Konfiguration af Facebook og Instagram fra Meta

Inden du kan begynde at sælge på Facebook eller oprette Facebook-annoncekampagner, skal du opsætte Facebook og Instagram fra Meta.

Facebook og Instagram fra Meta har ét produktkatalog til Facebook Marketing, shopping på Instagram og Facebook Shop. Alle produkterne i dit katalog er tilgængelige for alle tre kanaler. Hvis du gør et produkt utilgængeligt, fjernes produktet fra alle tre funktioner.

Grundlæggende krav

Facebook og Instagram fra Meta er tilgængelig med alle Shopify-abonnementer. Inden du begynder at bruge Facebook og Instagram fra Meta, skal du opsætte en Facebook Business Manager, som er knyttet til både din virksomheds Facebook-side, og en annoncekonto, som har en administratorrolle til Business Manager.

Hvis du har en personlig annoncekonto, skal du knytte den til en Business Manager. Hvis du aldrig har kørt annoncer med din personlige annoncekonto, skal du oprette en ny annoncekonto i Business Manager, før du kan oprette Facebook-annoncekampagner. Få mere at vide om Business Manager og annoncekonti i Facebooks hjælp til annoncer.

Hvis du ikke har en Business Manager, kan du opsætte en, når du opsætter Facebook og Instagram fra Meta.

Indstillinger for Facebook-side

Følgende krav skal opfyldes på Facebook, før du kan oprette forbindelse til din Facebook-side:

• Din Facebook-konto skal have en administratorrolle på siden.
  • Facebook-siden skal være udgivet.
  • Du kan være administrator for flere Facebook-sider og få adgang til dem alle via en enkelt Facebook Business Manager. Alle Facebook-virksomhedssider kan dog kun ejes af en enkelt Facebook Business Manager. Du skal både være administrator for den Facebook Business Manager, der ejer en specifik Facebook-side, og for selve Facebook-siden for at knytte den til Facebook og Instagram fra Meta i Shopify.

Få mere at vide om, hvordan du opretter en Facebook-side for din virksomhed i Facebooks hjælp.

Du skal også sælge dine produkter i en Shopify-webshop, og denne butik må ikke være beskyttet med adgangskode. Få mere at vide om, hvordan du kan fjerne adgangskoden til din webshop.

Kanalberettigelse

Hvis du vil installere Facebook og Instagram fra Meta, skal du have en Facebook-konto og en webshop. Hvis du ikke har en Facebook-konto, når du installerer Facebook og Instagram fra Meta i din Shopify-administrator, bliver du bedt om at oprette en.

Du skal muligvis ændre indstillingerne for din butik, før du kan tilføje en salgskanal, fordi der er specifikke krav til berettigelse.

Hvis din butik ikke er kvalificeret til en salgskanal, vises kanalen som Ikke tilgængelig i din Shopify-administrator. Klik på Du kan ikke tilføje denne kanal for at se, hvorfor din butik ikke er kvalificeret.

Installer og opsæt Facebook og Instagram fra Meta

Trin:

Når du har opsat en funktion på Facebook og Instagram fra Meta, vil de Facebook-aktiver, som du tilknytter, allerede være fuldførte for opsætningen af yderligere funktioner. Nogle yderligere aktiver, som f.eks. en annoncekonto til Facebook Marketing kan være påkrævet til opsætning af specifikke funktioner.

Du kan få mere at vide om, hvordan du opsætter funktionerne i Facebook og Instagram fra Meta, under:

Tilføjelse af medarbejdere til Facebook og Instagram fra Meta

Hvis medarbejdere opsætter kanalen i deres Shopify-administrator, vises Facebook og Instagram fra Meta for alle andre medarbejdere, men de vises ikke som tilknyttet.

Hvis en medarbejder skal bruge Facebook-kanalen, skal han eller hun oprette forbindelse til Facebook og Instagram fra Meta i sin Shopify-administrator ved hjælp af sin egen Facebook-konto. Medarbejderens Facebook-konto skal have administratortilladelse for Business Manager og Facebook-siden, som er knyttet til Shopify-butikken, for at kunne tilknytte Facebook og Instagram fra Meta.

Godkendelse af Facebook og Instagram fra Meta til din Facebook-konto

Når du opsætter Facebook og Instagram fra Meta, giver du tilladelse til, at Shopify får adgang til en Facebook-side for din virksomhed samt en Facebook-annoncekonto og Business Manager. Facebook-siden knyttes til din personlige Facebook-konto, men Shopify bruger kun dine personlige Facebook-kontooplysninger til at få adgang til Facebook-siden, annonceadministratorkontoen og Facebook Business Manager.

Bemærk: Hvis din Facebook-konto har en administrator- eller redigeringsrolle på en Facebook-side, kan du slå beskeder op, kommentere og sende beskeder som siden, uden at kunderne kan se personlige oplysninger. Få mere at vide om Sideroller på Facebook.

Om roller og tilladelser på Facebook

Du skal have en administratorrolle for en side og Business Manager på Facebook, før du kan få adgang til alle Facebooks indstillinger og foretage specifikke ændringer. Sider og Business Managers har forskellige kontotilladelser, hvilket betyder, at du skal have administratorroller til hver enkelt. Den Business Manager, du vælger i Facebook og Instagram fra Meta, skal være ejeren af Facebook-siden under onboarding. Hvis Facebook-siden ejes af en anden Business Manager, vil Facebook-siden ikke blive angivet som mulighed for tilknytning. Hvis du ikke kan tilknytte en ønsket Facebook-side, skal du kontrollere, at den Facebook Business Manager, du tilknytter, ejer Facebook-siden. Du kan også prøve at tilknytte en anden Business Manager.

Du kan finde et overblik over Facebooks roller og tilladelser samt links til flere ressourcer i Facebooks hjælp.

Yderligere hjælp fra Facebooks Hjælp

Hvis du har brug for hjælp til fejlfinding af opsætningen af din Facebook-konto, skal du se følgende artikler fra Facebooks hjælp: