Support för teman

Se till att du förstår vilken supportnivå som finns tillgänglig innan du anpassar ditt tema. Om du gör grundläggande anpassningar kan du få support från temaskaparen. Se vår lista över ytterligare temasupport om du gör omfattande ändringar.

Se vår designpolicy för mer information om anpassningar som Shopify inte stödjer.

Här hittar du support för ditt tema

Vilken support du har tillgång till varierar efter vem som har skapat ditt tema.

Gratisteman från Shopify

Vårt supportteam kan hjälpa dig med visst handledningsmaterial och övriga mindre ändringar om du använder ett gratistema från Shopify. Shopify kan hjälpa dig i stor utsträckning, men vissa anpassningar stöds inte.

Du har rätt till 60 minuters designsupport om du använder Basic Shopify eller en dyrare plan. Du kan förvänta dig en statusuppdatering inom 2–4 affärsdagar efter att du har kontaktat vårt supportteam och lämnat in din förfrågan.

Vårt team registrerar hur mycket tid de har ägnat åt varje förfrågan om temaändring som du lämnar in. Du kan vända dig till en Shopify-expert för ytterligare hjälp om du har använt upp dina 60 minuter. Du kan även undersöka andra supportalternativ i ytterligare temasupport.

Betalteman

Om du inte använder ett gratistema från Shopify är ditt tema skapat av en tredjeparts-temautvecklare. Se över supportdokumentationen för ditt tema eller kontakta temautvecklaren för att komma i kontakt med tillgänglig support.

Steg:

1. Hitta det tema som du vill redigera och klicka på Anpassa.

2. Klicka på fliken Temainställningar.

3. Klicka på Läs dokumentation eller Support:

Temasupport

Shopifys designpolicy

Shopify-supporten kan hjälpa till med många grundläggande anpassningar men tänk på att Shopify inte kan hjälpa till med följande:

• Implementera handledning som inte stöds
  • Anpassa ett gratistema om dess kod redan har ändrats avsevärt
  • Installera, ta bort eller modifiera tredjepartsappar (appar som Shopify inte har utvecklat)
  • Lägga till nya typsnitt
  • Redigera bildspel
  • Lägga till en till knapp märkt "Lägg i varukorgen" på produktsidan
  • Göra rullgardinsmenyer till knappar
  • Göra ett tema bredare eller smalare
  • Göra ett icke-responsivt tema responsivt
  • Lägga till oändlig bläddring
  • Redigera bilder
  • Anpassa etiketter eller märken för kollektionssidor
  • Adding color swatches
  • Överföra funktioner från ett tema till ett annat
  • Lägga till betalningsikoner som är enfärgade eller gråfärgade
  • Ändra färg på betalningsikoner
  • Redigera koden för kassan (förutom för Shopify Plus)

Det här är inte en fullständig lista över anpassningar som inte stöds. Shopify-supporten utvärderar möjligheten till anpassning från fall till fall.

Inläsningshastighet för sidor

Du kan använda en tredjepartssida för att mäta hastigheten och fastställa en orsak om du upplever att webbutikens olika sidor laddas långsamt för dina kunder. Dessa mätningar kan visa om det är appar, bilder, övrigt innehåll eller en kombination av de tre som gör webbplatsen långsam.

Eftersom att varje sida på din webbplats innehåller olika innehåll är det bäst att mäta olika sidor, t. ex. din startsida och dina kollektionssidor, produktsidor och bloggsidor för att se var kunderna kan uppleva att inläsningshastigheten är lägre.

Obs! Råd beträffande sidhastighetsverktyg om HTML-sektioner och JavaScript gäller inte teman från Shopify Theme Store. Om ditt tema inte kommer från Shopify Theme Store måste du kontakta utvecklaren av ditt tema för att se om sidhastighetsverktyget gäller.

Vidta följande åtgärder för att öka hastigheten om du märker att appar gör din webbplats långsam:

• Ta bort eventuella onödiga appar.
  • Konsultera tema- och apputvecklarna.
  • Anlita en Shopify-expert.

Vidta följande åtgärder för att öka hastigheten om du märker att bilder gör din webbplats långsam:

Vidta följande åtgärder för att öka hastigheten om du märker att innehåll gör din webbplats långsam:

Andra faktorer som kan påverka inläsningshastigheten kan vara kundens webbläsarversion eller cache, kundens internetleverantör eller problem med Shopify-statussidan.

Be din kund att kontrollera sin webbläsarversion, att de nyligen har rensat cache och att deras internetleverantör inte upplever driftavbrott eller försämrad prestanda om en hastighetsmätning inte visar några större problem.

Ytterligare resurser

Det finns flera övriga supportresurser tillgängliga om Shopify-supporten inte kan hjälpa till med omfattande eller avancerade temaanpassningar.

Forum för att diskutera temadesigner

Shopifys designforum ger vägledning om hur man redigerar HTML, CSS eller liquid för att anpassa en webbutik. Ställ frågor i Shopifys designforum om du behöver hjälp med att redigera temafiler. Du kan också söka igenom posterna för att se vad andra Shopify-säljare gör med sina teman.

Forum för feedback för din butik

I forumet "Feedback på min butik" kan du be om vägledning och feedback avseende färger, typsnitt och övrig design som du har tillämpat för din butik.

Support för appar

Kontakta Shopify-supporten för hjälp med en app som Shopify har utvecklat.

Om du behöver hjälp med en tredjepartsapp kan du leta upp appen i Shopifys appbutik och klicka på Support för att kontakta apputvecklaren.

Rich text editor

Installera en app för att redigera sidor i din butik om du behöver hjälp med att formatera ditt innehåll med rich text editor.

Shopify Theme Store

Testa att använda ett annat tema om du vill kunna lägga till funktionalitet i ditt tema, t.ex. en sidopanel, bildzoom, ett bildspel eller oändlig bläddring. Sök i Theme Store för att hitta ett tema som bättre passar dina behov om ditt tema inte tillhandahåller funktioner som du behöver.

Shopify Experts

Shopify-experter är erfarna professionella som har omfattande kunskap om att skapa, uppdatera och förbättra Shopify-teman.

Besök katalogen över Shopify-experter för att hitta en designer eller utvecklare för att anpassa ditt tema.