De snelle checkout van PayPal in je winkel instellen

Op het moment dat je een Shopify-winkel aanmaakt, wordt er automatisch een rekening voor de snelle checkout van PayPal gegenereerd voor het e-mailadres waarmee je inlogt. Met deze rekening kun je betalingen voor PayPal-bestellingen ontvangen. Als je al een PayPal-rekening hebt gekoppeld aan het e-mailadres dat je voor je winkel gebruikt, kun je onmiddellijk betalingen ontvangen. Volledige functionaliteit, inclusief het handmatig uitvoeren van terugbetalingen en het handmatig vastleggen van betalingen, krijg je echter alleen als je de installatie van je PayPal-rekening voltooit. Als je ervoor kiest om PayPal niet te gebruiken, kun je het deactiveren vanuit de instellingen voor betalingen in het Shopify-beheercentrum om je e-mailadres te beschermen.

Als je geen professionele zakelijke rekening van PayPal hebt die is gekoppeld aan het e-mailadres dat je gebruikt voor je winkel, heb je twee opties. Je kunt je e-mailadres toevoegen aan een bestaande PayPal-rekening of je aanmelden voor een nieuwe zakelijke rekening van PayPal met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om de winkel in te stellen.

Instellen PayPal-rekening voltooien

Als je onlangs een andere PayPal-rekening hebt gebruikt, is het e-mailadres voor die rekening mogelijk al ingevuld. Gebruik het e-mailadres voor het account dat je aan je winkel wil koppelen. Je vindt het e-mailadres van je PayPal-rekening bij Instellingen > Winkelgegevens. Zoek het e-mailadres van je winkel in de sectie Contactgegevens.

Als je een foutmelding payment is pending krijgt, betekent dit dat de betaling is verzonden naar een niet-geverifieerde PayPal-rekening op het moment dat je de bestelling aanmaakte. Verifieer het e-mailadres van je rekening. Daarna kan het tot twee werkdagen duren voordat de betaling is gestort. Bevestig dat je de betaling hebt ontvangen voordat je de bestelling als betaald markeert. Raadpleeg de instructies bij Hulp van PayPal voor meer informatie over het bevestigen van je e-mailadres.

Stappen:

De taal van de checkout configureren

Shopify deelt met de snelle checkout van PayPal welke taal je tijdens de checkout wil gebruiken op basis van de instellingen voor de checkout-taal voor je winkel. Als deze taal is ingesteld op Engels, probeert Shopify de locatie van de klant te achterhalen om PayPal op de hoogte te stellen van de voorkeurstaal voor weergave.

Shopify houdt rekening met het bezorgadres van de klant en diens locatie op basis van het IP-adres om de taalvoorkeur in te stellen. In gevallen waarin klantgegevens niet beschikbaar zijn vóór de checkout, gebruikt PayPal je winkeladres op de instellingenpagina Winkelgegevens om de taal te bepalen die wordt weergegeven tijdens de checkout.

Adresverwerking in de snelle checkout van PayPal

De snelle checkout van PayPal vult tijdens de checkout automatisch de factuuradresvelden in met het bezorgadres van de klant. Klanten kunnen deze gegevens bewerken door op Wijzigen... te klikken.

Shopify verzendt maar één adres naar PayPal, meestal het bezorgadres. Je kunt deze instelling niet wijzigen omdat Shopify op geen enkele manier vooraf kan vaststellen of de klant een PayPal-rekening heeft. Hierdoor kan Shopify het factuuradres niet verzenden, bijvoorbeeld wanneer de klant met een creditcard betaalt.

Als je de snelle checkout van PayPal gebruikt als betalingsoplossing voor een versnelde checkout, kan het zijn dat het factuuradres van klanten ontbreekt als ze afhalen in de winkel selecteren.

Integratie van de snelle checkout van PayPal testen

Als je een proefabonnement hebt voor je winkel, selecteer je een betaald abonnement voordat je de checkout kunt activeren en een testtransactie kunt uitvoeren. De einddatum van de proefperiode blijft ongewijzigd.

Maak een testproduct en doe een aankoop in je winkel met een andere PayPal-rekening dan de rekening die is toegewezen om betalingen in je winkel te ontvangen, om creditcardverwerking te testen.