POS Go -laitteen määrittäminen ja käyttäminen

POS Go -laitteen lataaminen

Voit ladata POS Go -laitteen käyttämällä sen mukana toimitettua USB-C-kaapelia. Lataa lukija kytkemällä USB-liittimen pieni pää POS Go -laitteeseen ja kytkemällä sen jälkeen isompi pää puhelimen laturiin tai tietokoneeseen.

POS Go -laitteen täyteen lataaminen kestää 2–3 tuntia. Täyteen ladattuna POS Gon akun pitäisi kestää koko työpäivän ajan.

POS Go:n LED-merkkivalossa on seuraavat tilat:

Akun lataustason merkkivalot POS Go:ssa
Vihreä LED Täyteen ladattu
Sininen LED (vilkkuva) Lataa
LED pois päältä Akun lataustaso 21–99 %
Keltainen LED Akun lataustaso 10–20 %
Punainen LED Akun lataustaso 1–9 %

POS Go -laitteen kytkeminen päälle ja pois päältä

Kytke POS Go:n virta päälle painamalla virtapainiketta ja vapauttamalla se. Merkkivalot syttyvät.

Kytke POS Go:n virta pois päältä painamalla virtapainiketta ja pitämällä sen pohjassa. Napauta sen jälkeen Sammuta.

POS Go -laitteen käyttöönotto

1. Lataa POS Go ja kytke se päälle.
  2. Valitse maa, jossa käytät POS Go:ta.
  3. Valitse Wifi-verkko.Syötä salasana, napauta Liity ja napauta sitten Yhdistä. POS Go tarkistaa päivitykset automaattisesti ja ottaa ne käyttöön.
  4. Kirjaudu sisään Shopify POS:iin.

Myynnin käsitteleminen POS Go -laitteella

1. Lisää tuotteita asiakkaan ostoskoriin.
  2. Valinnainen: Lisää asiakas ostoskoriin.
  3. Napauta Ostoskori -näytössä Kassa.
  4. Anna asiakkaan etälukea tai pyyhkäistä tai syöttää korttinsa laitteeseen.
  5. Kun tapahtuma on onnistunut, asiakas voi poistaa korttinsa.
  6. Valitse, haluatko antaa kuitin ja valitse toimitustapa.

Integroidun viivakoodinlukijan käyttäminen

POS Go:n avulla voit skannata tuotteita, tilauskuitteja ja lahjakortteja. Aktivoi skanneri painamalla joko vasemman tai oikean puoleista skannauspainiketta.

Tuotteiden skannaaminen

Paina laitteen vasemman tai oikean puoleista skannauspainiketta ja pidä se painettuna. Kohdista sen jälkeen skannattavaan viivakoodiin. Kun viivakoodin skannaus on onnistunut, POS-sovellus näyttää tuotteen tiedot ja lisää tuotteen ostokoriin.

Voit skannata useita samoja tuotteita joko skannaamalla yhden viivakoodin useaan kertaan tai skannaamalla viivakoodin kerran ja säätämällä määrän manuaalisesti +- ja -painikkeilla.

Voit tarkistaa tuotteen hinnan skannaamalla viivakoodin, katsomalla hinnan ja poistamalla sen jälkeen tuotteen ostoskorista ja ohittamalla tuotetiedot napauttamalla Tyhjennä ostoskori.

Tilauskuitin skannaaminen

Skannaa tilauskuitin viivakoodi nähdäksesi näytöllä tuotteen tiedot. Voit myös tarkastella tietoja napauttamalla hakupalkkia ja skannaamalla tilauskuitin.

Lahjakortin saldon tarkistaminen skannaamalla

Tarkista lahjakortin saldo skannaamalla lahjakortin viivakoodi. Saldotiedot tulevat näkyviin näytöllä.

Voit käyttää lahjakorttia kassalla valitsemalla maksutavaksi Lahjakortti ja noudattamalla näytölle tulevia ohjeita.

Wi-Fi-tulostimen käyttäminen POS Go -laitteen kanssa

Kuittitulostimet käyttävät asennusprosessin aikana yleensä suojaamattomia Wi-Fi-verkkoja. POS Go ei voi turvallisuussyistä muodostaa yhteyttä suojaamattomiin verkkoihin, minkä vuoksi sitä ei voi käyttää useimpien uusien tulostimien asennukseen. POS Go voi kuitenkin käyttää Wi-Fi-yhteyttä asennettaessa Epson TM-m30III -kuittitulostin, joka käyttää suojattua verkkoa.

POS Go voi muodostaa yhteyden tulostimeen, jonka asetukset on tehty erillisellä laitteella, kuten iPadilla tai Android-tabletilla.

Katso tuettujen kuittitulostimien luettelo tästä varmistaaksesi, että tulostimesi on yhteensopiva POS Go -laitteen kanssa.

Varmista ennen aloittamista, että olet asentanut POS-sovelluksen iPadiin tai Android-tablettiin.

Vaiheet:

1. Valitse iPad- tai Android-tabletillasi POS-sovelluksessa Lisää > Yhteys.
  2. Valitse Määritä laitteisto > Kuittitulostin.
  3. Valitse kuittitulostin ja viimeistele asennus noudattamalla kehotteita.
  4. Valitse POS Go ‑sovelluksessa Lisää > Yhteys. Hetken kuluttua kuittitulostin näkyy yhdistettynä ja voit tulostaa kuitteja.

POS Go -laitteen automaattiset päivitykset

POS Go käynnistyy automaattisesti uudelleen 24 tunnin välein täyttääkseen PCI:n vaatimukset. Tällä hetkellä uudelleen käynnistämisen ajaksi on asetettu oletusarvoisesti klo 2 paikallista aikaa.

Kun laite käynnistetään uudelleen joko automaattisesti tai manuaalisesti, sinun täytyy avata laitteen lukitus syöttämällä henkilöstö-PIN-koodisi, ennen kuin laite tarkistaa ohjelmistopäivitykset. Jos päivityksiä on saatavilla, laite lataa ja asentaa ne automaattisesti. Saatat saada mahdollisuuden lykätä päivitystä, mutta yleisesti ottaen suosittelemme hyväksymään päivityksen, jotta käytössäsi on aina uusin versio. Joitakin päivityksiä on mahdollista lykätä, mutta hyväksymällä kaikki ohjelmistopäivitykset voit varmistaa, että käytössäsi uusin versio.

Jos akun varaus on liian alhainen tai laite ei pysty muodostamaan yhteyttä Wifi-verkkoon, POS Go -laitteessa näkyy varoitusnäyttö. Noudata näytössä näkyviä ohjeita, jotta päivitys voi jatkua.

Voit vahvistaa käyttöjärjestelmäversiosi POS Go ‑sovelluksella. Napauta POS Gossa kohtaa Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset > Järjestelmä > Tietoja > Käyttöjärjestelmäversio.

POS Go -laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin

Kaikkien tehdasasetusten palauttaminen ja laitteen määritys voi kestää noin 30 minuuttia.

Jos haluat palauttaa POS Go -laitteen tehdasasetukset, varmista, että laitteeseen on kytketty virta, ja paina sitten samanaikaisesti laitteen kaikkia kolmea painiketta (virtapainike sekä vasen ja oikea skannauspainike) ja pidä niitä painettuna noin viiden sekunnin ajan. Näkyviin tulee ”Vahvista tehdasasetusten palautus” -valintaikkuna.

Jos pidät kaikki kolme painiketta painettuna noin 14 sekunnin ajan, laite nollautuu tehdasasetuksille.

Kun olet palauttanut laitteen tehdasasetuksiin, suorita laitteen käyttöönotto uudelleen ohjeiden mukaisesti. Sinun täytyy määrittää laitteen Wifi-yhteys uudelleen, ladata päivitykset ja kirjautua sisään kauppaasi.

Etsi laitteen nimi

Voit muuttaa laitteen nimeä menemällä kohtaan Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset > Järjestelmä > Laitteen nimi.

Kun käytät POS Go -laitetta telakassa, laitteen nimi näkyy pariliitosprosessin aikana ja yhteystilan näytöissä. Laitteen nimen muuttaminen ei vaikuta mobiilimyyntiin.

Wifi-asetukset

Voit muuttaa Wifi-asetuksia menemällä kohtaan Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset > Verkko ja Internet.

Verkko, johon POS Go on yhdistetty, näkyy vihreällä valintamerkillä. Myös muut kantavuusalueella olevat verkot näkyvät. Jos haluat muodostaa yhteyden listaamattomaan verkkoon, napauta Muu.... POS Go edellyttää WPA2-suojauksen yhdistyäkseen verkkoon.

Testaa verkkoyhteys napauttamalla Suorita terveystarkastus

Suorita seuraavat tehtävät napauttamalla verkon vieressä olevaa i-painiketta:

• avaa verkon tiedot
  • unohda verkko
  • muokkaa yhteyden tietoja, kuten IP-osoitetta, aliverkon peitettä ja DNS-osoitetta

Näytön kirkkauden säätäminen

Voit säätää näytön kirkkautta POS Gossa siirtymällä kohtaan Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset > Näyttö.

Kirkkaus-osiossa voit säätää liukusäädintä määrittääksesi näytön kirkkauden.

Voit aktivoida Automaattisen kirkkaustoiminnon, jolloin POS Go säätää näytön kirkkautta automaattisesti valaistuksen olosuhteet huomioiden.

Napauta Näytön lukitus -valintaa ja valitse, kuinka kauan näyttö on aktiivinen ennen kuin se lukittuu.

Napauta Tumma/vaalea tila ja valitse joko Tumma tai Vaalea näyttötila.

Säädä ääntä

POS Go toistaa ääniä yleisimpien toimintojen aikana, kuten viivakoodeja skannatessa tai kun käytetään lähimaksua.

Näiden äänien voimakkuutta voidaan säätää menemällä kohtaan Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset > Ääni. Säädä äänenvoimakkuutta liukusäätimellä. Kun voimakkuudeksi asetetaan nolla, äänet eivät ole käytössä.

Helppokäyttöisyystoimintojen säätäminen

POS Go -laitteen helppokäyttöisyystoimintoja hallitset kohdassa Lisää > Asetukset > Laitteen asetukset Helppokäyttöisyys.

Seuraavat helppokäyttöisyystoiminnot ovat käytettävissäsi:

• Teksti puheeksi
  • Näytön suurennus
  • Värin korjaus

Teksti puheeksi

Aktivoi Näytönlukija ottamalla se käyttöön kohdasta Aktivoi näytönlukija, kun kuulokkeet on kytketty laitteeseen.

Kun kuulokkeet on kytketty POS Go -laitteeseen, laite puhuu näytön sisältöä kuulokkeisiin. Voit muuttaa Teksti puheeksi -asetuksia koskettamalla näyttöä L-eleellä. Asetuksissa voit esimerkiksi muokata äänenvoimakkuutta tai puheen nopeutta. Voit myös aktivoida näytön yksityisyyssuojan, joka poistaa näytön visuaaliset tiedot niin, että normaali navigointi on edelleen mahdollista.

Voit katkaista laitteen puheen irrottamalla kuulokkeet laitteesta.

Näytön suurennus

Kun aktivoit POS Gossa Näytön suurennuksen, voit säätää näytön suurentamista seuraavasti:

• suurenna napauttamalla näyttöä kolme kertaa ja napauta sitten näyttöä kolme kertaa uudelleen, niin näyttö palautuu normaalinäkymään
  • vieritä vetämällä kahdella sormella
  • voit säätää suurennosta nipistämällä näyttöä kahdella sormella

Tällä toiminnolla et voi suurentaa virtuaalinäppäimistöä.

Värin korjaus

Voit säätää, miten värit näkyvät POS Gossa aktivoimalla yhden tai molemmat seuraavista vaihtoehdoista:

• Käännä värit: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat, että näyttö näkyy normaalinäytön käänteisillä väreillä.
  • Värisuodatin: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat säätää näyttöä niin, että se ei näytä tiettyjä värejä.

Vianmääritys

Jos sinulla on ongelmia laitteen kanssa, kokeile seuraavia vianmääritysvaiheita. Voit myös raportoida ongelmasta.

POS Go ei käynnisty

Jos POS Go ei vastaa, kun painat virtapainiketta laitteen herättämiseksi tai käynnistämiseksi, akku saattaa olla täysin tyhjä. Lataa laite kytkemällä se virtalähteeseen muutaman tunnin ajaksi. Käytä POS Go ‑laitteen mukana tullutta USB-kaapelia, mikäli mahdollista. LED-latauksen merkkivalo palaa näytön yläpuolella. Kun LED-merkkivalo on punainen, akun varaus on erittäin alhainen ja laite latautuu. Muut värit osoittavat, että akun varaus ei ole kriittisen alhainen ja että laite latautuu tai se on ladattu täyteen. Jos LED-valo ei syty virtakaapelin kytkemisen jälkeen eikä POS Go vieläkään vastaa, kokeile toista laturia. Jos et vieläkään saa vastausta, raportoi ongelmasta saadaksesi apua.

"Yhteyden muodostaminen lukijaan ei onnistunut" -virheilmoitus

Jos painat virtapainiketta ja lukitset laitteesi maksamisen aikana, laitteen lukituksen avaamisen jälkeen näyttöön tulee virheilmoitus, jossa on viesti "Yhteyden muodostaminen lukijaan ei onnistunut". Napauta Takaisin maksuvaihtoehtoihin ja valitse sitten haluamasi maksutapa jatkaaksesi maksun käsittelemistä.

Väärä PIN-koodi

Jos asiakas käyttää korttia, joka edellyttää PIN-koodia, väärän PIN-koodin syöttäminen kolme kertaa voi aiheuttaa sen, ettei POS Go vastaa. Suosittelemme käynnistämään laitteen uudelleen. Jos haluat käynnistää laitteen uudelleen, pidä virtapainike painettuna 2–3 sekunnin ajan ja napauta sitten Käynnistä uudelleen. Kun olet käynnistänyt laitteen uudelleen ja syöttänyt henkilöstö-PIN-koodisi, sinun pitäisi pystyä jatkamaan kassavaihetta.

POS Go ‑laitteen yhteysongelmat

POS Go ‑laitteen ja jälleenmyyntilaitteiston, Shopify-tilin, Bluetoothin ja Wifi-yhteyden yhteystila voidaan tarkistaa laitteen asetuksista kohdasta Lisää > Yhteys.

Jos teet Shopify Adminissa muutoksen, joka ei näy POS-myyntipisteessä, voit yrittää korjata ongelman synkronoimalla POS-myyntipisteen manuaalisesti Adminisi kanssa.

Vaiheet:

1. Avaa POS-valikko napauttamalla Lisää-valintaa ja valitse sitten Yhteys.
  2. Napauta valintaa Tietojen synkronointi. Tällä näytöllä näkyy seuraavien kaupan tietojen synkronointitila:

• Laite
    • Toimipaikat
    • Tuotteet ja varasto
    • Henkilöstö
    • Kaupan asetukset
  3. Tee näytettävästä synkronointitilasta riippuen jokin seuraavista:

• Jos haluat synkronoida kaikki tiedot, napauta valintaa Päivitä kaikki.
    • Jos haluat synkronoida tiettyjä kaupan tietoja, napauta valintaa Päivitä niiden kaupan tietojen alla, jotka haluat synkronoida manuaalisesti uudelleen.

Muita vianmääritysvihjeitä ennen raportin lähettämistä Shopify-tukeen

• Älä koskaan puhalla siruaukkoon, sillä sylki saattaa syövyttää sirunlukijaa.
  • Älä käytä liimaa, kuten tarramuistilappua tai teippiä, sillä siitä voi jäädä jäänteitä, jotka keräävät likaa.
  • Käytä paineilmaa poistaaksesi siruaukkoon joutuneet roskat.
  • Puhdista siruaukon lukijat isopropanolilla ja ohuilla vanulapuilla.

Ongelmani ei ratkennut

Jos uudelleenkäynnistys ei korjaa ongelmaa, kokeile tehdasasetusten palauttamista. Tehdasasetusten palauttamisen jälkeen sinun täytyy suorittaa laitteen käyttöönotto uudelleen ohjeiden mukaisesti.

Jos ongelma ei ratkea uudelleen käynnistämisen tai tehdasasetusten palauttamisen avulla, raportoi ongelmasta.

Raportointiongelmat

Jos sinulla on ongelmia POS Go -laitteesi kanssa tai huomaat, että sinun täytyy usein käynnistää laite uudelleen jatkaaksesi työskentelyä, voit raportoida ongelmasta Shopify-tukeen.

Vaiheet:

1. Avaa POS-valikko valitsemalla Lisää ja valitse sitten Tuki > Ilmoita ohjelmointivirheestä.
  2. Kirjoita lyhyt kuvaus ongelmasta ja napauta sitten Lähetä. Shopify-tuki voi ottaa sinuun yhteyttä pyytääkseen lisätietoja.

Jos et jostain syystä pysty lähettämään raporttia ohjelmavirheestä, tai jos sinulla on kiireellinen ongelma, napauta POS Go:ssa Lisää > Tuki > Ota yhteyttä tukeen.