Gendannelse af forladte betalinger

Varer i en kundes indkøbskurv på det tidspunkt, de forlader betalingsprocessen, gemmes ikke.

Gendannelse af forladte betalinger er kun muligt for salgskanalen Webshop, salgskanalen Køb-knappen og engrossalgskanalen Plus. Forladte betalinger via Shopify POS eller tredjeparts salgskanaler modtager ikke en e-mail om gendannelse af en forladt betaling.

Gennemgå dine forladte betalinger

Du kan gennemgå dine forladte betalinger for at finde mønstre, der kan antyde, hvorfor dine kunder ikke gennemfører ordrer.

Forladte betalinger gemmes i Shopify-administratoren i tre måneder. Hver mandag slettes forladte betalinger, der er mere end tre måneder gamle, fra din administrator.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer i din Shopify-administrator.

2. Klik på Forladte betalinger.

Vis betalingshændelser fra en forladt betaling

Hver gang en kunde prøver at betale for sin ordre, registreres der en betalingshændelse i historikken for den forladte betaling. Du kan udvide betalingshændelser for at få flere oplysninger.

Betalingshændelser kan være nyttige, hvis en af dine kunder prøver at afgive en ordre, og betalingen mislykkes. Hvis en kunde kontakter dig, fordi kundens betaling ikke fungerer i betalingsprocessen, kan du se detaljerede oplysninger om betalingshændelsen og bruge oplysningerne til at hjælpe kunden.

Hvis det er lykkedes din kunde at betale i betalingsprocessen, skal du i stedet gå til ordrens tidslinje for at se betalingshændelser.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer > Forladte betalinger i din Shopify-administrator.

2. Klik på en forladt betaling.

3. Rul til Historik.

4. Klik på en betalingshændelse.

Historik – betalingshændelse for forladt betaling

Du kan manuelt sende en e-mail til kunden med et link til deres tabte indkøbskurv, så de kan gennemføre bestillingen, hvis de ønsker det.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Ordrer > Forladte betalinger i din Shopify-administrator.

2. Klik på nummeret for den bestilling, du vil gendanne.

3. Klik på Send en e-mail om gendannelse af indkøbskurv.

1. Valgfrit: Du kan indtaste en tilpasset besked og klikke i feltet ud for hver e-mailadresse, du vil sende en kopi til.

Tilpas besked om forladt betaling

2. Klik på Gennemgå e-mail.

3. Gennemgå din e-mail, og klik på Send meddelelse, eller klik på Tilbage for at foretage ændringer.

Status for gendannelse på siden Forladt betaling opdateres kun til at blive vist som gendannet, hvis kunden gennemfører ordren ved hjælp af det pågældende link.

Du kan automatisk sende en e-mail til kunder, efter de har forladt deres betalingsproces. Hver e-mail indeholder et link til kundens tabte kurv, hvilket gør det muligt for dem at fuldføre deres betalingsproces, hvis de ønsker det. Du kan redigere e-mailskabelonen ved at tilføje et logo eller ændre farveskemaet.

Der sendes ikke en e-mail om gendannelse af en forladt betaling i følgende situationer:

• Hvis en potentiel kunde opretter mere end én forladt betaling i træk, bliver der kun sendt én e-mail til den pågældende potentielle kunde.
  • Hvis en potentiel kunde opretter én eller flere forladte betalinger og herefter gennemfører et salg, før e-mailen om gendannelse bliver sendt, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis der opstod en fejl under betalingsprocessen, da kunden forsøgte at fuldføre betalingsprocessen, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis din butik ikke understøtter levering til kundens adresse, sendes e-mailen ikke.
  • Hvis du giver kunden mulighed for at indtaste et telefonnummer i stedet for en e-mailadresse ved bestilling, og kunden vælger at angive et telefonnummer, kan e-mailen ikke sendes.
  • Hvis ingen af produkterne i bestillingen er tilgængelige til køb (for eksempel ikke er på lager), sendes e-mailen ikke.
  • Hvis alle produkterne i bestillingen er gratis, og kunden ikke besøger leveringssiden for at tilføje et leveringsgebyr, eller hvis levering også er gratis, sendes e-mailen ikke.

Hvis du har konfigureret din butik til at sende gendannelsesmails automatisk, indeholder siden Forladte betalinger værktøjstip, der forklarer, hvorfor gendannelsesmailen ikke blev leveret.

Fremgangsmåde:

1. I afsnittet Forladte betalinger skal du markere Send automatisk e-mails om forladt betaling.

2. Under Send til skal du vælge, hvem du vil sende en gendannelsesmail for en forladt betaling til:

- Alle med en forladt betaling - E-mailabonnenter med en forladt betaling

1. Under Send efter skal du vælge det antal timer, Shopify skal vente, før der sendes en e-mail om forladt betaling:

- Aldrig. Du kan stadig manuelt sende en e-mail til kunder. - 1 time efter - 6 timer efter - 10 timer efter (standard) - 24 timer efter

1. Klik på Gem.

Du kan gennemgå status for hver e-mail om forladt betaling ved at gå til Ordrer og derefter klikke på Forladte betalinger. Status for hver gendannelsesmail findes i kolonnen*Status for e-mail. Status for den forladte betaling findes under **Status for gendannelse*.

Når en e-mail er blevet sendt, anses betalingsprocessen for at være gendannet, hvis kunden gennemfører bestillingen. En kunde kan enten klikke på linket til gendannelse i e-mailen eller selv gennemføre betalingsprocessen.

Rapporten E-mail om forladte betalinger

Shopifys rapport E-mail om forladte betalinger kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvor effektive disse e-mails er til at få dine kunder tilbage i webshoppen for at gennemføre en transaktion. Den er tilgængelig i Shopify under afsnittet Markedsføring.

Rapporten fortæller dig, hvor mange sessioner og gennemførte ordrer dine påmindelses-e-mails har resulteret i. Du kan også se oplysninger, som f.eks. konverteringsrater, samlet antal salg, gennemsnitlig ordreværdi, gennemsnitlig antal solgte produkter samt antallet af førstegangskøbere.

Rapporten viser kun data fra den 18. november 2019 og nyere.