Je winkel pauzeren of sluiten

Als jij de winkeleigenaar bent en je winkel in aanmerking komt, kun je je Shopify-beheercentrum gebruiken om je winkel tijdelijk te pauzeren of volledig te sluiten.

Je kunt je winkel op de volgende manieren pauzeren:

Je kunt je winkel op de volgende manieren sluiten:

Als je een gratis proefversie hebt en je nog geen abonnement hebt gekozen, hoef je geen actie te ondernemen om je account te annuleren. Je kunt je winkel tijdens de gratis proefperiode niet pauzeren.

Neem contact op met Shopify-ondersteuning voor meer hulp bij het pauzeren of sluiten van je winkel.

Beslis welk Pause-abonnement bij je past

Niet beschikbaar voor: Shopify Plus

Er zijn twee manieren om je winkel te pauzeren. Kies het juiste abonnement voor jou, op basis van jesss vereisten.

Abonnement Pause and Build

Met het abonnement Pause and Build kun je je webwinkel onderbreken en in je winkel blijven werken tegen lagere abonnementskosten. Je hebt toegang tot je Shopify-beheercentrum om je winkel te optimaliseren en je producten te bewerken, maar je checkout is uitgeschakeld. Dit betekent dat je klanten je winkel bezoeken en je producten bekijken, maar ze kunnen je producten niet kopen.

Het abonnement Pause and Build kan voor jouw de juiste keuze zijn als je winkel bijvoorbeeld seizoengebonden is of als deze voor een bepaalde periode is geopend.

Je kunt het Pause and Build-abonnement alleen selecteren als je winkel minstens 60 dagen na het einde van je gratis proefperiode een betaald abonnement heeft.

Pause-abonnement

Met het abonnement Pauzeren kun je je winkel drie maanden pauzeren en betaal je geen abonnementskosten. Terwijl je bent gepauzeerd, kun je volledig van je winkel weglopen je concentreren op andere prioriteiten.

In tegenstelling tot het abonnement Pause and Build, heb je geen toegang tot je Shopify-beheercentrum, kun je niet aan je winkel werken of aan klanten verkopen wanneer je het abonnement Pauzeren hebt.

Bezoekers van je winkel worden geïnformeerd dat je winkel tijdelijk is gesloten. Je kunt e-mailadressen van bezoekers verzamelen zodat je je bezoekers kunt laten weten wanneer je je winkel opnieuw opent, en voor andere toekomstige communicatie.

Je kunt je winkel binnen die drie maanden op elk gewenst moment opnieuw openen door in te loggen en een nieuw abonnement te kiezen. Als je echter besluit je winkel niet binnen die drie maanden opnieuw te openen, wordt er een upgrade uitgevoerd naar het abonnement Pause and Build, met de verminderde abonnementskosten. Nadat je een upgrade hebt uitgevoerd, is je webwinkel nog steeds gesloten voor je klanten, maar heb je wel toegang tot je Shopify-beheercentrum en kun je in je winkel werken om deze gereed te maken, zodat je weer kunt beginnen met verkopen.

Je kunt alleen het Pause-abonnement selecteren als je winkel al ten minste 60 dagen na het einde van je gratis proefperiode een betaald abonnement heeft.

Pauzeer je winkel maar blijf eraan werken

Wanneer je het abonnement Pause and Build gebruikt, blijft je winkel draaien tegen een gereduceerde prijs van $ 9 USD per maand. Je hebt toegang tot je Shopify-beheercentrum en je kunt je producten wijzigen wanneer dat nodig is, maar je checkout is uitgeschakeld. Dit betekent dat klanten je producten kunnen zien, maar ze kunnen ze niet kopen.

Wanneer je het abonnement Pause and Build hebt, kun je het volgende doen:

• toegang tot het Shopify-beheercentrum krijgen;
  • toegang tot basisrapporten over de prestaties van je site krijgen;
  • je webwinkel bekijken;

Terwijl je winkel is gepauzeerd, kun je geen gebruik maken van checkout in je onlinewinkel, POS, kortingen, herstel van afgebroken betalingen, cadeaubonnen of integraties van derden zoals Facebook en Google om je producten te publiceren. Je kunt facturen voor conceptbestellingen verzenden, maar de klant kan het checkout-proces niet voltooien en conceptbestellingen kunnen niet worden geconverteerd naar realtime bestellingen.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Klik vanuit je Shopify-beheercentrum op Instellingen > Belastingen.

3. Klik op Abonnement pauzeren of annuleren > Abonnement pauzeren en bouwen.

4. Bekijk de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Overschakelen naar pauzeren en bouwen.

Je winkel wordt gepauzeerd en runt tegen een verminderde abonnementsprijs. Als je opnieuw wilt beginnen met de verkoop van producten, kun je je winkel op elk gewenst moment opnieuw openen door een nieuw abonnement te kiezen.

Werk aan je winkel met het abonnement Pause and Build.

Terwijl je het Pause and Build-plan gebruikt, kunnen klanten je producten nog steeds zien, maar ze kunnen ze niet kopen. Om je klantervaring te verbeteren, kun je je thema aanpassen om je productprijzen te verbergen en de knoppen Toevoegen aan winkelwagentje te verbergen, zodat klanten niets proberen te kopen terwijl je winkel gepauzeerd is.

Als je je producten niet wilt weergeven terwijl je winkel is gepauzeerd, kun je je onlinewinkel beveiligen met een wachtwoord. Op deze manier zien klanten je producten niet terwijl je winkel is gepauzeerd. Je kunt je wachtwoordpagina aanpassen en een bericht schrijven dat je klanten zien terwijl je winkel is gepauzeerd.

Al je apps blijven actief nadat je je winkel hebt gepauzeerd. Als je je apps wilt pauzeren, moet je ze afzonderlijk annuleren.

Heropen je winkel na Pause and Build

Wanneer je klaar bent om je winkel weer te openen, log je in en selecteer je een nieuw abonnement dat bij je past.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Abonnement.

3. Klik op Een abonnement selecteren en daarna op Abonnement kiezen voor het abonnement dat je wil.

4. Controleer de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Abonnement starten.

Nadat je een abonnement hebt geselecteerd, kun je weer verkopen.

Als je een wachtwoord voor je winkel had ingesteld toen deze was gepauzeerd, kun je het wachtwoord van je onlinewinkel verwijderen.

Pauzeer je winkel volledig en doe er afstand van

Als je een actieve merchant bent, kun je het abonnement Pause gebruiken om je winkel volledig te pauzeren en er even van weg te lopen. Je winkel wordt gepauzeerd tot maximaal drie maanden zonder dat je voor je abonnement betaalt. Je kunt je winkel tijdens de drie maanden op elk gewenst moment opnieuw openen. Als je na drie maanden je winkel niet opnieuw opent, wordt er een upgrade uitgevoerd naar het abonnement Pause and Build, dat $ 9 USD per maand kost.

App-kosten zijn gepauzeerd wanneer je je winkel pauzeert. Als je openstaande app-kosten in rekening brengt, worden die kosten in rekening gebracht wanneer je je winkel pauzeert. Terwijl je het Pauze-abonnement hebt, heb je geen toegang tot je Shopify-beheercentrum, kun je niet aan je winkel werken of aan klanten verkopen.

Voordat je begint, is het slim om een wachtwoordpagina te maken om je bezoekers te informeren dat je snel weer terugkeert. Je hebt geen toegang tot je wachtwoordpagina en je kunt deze terwijl je winkel is gepauzeerd ook niet bewerken.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement.

3. Klik op Abonnement pauzeren of annuleren en daarna op het abonnement Voor negentig dagen pauzeren.

4. Bekijk de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Winkel pauzeren.

Je ontvangt een e-mail om te bevestigen dat je winkel is gepauzeerd. Als je je winkel niet opnieuw opent, wordt je winkel na drie maanden automatisch bijgewerkt naar het abonnement Pause and Build voor USD 9 per maand.

Je winkel is gepauzeerd.

Open je winkel opnieuw nadat je je winkel hebt gepauzeerd

Wanneer je klaar bent om je winkel weer te openen, log je in en selecteer je een nieuw abonnement dat bij je past.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Abonnement.

3. Klik op Een abonnement selecteren en daarna op Abonnement kiezen voor het abonnement dat je wil.

4. Controleer de abonnementsgegevens zorgvuldig en klik vervolgens op Abonnement starten.

Nadat je een abonnement hebt geselecteerd, kun je weer verkopen.

Als je een wachtwoord voor je winkel had ingesteld toen deze was gepauzeerd, kun je het wachtwoord van je onlinewinkel verwijderen.

Je abonnement annuleren en je Shopify-winkel sluiten

Als je je onlinewinkel niet meer wilt runnen, kun je deze op elk gewenst moment sluiten. Als je je winkel hebt gesloten, heb je geen toegang meer tot het Shopify-beheercentrum. Als je je daar weer bij wilt aanmelden, moet je je creditcardgegevens invoeren en je winkel weer activeren.

Als je je onlinewinkel sluit, kun je geen nieuwe onlinewinkel maken met dezelfde winkelnaam of hetzelfde myshopify-domein.

Houd rekening met het volgende voordat je je winkel sluit:

• Zorg ervoor dat je eventuele openstaande kosten betaalt. Als je geen openstaande kosten op je account hebt, ontvang je geen factuur nadat je jouw winkel hebt gesloten. Voor meer informatie over facturering, raadpleeg je Shopify-factuur begrijpen.

• Bewaar je winkelinformatie door CSV-bestanden te exporteren. Je kunt ervoor kiezen om je facturen op te slaan door je factureringsgeschiedenis te exporteren.

• Annuleer apps van derden die je betalingsgegevens hebben opgeslagen buiten Shopify om te voorkomen dat je extern wordt gefactureerd nadat de winkel is gesloten.

• Als je cadeaubonnen verkoopt, moet je mogelijk openstaande kaarten oplossen. Je kunt het CSV-bestand met de cadeaubon van je winkel exporteren met de gegevens die je nodig hebt om openstaande kaarten op te lossen.

• Als je een aangepast domein hebt dat je via Shopify hebt gekocht, kun je het naar een andere provider overzetten.

• Als je een aangepast domein hebt dat je via een derde partij hebt gekocht, kun je het in het Shopify-beheercentrum uit je winkel verwijderen. Als je je domein niet uit je Shopify-winkel verwijdert voordat je deze sluit, kun je het mogelijk niet gebruiken voor een andere website.

• Zorg ervoor dat je automatisch verlengen voor je aangepaste domein op de website van je registrar uitschakelt om onverwachte kosten te voorkomen.

• Als je van plan bent je winkel te sluiten en je domein over te zetten naar een nieuw platform, let er dan op dat het HSTS-beleid (HTTP Strict Transfer Security) van Shopify van kracht blijft in je domein gedurende 90 dagen nadat je je winkel hebt gesloten. Dit beleid helpt om de veiligheid van informatie over je bedrijf en je klanten te verzekeren.

Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra stappen te ondernemen.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt er voor de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. Wacht tot de periode van 90 dagen voorbij is, of overweeg je domein naar een platform met ondersteuning voor HTTPS over te zetten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Abonnement.

2. Klik op Abonnement annuleren of Abonnement pauzeren of annuleren.

3. Controleer de opties om je abonnement te pauzeren of om je winkel te verkopen.

4. Als je nog steeds wilt annuleren, klik op Abonnement annuleren en winkel sluiten.

5. Selecteer een reden voor de annulering en klik vervolgens op Doorgaan.

6. Voer je wachtwoord in en klik vervolgens op Winkel sluiten.

Je ontvangt een e-mail om te bevestigen dat je winkel is gesloten. Je kunt je winkel nog steeds opnieuw openen of je openstaande facturen bekijken, en de informatie van je winkel is gegarandeerd voor twee jaar. Je kunt ook je winkel opnieuw openen en je abonnement pauzeren.

Je Shopify-winkel verkopen op Exchange Marketplace

Als je je Shopify-winkel niet meer wilt runnen, maar geïnteresseerd bent in het verkopen van je bedrijf, kan de Exchange-marktplaats van Shopify helpen. Het aanbieden van je bedrijf op Exchange is een handige manier om het online te verkopen, en Exchange werkt samen met escrow.com om ervoor te zorgen dat de betalings-, vermelding-en overdrachtsprocessen eenvoudig en veilig zijn. Raadpleeg Verkoop van een bedrijf op Exchange Marketplace voor meer informatie over Exchange.

De blokkering van je Shopify-winkel opheffen

Als je een betaling hebt gemist of als een betaling drie keer mislukt, wordt je winkel bevroren totdat je jouw rekening met Shopify vereffent. Je winkel bevriest pas op de vervaldatum van de factuur. Als je winkel is bevroren, heb je geen toegang tot het beheercenturm en kunnen klanten je winkel niet bekijken.

Shopify factureert in de tijdzone UTC. Als de betaling bij de derde en laatste poging mislukt, wordt de winkel automatisch bevroren om 00:00 uur UTC op de datum waarop de factuur moet worden betaald. Als je lokale tijdzone achter UTC-tijd ligt, zoals in Noord-Amerika, lijkt je winkel een dag eerder te bevriezen. Betaal je factuur om de blokkering van je winkel op te heffen.

Stappen:

1. Log in bij je winkel als de eigenaar van de winkel.

2. Betaal het openstaande saldo in je account.

Als je meerdere openstaande facturen hebt, wordt je gevraagd elke factuur volledig te betalen om je winkel te deblokkeren. Om je facturen te downloaden, kun je je factureringsgeschiedenis exporteren.