Krav på bankkonto och personlig information för Shopify Payments i Frankrike

Innan du kan börja använda Shopify Payments i Frankrike är det viktigt att du är införstådd med kraven på personlig information. Dessa krav finns till för att följa regler och förhindra finansiella brott. I den här artikeln kan du hitta syftet med att samla in personlig information, vilka typer av dokument som accepteras och vägledning om hur du säkerställer att din dokumentation uppfyller de nödvändiga kriterierna.

Översikt över kraven för Shopify Payments i Frankrike

Innan du kan börja använda Shopify Payments i Frankrike är det viktigt att du ser till att du uppfyller följande krav:

1. Berättigande företagstyper: Vissa typer av företag och tjänster får inte använda Shopify Payments. För att avgöra om ditt företag är berättigat kan du se listan över förbjudna affärstyper för Frankrike, vilken också finns i Shopify Payments användarvillkor.
  2. Bankkontokrav: Ditt bankkonto måste uppfylla specifika kriterier innan det kan anslutas till Shopify Payments. Se till att följande krav uppfylls:

• Bankkontot är i valutan EUR.
    • Bankkontot är behörigt för SEPA-överföringar.
    • Bankkontot har ett IBAN-nummer som börjar med en av följande bokstäver: AT, BE, CY, DE, EE, ES, FI, FR, GB, GR, IE, IT, LT, LU, LV, MC, MT, NL, PT, SI, SK eller SM.
    • Det finns inga begränsningar för typ av bankkonto. Du kan använda en check, ett sparkonto eller ett virtuellt konto.
  3. Krav på personlig information: För att följa myndighetskrav och förhindra finansiella brott måste du tillhandahålla information om dig själv och ditt företag. Detta inkluderar uppgifter om personen som skapar Shopify Payments-kontot, det tillhörande företaget och de personer som äger eller styr företaget. Se till att din dokumentation är tydlig, korrekt, uppdaterad och fri från fel eller stavfel.

Syfte med att samla in personlig information

Insamling av personlig information är nödvändig för att identifiera handlare som använder Shopify Payments och för att följa myndighetskrav. Detta hjälper till att förhindra penningtvätt, finansiering av terrorism och andra finansiella brott. Allt eftersom förordningarna utvecklas kan Shopify och dess partners begära ytterligare information från dig för att säkerställa efterlevnad. Dessa granskningar kan genomföras när som helst så länge ditt Shopify Payments-konto är aktivt.

Obligatorisk information

Vilken personlig information som Shopify måste samla in varierar från land till land. I Frankrike krävs vanligtvis följande uppgifter:

• Personen som skapar Shopify Payments-kontot.
  • Företaget som är kopplat till Shopify Payments-kontot.
  • De individer som slutligen äger eller styr företaget, inklusive företagsägaren eller en högre chef med juridisk befogenhet att signera för företagets räkning.

Godkända dokumenttyper

För att hjälpa till med verifieringsprocessen måste du tillhandahålla vissa dokument som bevis. Följande dokumenttyper är godkända för individer och företag i Frankrike.

Identitetshandlingar:

• Pass
  • Körkort: skanningar av fram- och baksida krävs
  • Nationellt identitetskort: skanningar av fram- och baksida krävs
  • Officiell myndighetsutgivna foto-ID (militär, polis, diplomat, skattekontor)
  • Uppehållstillstånd: skanningar av fram- och baksida krävs

Adresshandlingar:

• Körkort
  • El- eller mobiltelefonräkning eller motsvarande
  • Nationellt ID-kort
  • Finansiell information (kontoutdrag, kreditkontoutdrag eller bostadslåneutdrag)
  • Myndighetsutfärdade dokument såsom en skattefaktura
  • Försäkringsfaktura
  • Uppehållstillstånd

Företags-/enhetshandlingar:

• Bolagsordning
  • Bolagsordning

Se till att dokumentationen följs

När du tillhandahåller dina dokument är det viktigt att du ser till att de uppfyller de nödvändiga kriterierna. Följ dessa riktlinjer för att säkerställa efterlevnad:

• Exakthet och giltighet: Se till att informationen i dina dokument är korrekt och giltig.
  • Tydlighet och läsbarhet: Se till att dina dokument är tydliga och tillräckligt stora för att läsas.
  • Fullständighet: Ange alla nödvändiga uppgifter och se till att all information är synlig.
  • Konsekvens: Se till att informationen i dina dokument matchar informationen som tillhandahölls under kontots konfigureringsprocess.
  • Valuta: Håll dina dokument uppdaterade med det senaste datumet som är möjligt.
  • Felfritt: Dubbelkolla dina dokument för att upptäcka eventuella fel eller stavfel.