Inställningar för popup-formulär

Följande inställningar avgör utseendet och beteendet för dina popup-formulär. Du kan konfigurera dessa inställningar när du skapar ett formulär, tillsammans med de inställningar som gäller för både popup-formulär och infogade formulär.

Inställning för visning av formulär

Visningsinställningen för formulär avgör hur formuläret visas i din butik.

Inställningar för formulärvisningsavsnittet för popup-formulär.
Inställning Beskrivning
Flytande Visar Förhandsvisningen och formuläret som ett flytande avsnitt som visas på ditt skyltfönster och låter dig välja formulärets position i din butik.
Överlagring Visar formuläret mitt på sidan, med en överlagringsfärg som tillämpas på resten av skyltfönstret.

Inställningar för förhandsvisning

Inställningarna för Teaser avgör när teasern för ditt formulär visas. Teaser-avsnittet är en liten pop-up som visas i din butik. Om en kund klickar på teasern öppnas formuläret.

Inställningar för popup-formulärs teaser-avsnitt.
Inställning Beskrivning
Visa Bestämmer när teaser-avsnittet visas för kunderna.
  • Först (före formuläret): Visar teaser-avsnittet innan formuläret visas.
  • Först (före formuläret) och om kunden stänger formuläret: Visar teaser-avsnittet innan formuläret och visar teasern om kunden stänger formuläret.
  • Om kunden stänger formuläret utan att prenumerera: Visar teaser-avsnittet om kunden stänger formuläret utan att fylla i det.
  • Aldrig: Döljer teaser-avsnittet från alla kunder. Om en kund stänger formuläret utan att fylla i det kan de inte komma åt det igen.
Placering i din butik Avgör var i din butik som teasern visas. Visningsalternativen (som roterar) visar teaser-avsnittet på sidan.
Titel Texten som visas i teaser-avsnittet.

Stilinställningar

Stil-inställningarna avgör utseendet på ditt formulär. En varning visas om du väljer färger som inte fungerar bra tillsammans, inte har tillräckligt med kontrast eller kan vara svåra att läsa.

I avsnittet varumärkesfärger i formulärappen kan du hitta och välja färger som du har lagt till som varumärkesfärger.

Inställningar för popup-formulärs stylingavsnitt.
Inställning Beskrivning
Färger Ändra färgen på formulärets bakgrund, aktiva fält, knappetikett och felmeddelanden för att matcha ditt varumärke och tema.
Formulärfält Välj vit eller transparent.
Typografi Välj det teckensnitt du vill använda för rubriken och brödtexten.

Bildinställningar

Bildinställningarna avgör om en bild visas i ditt formulär och påverkar bildens placering och utseende.

Inställningar för popup-formulärs bildavsnitt.
Inställning Beskrivning
Bildalternativ Var bilden visas i ditt formulär.
Bild Detta fält visas om du väljer Bakgrundsbild, Bild till vänster eller Bild till höger. Klicka på Lägg till bild för att ladda upp en bild från din enhet.
Bildopacitet Fältet visas om du väljer Bakgrundsbild. Du kan välja bildens opacitet med hjälp av skjutreglaget. Vid 100 visas endast den bild som du har laddat upp. Genom att minska opacitet skuggas bilden med bakgrundsfärgen från avsnittet Färger.

Beteendeinställningar

Beteendeinställningarna avgör när och var ditt formulär visas.

Inställningar för popup-formulärs stylingavsnitt.
Inställning Beskrivning
Enheter Välj om du vill att formuläret ska visas på alla enheter, endast på datorer eller endast på mobila enheter.
Sidor Välj om du vill att formuläret ska visas på alla sidor, eller endast specifika sidor.
Utlösare Du kan välja att visa formuläret på den första, andra eller tredje sidan, antingen omedelbart eller efter en 10 eller 30 sekunders fördröjning.

I det här avsnittet kan du också välja kryssrutan Visa formuläret när besökare försöker lämna sidan (endast dator). Om den här kryssrutan är markerad visas formuläret om en besökare för muspekaren mot adressfältet.