Allmän checklista för att starta en ny Shopify butik

Att-göra-listan beskriver alla steg du behöver ta för att komma igång med Shopify. Dessa steg hjälper dig att skapa, öppna och marknadsföra din webbshop. Det kan vara användbart att skriva ut checklistan eller ladda ner den som en PDF för att ha den till hands under hela konfigureringsprocessen.

Innan du påbörjar

Innan du börjar konfigurera din Shopify-butik är det viktigt att du är klar över dina mål. Fråga dig själv grundläggande frågor om din butik. Vill du till exempel sälja dina produkter både online och personligen? Vill du sälja dina produkter via sociala medie-kanaler som Facebook? Detta kan hjälpa dig att ha rätt fokus och påskynda din installationsprocess. Du bör även tänka på vilken prisplan som möter dina behov. Du behöver dock inte välja en plan förrän provperioden är slut.

Konfigurera din webbshop

Innan du fyller din Shopify butik med produkter måste du ange viss information om dig själv och din butik. Du måste bestämma dig för några grundläggande standarder för dina produktförteckningar och kundtransaktioner. Du måste även konfigurera din domän för att se till att dina kunder kan hitta din butik online.

Organisera din webbshop

Hur din butik ser ut och vilka produkter du ska sälja är två av de viktigaste delarna av din online-butik. Prova några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och lägg sedan till några produkter att sälja. Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, att lägga till och organisera dina produktförteckningar kan vara det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik. Var noga med att ge dig själv gott om tid för att lägga till dina produkter, organisera dem i grupper och konfigurera nödvändig skatte- och fraktinformation.

Testa din webbshop

Innan du lanserar din webbutik, placera några testorder för att se hur utcheckningsprocessen fungerar.

Öppna din webbshop

När du har valt en plan och testat din webbutik är du redo att se den. Du kan ta bort ditt lösenord för webbutiken och lägga till en chatt-widget för att underlätta för besökare till webbutiken att kunna ställa frågor.

Lägg till andra försäljningskanaler på webben

När du har startat din webbutik kan ditt företag dra nytta av att lägga till några andra onlinekanaler i din Shopify-butik. Det finns flera onlinekanaler som du kan lägga till i din Shopify-admin när du ska bedriva försäljning online.

Obs! Varje försäljningskanal har behörighetskrav som är baserade på din region, dina produkttyper och ibland på din butiks Shopify-prenumerationsplan. För mer information, se din plans funktioner.

Marknadsför din webbshop

När du har startat din webbutik måste du marknadsföra den. Du kan förbättra din butiks synlighet genom att lägga till den information som kommer att användas av sökmotorer och genom att marknadsföra din butik på alla lämpliga platser.