Frakt med UPS for Shopify Markets Pro

Du kan bruke UPS® Standard og UPS Worldwide Expedited® som frakttjenester med Shopify Markets Pro.

Hensyn ved bruk av UPS med Markets Pro

Gå gjennom følgende hensyn før du sender Markets Pro-bestillinger gjennom UPS:

• UPS-pakker kan ikke leveres til USPS-steder. De eneste pakkene som kan leveres til USPS-leveringssteder er DHL eCommerce-pakker.
  • UPS belaster et gebyr på 4 USD for hentinger. Dette gebyret gjelder per henting, ikke per pakke. Pakker som ikke sendes med Markets Pro kan inkluderes i hentingen.
  • UPS støtter ikke postboksadresser som opprinnelses- eller destinasjonsadresse med Markets Pro. Hvis du har behov for å sende til en postboks, må du bruke DHL eCommerce-frakttjenester.
  • UPS er ikke tilgjengelig for leveranser med postnumre i Baja California, Mexico.

Endringer i eksisterende Markets Pro-butikker for UPS

Følgende skjer når UPS blir tilgjengelig som transportør i butikker som allerede bruker Markets Pro:

• Hvis fraktsoner bruker transportørberegnede priser for øyeblikket, legges internasjonale UPS Standard-priser til i kassen.
  • Hvis fraktsoner bruker fastpriser med transporttider for øyeblikket, opprettes ikke UPS-fraktpriser automatisk. For å bruke fastpriser fra UPS, må du konfigurere Standard International Shipping manuelt i innstillingene for å gjøre dem tilgjengelige for kunder.
  • Hvis du for øyeblikket oppfyller Standard International Shipping med DHL eCommerce, migreres disse prisene til Economy International Shipping på dine vegne. Dette gjenspeiler transporttiden kunden bør forvente ved sending med DHL eCommerce bedre. Hvis du oppfyller DHL eCommerce fra både Standard International og Economy International, gjøres det ingen endringer i fastprisene for Standard International. Hvis du bruker en ekstern partner til å skrive ut etiketter, oppfylles Standard International-frakt automatisk med UPS.
  • Prisjusteringer for fraktetiketter ble ikke lagt til gebyrene for fraktetikettkjøp så lenge perioden med tidlig tilgang varte. Hvis du fikk tilgang til UPS under perioden med tidlig tilgang, vil eventuelle prisjusteringer for fraktetiketter du pådro deg gjøres når perioden med tidlig tilgang avsluttes.

Krav til pakker for UPS på Markets Pro

UPS har begrensninger for maksimale mål og vekt på forsendelser. Se gjennom tabellen nedenfor for å sikre at bestillingene dine ikke overstiger disse begrensningene.

Krav til vekt og mål for UPS
Mål UPS® Standard UPS Worldwide Expedited®
Lengde 274,32 cm (108 tommer) 274,32 cm (108 tommer)
Bredde Størrelse for UPS Standard® beregnes ved hjelp av (lengde + omkrets). Den totale størrelsesbegrensningen er 419,1 cm (165 tommer). Størrelse for UPS Worldwide Expedited® beregnes ved hjelp av (lengde + omkrets). Den totale størrelsesbegrensningen er 419,1 cm (165 tommer).
Høyde
Vekt 68 kg (150 pund) 68 kg (150 pund)

Verdibegrensninger for UPS på Markets Pro

Den maksimale bestillingsverdien for frakt med UPS er 25 000 USD, men verdibegrensninger for bestemte produktkategorier kan variere per destinasjonsland.

Enkelte produktkategorier, som smykker eller klokker, kan ikke overstige en verdi på 5000 USD per vare. Hvis du for eksempel selger smykker, kan du fortsatt kjøpe en fraktetikett med en verdi opp til 25 000 USD, men du må sikre at hver enkelt smykkevare ikke overstiger en verdi på 5000 USD.

Slik overleverer du produktene dine til UPS

Hvis du bruker UPS på Markets Pro, kan du levere produktene til et UPS-leveringssted, eller avtale en henting.

Planlegg en UPS-henting

Du kan avtale en enkelthenting fra én til syv dager på forhånd. Hentetidene er estimater, og avhenger av trafikk, vær og henteadresse. Hvis du ønsker å avtale flere hentinger, må du kjøpe minst én UPS-etikett.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Gjør en av følgende for å planlegge en henting:

• For å avtale en henting umiddelbart etter kjøpet av en fraktetikett, kan du klikke på Hentealternativer og deretter på Avtal en UPS-henting.
    • For å avtale en henting for en bestilling som oppfylles med UPS, åpner du bestillingen, klikker på ikonet , og velger deretter Avtal en UPS-henting.
  3. Velg henteadressen eller angi en egendefinert adresse i seksjonen Henteadresse. Egendefinerte adresser lagres ikke for fremtidige hentinger.

4. Oppgi følgende opplysninger i seksjonen Hentedetaljer:

• kontaktnavn og telefonnummer
    • hentedato og estimert hentetid
    • pakkens plassering, som for eksempel en resepsjon eller inngangsdør
    • eventuelle spesielle instruksjoner til budet, som leilighetsnummer eller kode på ringeklokken.
  5. Gå gjennom hentesammendraget og klikk på Planlegg henting.

Du kan se dine planlagte hentinger på Bestillinger-siden i Shopify-administrator.

Hvis du trenger mer hjelp med den planlagte hentingen, kan du ringe UPS på 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877) og oppgi bekreftelsesnummeret for hentingen og sporingsnummeret. Du finner hentebekreftelsesnummeret ditt i bestillingens tidslinje.

Kanseller en UPS-henting

Du kan kansellere en planlagt henting. Hvis du prøver å kansellere en henting som nærmer seg den avtalte hentetiden, kan det være for sent, og sjåføren kan fortsatt møte opp til avtalt tid. Hvis du kansellerer en UPS-henting, blir kontoen din kreditert kostnaden for hentingen, som du kan bruke til å kjøpe fraktetiketter eller avtale andre hentinger.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på Vis hentinger.

3. Klikk på Kanseller henting.

4. Klikk på Kanseller henting igjen for å bekrefte.

Fraktdekning for UPS på Markets Pro

UPS inkluderer opptil 100 USD i dekning for hver forsendelse ved tapte eller skadede forsendelser.

Sende et krav

Hvis forsendelsen din er tapt eller skadet, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte for å sende inn et krav. Hvis en pakke leveres skadet, kan du sende inn et krav umiddelbart, uavhengig av frakttjeneste. UPS må motta varsel om et krav innen 60 dager etter levering av forsendelsen, eller, ved tapte forsendelser, innen 60 dager etter den planlagte leveringsdatoen.

Så snart du oppdager at en pakke er tapt eller skadet, må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å sende inn et krav. Du må oppgi følgende opplysninger for å sende inn et krav:

• ordrenummeret
  • mottakerens telefonnummer
  • et skjermbilde som viser meldinger fra kunden som bekrefter tap eller skade på pakken
  • for skadekrav må følgende opplysninger inkluderes:
    • en beskrivelse av skaden
    • bilder av den skadede pakken og produktene