Konfigurere PayPal Express Checkout i butikken

Når du oppretter Shopify-butikken, genereres det automatisk en PayPal Express Checkout-konto ved hjelp av e-postadressen du bruker for å logge på. Med denne kontoen kan du motta betalinger fra PayPal-bestillinger. Hvis du allerede har en PayPal-konto tilknyttet e-postadressen du bruker i butikken, kan du begynne å motta betalinger umiddelbart. For full funksjonalitet, inkludert utstedelse av refusjoner og manuell innhenting av betalinger, må du imidlertid fullføre konfigurasjonen av PayPal-kontoen. Hvis du velger å ikke bruke PayPal, kan du deaktivere det fra innstillingene Betalinger i Shopify-administrator for å beskytte e-postadressen din.

Hvis du ikke har en profesjonell PayPal-bedriftskonto koblet til e-postadressen du bruker i butikken, har du to alternativer. Du kan enten legge til e-postadressen i en eksisterende PayPal-konto, eller registrere deg for en ny PayPal-bedriftskonto med den samme e-postadressen som du bruker for å logge på butikken.

Fullfør konfigurasjonen av PayPal-kontoen

Hvis du nylig har brukt en annen PayPal-konto, kan e-postadressen til kontoen være fylt ut automatisk. Kontroller at du bruker e-postadressen for den kontoen du ønsker å koble til butikken. For å finne e-postadressen for PayPal-kontoen går du til Innstillinger > Butikkopplysninger og finner butikkens e-postadresse i seksjonen Kontaktinformasjon.

Hvis du ser feilmeldingen payment is pending, antyder det at betalingen er sendt til en PayPal-konto som var ubekreftet på tidspunktet bestillingen ble opprettet. Du må bekrefte e-postadressen for kontoen, og deretter kan det ta inntil to virkedager før betalingen er gjennomført. Du bør kontrollere at du har mottatt betalingen før du merker bestillingen som betalt. Se instruksjonene i PayPals hjelpesenter for å få mer informasjon om hvordan du bekrefter e-postadressen.

Steg:

Konfigurere språk i kassen

Shopify deler språket som skal brukes i kassen med PayPal Express Checkout, basert på butikkens innstillinger for kassespråk. Hvis kassespråket er angitt til engelsk, vil Shopify forsøke å registrere kundens plassering for å informere PayPal om foretrukket språk.

Shopify bruker kundens leveringsadresse og plassering basert på IP-adresse til å angi språkpreferansen. I tilfeller der kundeopplysningene er utilgjengelige før betaling, bruker PayPal butikkadressen fra innstillingssiden Butikkdetaljer til å avgjøre hvilket språk som vises i kassen.

Håndtering av adresser i PayPal Express Checkout

PayPal Express Checkout fyller automatisk ut feltene for fakturaadresse med kundens leveringsadresse i kassen. Kunden kan redigere disse opplysningene ved å klikke på Endre ….

Shopify sender bare én adresse til PayPal, vanligvis leveringsadressen. Denne konfigurasjonen kan ikke endres fordi Shopify ikke kan vite på forhånd om kunden har en PayPal-konto. Et resultat av dette er at Shopify ikke kan sende fakturaadressen, for eksempel når en kunde betaler med et kredittkort i stedet.

Når du bruker PayPal Express Checkout som betalingsløsning for hurtigkasse, kan det hende kundens fakturaadresse mangler når de velger henting i butikk.

Teste integrasjonen av PayPal Express Checkout

Hvis butikken din er i en prøveperiode, må du velge et betalt abonnement for å aktivere kassen og gjøre en testtransaksjon. Sluttdatoen for prøveperioden forblir uendret.

For å teste kredittkortbehandling kan du opprette et testprodukt, og deretter gjøre et kjøp fra butikken med en annen PayPal-konto enn den som er konfigurert for å motta betalinger i butikken.