Sms-meldingen

U kunt uw klanten de optie geven om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren in plaats van een e-mailadres, ontvangen hun bestellingsbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren, kunt u inschakelen via de pagina Afrekenen in Shopify.

Via de pagina Meldingen in Shopify kunt u de meldingen aanpassen.

Als een klant bij het afrekenen ervoor kiest niet zijn telefoonnummer te gebruiken, kunt u de aanmelding voor bestelupdates inschakelen, zodat uw klant een manier heeft om sms-updates te ontvangen nadat een bestelling is geplaatst.

De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren inschakelen

Wanneer een klant een bestelling plaatst door de betaalpagina van uw winkel te gebruiken, voert hij standaard een e-mailadres in. Als u klanten toestaat af te rekenen met behulp van hun telefoonnummer, kunnen ze ervoor kiezen een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren. Klanten die ervoor kiezen een telefoonnummer in te voeren, ontvangen hun bestellingsbevestiging en verzendingsupdates per sms op hun mobiele telefoon.

Wanneer een klant een telefoonnummer invoert, wordt dit opgeslagen in zijn klantgegevens. Het wordt ook gebruikt als het standaardtelefoonnummer van zijn verzendadres. Als u e-mailadressen van klanten nodig hebt, moet u deze optie niet inschakelen.

Stappen:

1. Selecteer in het gedeelte Contactmethode klant de optie Klanten kunnen afrekenen met hun telefoonnummer of e-mailadres:

Optie voor afrekenen met e-mailadres of telefoonnummer in de meldingsinstellingen

1. Klik op Opslaan.

Sms-meldingen voor een bestelling bekijken en opnieuw verzenden

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op het bestelnummer.

3. In het gedeelte Tijdlijn kunt u de sms-meldingen voor de bestelling bekijken. Als u een melding opnieuw wilt verzenden, klikt u naast de melding op Opnieuw versturen.

De sjablonen voor sms-meldingen bewerken

U kunt de sjablonen voor de meldingen die per sms worden verzonden, bewerken om de inhoud voor uw winkel aan te passen. Meldingssjablonen maken gebruik van Liquid-variabelen. Meer informatie over Liquid-variabelen voor meldingen.

Stappen:

1. Klik op de melding die u wilt bewerken.

2. Klik op SMS om de sms-sjabloon voor de melding te bekijken:

Sms-sjabloon voor de bestelmelding

1. Breng wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Kunnen sms-meldingen voor een bestelling worden uitgeschakeld nadat de bestelling is geplaatst?

Ja. U kunt sms-meldingen voor een bestelling uitschakelen door de contactgegevens voor bestellingen te bewerken in het gedeelte Klanten van de pagina met bestelgegevens in Shopify. Als u de contactgegevens voor bestellingen wilt verwijderen of bewerken zonder de klantgegevens te wijzigen, schakelt u Klantprofiel bijwerken uit om de wijzigingen alleen voor die bestelling op te slaan.

Kunnen klanten afrekenen zonder een e-mailadres?

Ja. Als u klanten toestaat een telefoonnummer in te voeren bij het afrekenen, wordt er voor een klant die met een telefoonnummer afrekent geen e-mailadres opgeslagen in zijn bestelling. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een e-mailadres in te voeren om e-mailmeldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik afdwingen dat klanten bij het afrekenen een e-mailadres invoeren?

Ja. De optie om bij het afrekenen een telefoonnummer in te voeren, kunt u uitschakelen in uw afrekeningsinstellingen. Als u Alleen met e-mailadres afrekenen selecteert, moeten klanten bij het afrekenen een e-mailadres invoeren. Nadat de bestelling is geplaatst, kunnen klanten op de bestelstatuspagina ervoor kiezen toch een telefoonnummer in te voeren om sms-meldingen voor een bestelling te ontvangen.

Kan ik de berichten bewerken die als sms-meldingen naar klanten worden verzonden?

Ja. U kunt de sjablonen voor sms-berichten bewerken of bekijken via de pagina Meldingen.

Kan een klant een account maken door een telefoonnummer te gebruiken in plaats van een e-mailadres?

Nee. Klanten moeten een e-mailadres invoeren om een account te kunnen maken.

Kan een klant een sms-melding beantwoorden?

Nee. Klanten kunnen geen bericht naar u sturen als antwoord op een sms-melding.

Moet ik betalen voor sms-meldingen?

Nee. Er zijn geen kosten voor u. Voor uw klanten kunnen er wel standaardberichttarieven gelden, afhankelijk van hun provider.

Kan ik een afgebroken betaling herstellen als de klant is begonnen met het afrekenen met een telefoonnummer?

Nee. U kunt geen sms voor winkelwagenherstel naar een klant verzenden.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een digitale download kopen?

Ja. De link naar de download is beschikbaar via de bedankpagina, die is gekoppeld aan de bestellingsbevestiging die per sms is verzonden. Omdat sommige apps voor digitale downloads echter afzonderlijke e-mails verzenden, moet u uw download testen.

Kan een klant die een telefoonnummer in plaats van een e-mailadres invoert, een cadeaubon kopen?

Ja. De klant ontvangt een sms-melding met een link naar zijn cadeaubon.

Kunnen klanten betalen met Shopify Pay wanneer ze afrekenen met hun telefoonnummer?

Nee. We hopen binnenkort Shopify Pay te ondersteunen bij het afrekenen met een telefoonnummer.