PayPal Wallet för Frankrike

När du skapar din Shopify-butik och ställer in Shopify Payments för Frankrike får du automatiskt ett PayPal Wallet-konto. Genom att använda PayPal Wallet kan du hantera dina PayPal-transaktioner via din Shopify-admin.

Om du vill använda PayPal Wallet måste du använda Shopify Checkout. Om du har en Shopify Plus-plan så måste du använda Checkout Extensibility.

Viktiga fördelar med och funktioner i PayPal Wallet

Här följer några av de viktigaste fördelarna med att använda PayPal Wallet:

• Alla PayPal-inställningar och transaktioner, inklusive tvister och återbetalningar, kan hanteras inom Shopify-administratören.
  • Utbetalningar paketeras och hamnar på ditt föredragna bankkonto.
  • PayPal-korttransaktioner och PayPal Wallet-transaktioner betalas ut i en enda utbetalning.
  • PayPal Wallet stöder nya prenumerationer och återkommande betalningar.

PayPal Wallet i Frankrike

PayPal Wallet är direkt ansluten till Shopify Payments och fungerar som betalningsmetod inom Shopify Payments, vilket gör det enklare för dig att hantera dina transaktioner.

Om ditt företag är baserat i Frankrike och du använder Shopify Payments kan du erbjuda PayPal via PayPal Wallet-integreringen. Om du använder tredjeparts-gateways, till exempel Adyen, Braintree eller Stripe, kan du fortsätta att erbjuda PayPal Express Checkout utöver dessa integreringar.

Mer information om PayPal finns i de juridiska överenskommelserna för PayPal-tjänster som gäller för handlare i Frankrike.

Ej berättigande eller inkompatibla funktioner för användning av PayPal Wallet

PayPal Wallet har många fördelar, men det finns vissa funktioner som du inte kan använda med denna metod:

• PayPal Express: Det här alternativet är inte tillgängligt i avsnittet Ytterligare betalningsmetoder i inställningarna för Betalningar när Shopify Payments aktiveras. När Shopify Payments är aktivt kan PayPal endast integreras via Shopify Payments Wallet.
  • Shopify Checkout: Om du vill använda PayPal Wallet måste du använda Shopify Checkout. Om du har en Shopify Plus-plan så måste du använda Checkout Extensibility.
  • Återbetalningar: Endast fullständiga återbetalningar utan returer stöds.
  • Överklagan: Beslut om tvister kan inte överklagas.

Hantera tvister om PayPal Wallet-transaktioner

När en kund rapporterar ett problem i PayPals lösningscenter startas ett förfrågningssteg. Du har 20 dagar på dig att lösa problemet direkt med kunden utan att behöva blanda in PayPal, och inga avgifter eller pengar dras från ditt konto.

Steg:

1. Kommunicera via Shopify-admin: All kommunikation med kunder ska ske i din Shopify-admin.
  2. Lösningsalternativ:

• Utfärda en fullständig återbetalning: Om du anser att kundens fordran är giltig kan du utfärda en fullständig återbetalning för att stänga ärendet.
    • Diskutera och överbevisa: Diskutera med kunden om du anser att köpet inte garanterar ytterligare åtgärder. Om ni är överens kan de stänga ärendet eller låta det löpa ut efter 20 dagar.
  3. Övervaka för eskalering: Kunder kan när som helst eskalera ärendet till en fordran inom 20 dagar, vilket överför lösningsprocessen till PayPal, liknande procedurer för chargebacks och förfrågningar.