Förstå referenstransaktioner för automatisk fakturering med PayPal Express Checkout

I vissa scenarier kan appar kräva automatiska kundavgifter, till exempel för prenumerationer eller erbjudanden efter köp. För att underlätta denna process upprättas ett faktureringsavtal i PayPal mellan dig och kunden. Om du vill aktivera faktureringsavtal måste du få godkännande från PayPal för Referenstransaktioner, en funktion som möjliggör automatiska kundavgifter.

Att få godkännande för referenstransaktioner

När PayPal Express är aktiv i din butik begär Shopify automatiskt godkännande av referenstransaktioner från PayPal för din räkning. Denna förfrågan utlöses när Shopify upptäcker användning av en app som debiterar kunder automatiskt. Om du ännu inte har godkänts för referenstransaktioner med PayPal och en kund lägger en order som rör en prenumeration, döljer Shopify PayPal som betalningsalternativ i kassan. Om du däremot använder en merförsäljningsapp för efterköp visas PayPal fortfarande som betalningsalternativ i kassan, även utan godkännande av referenstransaktioner. Samtidigt visas inte erbjudanden om efterköp som genereras av merförsäljningsappen för kunden.

Kontrollera godkännandestatus

Innan Shopify kan begära godkännande för referenstransaktioner från PayPal måste du slutföra konfigurationen av ditt PayPal-konto. När förfrågan har skickats för din räkning kan du verifiera din godkännandestatus för referenstransaktioner genom att kontrollera statusen för din förfrågan på sidan Betalningar i din Shopify-admin.

PayPal meddelar godkännandestatusen för referenstransaktioner via e-post. I vissa fall kan PayPal kontakta dig för ytterligare information innan förfrågan godkänns. När du har godkänts visar Shopify PayPal Express som betalningsalternativ i din butik för ordrar med automatisk fakturering.

Hantera avslag och söka hjälp

Om ditt PayPal-konto nekas godkännande för referenstransaktioner kan det hända att PayPal inte meddelar dig direkt. Om du vill bekräfta status för din förfrågan kan du kolla sidan Betalningar i din Shopify-admin. Du kan även kontakta din PayPal-kontohanterare eller besöka PayPal-kontaktsidan när du är inloggad på ditt PayPal-konto.