Paket för Shopifys distributionsnätverk

Ett paket är en produkt som kombinerar ett antal andra produkter. När ett paket säljs distribueras alla artiklar som finns i paketet. Till exempel kan ett paket vara en kostym som innehåller byxor och en kavaj. Produkter i ett paket kan även säljas separat.

Om du vill att Shopifys distributionsnätverk (SFN) ska distribuera dina paket, och dina produkter uppfyller alla krav, kan du skapa ett paket i din SFN-app.

Produkter som är en del av paket lagras separat i SFN och kan även säljas som enskilda artiklar. När SFN tar emot en order som innehåller ett paket plockar och packar SFN artiklar som tillhör paketet och distribuerar dem.

Lagerhållningsenheten (SKU) för ett paket kallas för paket-SKU, medan produkterna i paketet har en komponent-SKU.

Krav för att ställa in ett paket för SFN

Innan du kan skapa paket i SFN måste dina produkter uppfylla följande krav:

• Alla SKU:er måste uppfylla SFN:s produktbehörighetskrav.
  • Ett paket kan ha upp till 10 fysiska produkter.
  • Paketet och alla komponent-SKU:er för paketet måste vara produkter i SFN-appen.
  • Ditt SKU-paket måste ha en kvantitet på 0.

Du kan lägga till produkten för ditt paket via din Shopify-admin utan att behöva använda en inkommande överföring.

Om du vill skicka internationellt ska priset för dina paket-SKU och komponent-SKU vara högre än 0 USD.

Konfigurera ett paket i din SFN-app

Om dina produkter uppfyller kraven för paket kan du skapa ett paket i din SFN-app.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar och klickar sedan på Shopify Fulfillment Network.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på den produkt som du vill göra till ett paket.

4. På produktsidan klickar du på menyn Fler åtgärder och sedan på Skapa paket.

5. Välj de artiklar som du vill lägga till som komponenter i ditt paket.

6. För varje artikel anger du den kvantitet du vill ha i ett enskilt paket.

7. Klicka på Spara paket.

Om du säljer produkter som använder samma artikel som andra produkter kan du ställa in dessa produkter som paket och välja artikeln som en komponent-SKU.

Tillgängliga komponentkvantiteter för dina paket

För att sälja dina paket måste SFN ha tillräckligt många komponent-SKU:er för att kunna skapa varje paket. Om SFN inte har tillräckligt många komponent-SKU:er för att skapa ett enskilt paket vid ett distributionscenter, har ditt paket noll Tillgänglig kvantitet och visas som slut i lager i din butik.

Det Tillgängliga antalet paket avgörs av följande beräkningar:

• Antalet paket beror på den tillgängliga kvantiteten av komponentlagerhållningsenheter och hur mycket av varje som krävs för att göra paketet.
  • Det totala antalet tillgängliga paket är summan av antalet paket som kan skapas i SFN-nätverket.
  • Beräkning av pakettillgänglighet tar inte hänsyn till förbeställningar, reservationer och väntande distributionsförfrågningar för dess komponenter.

Anta till exempel att ett hårvårdspaket måste innehålla ett schampo och ett balsam. Om du har 10 schampon och 15 balsam i lager i vårt nätverk så kan du sälja 10 av dessa paket.

Få tillgång till den tillgängliga kvantiteten för ditt paket

Du kan komma åt det Tillgängliga antalet för ditt paket i produktlagret i din Shopify-administratör eller din SFN-app.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar och klickar sedan på Shopify Fulfillment Network.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på det paket som du vill komma åt.

Redigera ett paket i SFN

Du kan lägga till, ta bort och justera antalet komponent-SKU:er i ett befintligt paket. Om du vill redigera ett paket som har öppna ordrar som SFN ska distribuera, måste alla dessa ordrar distribueras eller annulleras.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Appar och klickar sedan på Shopify Fulfillment Network.
  2. Klicka på fliken Lager.

3. Klicka på den bunt som du vill redigera.

4. Klicka på Redigera paket.

5. Justera artiklarna och antalet artiklar som du vill ha i ditt paket.

6. Klicka på Spara paket.

Redigera produktinformation för ett paket

Om du vill ändra produktinformation om ett paket som inte är dess SKU, till exempel dess pris, varianter och tillgänglighet, kan du redigera produktdetaljerna i din Shopify-administratör.

Ändra SKU för ett paket

Om du vill ändra SKU för ett paket måste du ställa in ett nytt paket.

Om du vill att huvuddelen av informationen ska vara densamma kan du duplicera din produkt för det ursprungliga paketet för att skapa ett nytt.

För att förhindra att dina kunder köper det ursprungliga paketet måste du göra din ursprungliga produkt för paketet otillgänglig i alla försäljningskanaler.