PayPal instellen in uw winkel

Op het moment dat u een Shopify-winkel opent, krijgt u een PayPal Express Checkout-account voor het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de winkel in te stellen. Als u al een PayPal-account met dat e-mailadres hebt, ontvangt u meteen betalingen van bestellingen die via PayPal zijn gedaan. Als u terugbetalingen wilt verwerken of betalingen handmatig wilt vastleggen, moet u het instellen van je PayPal-rekening voltooien. Om PayPal in je winkel te gebruiken, moet je PayPal-rekening een zakelijke rekening zijn.

Als u geen PayPal Business-account hebt met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om je winkel in te stellen, kunt u je e-mailadres toevoegen aan een bestaand PayPal-account of u aanmelden voor een nieuw zakelijk PayPal Business-account met het e-mailadres dat u hebt gebruikte om de winkel in te stellen.

Instellen van uw PayPal-account voltooien

Als je terugbetalingen wilt doen of handmatig betalingen wilt vastleggen met PayPal, moet je Shopify hiervoor machtigen vanuit je PayPal Business-account.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte PayPal op Deactiveren.

2. Klik nogmaals op Deactiveren om te bevestigen.

3. Selecteer het type PayPal-account dat u gebruikt in het gedeelte PayPal.

4. Klik op Activeren.

5. Voer het e-mailadres voor uw PayPal-account in en klik vervolgens op Volgende:

6. Voer het wachtwoord voor je PayPal-account in en klik vervolgens op Aanmelden:

1. Klik op de pagina PayPal-machtigingen op Ik geef toestemming.
  1. Klik op de bevestigingspagina van PayPal op Ga terug naar Shopify.

2. Voer een testtransactie uit om te controleren of alles goed is ingesteld.

Verzend- en factuuradressen van PayPal

PayPal vult de factuuradresvelden in met het verzendadres van de klant. De klant kan de gegevens bewerken door op Wijzigen... te klikken.

Dit is hoe PayPal werkt en dit kan niet worden gewijzigd. Shopify kan maar één adres naar PayPal verzenden. Bij normale PayPal-betalingen (in tegenstelling tot creditcardbetalingen) moet dit adres het verzendadres zijn, aangezien PayPal al beschikt over het factuuradres. Shopify kan op geen enkele manier vooraf vaststellen of de klant een PayPal-rekening heeft. Hierdoor kan Shopify het factuuradres niet verzenden, bijvoorbeeld wanneer de klant met een creditcard betaalt.

Klanten laten betalen zonder een PayPal-account

De standaardinstelling van PayPal Express is dat aan klanten wordt gevraagd om zich aan te melden bij PayPal (of een PayPal-account te maken. Je kunt gastbetalingen inschakelen om klanten te laten betalen met hun creditcard, zelfs als ze geen eigen PayPal-account hebben. Als u deze functie wilt inschakelen, moet u uw eigen creditcard aan uw PayPal Business-account zijn gekoppeld.

Om gastbetalingen in te schakelen, moet u de instellingen in je PayPal-accountinstellingen wijzigen. Meer informatie over het inschakelen van gastbetalingen bij PayPal.

PayPal testen

Je kunt de mogelijkheden voor creditcardverwerking testen door een testproduct te maken en dit in uw eigen winkel te kopen met een andere PayPal-rekening dan de rekening die is ingesteld om betalingen in uw winkel te ontvangen.

Veelvoorkomende problemen

Er zijn een paar veelvoorkomende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van PayPal met Shopify:

• Je PayPal-rekening is geen zakelijke rekening
  • Deze InvoiceID is al betaald
  • Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking
  • Ongeldig leveranciersaccount
  • Terugbetaling niet mogelijk: je heeft geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Je PayPal-rekening is geen zakelijke rekening

Om PayPal in je winkel te gebruiken, moet de PayPal-rekening een zakelijke rekening zijn. Op de PayPal-site kunt u lezen hoe u kunt upgraden naar een zakelijke rekening.

Deze InvoiceID is al betaald

Deze fout treedt op wanneer u dezelfde PayPal-rekening voor meerdere Shopify-winkels gebruikt. PayPal leest de bestellings-id als een duplicaat en verwerkt de transactie niet.

Om deze fout te verhelpen, moet u de indeling van je bestel-ID wijzigen door een voorvoegsel of een achtervoegsel toe te voegen aan je bestel-ID's.

Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking

Deze fout treedt op als er in korte tijd te veel aanvragen zijn verzonden naar PayPal. PayPal beschouwt dit als een spamaanval.

Uw rekening wordt gedurende 24 uur tijdelijk opgeschort. Neem contact op met PayPal om dit probleem op te lossen.

Ongeldig leveranciersaccount (Payflow Pro)

Als u PayPal instelt en u het bericht 'Ongeldig leveranciersaccount' krijgt, komt dit waarschijnlijk omdat u niet alle benodigde inloggegevens hebt ingevoerd.

Je moet in uw PayPal-account Payflow-inloggegevens genereren en die invoeren op de pagina Betaalproviders in uw Shopify-beheerder. De aanmeldingsnaam van de leverancier/verkoper, de gebruiker en het wachtwoord zijn verplicht.

Terugbetaling niet mogelijk: je heeft geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Deze fout kan betekenen dat de verbinding tussen Paypal en Shopify niet werkt. Je moet inloggen op uw PayPal-rekening om toegang te verlenen aan Shopify.

Je moet PayPal deactiveren en opnieuw activeren in de instellingen van uw betalingsproviders. Als u bestellingen ontvangt terwijl de verbinding niet werkt, kunt u die bestellingen niet via Shopify retourneren. Als u bestellingen wilt retourneren die vóór reactivering zijn geplaatst, restitueert u de betaling vanaf uw PayPal-rekening.