Skatterapportering och moms för Shopify Payments i Frankrike

Som Shopify-handlare är det viktigt att du är insatt i skatterapporteringskraven och konsekvenser av moms (VAT) vid användning av Shopify Payments i Frankrike. Denna artikel tar dig genom processen för skatterapportering, momsavgifter och hur du laddar ner fakturor eller exporterar transaktionsinformation för korrekt bokföring och efterlevnad.

Skatterapportering

Som handlare är du ansvarig för att följa alla tillämpliga skatteregler, inklusive skatterapportering. Beroende på din jurisdiktion kan Shopify Payments också behöva rapportera din försäljning till de lokala skattemyndigheterna. Det är viktigt att du håller dig informerad om dina specifika skatteförpliktelser och rådgör med lokala skattemyndigheter eller en skatteexpert för vägledning.

Moms på handläggningsavgifter i Frankrike

För handlare i Frankrike debiteras moms med 0 % på handläggningsavgifter. Du bör dock kontrollera med din lokala skattemyndighet angående uppfyllelse av skattskyldighet. När du anger ditt momsregistreringsnummer under Shopify Payments-konfigurationen måste du ange FR före numret. Momsregistreringsnummer i Frankrike består av 11 siffror, till exempel FR12345678912.

Moms för europeiska butiker (exklusive Irland)

Shopify Payments-avgifter för butiker i Europa (exklusive Irland) omfattar inte moms. Som handlare kan du behöva redovisa moms till den lokala tillämpliga skattesatsen i din momsdeklaration. För att erhålla denna information har du två alternativ. Du kan antingen ladda ner en genererad faktura eller exportera en fil med dina transaktionsuppgifter.

Mer information om skattebedömning av Shopify Payments-avgifter och omvänd betalningsskyldighet.

Ladda ner en genererad faktura

Du kan ladda ner månadsvisa fakturor att skicka in med din skattefordran. Varje faktura kommer innehålla den totala momsen som betalats på transaktionsavgifter för alla ordrar som gjorts i din butik den månaden. Genererade fakturor använder tidszonen UTC, vilken kan skilja sig från din butiks tidszon. Om du vill ha en rapport som använder din butiks tidszon kan du exportera en lista över transaktionerna i din butik som en CSV-fil.

Den månatliga fakturan genereras den 5:e efterföljande månad. Fakturan för juni kommer till exempel att genereras den 5:e juli. Om du inte hade några transaktioner med Shopify Payments under en viss månad kommer ingen faktura att genereras för den månaden.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Visa utbetalningari avsnittet Shopify Payments.
  3. Klicka på dokument.
  4. Klicka på Ladda ner PDF för fakturan du vill ladda ner i dialogrutan Skattedokument.

Exportera transaktionsavgifter

Du kan exportera en lista över transaktionerna i din butik som en CSV-fil. CSV-filen innehåller en moms-kolumn för europeiska handlare.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Visa utbetalningari avsnittet Shopify Payments.
  3. Klicka på Transaktioner.
  4. Klicka på Exportera. En CSV-fil laddas ner i din webbläsare.
  5. Öppna CSV-filen i en kalkylbladsredigerare.
  6. Den sista kolumnen i CSV-filen visar hur mycket moms som samlats in för varje transaktionen.
  7. Använd verktyget Summa för att beräkna den totala mervärdesskatt som du har samlat in.