PayPal instellen in uw winkel

Op het moment dat u een Shopify-winkel opent, krijgt u een PayPal Express Checkout-account voor het e-mailadres dat u hebt gebruikt om de winkel in te stellen. Als u al een PayPal-account met dat e-mailadres hebt, ontvangt u meteen betalingen van bestellingen die via PayPal zijn gedaan. Als u terugbetalingen wilt verwerken of betalingen handmatig wilt vastleggen, moet u het instellen van uw PayPal-rekening voltooien.

Als u geen PayPal-account hebt met het e-mailadres dat u hebt gebruikt om uw winkel in te stellen, kunt u uw e-mailadres toevoegen aan een bestaand PayPal-account of u aanmelden voor een nieuw zakelijk PayPal-account met het e-mailadres dat u hebt gebruikte om de winkel in te stellen.

Instellen van uw PayPal-account voltooien

Als u terugbetalingen wilt doen of handmatig betalingen wilt vastleggen met PayPal, moet u Shopify hiervoor machtigen vanuit uw PayPal-account.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte PayPal op Bewerken:

2. Klik op Deactiveren.

3. Klik nogmaals op Deactiveren om te bevestigen.

4. Selecteer het type PayPal-account dat u gebruikt in het gedeelte PayPal.

5. Klik op Activeren.

6. Voer het e-mailadres voor uw PayPal-account in en klik vervolgens op Volgende:

7. Voer het wachtwoord voor uw PayPal-account in en klik vervolgens op Aanmelden:

1. Klik op de pagina PayPal-machtigingen op Ik geef toestemming.
  1. Klik op de bevestigingspagina van PayPal op Ga terug naar Shopify.

2. Voer een testtransactie uit om te controleren of alles goed is ingesteld.

Verzend- en factuuradressen van PayPal

PayPal vult de factuuradresvelden in met het verzendadres van de klant. De klant kan de gegevens bewerken door op Wijzigen... te klikken.

Dit is hoe PayPal werkt en dit kan niet worden gewijzigd. Shopify kan maar één adres naar PayPal verzenden. Bij normale PayPal-betalingen (in tegenstelling tot creditcardbetalingen) moet dit adres het verzendadres zijn, aangezien PayPal al beschikt over het factuuradres. Shopify kan op geen enkele manier vooraf vaststellen of de klant een PayPal-rekening heeft. Hierdoor kan Shopify het factuuradres niet verzenden, bijvoorbeeld wanneer de klant met een creditcard betaalt.

PayPal testen

U kunt de mogelijkheden voor creditcardverwerking testen door een testproduct te maken en dit in uw eigen winkel te kopen met een andere PayPal-rekening dan de rekening die is ingesteld om betalingen in uw winkel te ontvangen.

Veelvoorkomende problemen

Er zijn een paar veelvoorkomende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van PayPal met Shopify:

• Uw PayPal-rekening is geen zakelijke rekening
  • Deze InvoiceID is al betaald
  • Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking
  • Ongeldig leveranciersaccount
  • Terugbetaling niet mogelijk: u heeft geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Uw PayPal-rekening is geen zakelijke rekening

Om PayPal in uw winkel te gebruiken, moet de PayPal-rekening een zakelijke rekening zijn. Op de PayPal-site kunt u lezen hoe u kunt upgraden naar een zakelijke rekening.

Deze InvoiceID is al betaald

Deze fout treedt op wanneer u dezelfde PayPal-rekening voor meerdere Shopify-winkels gebruikt. PayPal leest de bestellings-id als een duplicaat en verwerkt de transactie niet.

Om deze fout te verhelpen, moet u de indeling van uw bestel-ID wijzigen door een voorvoegsel of een achtervoegsel toe te voegen aan uw bestel-ID's.

Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking

Deze fout treedt op als er in korte tijd te veel aanvragen zijn verzonden naar PayPal. PayPal beschouwt dit als een spamaanval.

Uw rekening wordt gedurende 24 uur tijdelijk opgeschort. Neem contact op met PayPal om dit probleem op te lossen.

Ongeldig leveranciersaccount (Payflow Pro)

Als u PayPal instelt en u het bericht 'Ongeldig leveranciersaccount' krijgt, komt dit waarschijnlijk omdat u niet alle benodigde inloggegevens hebt ingevoerd.

U moet in uw PayPal-account Payflow-inloggegevens genereren en die invoeren op de pagina Betaalproviders in uw Shopify-beheerder. De aanmeldingsnaam van de leverancier/verkoper, de gebruiker en het wachtwoord zijn verplicht.

Terugbetaling niet mogelijk: u heeft geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Deze fout kan betekenen dat de verbinding tussen Paypal en Shopify niet werkt. U moet inloggen op uw PayPal-rekening om toegang te verlenen aan Shopify.

U moet PayPal deactiveren en opnieuw activeren in de instellingen van uw betalingsproviders. Als u bestellingen heeft ontvangen terwijl de verbinding niet werkte, kunt u die bestellingen niet via Shopify retourneren. Als u bestellingen wilt retourneren die vóór reactivering zijn geplaatst, restitueert u de betaling vanaf uw PayPal-rekening.