Shopify Payments Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Yhdistyneissä kuningaskunnissa olevat kauppiaat voivat hyväksyä luottokortteja ja muita suosittuja maksutapoja Shopify Paymentsiä käyttämällä.

Shopify Paymentsiä koskevat vaatimukset

Jos haluat käyttää Shopify Paymentsiä, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset.

Kielletyt yritykset

Tietyntyyppiset yritykset ja palvelut eivät saa käyttää Shopify Paymentsiä. Tarkasta luettelo kiellettyjen yritysten tyypeistä Yhdistyneistä kuningaskunnissa nähdäksesi, voiko yrityksesi käyttää Shopify Paymentsiä.

Saat lisätietoja Shopify Paymentsin käyttöehdoista (TOS).

Shopify Paymentsin pankkitiliä koskevat vaatimukset

Varmista, että pankkitilisi täyttää seuraavat vaatimukset, ennen kuin määrität sen Shopify Paymentsiin:

• Pankkitili on isobritannialaisen pankin GBP-valuutassa toimiva sekkitili (nykyinen tili), jolla on kaikki käytettävissä olevat toiminnallisuudet.
  • Pankkitili läpäisee FPS-siirtojen vaatimukset.

Useimmille sekkitileille voidaan vastaanottaa yllä luetellun tyyppisiä sähköisiä pankkisiirtoja. Sekkitilit, jotka on määritetty hyväksymään vain tilisiirtoja, eivät toimi Shopify Paymentsissä. Shopify Payments ei tue säästötilejä, flex-tilejä, virtuaalitilejä tai pankkitilejä jäljitteleviä rahansiirtopalveluja.

Voit varmistaa, että tilisi hyväksyy oman alueesi luettelon mukaisia siirtoja ottamalla yhteyttä pankkiin.

Shopify Paymentsin henkilötietovaatimukset

Eri maiden lainsäädäntöjen mukaisesti sinun on annettava tietoja itsestäsi ja yrityksestäsi. Tietojen keräämisen tarkoituksena on auttaa tunnistamaan Shopify Paymentsiä käyttävät kauppiaat, mukaan lukien tiettyjen yritysten tosiasialliset edunsaajat. Näiden tietojen keräämisen tarkoituksena on noudattaa lainsäädännön vaatimuksia, joilla pyritään ehkäisemään rahanpesua, terrorismin rahoitusta ja muita talousrikoksia.

Kun paikalliset säännöt ja säädökset muuttuvat, Shopify ja sen yhteistyökumppanit voivat ottaa yhteyttä ja kerätä lisätietoja sinusta ja yrityksestäsi. Näitä perustarkastuksia voi esiintyä milloin tahansa Shopify-tilisi käyttöiän aikana.

Shopifyn keräämät tiedot vaihtelevat maittain, mutta ne sisältävät yleensä asiakirjoja seuraavista:

• henkilö, joka luo Shopify Payments -tilin
  • Shopify Payments -tiliin liitetty yritys.
  • henkilöt, jotka viime kädessä omistavat tai ohjaavat liiketoimintaa, mukaan lukien yrityksen omistaja tai vastaava toimitusjohtaja, jolla on yrityksen laillinen allekirjoituslupa

Yhdistyneistä kuningaskunnissa ihmisten ja yritysten tunnistamista varten hyväksyttäviä asiakirjatyyppejä ovat muun muassa seuraavat.

Identiteettiasiakirjat:

• Passi
  • Ajokortti
  • Oleskelulupa
  • Kansalaisuuskortti
  • Äänestystunnus
  • Vahvistus Iso-Britannia

Osoiteasiakirjat:

• Ajokortti
  • Käyttöhyödykkeiden lasku
  • Rahoituslaitoksen tiliote
  • Viranomaisen kirje
  • Asianajajan kirje
  • Valtuuston tai asuntoyhtiön asiakirjat
  • Benefits Agency -dokumentaatio
  • Vaalirekisterin merkintä
  • NHS Medical -kortti
  • Lääkärin rekisteröintikirje kirurgille

Yrityksen/yksikön asiakirjat:

• ALV:n rekisteröinti
  • Perustamistodistus
  • Companies House -asiakirja
  • HM Revenue and Customs: ALV-todistus
  • HM Revenue and Customs: tiliote
  • Charity Commission -asiakirja
  • OSCR Scottish Charity Regulator

Maksujen hyväksyminen

Useimmissa maissa, kun olet yksityinen elinkeinonharjoittaja, yrityksesi määritetään automaattisesti hyväksymään kaikki käytetyimmät maksutavat heti Shopify Paymentsiä käyttävän Shopify-kaupan luomisen yhteydessä. Korttien käsittelymaksu perustuu kauppasi Shopify-sopimukseen. Voit vaihtaa sopimusta milloin tahansa.

Isossa-Britanniassa toimivat yritykset voivat hyväksyä Visa-, Mastercard-, American Express-, Maestro-, Discover- ja Diners Club -pankki- ja luottokortteja. Discoverin hyväksymisestä seuraa automaattisesti Elon hyväksyminen.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevat yritykset voivat vastaanottaa maksuja myös Bancontactin ja iDEALin kautta.

Maksuaikataulut

Maksukausi tarkoittaa aikaa asiakkaan maksusuorituspäivän ja päivämäärän, jolloin varat lähetetään pankkitilillesi, välillä. Asiakkaan maksusuorituksen päivämäärä ja kellonaika tallennetaan UTC-ajassa. Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin suorituista maksuista peräisin olevat varat liitetään yhteen ja lähetetään yhtenä maksuna.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa maksukauden pituus on kolme arkipäivää.

Lue lisää maksun saamisesta Shop Payments -palvelun kautta.

Verojen ilmoittaminen

Kauppiaana olet velvollinen noudattamaan kaikkia sovellettavia määräyksiä, mukaan lukien verojen ilmoittaminen. Yrityksesi lainkäyttöalueesta riippuen Shopify Paymentsillä saattaa myös olla velvollisuus ilmoittaa myyntisi paikallisille veroviranomaisille.

Shopify Payments -maksut eivät sisällä arvonlisäveroa (ALV) Euroopassa olevissa kaupoissa Irlantia lukuun ottamatta. Saatat joutua laskuttamaan arvonlisäveron paikallisen sovellettavan verokannan alv-ilmoituksen mukaan. Saadaksesi nämä tiedot, voit joko ladata luodun laskun tai viedä tiedoston tapahtumistietoineen.

Irlannissa toimivilta kaupoilta peritään Shopify Paymentsin maksujen lisäksi 23 %:n ALV.

Luodun laskun lataaminen

Voit ladata kuukausilaskut, jotka voit lähettää veroilmoituksen mukana. Jokainen lasku sisältää palvelumaksuista maksetun ALV:n kokonaismäärän kaikista kaupassasi tehdyistä tilauksista kyseisen kuukauden aikana. Tämä toiminto käyttää UTC-aikavyöhykettä, joka saattaa poiketa kaupan aikavyöhykkeestä. Jos haluat raportin, jossa käytetään kaupan aikavyöhykettä, voit viedä kaupan tapahtumaluettelon CSV-tiedostona.

Kunkin kuukauden lasku tuotetaan seuraavan kuukauden 5. päivänä. Esimerkiksi kesäkuun lasku luodaan 5. heinäkuuta. Jos Shopify Paymentsissä ei tietyn kuukauden aikana ole ollut tapahtumia, kyseiselle kuukaudelle ei luoda laskua.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  3. Klikkaa Asiakirjat.
  4. Klikkaa Veroasiakirjat -valintaikkunassa ladattavan laskun vieressä Lataa PDF-tiedosto.

Voit nyt liittää tämän laskun veroilmoitukseen.

Tapahtumien vieminen

Voit viedä luettelon kaupan tapahtumista CSV-tiedostona. CSV-tiedosto sisältää Euroopassa toimivia kauppiaita koskevan ALV-sarakkeen.

Tee näin:

Vie tapahtumat seuraavasti:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Maksut.
  2. klikkaa Shopify Payments -osiossa Näytä maksut.
  3. Klikkaa Tapahtumat.
  4. Klikkaa Vie. CSV-tiedosto latautuu selaimeesi.
  5. Avaa CSV-tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  6. CSV-tiedoston viimeisessä sarakkeessa näkyy kustakin tapahtumasta kertyneen ALV:n määrä.
  7. Käytä SUM-työkalua keräämäsi ALV:n kokonaissumman laskemiseen.