Tags maken en gebruiken in Shopify

U kunt tags gebruiken om producten, overdrachten, klanten, bestellingen, conceptbestellingen en blogberichten te labelen. Nadat u tags hebt toegevoegd, kunt u deze gebruiken voor zoeken en filteren om zo beter georganiseerd te blijven terwijl u werkt in Shopify. Klanten zien de tags niet, maar in zoekopdrachten in uw online winkel worden tags gebruikt om producten te categoriseren en zoekresultaten te ordenen voor klanten.

Eén manier om tags te gebruiken, is om gerelateerde producten te groeperen zodat u deze sneller kunt wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de tag 'Zomer' toevoegen aan gerelateerde producten. Aan het einde van het seizoen kunt u dan zoeken naar de tag 'Zomer' op de pagina Producten om een lijst met producten voor het zomerseizoen op te vragen, waarna u met een bulkactie deze producten in één keer kunt verbergen in uw verkoopkanalen.

Soorten tags

U kunt een aangepaste set tags maken voor elke sectie in Shopify waar tags worden gebruikt. Wanneer u een tag maakt in een bepaalde sectie, wordt deze niet gekopieerd naar de andere secties waar tags worden gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld bestellingen ordenen op tags zoals packed en test, maar tags zoals tax exempt en wholesale gebruiken om een aantal van uw klanten te beschrijven. Elk type tag komt overeen met de sectie die ermee kan worden geordend:

Type Beschrijving
Product Hiermee kunt u tags toevoegen en verwijderen voor een product op de bijbehorende detailpagina. Ook kunt u alle producttags bekijken vanaf een pagina met productdetails. Filter producten op tag op de pagina Producten en de pagina Voorraad. Gebruik producttags als selectiecriteria bij het maken van een automatische collectie of als filters bij het maken van een menu. Wanneer een klant zoekt naar een term die overeenkomt met een producttag, worden de getagde producten weergegeven in de zoekresultaten, hoewel de tags onzichtbaar zijn voor klanten. U kunt maximaal 250 tags op elk product toepassen.
Overdracht Hiermee kunt u tags voor een specifieke overdracht toevoegen en verwijderen op de bijbehorende detailpagina. Ook kunt u alle overdrachtstags bekijken vanaf een pagina met details van een overdracht. U kunt overdrachten op tag filteren op de pagina Overdrachten.
Bestelling Hiermee kunt u tags toevoegen en verwijderen voor een bestelling op de bijbehorende detailpagina. Filter bestellingen op tag op de pagina Bestellingen.
Conceptbestelling Hiermee kunt u tags toevoegen en verwijderen voor een conceptbestelling op de bijbehorende detailpagina. Bekijk alle tags van het type Conceptbestelling op een pagina met details van een conceptbestelling. Filter conceptbestellingen op tag op de pagina Conceptbestellingen. Wanneer u een bestelling maakt van een conceptbestelling, worden de tags ook overgedragen en toegevoegd als tags van het type Bestelling.
Klant Hiermee kunt u tags toevoegen en verwijderen voor een klant op de bijbehorende detailpagina. Bekijk alle klanttags vanaf de pagina met details van een klant. Filter klanten op tag op de pagina Klanten.
Blogbericht Hiermee kunt u tags toevoegen en verwijderen voor een blogbericht op de bijbehorende detailpagina. Filter blogberichten op tag op de pagina Blogberichten.

Een tag toevoegen

U kunt een tag toevoegen bij het maken of bewerken van producten, overdrachten, bestellingen, conceptbestellingen, klanten of blogberichten.

Stappen:

1. Open de pagina met details van het product, de overdracht, de bestelling, de conceptbestelling, de klant of het blogbericht in Shopify.
  2. Voer in de sectie Tags de naam in van een tag die u wilt toevoegen of selecteer deze in de lijst met bestaande tags. Als u de naam voor een nieuwe tag invoert, wordt deze automatisch gemaakt voor toekomstig gebruik in de sectie.
  3. Klik op Opslaan.

U kunt ook een tag toevoegen uit de volledige lijst die wordt weergegeven wanneer u op Alle tags weergeven klikt op de pagina met details van een product, overdracht, conceptbestelling of klant.

Stappen:

1. Klik in de sectie Tags op Alle tags weergeven.
  2. Selecteer een tag in de lijst.
  3. Klik op Wijzigingen toepassen.

Een tag verwijderen

U kunt een tag verwijderen uit producten, overdrachten, bestellingen, conceptbestellingen, klanten of blogberichten.

Stappen:

1. Open de pagina met details van het product, de overdracht, de bestelling, de conceptbestelling, de klant of het blogbericht in Shopify.
  2. Klik op de 'x' naast de naam van een tag die u wilt verwijderen. De tag wordt alleen verwijderd uit het product, de overdracht, de bestelling, de conceptbestelling, de klant of het blogbericht dat is geselecteerd.
  3. Klik op Opslaan.

U kunt ook een tag verwijderen uit de volledige lijst die wordt weergegeven wanneer u op Alle tags weergeven klikt op de pagina met details van een product, overdracht, conceptbestelling of klant:

1. Klik in de sectie Tags op Alle tags weergeven.
  2. Klik op de 'x' naast de naam van een tag die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Wijzigingen toepassen.

Zoeken op tag in Shopify

U kunt zoeken naar een tag die u hebt toegevoegd aan een product, overdracht, bestelling, conceptbestelling, klant of blogbericht om iets sneller te vinden. De zoekopdracht retourneert alle resultaten die overeenkomen met de tag. Als u een tag hebt gemaakt maar deze nergens aan is toegevoegd, worden er geen zoekresultaten weergegeven.

Stappen:

1. Typ de naam van de tag in de zoekbalk van Shopify.
  2. Bekijk de overeenkomende resultaten en selecteer een resultaat om dit in detail te bekijken.

Filteren op tag

U kunt relevante tags gebruiken voor het filteren van de lijsten op de pagina's Producten, Overdrachten, Bestellingen, Conceptbestellingen, Klanten en Blogberichten. Daarnaast kunt u productlabels gebruiken om de lijst met varianten op de pagina Voorraad te filteren.

Stappen:

1. Klik op de relevante pagina in het vervolgkeuzemenu om een filter toe te passen.
  2. Selecteer onder Selecteer een filter... de optie Getagd met om op tag te filteren.
  3. Voer de naam in van de tag die u als filter wilt gebruiken.
  4. Klik op Filter toevoegen om een lijst met items met die tag te bekijken.

Wanneer u meer dan één filter toepast op een lijst, worden in de gefilterde lijst alleen de items weergegeven die overeenkomen met alle filters. Een item dat niet overeenkomt met een of meer van de filters, wordt niet weergegeven in de gefilterde lijst.

Andere manieren om tags te gebruiken

Er zijn meer manieren om tags te gebruiken en georganiseerd te blijven: