Blixtrea

Blixtreor kan ge stora möjligheter att sälja ett stort antal produkter på kort tid, men de kan kräva en viss förberedelse om du förväntar dig en stor ökning av kassabetalningar. I de flesta fall rekommenderas särskilda förberedelser endast om du kör en blixtrea och du förväntar dig att tiotusentals kunder går till kassan inom några minuter.

Till exempel har Shadi vanligtvis 10 000 besökare och 100 ordrar per dag. De kör en blixtrea och förväntar sig 50 000 besökare och 1000 ordrar under en 24-timmarsperiod. Denna försäljning kräver inte några särskilda förberedelser. Senare kommer Shadi's företag att vara med i ett större nätverk, och de har inrättat en blixtrea för att dra nytta av detta. De förväntar sig en betydande ökning i efterfrågan, med tiotusentals kunder som konkurrerar om lagret, och ett lager som säljer slut på några minuter varje gång det fylls på igen. Det är en kraftig ökning och kräver en viss förberedelse för att se till att blixtrean går smidigt.

Planera i förväg

Om du är upptäcker att din blixtrea kommer att generera tillräckligt med ordrar som du behöver förbereda i förväg bör du börja så snart som möjligt. Börja om möjligt med dina förberedelser flera veckor i förväg, så att du verkligen hinner.

Förbered förhandsgranskningsprodukter

Om du vill erbjuda en förhandsgranskning av de produkter som är med i din blixtrea bör du skapa unika förhandsgranskningsprodukter som är åtskilda från dem som du faktiskt kommer att erbjuda till försäljning när rean inleds. När du publicerar produkter i din webbutik med tillgängligt lager kan kunderna slutföra köp i kassan med produkterna. Även om vissa temaändringar kan dölja åtgärden Lägg till i varukorg bör du inte lita på dessa för att stoppa kunder från att genomföra köp.

Granska produktinformation för internationell försäljning

Om du säljer internationellt och tar upp tullavgifter och importskatter, kan du överväga att inaktivera inhämtning av tullavgifter och importskatter tills din rea har avslutats. Om du bestämmer dig för att ta upp tullavgifter och importskatter under rean, ska du granska dina reaprodukter för att se till att de har följande information:

Om du säkerställer att du har dessa fält ifyllda på dina rea-produkter får du hjälp att beräkna tullavgifter och skattekostnader för import. Om din produkt inte har ett HS-nummer eller en produkttyp kommer tullavgifter och importskatt inte beräknas för den produkten.

Skapa en sida med varumärkt lösenord

I händelse av ett tekniskt problem med en tredje part som påverkar din förmåga att betjäna dina kunder är den bästa åtgärden att låsa din butik för att förhindra att problemet förvärras. Om du aktiverar din lösenordssida kan nya besökare inte göra nya köp i din butik, men kunder som redan håller på att betala i kassan kan slutföra sina köp. Om du låser din butik blir det möjligt för dig att göra ändringar och lösa problemet i bakgrunden och användarna försäkras om att du arbetar på att lösa problemet och återuppta din försäljning.

Skapa ett tema med händelsespecifika produktkollektioner och produktsidor

Skapa en samling specifikt för dina rea-artiklar och om möjligt ett tema som belyser och förenklar dina produktsidor. Att visa upp enhetliga kollektioner och produktsidor under rean ger en enklare, snabbare köpupplevelse för dina kunder. Överväg särskilt att inaktivera följande:

• Menyer för kollektionsfiltrering
  • Rekommenderade produkter
  • Sociala nätverksflöden
  • Bildspel eller karusellvyer
  • Popups eller merförsäljningsfunktioner

Inaktivera distributionsplatser

Om du har mer än en aktiv distributionsplats inaktiverar du alla platser, med undantag för den som lager har tilldelats från för försäljningen.När du har mer än en aktiv lagerplats under en blixtrea kan det leda till att din webbshop svarar långsamt eller skapar fel som hindrar dina kunder från att slutföra betalningen i kassan.

Ta emot betalningar manuellt

Om du tar emot betalningar automatiskt bör du överväga att ändra dina inställningar till att ta emot betalningar manuellt under hela din blixtrea. Om du tar emot betalningar manuellt undviks potentiellt höga kreditkortsavgifter vid överförsäljning eller annullerade ordrar och det låter dig granska och bekräfta att ordrarna är legitima innan betalningen är slutförd och distributionsprocessen inleds.

Stäng av ny inloggningsmetod för kundkonto

Det finns två versioner av kundkonton: klassiska och nya kundkonton. I klassiska kundkonton kan kunder logga in med e-postadress och lösenord. I nya kundkonton kan kunderna logga in med en sexsiffrig verifieringskod för engångsbruk som skickats till deras e-postadress. När du kör en blixtrea kan din butik använda den klassiska inloggningsmetoden för kundkonton, men du kan inte använda inloggningsmetoden för nya kundkonton. Du kan dölja inloggning för nya kundkonton under en blixtrea. Shopify kommer fortfarande att associera ordrar med kunder i kassan även om kunden inte är inloggad på sitt kundkonto.

Granska funktioner från tredjepartsleverantörer

För stora blixtreor måste du se till att dina tredjepartsintegrationer kan hantera den ökade trafiken till din butik.

Appar

Om du har tredjepartsappar som en del av din kassaprocess bör du kontakta utvecklarna med en uppskattning av volymen av ordrar du förväntar dig och löptiden för din rea. De kan ge information om vad deras app kan hantera. Om de inte är säkra på att appen kan hantera den mängd kassaprocesser som du förväntar dig kan du överväga att inaktivera appen under hela rean.

Leveransappar

Leveransappar visar vanligtvis dåliga resultat under händelser med extremt stora volymer. Eftersom en kassabetalning inte kan slutföras om fraktkostnaderna inte tillhandahålls, bör du överväga att inaktivera leveransappar och transportörsberäknade kostnader under tiden som rean pågår. Du kan istället ställa in anpassade fasta avgifter direkt i din Shopify-administratör. Om du till exempel har en leveransapp installerad i din Shopify-administratör som tillhandahåller beräknade fraktkostnader till dina kunder, bör du överväga att inaktivera appen och istället använda dina egna anpassade fasta avgifter. Med dina egna anpassade fasta avgifter kan dina kunder slutföra kassabetalningen utan att behöva vänta på att fraktkostnaderna ska beräknas.

Obs! Om du använder Shopify Shipping bör du se till att du har inaktiverat dina egna transportörskonton och istället använder Shopifys transportörskonton.

Anpassade appar

Om du har anpassade appar installerade i din butik bör du granska dem för att se till att de är så effektiva som möjligt och att samtalsfrekvensen för API är tillräcklig. Om du är osäker på om en app kan hantera den volym du förväntar dig så ska du överväga att inaktivera den under hela din händelse. Se vår guide om hur du maximerar din användning av Shopify API för mer information.

Betalningsleverantörer

Kontakta din betalningsleverantör för att säkerställa att de kan hantera den försäljningsvolym du förväntar dig om du inte använder Shopify Payments. Överväg att inrätta en andra betalningsleverantör om din primära leverantör inte kan hinna med dina ordrar. Testa dina leverantörer i förväg för att se till att det inte uppstår några problem för dina kunder i kassan.

Externa betalningsleverantör

En extern betalningsleverantör är en tjänst som instruerar kunder att slutföra sin betalning utanför Shopify och innehåller betalningsalternativ som möjliggör senare eller uppdelad betalning. Dessa betalningsalternativ kan leda till överförsäljning av varor på grund av den tid det tar att överföra kassan till en tredjepartstjänst och tillbaka igen med fullständig betalningsinformation. Om du erbjuder ett betalningsalternativ som detta kan du överväga att inaktivera det under tiden som rean pågår.

Relaterade länkar