Allmän checklista för att starta en ny Shopify butik

Den här checklistan beskriver alla steg som du behöver ta för att komma igång med Shopify. Dessa steg hjälper dig att skapa, öppna och marknadsföra din webbutik. Det kan vara användbart att skriva ut denna checklista eller ladda ned den som en PDF för att du ska kunna referera till den under hela konfigureringsprocessen.

Innan du påbörjar

Innan du börjar konfigurera din Shopify-butik är det viktigt att du förstår dina mål. Fråga dig själv grundläggande frågor om din butik. Om du till exempel vill sälja dina produkter både online och personligen? Vill du sälja dina produkter via sociala medier såsom Facebook? Detta kan hjälpa dig att fokusera din uppmärksamhet och påskynda din installationsprocess. Du kan även fundera över vilken prissättningsplan som möter dina behov. Du behöver dock inte välja en plan förrän i slutet av din 14-dagars gratis provperiod.

Konfigurera din webbutik

Innan du fyller din Shopify butik med produkter måste du ange viss information om dig själv och din butik. Du måste bestämma dig för några grundläggande standarder för dina produktförteckningar och kundtransaktioner. Du måste även konfigurera din domän för att se till att dina kunder kan hitta din butik online.

Organisera din webbutik

Hur din butik ser ut och vilka produkter du ska sälja är två av de viktigaste delarna av din online-butik. Prova några olika teman för att se vilket som ser bäst ut och lägg sedan till några produkter att sälja. Beroende på hur många produkter du planerar att erbjuda, att lägga till och organisera dina produktförteckningar kan vara det mest tidskrävande steget i att skapa en Shopify-butik. Var noga med att ge dig själv gott om tid för att lägga till dina produkter, organisera dem i grupper och konfigurera nödvändig skatte- och fraktinformation.

Testa din webbutik

Before you launch your online store, place some test orders to see how the checkout process works.

Öppna din webbutik

After you've picked a plan and tested your online store, you're ready for people to see it. You can remove your online store password, and add a chat widget to make it easy for online store visitors to ask questions.

Lägg till andra försäljningskanaler på webben

När du har startat din webbutik kan ditt företag dra nytta av att lägga till några andra onlinekanaler i din Shopify-butik. Det finns flera onlinekanaler som du kan lägga till i din Shopify-admin när du ska bedriva försäljning online.

Observera: Varje försäljningskanal har behörighetskrav som är baserade på din region, dina produkttyper och ibland på din Shopify-plan. För mer information, se dina planers funktioner.

Marknadsför din webbutik

När du har startat din webbutik måste du marknadsföra den. Du kan förbättra din butiks synlighet genom att lägga till den information som kommer att användas av sökmotorer och genom att marknadsföra din butik på alla lämpliga platser.

App-förslag

Här följer en lista på appar som kan hjälpa dig att hantera din webbutik mer effektivt.

• Crush. pics: hantera SEO bildoptimering och bildkomprimering.
  • Yotpo: Samlar in produktrecensioner, fotorecensioner, platsrecensioner och betyg.
  • Instafeed: lägger till ett köpbart instagramflöde i din webbutik.
  • Privy: skapa exit pop ups, e-postmarknadsföring, text, merförsäljning och återställning av varukorg, allt i en app.
  • Product Filter & Search: lägger till ett avancerat produktfilter, smart sökning och hjälper till med marknadsföring.
  • Sesami: boka tid: lägger till en bokningstjänst och kalender för att sälja tjänster både online och i butik.
  • Event Ticketing: Utformar, säljer och skannar event-biljetter.
  • Buildify Drag & Drop Builder: skapa anpassade sidor med detta drag-and-drop page builder.
  • Free Shipping Bar: Marknadsför alternativ för fri frakt till dina kunder.
  • Printful: Printful gör att du kan skapa och sälja "Tryck på begäran"-produkter och erbjuder även en lagertjänst.