PayPal med flera valutor

Om du säljer i flera valutor med Shopify Payments kan du acceptera betalningar med flera valutor från kunder som använder PayPal. När din kund betalar för en order med PayPal visas kundens valuta i kassan i både PayPal och Shopify. Alla återbetalningar som utfärdas till kunden hanteras också i kundens valuta.

Varje order i flera valutor med PayPal måste godkännas innan den markeras som betald och är redo att skickas. Ditt betalningskvitto från PayPal innehåller information om växelkurser och avgifter.

Ändra inställningar för flera valutor i PayPal

I dina PayPal-inställningar kan du välja mellan följande alternativ för ordrar i flera valutor:

• Acceptera alla ordrar automatiskt
  • Granska och godkänn eller avvisa varje order manuellt
  • Avvisa alla ordrar i flera valutor

Som standard måste du manuellt granska och acceptera varje order med flera valutor i PayPal. Om du bestämmer dig för att avvisa en order kan köparen inte betala i kassan och de får ett felmeddelande som säger att du inte accepterar deras valuta. I dina PayPal-inställningar väljer du att acceptera alla ordrar automatiskt för att undvika att behöva granska varje order manuellt.

För mer information om hur du ändrar dina inställningar i PayPal, se Så här godkänner du utlandsbetalningar med ditt PayPal-företagskonto

Valutor som accepteras av PayPal

Om du vill ha en fullständig lista över valutor som accepteras av PayPal, se Stödlista för flera valutor