Konfigurera PayPal i din butik

När du skapar din Shopify-butik skapar Shopify ett PayPal Express Checkout-konto för den e-postadress du använde för att konfigurera din butik. Om du redan har ett PayPal-konto med den e-postadressen får du direkt betalningar från beställningar som görs med PayPal. Om du vill utfärda återbetalningar eller ta betalt manuellt måste du slutföra konfigurationen av ditt PayPal-konto.

Om du inte har ett PayPal-konto med den e-postadress du använde för att konfigurera din butik, kan du lägga till din e-postadress till ett befintligt PayPal-konto eller registrera dig för ett nytt PayPal-företagskonto med samma e-postadress som du använde för att konfigurera din butik.

Slutför konfigurationen av ditt PayPal-konto

Om du vill utfärda återbetalningar eller manuellt ta emot betalningar med PayPal, måste du ge Shopify behörigheter från ditt PayPal-konto.

Steg:

1. I avsnittet PayPal klickar du på Redigera:

2. Klicka på Inaktivera.

3. Klicka på Inaktivera igen för att bekräfta.

4. I PayPal-avsnittet väljer du din PayPal-kontotyp.

5. Klicka på Aktivera.

6. Ange e-postadressen för ditt PayPal-konto och klicka sedan på Nästa.

7. Ange lösenordet för ditt PayPal-konto och klicka sedan på Logga in:

Obs! Om du nyligen använt ett annat PayPal-konto kan e-postadressen för det kontot redan vara ifylld. Se till att du använder e-postadressen för det konto du vill koppla till din butik.

1. På sidan med PayPal-behörigheter klickar du på Jag ger tillåtelse.

Obs! Om ditt konto redan är konfigurerat ser du inte behörighetssidan.

1. På PayPals bekräftelsesida klickar du på Gå tillbaka till Shopify.

2. Gör en testtransaktion för att kontrollera att allt är korrekt inställt.

PayPals leverans- och faktureringsadresser

PayPal fyller i fältet för faktureringsadressen med kundens leveransadress. Kunden kan redigera informationen genom att klicka på Ändra ....

Så här fungerar PayPal och det kan inte ändras. Shopify kan bara skicka en enda adress till PayPal. För vanliga PayPal-betalningar (i motsats till kreditkortsbetalningar) måste denna adress vara leveransadressen, eftersom PayPal redan har faktureringsadressen. Det finns inget sätt för Shopify att i förväg veta om kunden har ett PayPal-konto. Som ett resultat kan Shopify inte skicka faktureringsadressen, till exempel när kunden istället betalar med ett kreditkort.

Testa PayPal

Obs! Om din butik har en provplan måste du lansera din butik innan du kan göra en testtransaktion. Din provperiods slutdatum påverkas inte.

Du kan testa kreditkortshanteringen genom att skapa en testprodukt och köpa den från din egen butik med ett annat PayPal-konto än det som konfigurerats för att ta emot betalningar i din butik.

Vanliga frågor

Det finns några vanliga fel som kan uppstå när du använder PayPal med Shopify:

• Ditt PayPal-konto är inte ett företagskonto
  • Betalning har redan gjorts för detta fakturaID
  • Fel från gateway: För många förfrågningar för att kunna utföras
  • Ogiltigt leverantörskonto
  • Kan inte återbetala: Du har inte behörighet att göra detta API-anrop

Ditt PayPal-konto är inte ett företagskonto

För att använda PayPal i din butik måste PayPal-kontot vara ett företagskonto. Du kan hitta hur du uppgraderar till ett företagskonto på PayPals webbplats.

Betalning har redan gjorts för detta fakturaID

Det här felet uppstår när du använder samma PayPal-konto för flera Shopify-butiker. PayPal läser beställnings-ID som ett duplikat och behandlar inte transaktionen.

För att lösa detta fel måste du ändra ditt beställnings-ID-format genom att lägga till ett prefix eller ett suffix till dina beställnings-ID:n.

Fel från gateway: För många förfrågningar för att kunna utföras

Det här felet uppstår när alltför många förfrågningar har skickats till PayPal på kort tid. PayPal misstänker detta för att vara en typ av spam-attack.

Ditt konto blir tillfälligt låst i 24 timmar. Du kan kontakta PayPal för att lösa problemet.

Ogiltigt leverantörskonto (PayFlow Pro)

Om du konfigurerar PayPal och du får meddelandet "Ogiltigt leverantörskonto" beror det troligen på att du inte angett alla nödvändiga uppgifter.

Du måste generera Payflow-inloggningsuppgifter i ditt PayPal-konto och ange dem på sidan Betalningsleverantörer i din Shopify-admin. Leverantör/Merchant-inloggning, användarnamn och lösenord är obligatoriska.

Kan inte återbetala: Du har inte behörighet att göra detta API-anrop

Det här felet kan innebära att anslutningen mellan PayPal och Shopify inte fungerar. Du måste logga in på ditt PayPal-konto för att ge Shopify åtkomst.

Du måste inaktivera och sedan återaktivera PayPal i dina Betalningsleverantörsinställningar. Om du mottog några beställningar under tiden anslutningen inte fungerade kan du inte återbetala dessa beställningar via Shopify. För att återbetala beställningar som gjordes före reaktivering, återbetalar du betalningen från ditt PayPal-konto.