Opret markedsføringsautomatiseringer i Shopify

Du kan oprette og administrere automatiseringer på siden Shopify-markedsføring. Automatiseringer giver dig mulighed for at opsætte workflows, der sendes mails til dine kunder, når kunden når en specifik milepæl eller udløser.

Sådan forstår du markedsføringsautomatiseringer

Automatiseringer giver dig mulighed for at automatisere mailbeskeder på nøglepunkter i kundens rejse. Dette gælder både automatiseringer fra skabeloner og automatiseringer, du selv opretter fra bunden.

Din butik skal have Basic Shopify-abonnementet eller derover for at kunne oprette automatiseringer.

Følgende typer af automatiseringer er tilgængelige:

• Velkomst til ny abonnent: Send nye abonnenter en mail med en rabat, der byder dem velkommen i din butik. Denne automatisering fungerer kun med formularen til tilmelding med mail, som findes i sidefoden i din webshop.
  • Mersalg efter første køb: Skab gentagne køb med produkttilbud efter en kundes første køb.
  • Vind kunde tilbage: Få kontakt til tidligere kunder ved at tilbyde dem en engangsrabat.
  • Tilpasset: Design din egen e-mailmarkedsføringsautomatisering med den fleksibilitet, som din virksomhed har brug for. Aktivér dine butiksdata med en række forskellige udløsere til ordrer, kundekonti, lokationer og meget mere.
  • Tredjepart: Automatiseringer, der leveres af tredjepartsapps.

Du skal have aktiveret tilladelsen Markedsføring, hvis du vil oprette automatiseringer. Du har allerede denne tilladelse, hvis du er butiks- eller kontoejeren. Hvis du vil føje denne tilladelse til medarbejderkonti, kan du tilføje de relevante tilladelser under Medarbejderkonti. Bemærk: Hvis du opretter markedsføringskampagner ved hjælp af en app eller kanal, skal du også have aktiveret tilladelsen Apps og kanaler for at kunne oprette markedsføringskampagnen.

Opret en automatisering

Når du opretter markedsføringsautomatiseringer via Shopify, afhænger de påkrævede oplysninger af den automatisering, som du opretter. Når du har valgt den type automatisering, du vil oprette, indlæses en forhåndsviklet skabelon for dig. De fleste skabeloner er allerede klar til at blive sendt til dine kunder, som de er. Du vil blive bedt om at tilføje yderligere oplysninger, hvis dette kræves.

Når du opretter en automatisering, kan du gemme den som en kladde, så du kan udgive den, når du er klar. På denne måde kan du klargøre din markedsføringsstrategi på forhånd.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Markedsføring i Shopify.

2. Klik på Automatiseringer, og klik derefter på Opret automatisering.

3. Klik på en automatisering for at indlæse pop op-vinduet med oplysninger. Hvis du ønsker at bruge denne automatisering, skal du klikke på Brug skabelon. Klik på Luk for at vælge en anden automatisering.

4. Der vises et rødt udråbstegn ud for felterne med påkrævede oplysninger. Klik på ikonet for at se panelet Handling, og klik derefter på Rediger indholdet i mailen for at tilpasse indholdet i din automatisering.

5. Føj et Emne og en Eksempeltekst til din automatisering, og brug derefter maileditoren til at redigere, tilføje eller flytte indholdet i mailskabelonen til automatiseringer.

6. Du kan teste din automatisering ved at klikke på Send test. Du kan sende testmails til fem mailadresser på én gang. Når du er færdig med at redigere mailskabelonen, skal du klikke på Gem for at returnere til automatiseringsworkflowet.

7. Klik på Slå workflow til for at starte automatiseringen. Hvis du lukker workflowet, inden du slår det til, gemmes det som en kladde. Du kan vende tilbage til denne automatisering på et senere tidspunkt ved at vælge det på siden Markedsføringsautomatiseringer.

Når en automatisering er aktiv, skal du klikke på automatiseringen på siden Markedsføring for at få et overblik over automatiseringen og specifikke analyser.

Slå automatiseringer til/fra

Du kan slå specifikke automatiseringer til/fra i Shopify-administratoren.

Du kan se de automatiseringer, du allerede har oprettet, ved at åbne Markedsføring og derefter klikke på Automatiseringer i Shopify-administratoren. Automatiseringer og kampagner er enten markeret som Kladde, Aktiv eller Inaktiv.

Hvis du vil redigere en aktiv automatisering, skal du vælge den automatisering, du vil redigere, og klikke på Rediger workflow.

Hvis du vil slå en aktiv automatisering fra, skal du vælge den automatisering, du vil stoppe, og derefter klikke på Slå automatisering fra.

Hvis du vil slette en aktiv automatisering, skal du vælge den automatisering, du vil slette, klikke på ... og derefter klikke på Slet automatisering.