Luo lomakkeita

Voit luoda lomakkeita, joilla voit kasvattamaan liiketoimintaasi seuraavilla tavoilla:

• kehottamaan asiakkaita liittymään sähköpostimarkkinointilistalle,
  • saamaan tukkumyyjiä yritystilipyyntölomaketta käyttäen
  • keräämällä tietoja yrityksellesi tärkeistä asiakkaista.

Lomakkeita voidaan mukauttaa editorin avulla, jotta ne vastaavat verkkokauppaasi ja tallentavat asiakastietoja tietosuojan mukaisesti.

Voit näyttää kaupassasi ponnahdusikkunalomakkeen, tekstiin sidotun lomakkeen tai molemmat samanaikaisesti. Katso lisätietoja lomaketyypeistä.

Huomioitavaa

Ennen kuin käytät Forms-sovellusta, tarkista seuraavat seikat:

• Lomakkeet näkyvät kaupassasi vain, jos ne on aktivoitu. Lomakkeet aktivoituvat oletusarvoisesti, kun ne luodaan.
  • Lomakkeissa ei tueta useita kieliä, eivätkä ne ole yhteensopivia Translate & Adapt -sovelluksen kanssa.
  • Jos haluat lisätietoja ponnahdusikkunalomakkeiden ja tekstiin sidottujen lomakkeiden ja niiden vaatimusten eroista, katso lomaketyypit.
  • Jos käytät sekä ponnahdusikkunalomaketta että tekstiin sidottua lomaketta kaupassasi ja poistat sitten Forms-teemasovelluksen sulautuksen käytöstä, ponnahdusikkunalomake näkyy edelleen vain sellaisilla sivuilla, jotka sisältävät myös tekstiin sidotun lomakkeen.
  • Jos haluat, että ponnahdusikkunalomake ei näy millään sivulla, poista lomake käytöstä.
  • Kun asiakas on lähettänyt lomakkeen, asiakasprofiili luodaan vain, jos hän on uusi asiakas. Olemassa olevan asiakkaan tiedot täsmätään hänen profiiliinsa. Sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon ei tehdä muutoksia.

Lomaketyypit

Voit luoda joko ponnahduslomakkeen tai tekstiin sidotun lomakkeen:

Lomaketyypit, kuvaukset ja vaatimukset
Lomaketyyppi Kuvaus Vaatimukset
Ponnahdusikkunalomakkeet Näkyy sisältönä, joka leijuu peittokuvana kaupan yläpuolella. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille. Jos haluat käyttää ponnahdusikkunalomakkeita kaupassasi, sinun on asennettava Lomakkeet-teemasovelluksen sulautus teemaasi. Lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää ponnahdusikkunalomakkeille.
Tekstiin sidotut lomakkeet Näkyy kaupassasi tietyssä teemasi osiossa, esimerkiksi sivulla. Katso lisätietoja asetuksista, jotka voit määrittää tekstiin sidotulle lomakkeelle. Jos haluat näyttää tekstiin sidottuja lomakkeita kaupassasi, sinun täytyy käyttääOnline Store 2.0 -teemaa ja asentaa Lomakkeet-teemasovelluksen sulautus teemaasi.

Lomakkeen luominen

Voit luoda lomakkeen Forms-sovelluksessa Shopify Administa. Ennen kuin luot lomakkeen, sinun täytyy asentaa teemaan sulautettu Forms-teemasovellus, jotta se näkyy kaupassasi.

Kun olet luonut lomakkeen, se aktivoidaan kaupassasi automaattisesti. Lue lisää lomakkeiden hallinnasta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa Luo lomake.
  3. Valitse, haluatko luoda Ponnahdusikkuna- vai Tekstiin sidotun -lomakkeen.
  4. Syötä lomakkeelle nimi.
  5. Klikkaa Luo.
  6. Määritä lomake asetustesi perusteella. Lue lisää lomakkeen asetuksista.
  7. Klikkaa Tallenna.

Lomakkeen luonti monistamalla

Voit kopioida lomakkeen, jos haluat luoda uuden lomakkeen, joka sisältää kaikki olemassa olevan lomakkeen kentät, asetukset ja määritykset.

Kun olet luonut lomakkeen kopioimalla, uusi lomake ei oletusarvoisesti ole aktiivinen. Lue, miten lomake aktivoidaan.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Sovellukset > Lomakkeet.
  2. Klikkaa ... sen lomakkeen vieressä, jonka haluat kopioida.
  3. Valitse pudotusvalikosta Kopioi lomake.
  4. Valinnainen: Muokkaa lomakeasetuksia, joita haluat muuttaa, ja klikkaa sitten Tallenna.