Uppdatera teman

Temaformgivare släpper ibland nya, uppdaterade versioner av teman som de har publicerat i Theme Store. Dessa uppdaterade versioner innehåller vanligtvis buggfixar och nya funktioner.

Teman uppdateras endast automatiskt om varken du eller en installerad app har gjort några kodändringar i ditt tema, samt om temauppdateringen inte introducerar några nya inställningar. Detta beror på att automatiska uppdateringar tar bort anpassade kodändringar. Om du vill uppdatera ditt tema men har redigerat koden eller installerat en app som har ändrat koden, så måste du manuellt lägga till en uppdaterad version av temat i din webbutik.

De mest aktuella versionerna av alla teman finns i Theme Store. Du kan lägga till en uppdaterad version gratis om du har köpt ett betaltema från Theme Store. Kontakta formgivaren avseende uppdateringar om du köpte ett betaltema från en tredjepartsdesigner.

Lägg till en uppdaterad version av ditt tema i din webbutik

En andra version av temat läggs till i din webbutik när du manuellt lägger till en uppdaterad version av ett tema. Den nya versionen är i sitt standardläge utan att någon av dina anpassningar har tillämpats. Den äldre versionen påverkas inte av uppdateringen, och har fortfarande kvar alla dina anpassade koder.

Steg:

1. Skapa en säkerhetskopia av ditt befintliga tema.

2. Besök Shopifys temabutik och logga in. För betalteman är det viktigt att logga in på kontot som du använde för att köpa temat. Detta förhindrar att du blir ombedd att köpa temat igen.

3. Använd sökrutan högst upp för att söka efter ditt tema.

4. Klicka på ditt tema på sökresultatsidan.

5. Klicka på lägg till den senaste temaversionen eller lägg till tema.

Efter att du har lagt till ett uppdaterat tema

Du kan göra följande efter att du har lagt till en uppdaterad version av ditt tema i din webbutik: