Gendannelse af tabt kurv

Varer i en kundes indkøbskurv på det tidspunkt, de forlader betalingsprocessen, gemmes ikke.

Gendannelse af tabt kurv er kun muligt for salgskanalerne Webshop og Køb-knappen. Tabte kurve via Shopify POS eller tredjeparts salgskanaler modtager ikke e-mails om gendannelse af bestilling.

Gennemgå tabt kurv

Du kan gennemgå dine forladte betalinger for at finde mønstre, der kan antyde, hvorfor dine kunder ikke udfører ordrer.

Tabt kurv gemmes i Shopify-administrator i tre måneder. Hver mandag slettes tabte kurve, der er mere end tre måneder gamle, fra din administrator.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Tabt kurv.

Vis betalingshændelser fra en forladt bestilling

Hver gang en kunde prøver at betale for sin ordre, registreres der en betalingshændelse i historikken for den forladte bestilling. Du kan udvide betalingshændelser for at få flere oplysninger.

Betalingshændelser kan være nyttige, hvis en af dine kunder prøver at afgive en ordre, og betalingen mislykkes. Hvis en kunde kontakter dig, fordi kundens betaling ikke fungerer i betalingsprocessen, kan du se detaljerede oplysninger om betalingshændelsen og bruge oplysningerne til at hjælpe kunden.

Hvis det er lykkedes din kunde at betale i betalingsprocessen, skal du i stedet gå til ordrens tidslinje for at se betalingshændelser.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer > Tabt kurv i din Shopify-administrator.

2. Klik på en forladt bestilling.

3. Rul til Historik.

4. Klik på en betalingshændelse.

Historik – betalingshændelse for tabt kurv

Du kan manuelt sende en e-mail til kunden med et link til deres tabte indkøbskurv, så de kan gennemføre bestillingen, hvis de ønsker det.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer > Tabt kurv i din Shopify-administrator.

2. Klik på nummeret for den bestilling, du vil gendanne.

3. Klik på Send en e-mail om gendannelse af indkøbskurv.

1. Valgfrit: Du kan indtaste en tilpasset meddelelse og klikke i feltet ud for hver e-mailadresse, du vil sende en kopi til.

Tilpas meddelelse om tabt kurv

2. Klik på Gennemgå e-mail.

3. Gennemgå din e-mail, og klik på Send meddelelse, eller klik på Tilbage for at foretage ændringer.

Status for gendannelse på siden Tabt kurv opdateres kun til at blive vist som gendannet, hvis kunden gennemfører ordren ved hjælp af det pågældende link.

Du kan automatisk sende en e-mail til kunder, efter de har forladt deres betalingsproces. Hver e-mail indeholder et link til kundens tabte kurv, hvilket gør det muligt for dem at fuldføre deres betalingsproces, hvis de ønsker det. Du kan redigere e-mailskabelonen ved at tilføje et logo eller ændre farveskemaet.

En e-mail om gendannelse sendes ikke vedrørende en tabt kurv i følgende situationer:

• Hvis en potentiel kunde opretter mere end én tabt kurv i træk, bliver der kun sendt én e-mail til den pågældende potentielle kunde.
  • Hvis en potentiel kunde opretter én eller flere tabte kurv og herefter gennemfører et samt, før e-mailen om gendannelse bliver sendt, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis der opstod en fejl under betalingsprocessen, da kunden forsøgte at fuldføre betalingsprocessen, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis din butik ikke understøtter levering til kundens adresse, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis du giver kunden mulighed for at indtaste et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse ved bestilling, og kunden vælger at angive et telefonnummer, kan e-mailen ikke sendes.
  • Hvis ingen af produkterne i bestillingen er tilgængelige til køb (for eksempel ikke er på lager), sendes e-mailen ikke.
  • Hvis alle produkterne i bestillingen er gratis, og kunden ikke besøger leveringssiden for at tilføje et leveringsgebyr, eller hvis levering også er gratis, sendes e-mailen ikke.

Hvis du har konfigureret din butik til at sende e-mails om gendannelse automatisk, indeholder siden Tabt kurv værktøjstip, der forklarer, hvorfor e-mailen om gendannelse ikke blev leveret.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Tabt kurv skal du markere Send automatisk e-mails om tabt kurv.

2. Under Send til skal du vælge, hvem du vil sende en e-mail om gendannelse til:

- Alle med en tabt kurv - E-mailabonnenter med en tabt kurv

1. Under Send efter skal du vælge det antal timer, Shopify skal vente, før der sendes en e-mail om tabt kurv:

- Aldrig. Du kan stadig manuelt sende en e-mail til kunder. - 1 time efter - 6 timer efter - 10 timer efter (standard) - 24 timer efter

1. Klik på Gem.

Du kan gennemgå status for hver e-mail om tabt kurv ved at tå til Ordrer og derefter klikke på Tabt kurv. Status for hver e-mail om gendannelse findes i kolonnen*Status for e-mail. Status for tabt kurv findes under **Status for gendannelse*.

Når en e-mail er sendt, anses bestillingen kun for at være gendannet, hvis kunden klikker på linket til gendannelse og gennemfører bestillingen. Hvis en kunde gennemfører en ordre ved at vende tilbage til websitet uden at bruge linket til gendannelse, markeres den tabte kurv ikke som gendannet.

Rapporten E-mails om tabt kurv

Shopifys rapport E-mails om tabt kurv kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvor effektive disse e-mails er til at få dine kunder tilbage i webshoppen for at gennemføre en transaktion.

Rapporten fortæller dig, hvor mange sessioner og gennemførte ordrer dine påmindelses-e-mails har resulteret i. Du kan også se oplysninger, som f.eks. konverteringsrater, samlet antal salg, gennemsnitlig ordreværdi, gennemsnitlig antal solgte produkter samt antallet af førstegangskøbere.

Rapporten viser kun data fra den 18. november 2019 og nyere.