Konfigurera PayPal Express Checkout i din butik

När du skapar din Shopify-butik genereras ett PayPal Express Checkout-konto automatiskt med hjälp av den e-postadress som du använder för att logga in. Detta konto gör det möjligt för dig att ta emot betalningar från PayPal-ordrar. Om du redan har ett PayPal-konto kopplat till den e-postadress du använder för din butik kan du börja ta emot betalningar omedelbart. Om du vill ha fullständiga funktioner, inklusive att utfärda återbetalningar och registrera betalningar manuellt, måste du däremot slutföra konfigurationen av ditt PayPal-konto. Om du väljer att inte använda PayPal kan du inaktivera det från inställningen för Betalningar i din Shopify-admin för att skydda din e-postadress.

Om du inte har ett professionellt PayPal-företagskonto kopplat till den e-postadress som du använder för din butik har du två alternativ. Du kan antingen lägga till din e-postadress till ett befintligt PayPal-konto eller registrera dig för ett nytt PayPal-företagskonto med samma e-postadress som du använder för att logga in till din butik.

Slutföra konfigurationen av PayPal-kontot

Om du nyligen använt ett annat PayPal-konto kan e-postadressen för det kontot redan vara ifylld. Se till att du använder e-postadressen för det konto du vill koppla till din butik. Gå till Inställningar > Butiksinformation och hitta Butikens e-postadress i avsnittet Kontaktuppgifter för att hitta e-postadressen för ditt PayPal-konto.

Om du mottar ett fel som visar payment is pending innebär det att betalningen skickades till ett overifierat PayPal-konto när ordern skapades. Du måste verifiera e-postadressen till ditt konto och därefter kan det ta upp till två arbetsdagar innan betalningen sätts in. Innan du markerar ordern som betald ska du bekräfta att du har mottagit betalningen. Se anvisningarna i PayPals hjälpcenter för mer information om hur du bekräftar din e-postadress.

Steg:

Språkkonfiguration för kassa

Shopify delar med PayPal Express Checkout vilket språk som ska användas i kassan baserat på din butiks inställningar för kassaspråk. Om ditt kassaspråk är inställt på engelska försöker Shopify söka upp kundens plats för att informera PayPal om vilket föredraget språk som ska visas.

Shopify tar hänsyn till kundens leveransadress och dennes plats baserat på IP-adressen för att ställa in språkinställningar. I de fall där kunduppgifter inte är tillgängliga före kassan använder PayPal din butiksadress från inställningssidan för Butiksuppgifter för att bestämma vilket språk som ska visas i kassan.

Adresshantering i PayPal Express Checkout

PayPal Express Checkout fyller automatiskt i fälten för faktureringsadress med kundens leveransadress i kassan. Kunder kan redigera informationen genom att klicka på Ändra ....

Shopify skickar endast en adress till PayPal, vanligtvis leveransadressen. Den här inställningen går inte att ändra eftersom det inte finns något sätt för Shopify att i förväg veta om kunden har ett PayPal-konto. Som ett resultat kan Shopify inte skicka faktureringsadressen, till exempel när kunden istället betalar med ett kreditkort.

När PayPal Express Checkout används som en betalningslösning för snabbkassa kanske din kunds faktureringsadress saknas när de väljer hämta i butik.

Testa PayPal Express Checkout-integrering

Om din butik har en provplan måste du välja en betalplan för att aktivera din kassa och göra en testtransaktion. Provperiodens slutdatum förblir oförändrat.

Om du vill testa bearbetning av betalkort ska du skapa en testprodukt och göra ett köp från din butik med ett annat PayPal-konto än det som är utsett att ta emot betalningar i din butik.