Sett opp PayPal på butikken

Når du oppretter Shopify-butikken din, lager Shopify en PayPal Express Checkout-konto for e-postadressen du benyttet til å opprette butikken. Hvis du allerede har en PayPal-konto med den e-postadressen, mottar du de betalingene fra bestillingene som gjøres med PayPal med en gang. Hvis du vil utstede refusjoner eller sende beløp til godkjenning, må du fullføre opprettingen av PayPal-kontoen din. Hvis du ønsker å tilby betaling via PayPal i butikken din, bør du oppgradere den personlige kontoen din til en bedriftskonto. De fleste funksjoner og verktøy som leveres av PayPal for bedriftseiere, er kun tilgjengelige hvis du innehar en bedriftskonto.

Hvis ikke du har en bedriftskonto hos PayPal med e-postadressen du brukte til å opprette butikken, kan du legge til e-postadressen din til en eksisterende PayPal konto eller registrere deg opp til en ny bedriftskonto hos PayPal med samme e-postadresse som du benyttet da du opprettet butikken.

Fullfør konfigurasjonen av PayPal-kontoen

Hvis du vil utstede refusjoner eller manuelt registrere betalinger ved hjelp av PayPal, må du gi Shopify tillatelse til dette fra bedriftskontoen din hos PayPal.

Steg:

1. I PayPal-seksjonen klikker du på Deaktiver.

2. Klikk på Deaktiver igjen for å bekrefte.

3. I PayPal-seksjonen velger du PayPal-kontotype.

4. Klikk på Aktiver.

5. Angi e-postadressen for PayPal-kontoen, og klikk på Neste:

6. Angi passordet til PayPal-kontoen og klikk på Logg inn:

1. På PayPals tillatelsesside klikker du på Jeg gir tillatelse.
  1. På PayPals bekreftelsesside klikker du på Gå tilbake til Shopify.

2. Gjør en prøvetransaksjon for å kontrollere at alt er satt opp som det skal.

PayPals levering- og fakturaaddresser

PayPal fyller ut fakturaaddressefeltene med kundens leveringsadresse. Kunden kan redigere informasjonen ved å klikke på Rediger ….

Dette er måten PayPal fungerer på, og det kan ikke endres. Shopify kan bare sende én enkelt adresse til PayPal. For normale PayPal-betalinger (i motsetning til kredittkortbetalinger) må denne adressen være leveringsadressen, siden PayPal allerede har fakturaaddressen. Shopify kan på ingen måte vite på forhånd om kunden har en PayPal-konto. Et resultat av dette er at Shopify ikke kan sende fakturaaddressen, for eksempel når en kunde betaler med et kredittkort i stedet.

La kunder betale uten en PayPal-konto

Med PayPal Express er standardinnstillingen å be kunder logge på PayPal (eller opprette en PayPal-konto. Du kan aktivere gjestebetalinger for å la kundene betale med kredittkort, selv om de ikke har sin egen PayPal-konto. For å aktivere denne funksjonen må du ha tilknyttet ditt eget kredittkort til bedriftskontoen din hos PayPal.

For å aktivere gjestebetalinger må du endre innstillingene i PayPal-kontoinnstillingene dine. Finn ut mer om hvordan du aktiverer gjestebetalinger på PayPal.

Krever telefonnumre for bestillinger som foretas via PayPal Express Checkout

Hvis du er avhengig av at kundens kontaktinformasjon og bruker PayPal Express, har du kanskje lagt merke til at telefonnummeret ikke står på siden for Shopify bestillingsinformasjon. Kontakt PayPal brukerstøttefor å legge til telefonnummerfeltet på betalingssiden.

Teste PayPal

Du kan teste muligheten for kredittkortbehandling ved å opprette et prøveprodukt og kjøpe det fra din egen butikk med en annen PayPal-konto enn den som er satt opp til å motta betalinger fra butikken.

Vanlige feil

Det er noen vanlige feil som kan oppstå når du bruker PayPal med Shopify:

• PayPal-kontoen er ikke en forretningskonto
  • Betalingen er allerede gjort for denne InvoiceID
  • Feil fra gateway: For mange forespørsler om operasjon
  • Ugyldig selgerkonto
  • Kan ikke refundere: Du har ikke tillatelse til å gjøre dette API-anropet

PayPal-kontoen er ikke en forretningskonto

Hvis du vil bruke PayPal i butikken må PayPal-kontoen være en forretningskonto. Du kan finne ut hvordan du kan oppgradere til en forretningskonto på PayPal-siden.

Betalingen er allerede gjort for denne InvoiceID

Denne feilen oppstår når du bruker samme PayPal-konto på flere Shopify-butikker. PayPal leser bestillings-ID-en som en duplikat og behandler ikke transaksjonen.

For å løse denne feilen må du endre bestillings-ID-formatet ved å legge til et prefiks eller suffiks til bestillings-ID-er.

Feil fra gateway: For mange forespørsler om operasjon

Denne feilen oppstår når for mange forespørsler har blitt sendt til PayPal under en for kort tidsperiode. PayPal mistolker dette som et spamangrep.

Kontoen blir midlertidig stengt i 24 timer. Du kan kontakte PayPal for å løse dette problemet.

Ugyldig selgerkonto (Payflow Pro)

Hvis du setter opp PayPal og får meldingen «Ugyldig selgerkonto», er det trolig fordi du ikke oppga all nødvendig informasjon.

Du må generere Payflow-informasjon i PayPal-kontoen og angi dette i Betalingsleverandører-siden i Shopify-administrator. Pålogging, bruker og passord for selger/forhandler er obligatirisk.

Kan ikke refundere: Du har ikke tillatelse til å gjøre dette API-anropet

Denne feilen betyr at tilkoblingen mellom PayPal og Shopify ikke fungerer. Du må logge på PayPal-kontoen for å gi Shopify tilgang.

Du må deaktivere og så reaktivere PayPal under Innstillinger for betalingsleverandører. Hvis du mottar bestillinger når tilkoblingen ikke fungerer, kan du ikke refundere disse bestillingene gjennom Shopify. Du kan refundere bestillinger som er plassert før reaktivering ved å refundere betalingen fra PayPal-kontoen.