Oprettelse af markedsføringskampagner

Du kan oprette og administrere markedsføringskampagner for promoveringer fra siden Markedsføring i Shopify. Siden Markedsføring indeholder også anbefaler, der kan forbedre din markedsføringsstrategi.

Sådan forstår du markedsføringskampagner

Markedsføringskampagner og -automatiseringer kan hjælpe dig med at få din kundebase til at vokse på hver sin måde, men du bør overveje at benytte begge to i din overordnede markedsføringsstrategi.

Markedsføringskampagner indeholder én eller flere markedsføringsaktiviteter, som f.eks. indholdsbaseret markedsføring eller reklame. Markedsføringskampagner er som regel rettet mod en bestemt promovering, fordi du kan udgive aktiviteter inden for en fastlagt tidsramme. Du kan f.eks. køre en Facebook-annonce for at promovere salget af et produkt eller oprette et opslag på sociale medier, som fortæller dine følgere om et nyt produkt. Når du opretter en markedsføringsaktivitet i Shopify, kan du gemme den som en kladde og udgive den, når den er klar. På denne måde kan du klargøre dine markedsføringsaktiviteter på forhånd. Du kan gruppere markedsføringsaktiviteter sammen til vigtige begivenheder, som f.eks. Black Friday, for at målrette dig mod noget bestemt.

Du skal have installeret en markedsføringsapp, og din butik skal have Basic Shopify-abonnementet eller derover, hvis du vil oprette markedsføringsaktiviteter. Mange markedsføringsapps kræver, at du sælger via en Shopify-webshop.

Opret en markedsføringsaktivitet

Der er oprettet forhåndsviklede skabeloner til nogle af de mest almindelige markedsføringsaktiviteter. De oplysninger, du skal tilføje, afhænger af den aktivitet, som du opretter.

Du skal have tilladelsen Markedsføring, og hvis du markedsfører ved hjælp af en app eller en kanal, skal du også have tilladelsen Adgang til apps og kanaler for at kunne oprette en markedsføringskampagne.

Når du opretter en markedsføringsaktivitet eller automatisering i Shopify, kan du gemme den som en kladde og udgive den, når den er klar. På denne måde kan du klargøre din markedsføring på forhånd.

Trin:

Føj en markedsføringsaktivitet til en eksisterende kampagne

Sådan redigerer, ser, midlertidigt afbryder eller sletter du en markedsføringsaktivitet

Du kan redigere, midlertidigt afbryde eller slette kladder og udgivede markedsføringsaktiviteter eller -automatiseringer fra Shopify. For at se markedsføringskampagner, du allerede har oprettet, skal du i Shopify-administrator klikke på Markedsføring og derefter på Kampagner.

Når du redigerer en kladde for en markedsføringsaktivitet eller -automatisering, kan du gemme dine ændringer eller udgive den. Kladder for markedsføringsaktiviteter er angivet på siden Markedsføring og kladder for markedsføringsautomatiseringer er angivet på siden Markedsføring > Automatiseringer.

Hvis du vil slette en markedsføringsaktivitet, som du har oprettet i Shopify, skal du gå til afsnittet Markedsføring i Shopify-administrator og derefter klikke på Kampagner. Vælg den markedsføringsaktivitet, du vil slette, klik på Slet aktivitet, og klik derefter på Slet aktivitet igen for at bekræfte dit valg.

Når du sletter en markedsføringsaktivitet eller -automatisering i Shopify, bliver du ikke faktureret for den længere. Shopify synkroniseres med den relaterede tjeneste for at opdatere din konto med de ændringer, du har foretaget. Mens aktiviteten eller automatiseringen slettes uden for Shopify, vises dens status som Slettes i Shopify. Når aktiviteten er helt slettet uden for Shopify, fjernes den fra listen i Shopify. Sletning af en markedsføringsaktivitet eller en automatisering er permanent.

Markedsføringsaktiviteter, der er oprettet uden for Shopify, skal slettes fra tjenesten, hvor de blev oprettet.

Arkivér en markedsføringskampagne

Du kan arkivere markedsføringskampagner i Shopify, der matcher en af følgende betingelser:

• Der er ingen markedsføringsaktiviteter i kampagnen
  • Alle markedsføringsaktiviteterne i kampagnen er sat på pause
  • Ingen af markedsføringsaktiviteterne i kampagnen er blevet synkroniseret

Du kan ikke føje markedsføringsaktiviteter til en arkiveret kampagne, men du kan annullere arkiveringen af dem når som helst og derefter tilføje aktiviteter. Hvis du vil have vist arkiverede kampagner, skal du klikke på linket på siden Markedsføring.

Du kan arkivere en markedsføringskampagne på siden med oplysninger om den.

Trin:

1. Gå til Markedsføring i din Shopify-administrator.

2. Klik på en eksisterende markedsføringskampagne

3. Klik på Arkivér kampagne

Slet en markedsføringskampagne

Hvis en markedsføringskampagne har aktiviteter med én af følgende statusser, kan du slette markedsføringskampagnen:

• Slettet
  • Slettet eksternt
  • Kladde

Dette betyder, at kampagnen enten ikke indeholder aktiviteter, at alle aktiviteterne er blevet slettet, eller at den kun indeholder kladdeaktiviteter.

Trin:

1. Klik på Markedsføring i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den kampagne, du vil slette. Klik derefter på rullemenuen Flere handlinger, og vælg Slet kampagne.
  3. Klik på Slet kampagne igen for at bekræfte dit valg.

Slet en arkiveret markedsføringskampagne

1. Klik på Markedsføring i Shopify-administratoren.
  2. Klik på den arkiverede kampagne, du vil slette. Klik derefter på rullemenuen Flere handlinger, og vælg Slet kampagne.
  3. Klik på Slet kampagne igen for at bekræfte dit valg.

Få mere at vide om markedsføring

Afsnittet Få mere at vide om markedsføring indeholder korte videoer og ressourcer fra vores Shopify Academy-eksperter, som kan hjælpe dig med at oprette succesfulde markedsføringskampagner og -strategier. Der vil løbende blive tilføjet ressourcer, der er specifikke for din virksomhed, efterhånden som din virksomhed udvikler sig. Brug < og > til at skifte til forrige eller næste Shopify Learn-anbefaling. Hvis en bestemt anbefaling ikke er relevant for dig, skal du bare klikke på ... > Afvis.