, wordt u gevraagd elke factuur volledig te betalen om de blokkering van uw winkel op te heffen.

Uw Shopify-winkel verkopen op Exchange Marketplace

Als u uw Shopify-winkel niet meer wilt runnen, maar geïnteresseerd bent in het verkopen van uw bedrijf, kan de Exchange-marktplaats van Shopify helpen. Het aanbieden van uw bedrijf op Exchange is een handige manier om het online te verkopen, en Exchange werkt samen met escrow.com om ervoor te zorgen dat de betalings-, vermelding-en overdrachtsprocessen eenvoudig en veilig zijn. Raadpleeg verkoop van een bedrijf op Exchange Marketplacevoor meer informatie over Exchange.