Skapa marknadsföringskampanjer

På sidan Marknadsföring i Shopify kan du skapa och hantera marknadsföringskampanjer. På sidan Marknadsföring finns även rekommendationer för hur du förbättrar din marknadsföringsstrategi.

Förstå marknadsföringskampanjer

Marknadsföringsaktiviteter och automatiseringar kan hjälpa dig att öka din kundbas på olika sätt, men du kan även använda båda i din övergripande marknadsföringsstrategi.

I marknadsföringskampanjer ingår en eller flera marknadsföringsaktiviteter, såsom marknadsföring av innehåll eller reklam. Marknadsföringskampanjer riktas vanligtvis mot en specifik kampanj eftersom du kan publicera aktiviteter inom en viss tidsram. Du kan till exempel köra en Facebook-annons för att marknadsföra en utförsäljning av en produkt eller så kan du skapa ett inlägg på en social medieplattform för att låta dina följare få kännedom om en ny produkt. När du skapar en marknadsföringsaktivitet i Shopify kan du välja att spara den som ett utkast och publicera den när den är klar, så att du kan förbereda dina marknadsföringsaktiviteter i förväg. För viktiga händelser, till exempel Black Friday, kan du gruppera marknadsföringsaktiviteter tillsammans så att de arbetar mot ett specifikt kampanjmål.

Du måste ha en marknadsföringsapp installerad och din butik måste ha planen Basic Shopify eller högre för att skapa marknadsföringsaktiviteter. Många marknadsföringsappar kräver att du säljer genom att använda en Shopify-webbshop.

Skapa en marknadsföringsaktivitet

Färdiga mallar har skapats för några vanliga marknadsföringsaktiviteter. Den information som du behöver lägga till beror på aktiviteten som du skapar.

Du behöver ha behörighet för Marknadsföring och om du marknadsför med hjälp av en app eller en kanal behöver du även ha behörigheten App- och kanalåtkomst för att skapa en marknadsföringskampanj.

När du skapar en marknadsföringsaktivitet eller automatisering i Shopify kan du välja att spara den som ett utkast och publicera den när den är klar, så att du kan förbereda din marknadsföring i förväg.

Steg:

Lägg till en marknadsföringsaktivitet i en befintlig kampanj

Redigera, visa, pausa eller radera en marknadsföringsaktivitet

Du kan redigera, pausa eller ta bort utkast och publicerade marknadsföringsaktiviteter eller automatiseringar från Shopify. Om du vill visa marknadsföringskampanjer som du redan har skapat, klickar du på Marknadsföring i din Shopify-administratör och klickar sedan på Kampanjer.

När du redigerar ett utkast till marknadsföringsaktivitet eller automatisering kan du spara dina ändringar eller publicera det. Utkast till marknadsföringsaktiviteter listas på Marknadsföringssidan och utkast till automatiseringar listas på sidan Marknadsföring > Automatiseringar.

Om du vill radera en marknadsföringsaktivitet som du har skapat i Shopify går du till avsnittet Marknadsföring i din Shopify-administratör och klickar sedan på Kampanjer. Välj den marknadsföringsaktivitet som du vill ta bort, klicka på Radera aktivitet och klicka sedan på Radera aktivitet igen för att bekräfta ditt val.

När du raderar en marknadsföringsaktivitet eller en automatisering i Shopify kommer du inte längre debiteras för den. Shopify synkroniserar med relaterad tjänst för att uppdatera ditt konto med alla ändringar som du gör. När aktiviteten eller automatiseringen håller på att raderas utanför Shopify har den statusen Raderas i Shopify. När aktiviteten raderas helt utanför Shopify tas den även bort från listan i Shopify. En radering av en marknadsföringsaktivitet eller en automatisering är permanent.

Marknadsföringsaktiviteter skapade utanför Shopify måste tas bort från tjänsten där de skapades.

Arkivera en marknadsföringskampanj

Du kan arkivera marknadsföringskampanjer i Shopify som matchar något av följande villkor:

• Det finns inga marknadsföringsaktiviteter i kampanjen
  • Alla marknadsföringsaktiviteter i kampanjen är pausade
  • Alla marknadsföringsaktiviteter i kampanjen har misslyckats med att synkronisera

Du kan inte lägga till några marknadsföringsaktiviteter i en arkiverad kampanj, men du kan ta bort den när som helst och sedan lägga till aktiviteter. Klicka på länken på marknadsföringssidan för att visa arkiverade kampanjer.

Du kan arkivera en marknadsföringskampanj från dess informationssida.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Marknadsföring.

2. Klicka på en befintlig marknadsföringskampanj

3. Klicka på Arkivera kampanj

Radera en marknadsföringskampanj

Om en marknadsföringskampanj har aktiviteter med en av följande status, kan du radera marknadsföringskampanjen:

• Raderad
  • Raderas externt
  • Utkast

Detta innebär att kampanjen antingen inte innehåller några aktiviteter, att alla aktiviteter har raderats eller att det endast finns utkast till aktiviteter i den.

Steg:

1. Klicka på Marknadsföring i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den kampanj som du vill radera, klicka på rullgardinsmenyn Fler åtgärder och välj sedan Radera kampanj.
  3. Klicka på Radera kampanj igen för att bekräfta ditt val.

Radera en arkiverad marknadsföringskampanj

1. Klicka på Marknadsföring i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den arkiverade kampanj som du vill radera, klicka på rullgardinsmenyn Fler åtgärder och välj sedan Radera kampanj.
  3. Klicka på Radera kampanj igen för att bekräfta ditt val.

Mer information om marknadsföring

Avsnittet Mer information om marknadsföring innehåller korta videoklipp och resurser från våra Shopify Learn-experter som hjälper dig att skapa mer framgångsrika marknadsföringskampanjer och strategier. Resurser läggs kontinuerligt till här som är specifika för ditt företag i takt med att ditt företag utvecklas. Använd < och > för att byta till föregående eller nästa Shopify Learn-rekommendation. Om en specifik rekommendation inte är till hjälp eller relevant för dig klickar du på ... > Avvisa.