Automatiskt generera innehåll i temaredigeraren

Genom Shopify Magic kan du använda dig av artificiell intelligens (AI) för att generera förslag till innehåll i din temaredigerare baserat på detaljer som du har angett, såsom rubriker och titlar.Innan du genererar automatisk text för ditt tema bör du granska tips för hur du använder Shopify Magics textgenerering.

Språk som stöds

​ Stöd för automatiskt genererade produktbeskrivningar är för närvarande tillgängligt på följande språk:

• Engelska
  • Tyska
  • Spanska
  • Franska
  • Italienska
  • Japanska
  • Portugisiska (brasiliansk portugisiska)
  • Kinesiska (förenklad)

Som standard är amerikansk engelska det som används för förslag på engelska. De språkdata som AI använder kommer främst från nordamerikanska källor så genererat innehåll kan innehålla felaktigheter och uttryck som är lokala för den regionen. Du kan ändra vilken del som helst av innehållsförslagen så att de matchar det som dina kunder förväntar sig.

Det språk som används för att generera dina språkförslag bestäms av standardspråket för ditt skyltfönster. Om ditt standardspråk för skyltfönster inte är ett av de språk som stöds är den här funktionen inte tillgänglig i din Shopify-admin. Uppdatera till ett språk som stöds för att använda den här funktionen.

Även om listan över språk som stöds är de språk som har verifierats och testats kan textgenereringen fungera för ytterligare språk för att avse kvalitet. Om du vill försöka skapa innehåll på ditt önskade språk genererar du först engelsk utdata och sedan använder sedan använder du appen Translate and Adapt för att översätta genererad utdata till önskat språk. ​

Generera innehåll för din webbutik

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Webbshop > Teman.
  2. Klicka på Anpassa bredvid det tema som du vill ändra.
  3. Välj ett textelement i ditt tema, till exempel en rubrik för bildbanner.
  4. I textrutan klickar du på ikonen Generera text i verktygsfältet.
  5. Ange några sökord för att visa vilken typ av innehåll du vill skapa, till exempel headline, title, subtitle eller announcement. Ju mer information som du lägger till, desto mer relevant är det föreslagna innehållet.
  6. Alternativ: Välj en ton för den genererade texten. Du kan välja en av de fördefinierade tonerna eller lägga till en anpassad ton. Läs mer om att välja en färg för din tematext.
  7. Klicka på Generera.
  8. Alternativ: Gör något av följande för att uppdatera föreslagen text och få en ny version:

• Klicka på Generera igen för att få nya förslag med samma inställningar.
    • För att ändra tonen i föreslagen text väljer du ett nytt alternativ för att ändra texten och klickar sedan på Generera igen.
  9. Valfritt: Använd pilarna under genererad text för att gå framåt och bakåt bland versionerna för att se olika versioner som du har genererat.

10. Klicka på det innehåll som föreslås och som du vill behålla.

11. Valfritt: redigera innehållet för att matcha butikens stil och varumärke.

12. När du har slutfört dina ändringar klickar du på Spara.

Förbättra temainnehållsförslagen som du får

Innehållet som du skapar måste kommunicera fördelarna med dina produkter på ett unikt sätt som återspeglar din butiks varumärke. Du får bättre resultat i ditt automatiskt genererade innehåll när du inkluderar mer information och väljer en ton som matchar ditt företag.

​Överväg att lägga till följande typer av information för att förbättra resultaten:

• Information om kunden: Ofta avspeglar det bästa innehållet din målkunds behov och intressen. Inkludera några sökord om vem produkterna passar perfekt för, som demografi (unga föräldrar) eller deras värderingar (miljömedvetna, naturnära). Denna information hjälper till att generera produktfördelar och bestämma vilket ordval som inkluderas i dina resultat.
  • Specifik information om material, produktionsmetod, passform, avsedd användning: Alla produktspecifikationer du anger kan omvandlas till paragrafer i ditt genererade innehåll.
  • Viktiga sökord eller termer för varumärket: Även om resultaten innefattar olika formuleringar av den information du tillhandahåller, sparas ofta speciella ord eller fraser, till exempel varumärkesnamn eller unika beskrivande ord. Om du till exempel beskriver ditt mint-läppbalsam som mint-tastic i sökorden kommer de genererade förslagen i många fall att innehålla den termen.
  • Övriga uppgifter: Du kan använda de uppgifter och bilder som du har lagt till i ditt tema för att ge dig idéer om vilka sökord du ska tillhandahålla, till exempel produktsäljare, produktkategorier eller namnen på dina produktserier.