Sms-meldingen

Je kunt je klanten de mogelijkheid geven om bij het afrekenen een telefoonnummer in te stellen in plaats van een e-mailadres. Als je sms-meldingen hebt ingesteld, ontvangen klanten die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoeren, hun bestelbevestiging per sms op hun mobiele telefoon wanneer je bedrijfsadres zich in een van de volgende landen ligt:

• Australië
  • Brazilië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Nieuw Zeeland
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Klanten ontvangen echter geen verzendmeldingen per sms.

Je kunt selecteren welke contactmethode klanten bij de checkout kunnen gebruiken op de pagina Checkout en rekeningen in je Shopify-beheercentrum.

De sms-meldingsopties van je klant instellen

Wanneer klanten een bestelling plaatsen bij het afrekenen van je winkel, voeren ze standaard een e-mailadres in. Als je klanten laat afloggen met hun telefoonnummer, dan kunnen ze ervoor kiezen om een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren. Als je sms-meldingen hebt ingesteld, ontvangen klanten die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoeren, hun bestelbevestiging per sms op hun mobiele telefoon wanneer je bedrijfsadres zich in een van de volgende landen ligt:

• Australië
  • Brazilië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Nieuw Zeeland
  • Spanje
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Wanneer een klant een telefoonnummer invoert, wordt dit opgeslagen in de klantgegevens. Het wordt ook gebruikt als het standaardtelefoonnummer voor verzending. Als je wilt dat je klanten een e-mailadres invoeren, schakel je de optie voor alleen e-mail in.

Stappen:

Shopify-sms deactiveren

Als je via een app van derden sms-meldingen voor gepersonaliseerde bestellingen naar je klanten wilt verzenden, deactiveer je Shopify-sms-meldingen in je Shopify-beheercentrum om te voorkomen dat je dubbele berichten verzendt.

Stappen:

Veelgestelde vragen over sms-meldingen

Kunnen sms-meldingen voor een bestelling worden uitgeschakeld nadat de bestelling is geplaatst?

Ja. Je kunt sms-meldingen voor een bestelling uitschakelen door de contactgegevens voor bestellingen te bewerken in het gedeelte Klanten van de pagina met bestelgegevens in Shopify. Schakel Klantprofiel bijwerken uit om de wijzigingen alleen voor die bestelling op te slaan als je de contactgegevens voor bestellingen wilt verwijderen of bewerken zonder de klantgegevens te wijzigen.

Kunnen klanten via hun e-mail afrekenen en ervoor kiezen sms-updates te ontvangen?

Nee. Als klanten hun e-mailadres gebruiken, worden de verzendingsupdates per e-mail bezorgd. Als je updates per sms stuurt, kunnen klanten dubbele meldingen krijgen.

Kunnen klanten afrekenen zonder een e-mailadres?

Ja. Als je klanten toestaat een telefoonnummer in te voeren bij de checkout, wordt er voor een klant die met een telefoonnummer afrekent geen e-mailadres opgeslagen in zijn bestelling. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een e-mailadres in te voeren om e-mailmeldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik afdwingen dat klanten bij de checkout een e-mailadres invoeren?

Ja. De optie om bij de checkout een telefoonnummer in te voeren, kun je uitschakelen in de checkout-instellingen. Als je E-mail selecteert, vullen klanten bij de checkout een e-mailadres in.

Kan een klant een account aanmaken door een telefoonnummer te gebruiken in plaats van een e-mailadres?

Nee. Klanten moeten een e-mailadres invoeren om een account te kunnen maken.

Kan een klant een sms-melding beantwoorden?

Nee. Klanten kunnen geen bericht naar jou sturen als antwoord op een sms-melding.

Betaal ik voor sms-meldingen?

Nee. Er zijn geen kosten voor jou. Voor je klanten kunnen er wel standaardberichttarieven gelden, afhankelijk van hun provider.

Kan ik een afgebroken checkout herstellen als de klant is begonnen met de checkout met een telefoonnummer?

Nee. Je kunt geen sms voor winkelwagenherstel naar een klant verzenden.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een digitale download kopen?

Ja. De link naar de download is beschikbaar via de bedankpagina, die is gekoppeld aan de bestelbevestiging die per sms is verzonden. Omdat sommige apps voor digitale downloads echter afzonderlijke e-mails verzenden, moet je je download testen.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een cadeaubon kopen?

Ja. De klant ontvangt een sms-melding met een link naar zijn cadeaubon.

Kunnen klanten betalen met Shop Pay wanneer ze afrekenen met hun telefoonnummer?

Nee. Klanten kunnen op dit moment geen telefoonnummer gebruiken om af te rekenen via Shop Pay.