Siirtyminen Amazonista

Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit siirtää kaupan Amazonista Shopifyhin. Voit käyttää tätä opasta lähtökohtana ja tietolähteenä varmistaaksesi, ettet unohda mitään olennaista määritystehtävää.

Vaihe 1: Päätä, miten siirrät Amazon-kaupan sisällön ja tiedot Shopifyhin

Kun olet luonut kaupan Shopifyssa, katso olemassa olevaa Amazon-kauppaasi ja päätä, mitä tietoja ja sisältöä haluat siirtää Shopifyhin. Tämä voi olla hyvä tilaisuus poistaa vanhaa tai huonosti menestyvää sisältöä ja antaa sivustollesi ja yrityksellesi uusi raikas ilme. Voit siirtää esimerkiksi seuraavat tiedot Amazonista:

• tuotteet
  • arvostelut

Päätä myös, miten haluat siirtää kunkin tyyppistä sisältöä. Tutustu seuraaviin siirtotapoihin:

Tietojen siirtotavat
Siirtämistapa Kuvaus
Manuaalinen kopioiminen ja liittäminen Kopioi sisältö manuaalisesti olemassa olevasta Amazon-kaupasta ja liitä se uuteen Shopify-kauppaan. Tämä on helppo ja maksuton siirtotapa, mutta se saattaa vaatia manuaalista tietojen syöttämistä ja voi kestää pidempään riippuen siitä, kuinka paljon tietoja ollaan siirtämässä. Tätä siirtotapaa kannattaa käyttää, kun siirrettävä tietojoukko on pieni.
CSV-tuonti Vie tiedot CSV-tiedostoihin ja tuo tiedot sitten uuteen Shopify-kauppaan. Tämä on helppo ja maksuton siirtotapa, mutta se saattaa vaatia CSV-tiedostojen manuaalista muokkaamista. Tämä siirtotapa sopii parhaiten yksinkertaisille tuoteluetteloille ja pienille asiakasluetteloille.
Kolmannen osapuolen siirtosovellukset Käytä Shopify App Storesta saatavilla olevia kolmannen osapuolen siirtosovelluksia, jotta voit poistaa kenttien vastaavuuteen liittyvän arvailun CSV-tuontien avulla. Tämän siirtotavan kustannukset vaihtelevat ja riippuvat tietojoukon monimutkaisuudesta ja koosta. Tätä siirtotapaa kannattaa käyttää, kun siirrettävä tietojoukko on suuri.
Siirtymisen asiantuntija Palkkaa Shopify Partner hallinnoimaan siirtoasi ja viimeistelemään sen. Tämän siirtotavan kustannukset vaihtelevat ja riippuvat tietojoukon monimutkaisuudesta ja koosta. Tätä siirtotapaa kannattaa käyttää, kun siirrettävä tietojoukko on suuri ja monimutkainen.

Tämän oppaan loppuosassa suositellaan käyttämään CSV-tiedostoja, kun ne ovat käytettävissä, mutta kun CSV-tiedoston käyttäminen ei ole mahdollista, mainitaan muita vaihtoehtoja.

Vaihe 2: Vie tuotetiedot Amazonista

Voit viedä tuotetietosi Amazonista CSV-tiedostoon.

Vaiheet:

1. Klikkaa Amazon-tililtäsi valintaa > Varasto > Varastoraportit.
  2. Valitse Raportin tyyppi > Aktiivisten listausten raportti.
  3. Valinnainen: jos haluat muuttaa sitä, mitä tietoja raportissa luodaan, voit klikata valintaa Mukauta tämän raportin sarakkeita.
  4. Klikkaa valintaa Pyydä raporttia, minkä jälkeen raportti luodaan.
  5. Kun raportti on luotu, klikkaa valintaa Lataa. Anna tiedostolle nimeksi AmazonProductDownload.csv ja tallenna se tietokoneellesi.

Vaihe 3: Muokkaa tuotteen CSV-tiedostoa ennen Shopifyhin tuontia

Sinun on muokattava CSV-tiedostoasi, ennen kuin voit tuoda sen Shopifyhin.

Voit ladata tuote-CSV-mallin ja tarkastella sitä ja muokata sitten AmazonProductDownload.csv-tiedostosi kyseistä muotoa vastaavaksi. Muokkaaminen kannattaa tehdä CSV-tiedoston toisella välilehdellä. Voit kopioida sarakeotsikot toiseen välilehteen ja kopioida ja liittää sitten Amazonin tuontitiedot Shopifyn tuote-CSV-malliin. Varmista, että CSV-tiedostossa on vain kaupastasi saadut Shopifyn tuote-CSV-mallin tiedot ennen sen tuomista.

Jos käytät esimerkkitiedostoa, tarkista seuraavat tiedot:

• Näytetiedostossa on esimerkkituote ja muutama tuoteversio. Tuontitiedostosi sisältää todennäköisesti enemmän tuotteita ja versioita. Jos käytät mallitiedostoa oman tuontitiedostosi luomiseen, varmista, että poistat kaikki esimerkkituotteet.
  • Esimerkkitiedosto sisältää Variant Inventory Qty-sarakkeen, jota käytetään vain kaupoissa, jotka toimivat vain yhdessä sijainnissa. Jos kauppasi toimii useissa sijainneissa ja haluat tuoda tai viedä varastomääriä, käytä varaston CSV-tiedostoa.
  • Esimerkkitiedosto sisältää Price / International ja Compare At Price / International -sarakkeet, mutta molemmat jätetään tyhjiksi, koska näille tuotteille ei ole yksilöllisiä hinnoitteluvaatimuksia, kun niitä myydään kansainvälisesti. Lue lisää Shopify Marketsin CSV-sarakkeista.

Google Sheetsin avulla voit muokata CSV-tiedostosi muotoiltua versiota. Voit muokata tiedostoa käyttämällä myös muita suosittuja taulukkolaskentasovelluksia, kuten Microsoft Exceliä tai Numbersia.

Seuraavassa taulukossa on tietoja sarakkeista, jotka luovat yhteyden Amazonin tietotyypistä Shopifyn tietotyyppiin. Poista Amazon-viennistä kaikki muut sarakkeet, joita ei mainita taulukossa. Shopifyn tuote-CSV-tiedostossa on joitakin sarakkeita, joita ei ole Amazon-tuoteviennissä. Näitä sarakkeita ei ole lueteltu alla, mutta ne on ehkä myös tarkistettava. Lue lisää siitä, mitä kukin sarake edellyttää tuote-CSV-tiedostossa.

Seuraavassa taulukossa yhdistetään Amazon-tietotyypit Shopify-tietotyyppeihin:

Amazonin ja Shopifyn tietojen yhdistäminen
Amazonin tietotyyppi Shopify-datatyyppi Toiminta
item-name (tuotteen nimi) Otsikko Muuta sarakkeen nimi Shopifyn tietotyypiksi.
item-description (tuotteen kuvaus) Runko (HTML) Muuta sarakkeen nimi Shopifyn tietotyypiksi.
seller-sku (myyjän SKU-koodi) Version SKU-koodi Muuta sarakkeen nimi Shopifyn tietotyypiksi.
quantity Version varastomäärä Muuta sarakkeen nimi Shopifyn tietotyypiksi.
hinta Version hinta Muuta sarakkeen nimi Shopifyn tietotyypiksi.

Vaihe 4: Tuo tuotetiedot Shopifyhin

Kun olet saanut AmazonProductDownload.csv-tiedoston ja tehnyt tarvittavat muokkaukset, voit tuoda Amazon-tuotteet Shopifyhin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa Tuo.
  3. Klikkaa Lisää tiedosto ja valitse sitten AmazonProductDownload.csv.
  4. Poista valinta Julkaise uudet tuotteet kaikkiin myyntikanaviin ‑kohdasta ja klikkaa sitten Lataa ja tarkastele.
  5. Tarkastele tuonnin tietoja ja klikkaa sitten Tuo tuotteet.

​​Kun CSV-tiedosto on ladattu, saat Shopifylta vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseen, jota olet käyttänyt Shopify-kaupan perustamiseen. Tutustu muutamiin yleisten ongelmien ratkaisuihin tai yleisempiin tietoihin tuotteiden tuonnista CSV-tiedoston avulla.

Vaihe 5: vahvista ja järjestä tuotteet tuonnin jälkeen

Varmista tuotteiden Shopifyhin tuomisen jälkeen, että kaikki tiedot on tuotu oikein. Tiedot, kuten hinta, paino ja varastomäärä, voivat vaikuttaa liiketoimintaasi, kun niitä ei ole tuotu oikein.

Yleisten tuontivirheiden tarkistus

Yleiset siirtovirheet
Ongelma Resoluutio
Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei julkaistu. Jos tuomasi tuotteet on merkitty piilotetuiksi, niitä ei julkaista, ennen kuin asetat ne saataville myyntikanavissasi.
Tuoduista tuotteista puuttuu joitakin tietoja. Tarkista tuotekuvaus tuotesivulta ja täytä puuttuvat tiedot.
Tuoteversioiden tuominen epäonnistui. Jos tuotteesta puuttuu versiovaihtoehto, sen tuonti ei onnistu. Voit sen sijaan lisätä tuotteen Shopify-kauppaasi manuaalisesti.

Tarkista ja järjestä tuotteesi

1. Tarkista tuotetiedot, kuten tuotekuvaus, kuvat, versiot, hinta ja metakuvaus.
  2. Luo tuotekokoelmia, jotta voit järjestää tuotteet luokkiin. Tämä auttaa sinua ryhmittelemään tuotteet sekä Shopify adminissa että ulkoisella sivustollasi.
  3. Tuotevaraston ja siirtojen ymmärtäminen on tärkeää, jotta voit seurata yrityksesi varastoa. Tutustu käytettävissä oleviin varastosovelluksiin ja mieti, olisiko niistä hyötyä yrityksellesi.

Vaihe 6: (valinnainen) Tuo arvostelut Shopifyhin

Et voi viedä tai siirtää arvosteluja Amazonista Shopifyhin. Voit kuitenkin tuoda arvostelut manuaalisesti käyttämällä Shopify App Storesta saatavaa kolmannen osapuolen sovellusta. Seuraavista sovelluksista voi olla apua arvostelujen tuonnissa:

Vaihe 7: tee sivustosta näyttävä

Aloittamisen helpottamiseksi kauppasi adminin Teemat-sivulla on valmiina oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Sinun täytyy mukauttaa teemaasi, jotta saat sivustosi näyttää haluamaltasi. Jos haluat mukauttaa toista verkkokauppasi teemaa, voit lisätä sen Shopify adminin kautta.

Jos haluat lisätä verkkokauppaasi teeman, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Lisää ilmainen teema Adminissa

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify tarjoaa tukea ilmaisten teemojen mukauttamisessa.

Vaiheet:

Teeman lisääminen Theme Storesta

Maksulliset teemat ovat ulkopuolisten suunnittelijoiden kehittämiä. Näissä ulkopuolisten teemoissa apua mukautukseen antaa teeman suunnittelija.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse teema. Jos ilmainen kokeilujaksosi on yhä käynnissä, valitse ilmainen teema välttääksesi veloitukset.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, klikkaa Lisää teema tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, hanki se klikkaamalla Osta. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksullista teemaa ennen ostamista.
  3. Hyväksy maksullisen teeman hankinta klikkaamalla Hyväksy. Teema lisätään ylläpitäjän Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit ensin kokeilla maksullista teemaa ja miettiä sen sopivuutta kauppasi tuotteiden, brändien värien ja tyylin kanssa. Voit muokata esikatseltavaa teemaa teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit valita esikatseltavaksi jopa 19 maksullista teemaa ja vertailla niitä ennen ostamista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Klikkaa Testaa teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaan.
  3. Tee joku seuraavista:
    • Voit lopettaa teeman esikatselun klikkaamalla Sulje esikatselu.
    • Jos haluat ostaa teeman, klikkaa Osta.
    • Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Jos et osta maksullista teemaa, se lisätään silti ylläpitäjän Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teemakokeilu-merkintä.

Vaihe 8: määritä toimitus

Sinun täytyy määrittää toimitushinnat ja -tavat oikein ennen kaupan julkaisua – näin et päädy hyvittämään liikaa perittyjä maksuja asiakkaille tai joudu pyytämään heiltä sähköpostilla lisämaksuja riittämättömien toimitushintojen takia.

Saat lisätietoja tilausten toimittamisesta ja jakelusta klikkaamalla tästä.

Vaiheet:

1. Tarkista kauppasi osoite, jotta saat tarkat toimitushinnat sijaintisi perusteella. Jos toimitat muista paikoista, lisää ne sijainneiksi.
  2. Luo toimitusalueet, jotta toimitukset eri alueille, valtioihin ja maihin sallitaan.
  3. Jos käytät kuljetuspalvelun laskemia toimitushintoja, määritä toimituksen mitat. Monet kuljetuspalvelut käyttävät toimitushintoja laskiessaan tilavuuspainoa (paketin korkeus, paino ja syvyys).
  4. Määritä toimitushinnat luomiasi toimitusalueita varten.
  5. Valitse yritykseesi sopiva toimitusstrategia. Ennen sen päättämistä kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja arvioida omia tarpeitasi.
  6. Päätä, miten haluat jaella tilaukset. Voit jaella ja lähettää tilaukset itse tai käyttää jakelupalvelua, joka toimittaa tilaukset puolestasi.

Vaihe 9: määritä veroja koskevat tiedot

Myyntiveron periminen muodostaa keskeisen osan yritystoimintaa. Kauppasi tuotteisiin sovellettavat myyntivero­määräykset riippuvat sijainnistasi, joten varmista täyttäväsi asianmukaiset edellytykset perehtymällä huolella verojen määritysprosessiin Shopifyssa.

Verojen veloitus toimituksen määränpäiden perusteella

Kun määrität tuotteiden toimitusta, voit lisätä toimitukseen liittyvät verot tuotteisiisi asiakkaan maakunnan, osavaltion tai alueellisten verosäännösten perusteella. Shopify laskee ne automaattisesti.

Jos haluat muuttaa veroja manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohitusta käyttämällä.

Verojen perinnän seuranta

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana.

Jos et ole vielä valinnut verojen perinnän seurantaan käytettävää järjestelmää, voit tutustua kirjanpitosovelluksiin Shopify App Storessa.

Vaihe 10: määritä maksupalveluiden tarjoaja

Sinun on otettava käyttöön maksupalveluiden tarjoaja, jotta voit ottaa vastaan maksuja. Maksupalveluiden tarjoaja mahdollistaa myös maksujen turvallisen vastaanottamisen. Shopify Payments on saatavilla tietyissä maissa. Saatavilla on myös useita tuettuja kolmannen osapuolen maksuntarjoajia.

Maksupalveluiden tarjoajan määrittäminen

1. Valitse Shopifyn tai tuetun kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja.
  2. Aktivoi Shopify Payments tai kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja Shopify-ylläpitäjässä.
  3. Valitse haluamasi tapa vastaanottaa ja hyväksyä maksuja ostoksia tekeviltä asiakkailta.

Maksupalveluiden tarjoajat määritettyäsi seuraavana on vuorossa kassasivun määritys, jotta voit alkaa käsitellä asiakkaiden tilauksia.

Kassavaiheen määrittäminen

1. Määritä tilauksen jakelu ja maksun hyväksyntä.
  2. Lisää kauppasi käytännöt, niin asiakkaat voivat tarkastella niitä ennen kassavaiheen viimeistelyä.
  3. Muokkaa kassan asiakastietoihin liittyviä asetuksia ja päätä, aiotko kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita tapahtuma- ja tarjoustietojen lähettämistä varten.

Vaihe 11: tee testitilauksia

Kun olet nyt määrittänyt maksuasetukset, testaa muutamia tapahtumia varmistaaksesi, että kaikki toimii. Testitilauksen tekeminen auttaa ymmärtämään prosessia, jonka asiakas käy läpi ostaessaan tuotteita. Shopify Adminin Tilaukset-sivun kautta pääset käsiksi kaikkiin asiakkaiden tekemiin tilauksiin.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Kun luot ja jakelet tilauksia ja palautat niistä perittyjä maksuja, näet kaikki asiakkaan saamat sähköpostit eri toimenpiteisiin liittyen. Voit muokata näiden sähköpostiviestien malleja Shopify Adminin Ilmoitukset-sivulla.

Vaihe 12: lisää kauppaan henkilöstöä

Jos sinulla on henkilöstöä, joka auttaa sinua kaupan hallinnoimisessa ja pyörittämissä, voit lisätä Shopify-kauppaasi työntekijöitä. Jokaisella työntekijällä on henkilökohtaiset kirjautumistunnukset. Voit myös asettaa työntekijöille käyttöoikeuksia, jotka rajoittavat heidän pääsyään kaupan tietyille alueille ja pitävät arkaluonteiset tiedot turvassa.

Lue lisää henkilöstön hallinnasta.

Vaihe 13: määritä verkkotunnus

Kun perustat Shopify-kauppaa, voit ostaa uuden verkkotunnuksen tai siirtää olemassa olevan kauppasi verkkotunnuksen uudelle Shopify-tilillesi.

Hanki uusi verkkotunnus

Voit ostaa uuden verkkotunnuksen suoraan Shopifysta.

Vaiheet:

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi, jolloin se tulee näkymään asiakkaiden selaimissa, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  3. Määritä sähköpostin edelleenlähetys niin, että viestit, jotka asiakkaat lähettävät mukautetun verkkotunnuksesi sähköpostiosoitteeseen, uudelleenohjataan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi.

Olemassa olevan verkkotunnuksen yhdistäminen tai siirtäminen Shopifyhin

Jos sinulla on jo verkkotunnus, ohjaa se Shopify-kauppaan näiden vaiheiden mukaisesti.

Voit käyttää olemassa olevaa verkkotunnusta, mutta Shopifyn yksittäisten sivujen linkkirakenne on todennäköisesti erilainen kuin aiemmin käyttämässäsi palvelussa, joten tietyille sivuille johtavat vanhat linkit eivät todennäköisesti lataudu asiakkaille. Vanhan toimituskäytäntösivusi URL-osoite voi olla esimerkiksi example.com/policies/shipping-policy, mutta Shopifyssa se saattaa olla example.com/pages/shipping-policy.

Jotta asiakkaat eivät päätyisi virhesivuille, voit määrittää ennen verkkotunnuksen siirtämistä URL-osoitteiden uudelleenohjaukset kaikille asiakkaidesi tallentamille kirjanmerkeille tai kolmannen osapuolen lähteiden linkeille. Tällä tavoin, jos asiakas käy vanhassa linkissä verkkotunnuksen siirron jälkeen, hänet uudelleenohjataan uuteen linkkiin, eikä virhesivulle.