PayPal instellen in je winkel

Op het moment dat je een Shopify-winkel opent, krijg je een PayPal Express Checkout-account voor het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de winkel in te stellen. Als je al een PayPal-account met dat e-mailadres hebt, ontvang je meteen betalingen van bestellingen die via PayPal zijn gedaan. Als je terugbetalingen wilt verwerken of betalingen handmatig wilt vastleggen, moet je het instellen van je PayPal-rekening voltooien. Als je PayPal in je winkel wilt gebruiken, moet je je persoonlijke account upgraden naar een bedrijfsaccount. De meeste functies en tools van PayPal voor bedrijfseigenaren zijn alleen beschikbaar bij gebruik van een bedrijfsaccount.

Als je geen bedrijfsaccount van PayPal hebt met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je winkel in te stellen, kun je je e-mailadres toevoegen aan een bestaand PayPal-account of je aanmelden voor een nieuw bedrijfsaccount van PayPal met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de winkel in te stellen.

Instellen van je PayPal-account voltooien

Als je terugbetalingen wilt doen of handmatig betalingen wilt vastleggen met PayPal, moet je Shopify hiervoor machtigen vanuit je zakelijke rekening van PayPal.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte PayPal op Deactiveren.

2. Klik nogmaals op Deactiveren om te bevestigen.

3. Selecteer het type PayPal-account dat je gebruikt in het gedeelte PayPal.

4. Klik op Activeren.

5. Voer het e-mailadres voor je PayPal-account in en klik vervolgens op Volgende:

6. Voer het wachtwoord voor je PayPal-account in en klik vervolgens op Aanmelden:

1. Klik op de pagina PayPal-machtigingen op Ik geef toestemming.
  1. Klik op de bevestigingspagina van PayPal op Ga terug naar Shopify.

2. Voer een testtransactie uit om te controleren of alles goed is ingesteld.

Verzend- en factuuradressen van PayPal

PayPal vult de factuuradresvelden in met het bezorgadres van de klant. De klant kan de gegevens bewerken door op Wijzigen... te klikken.

Dit is hoe PayPal werkt en dit kan niet worden gewijzigd. Shopify kan maar één adres naar PayPal verzenden. Bij normale PayPal-betalingen (in tegenstelling tot creditcardbetalingen) moet dit adres het bezorgadres zijn, aangezien PayPal al beschikt over het factuuradres. Shopify kan op geen enkele manier vooraf vaststellen of de klant een PayPal-rekening heeft. Hierdoor kan Shopify het factuuradres niet verzenden, bijvoorbeeld wanneer de klant met een creditcard betaalt.

Klanten laten betalen zonder een PayPal-account

De standaardinstelling van PayPal Express is dat aan klanten wordt gevraagd om zich aan te melden bij PayPal (of een PayPal-account te maken. Je kunt gastbetalingen inschakelen om klanten te laten betalen met hun creditcard, zelfs als ze geen eigen PayPal-account hebben. Als je deze functie wilt inschakelen, moet je je eigen creditcard aan je bedrijfsaccount van PayPal zijn gekoppeld.

Om gastbetalingen in te schakelen, moet je de instellingen in je PayPal-accountinstellingen wijzigen. Meer informatie over het inschakelen van gastbetalingen bij PayPal.

Telefoonnummers vereisen voor PayPal Express Checkout-bestellingen

Als je afhankelijk bent van contactgegevens van je klanten en je PayPal Express gebruikt, is het je wellicht opgevallen dat de pagina met bestelgegevens van Shopify niet het telefoonnummer bevat. Neem contact op met PayPal-ondersteuning om het telefoonnummerveld bij het afrekenen toe te voegen.

PayPal testen

Je kunt de mogelijkheden voor creditcardverwerking testen door een testproduct te maken en dit in je eigen winkel te kopen met een andere PayPal-rekening dan de rekening die is ingesteld om betalingen in je winkel te ontvangen.

Veelvoorkomende problemen

Er zijn een paar veelvoorkomende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van PayPal met Shopify:

• Kan activering niet voltooien
  • Je PayPal-rekening is geen zakelijke rekening
  • Deze InvoiceID is al betaald
  • Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking
  • Ongeldig leveranciersaccount
  • Terugbetaling niet mogelijk: je hebt geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Kan activering niet voltooien

Om PayPal te activeren, moet het land van je winkel overeenkomen met de instelling voor je PayPal-account. Je kunt het land van je winkel bijwerken via de Algemene Instellingen in Shopify.

Je PayPal-rekening is geen zakelijke rekening

Om PayPal in je winkel te gebruiken, moet de PayPal-rekening een zakelijke rekening zijn. Op de PayPal-sitekun je lezen hoe je kunt upgraden naar een zakelijke rekening.

Deze InvoiceID is al betaald

Deze fout treedt op wanneer je dezelfde PayPal-rekening voor meerdere Shopify-winkels gebruikt. PayPal leest de bestellings-ID als een duplicaat en verwerkt de transactie niet.

Om deze fout te verhelpen, moet je de indeling van je bestellings-ID wijzigen door een voorvoegsel of een achtervoegsel toe te voegen aan je bestellings-id's.

Fout van gateway: te veel aanvragen voor bewerking

Deze fout treedt op als er in korte tijd te veel aanvragen zijn verzonden naar PayPal. PayPal beschouwt dit als een spamaanval.

Je rekening wordt gedurende 24 uur tijdelijk opgeschort. Neem contact op met PayPal om dit probleem op te lossen.

Ongeldig leveranciersaccount (Payflow Pro)

Als je PayPal instelt en je het bericht 'Ongeldig leveranciersaccount' krijgt, komt dit waarschijnlijk omdat je niet alle benodigde inloggegevens hebt ingevoerd.

Je moet in je PayPal-account Payflow-inloggegevens genereren en die invoeren op de pagina Betaalproviders in je Shopify-beheercentrum. De aanmeldingsnaam van de leverancier/merchant, de gebruiker en het wachtwoord zijn verplicht.

Terugbetaling niet mogelijk: je hebt geen machtigingen om deze API-aanroep te doen

Deze fout kan betekenen dat de verbinding tussen Paypal en Shopify niet werkt. Je moet inloggen op je PayPal-rekening om toegang te verlenen aan Shopify.

Je moet PayPal deactiveren en opnieuw activeren in de instellingen van je betalingsproviders. Als je bestellingen ontvangt terwijl de verbinding niet werkt, kun je die bestellingen niet via Shopify retourneren. Als je bestellingen wilt retourneren die vóór reactivering zijn geplaatst, restitueer je de betaling vanaf je PayPal-rekening.