Shopify Paymentsiin liittyvät veroilmoitukset ja arvonlisävero Ranskassa

Shopify-kauppiaana on tärkeää ymmärtää verojen ilmoittamiseen liittyvät vaatimukset ja arvonlisävero vaikutus, kun käytät Shopify Paymentsia Ranskassa. Tässä artikkelissa saat tarkkaa kirjanpitoa ja vaatimusten noudattamista varten tarvittavaa lisätietoa verojen ilmoittamisesta, ALV:n maksamisesta ja laskujen tai vientitapahtumatietojen lataamisesta.

Verojen ilmoittaminen

Kauppiaana olet velvollinen noudattamaan kaikkia sovellettavia verosäännöksiä verojen ilmoittaminen mukaan lukien. Yrityksesi lainkäyttöalueesta riippuen Shopify Paymentsillä saattaa myös olla velvollisuus ilmoittaa myyntisi paikallisille veroviranomaisille. On erittäin tärkeää, että pysyt ajan tasalla sinua koskevista verovelvoitteista ja pyydät tarvittaessa apua paikalliselta veroviranomaiselta tai veroasiantuntijalta.

Käsittelymaksujen arvonlisävero Ranskassa

Ranskassa kauppiailta veloitetaan käsittelymaksuista 0 prosenttia arvonlisäveroa. Tarkista kuitenkin paikalliselta veroviranomaiselta verosäännösten noudattaminen. Kun syötät ALV-numeron Shopify Paymentsin käyttöönoton yhteydessä, tarkista, että numeron edessä on etuliite FR. Ranskalaiset ALV-numerot sisältävät 11 numeroa, esimerkiksi FR12345678912.

Eurooppalaisten kauppojen ALV (pois lukien Irlanti)

Euroopassa toimivien kauppojen Shopify Payments -maksut eivät sisällä arvonlisäveroa (Irlanti pois lukien). Saatat kauppiaana joutua laskemaan ALV:n paikallisesti sovellettavan verokannan ALV-ilmoituksessasi. Voit hankkia nämä tiedot kahdella eri tapaa. Voit joko ladata luodun laskun tai viedä tapahtumat sisältävän tiedoston.

Lue lisää Shopify Payments ‑maksujen ja käänteisten maksujen verojen arvioinnista.

Luodun laskun lataaminen

Voit ladata kuukausilaskut, jotka voit lähettää veroilmoituksen mukana. Jokainen lasku sisältää tapahtumamaksuista maksetun ALV:n kokonaismäärän kaikista kaupassasi kyseisen kuukauden aikana tehdyistä tilauksista. Luoduissa laskuissa käytetään UTC-aikavyöhykettä, joka saattaa poiketa kaupan aikavyöhykkeestä. Jos haluat raportin, jossa käytetään kaupan aikavyöhykettä, voit viedä kaupan tapahtumaluettelon CSV-tiedostona.

Kunkin kuukauden lasku luodaan seuraavan kuukauden 5. päivänä. Esimerkiksi kesäkuun lasku luodaan 5. heinäkuuta. Jos Shopify Payments -palvelussa ei ole tietyn kuukauden aikana tapahtumia, kyseiselle kuukaudelle ei luoda laskua.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä tulomaksut.
  3. Klikkaa Asiakirjat.
  4. Klikkaa Veroasiakirjat-valintaikkunassa ladattavan laskun kohdalla Lataa PDF-tiedosto.

Tapahtumien vieminen

Voit viedä luettelon kaupan tapahtumista CSV-tiedostona. CSV-tiedosto sisältää Euroopassa toimivia kauppiaita koskevan ALV-sarakkeen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä tulomaksut.
  3. Klikkaa Tapahtumat.
  4. Klikkaa Vie. CSV-tiedosto latautuu selaimeesi.
  5. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  6. CSV-tiedoston viimeisessä sarakkeessa näkyy kustakin tapahtumasta kertyneen ALV:n määrä.
  7. Käytä SUM-työkalua keräämäsi ALV:n kokonaissumman laskemiseen.