Jälleenmyyntikaupan siirtäminen

Tässä oppaassa kerrotaan, miten jälleenmyyntikauppasi siirretään Shopifyhin. Opas ei kata kaikkia Shopify-kaupan asennusprosessin vaiheita, kuten verkkokaupan asennusta. Lisätietoja siitä, miten voit siirtää verkkokauppasi Shopifyhin, saat kohdasta Shopifyihin siirtyminen.

Voit käyttää tätä jälleenmyyntikaupan siirto-opasta lähtökohtana ja viiteresurssina, jotta voit varmistaa, että et unohda mitään tärkeimpiä määritystehtäviä.

Ennen aloittamista

Kelpoisuuden tarkistaminen

Vain sellaiset maat, joissa Shopify Payments tukee sekä verkkomaksujen että henkilökohtaisesti maksettavien maksujen käsittelyä, voivat käyttää Shopify-laitteistoa. Seuraavasta luettelosta selviää, onko Shopify Payments käytettävissä Shopify-myyntipistesovelluksen ja Shopify-laitteiston kanssa siinä maassa, jossa yrityksesi toimii:

Kun käsittelet myyntipisteen tapahtumia henkilökohtaisesti Shopify Paymentsin ja Shopify-kortinlukijan avulla, sinun on noudatettava sen maan maksusääntöjä, jossa tapahtuma käsitellään. Lue lisää maa- ja valuuttasäännösten noudattamisesta henkilökohtaisessa myynnissä.

Lisäasennusten tekeminen

Tämä opas keskittyy ensisijaisesti toimenpiteisiin, jotka liittyvät jälleenmyyntikaupan toimintakuntoon saattamiseen. Saatat haluta suorittaa joitakin lisäasennustehtäviä, jotta voit siirtää tietosi uuteen Shopify-verkkokauppaasi.

Voit suorittaa seuraavat toimet ennen oppaan toimenpiteiden aloittamista:

Voit myös tehdä seuraavat toimenpiteet, jotta maksusi ja verosi voidaan määrittää:

Vaihe 1: POS-myyntikanavan asentaminen Shopify adminiin

Kaikissa uusissa kaupoissa POS-myyntipistekanava on asennettu valmiiksi. Jos olet poistanut POS-myyntipistekanavan tai olet avannut vanhan verkkokaupan uudelleen, sinun on asennettava POS-myyntikanava.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.
  2. Klikkaa Shopify App Storea.
  3. Hae Shopify App Storesta hakusanalla "Point of Sale".
  4. Klikkaa Point of Sale.
  5. Klikkaa Asenna.
  6. Hyväksy tietoihin pääsy Shopify adminissa klikkaamalla Asenna.

Vaihe 2: POS-tilauksen valitseminen

Voit valita POS-sovelluksen tilauksen tarpeistasi riippuen jokaiselle sijainnille.

POS Lite- ja POS Pro -ominaisuuksien vertailu

Pos Liteä suositellaan yrityksille, jotka myyvät tuotteitaan lähinnä markkinoilla, messuilla tai pop-up-myyntitapahtumissa. Pos Pro -myyntipistettä suositellaan jälleenmyyntisijainneille tai jotka myyvät tuotteita useimmiten henkilökohtaisesti.

Shopify tarjoaa kahta POS-sovelluksen tilausta jälleenmyyntitarpeidesi mukaan. Katso lisätietoja hinnoittelusta kohdasta POS-hinnoittelu. Katso lisätietoja hinnoittelusta kohdasta POS-ominaisuudet. Jos haluat vertailla Shopify POS Lite ‑ja Shopify POS Pro -sopimusten tarjoamia ominaisuuksia, katso seuraavaa taulukkoa:

Shopify POS ‑ominaisuudet ja ‑tilaukset
Ominaisuus Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integroitu maksulaitteisto, jossa on Shopify Payments (vain Australia, Belgia, Kanada, Tanska, Suomi, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Singapore, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat)
Muut kuin maksamiseen liittyvät vähittäiskaupan laitteistointegraatiot
Mukautettava älykäs ruudukko
Asiakasprofiilien lisääminen tai muokkaaminen
Customer View -sovellus
Usean sijainnin varasto, tilaukset ja asiakashallinta
Sähköposti-/tekstiviestikuitit
Mukautetut tulostetut kuitit
Alennuskoodit ja manuaaliset alennukset ($, %)
Automaattiset alennukset
Lahjakorttien myyminen ja lunastaminen
Shopify Tax -laskelmat (vain Yhdysvallat)
Viivakoodin skannaaminen kameralla
Mukautettu myynti
Käteismaksut offline-tilassa
Henkilöstön PIN-koodit (Shopify-sopimuksen perusteella)
Vähittäiskaupan henkilöstön käyttöoikeudet ja hallinnointi
Rajoittamaton POS-henkilöstö
Myynnin määrittäminen
Hyvitykset
Vaihdot
Käteisseuranta
Tallenna/nouda ostoskori
Lähetä ostoskorit sähköpostitse
Lähetä kotiin
Paikallisten noutojen jakelu
Paikallisten toimitusten jakelu
Edistynyt varastonhallinta Stockyn avulla
Päivittäisen myynnin raportit
Sovelluksen sisäinen jälleenmyynti-analytiikka
Pakolliset kassatiedot

Eri sijaintien POS-tilausten hallinnointi

Voit valita POS-tilauksia sijainnin mukaan, jotta voit varmistaa, että kauppojesi käytössä on niiden tarpeita parhaiten vastaava tilaus.

Vaiheet:

Vaihe 3: POS-myyntipistesovellukseen kirjautuminen

Lataa Shopify-myyntipistesovellus puhelimeesi tai taulutietokoneeseesi

Jos haluat ladata Shopify-myyntipistesovelluksen, skannaa laitteellasi Shopify-myyntipistesovelluksen joko Android- tai iOS-sovelluksen QR-koodi asennussivulta ja napauta Asenna.

Shopify POS -sovellus toimii laitteissa, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Shopify POS -sovelluksen kanssa toimivat laitteet
Laite Kuvaus
iPhone iPhone 7 tai uudempi, jossa on iOS 15 tai uudempi
iPad Air 2. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad 5. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad mini 4. sukupolvi tai uudempi, jossa on iPadOS 15 tai uudempi
iPad Pro Kaikki iPad Pro -mallit, joissa on iPadOS 15 tai uudempi
Android Puhelin tai tabletti, jossa on virallinen Android-versio 10.0 tai uudempi

Shopif-myyntipistesovellus on saatavilla vain iOS- ja Android-laitteille. Se ei ole saatavilla tietokoneille.

Huomautus: Shopify POS -sovellus ei tue beta-käyttöjärjestelmiä. Turvallisuuden vuoksi Shopify POS -sovellusta ei tueta käyttöjärjestelmissä, joita on muokattu ”jailbreaking”-, ”rooting”- tai vastaavilla tekniikoilla. Kannustamme kaikkia käyttäjiä pitämään käyttöjärjestelmänsä ajan tasalla, jotta voimme varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan.

iOS 14-käyttöoikeus­edellytykset

Jos olet päivittänyt laitteesi iOS 14:ään tai uudempaan ja käytät kolmannen osapuolen Shopify-sovelluksia, saatat joutua aktivoimaan verkkosivujen välisen seurannan iOS:n asetuksista. Verkkosivujen välisen seurannan avulla kolmannen osapuolen Shopify-sovellukset, jotka olet asentanut Shopify-ylläpitäjään, pysyvät yhdistettyinä Shopify Inboxiin, Shopify Point of Saleen ja Shopify-sovellukseen.

Voit aktivoida verkkosivujen välisen seurannan näin:

1. Avaa laitteesi asetusten sovellus.
  2. Napauta Shopify, Shopify POS tai Shopify Inbox.
  3. Aktivoi Salli verkkosivujen välinen seuranta.

Kirjaudu sisään sähköpostilla

Jos olet henkilöstön jäsen, jolla on ylläpitäjän käyttäjätunnus ja tarvittavat tunnukset, voit käyttää niitä Shopify POS -sovellukseen kirjautumiseen, kun sinulla on Access Point of Sale -käyttöoikeudet. Kaupan omistajalla on oletusarvoisesti kaikki käyttöoikeudet.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen kirjautumisnäytössä Kirjaudu sisään.
  2. Kirjoita Shopify-sivulla ylläpitäjän käyttäjätunnus ja salasana ja napauta sitten Kirjaudu sisään.
  3. Jos kaupassasi on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen, anna todennuskoodisi.
  4. Napauta Kirjaudu sisään.
  5. Viimeistele kirjautuminen valitsemalla oikea kauppa ja sijainti.

Voit mukauttaa Shopify-myyntipistesovelluksen asetuksia. Lue lisää Shopify POS -sovelluksen asetusten muuttamisesta.

Vaihe 4: POS-testitapahtuman testaaminen

Nyt kun olet määrittänyt laitteistosi, maksutapasi ja lisännyt tuotteita, voit tehdä testitapahtuman varmistaaksesi, että olet valmis vastaanottamaan maksuja asiakkailtasi.

Vaiheet:

1. Lisää tuote ostoskoriin. Jos haluat lisätä tuotteen ostoskoriin, napauta > Tuotteet ja valitse tuote luettelosta. Jos tuotteesta on eri versioita, valitse versio. Jos käytät kaupassasi viivakoodeja, voit myös skannata tuotteen viivakoodin.
  2. Jos haluat lisätä asiakkaan tilaukseen, napauta älykkäässä ruudukossa Lisää asiakas ja valitse testiasiakkaasi.
  3. Napauta Kassa > Käteinen > Tarkka summa.
  4. Napauta Sähköpostikuitti, Tekstiviestikuitti tai Tulosta kuitti.
  5. Napauta Tilaushuomautus ja kirjoita kenttään omaa seurantaasi varten Testitapahtuma.
  6. Napauta Valmis.

Voit tarkastella testitilausta tilaussivulla napauttamalla , Tilaukset ja valitsemalla sitten tilauksen. Voit käsitellä useampia testitapahtumia, jos haluat testata muita asetuksia.

Kun olet lopettanut testitapahtumien käsittelyn, voit sulkea seurantaistunnon.

Vaihe 5: POS-laitteiston tilaaminen

Seuraavasta taulukosta saat lisätietoja siitä, mitä jälleenmyyntikaupan laitteistoa saatat tarvita yrityksesi tyypistä riippuen:

Liiketoiminnan perusteella suositellut Shopify POS -laitteet
Jos sinulla on... Saatat tarvita...
Pop-up-kauppa, tapahtumat, satunnaiset osa-aikaiset alennusmyynnit Tuettu laite + kortinlukija
Pysyvä myymälä Tuettu laite + kortinlukija + kuittitulostin
monta kauppaa tai varasto Tuettu laite + kortinlukija + kuittitulostin + viivakoodinlukija + kassalaatikko

Voit valita Shopify POS -järjestelmään useita eri osia riippuen hyväksytyistä maksutavoistasi ja yrityksesi tarpeista.

Kaikki luetellut vaihtoehdot sallivat useamman kuin yhden rekisterin yhdessä sijainnissa. POS-kanavien määrää ei ole rajoitettu yhdessä sijainnissa.

Laitteistojen ostaminen

Jos olet Yhdysvalloissa ja Shopify Payments on aktivoitu, voit valita laitteiston Shopify Adminissa kohdasta Point of Sale -kanava - Laitteistokauppa ja maksaa sitten Shopify Hardware Storessa kassalla sijaintisi perusteella.

Voit ostaa laitteistoja Shopify Hardware Store -kaupoista:

Tuetut laitteistot

Tuettujen laitteistojen saatavuus Shopify Hardware Storesta vaihtelee maittain. Shopify-laitteisto tarjoaa ihanteellisen integraation Shopify POS -myyntipisteen kanssa.

Jos et ole maassa, jossa on Shopify Hardware Store, tutustu Tuetut laitteistot -sivuun tai muiden tuettujen laitteistojen mallinumeroihin ja osta haluamasi laitteisto valtuutetulta kolmannen osapuolen vähittäiskauppiaalta.

Vaihe 6: Maksumenetelmien määrittäminen

Shopify Paymentsin aktivoiminen POS-sovelluksessa

Sinun on määritettävä Shopify Payments kaupallesi Shopify Adminissa, jotta voit vastaanottaa luottokorttimaksuja henkilökohtaisesti. Kun olet määrittänyt Shopify Payments -maksun Shopify-Adminissa, sinun on aktivoitava se Shopify-myyntipistesovelluksessa.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Maksutyypit.
  2. Varmista Oletusarvoiset maksutavat -osiossa, että Credit/Debit-valinta on Hyväksytty.

(Valinnainen) Deaktivoi Shopify-myyntipistesovelluksen käteismaksut

Käteistapahtumat ovat oletusarvoisesti käytössä. Ellet halua enää vastaanottaa käteisveloituksia, voit epäaktivoida tämän ominaisuuden. Asiakkaalle tai kaupalle ei koidu käteismaksuista lisäveloituksia tai -veloituksia.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Maksuasetukset.
  2. Deaktivoi se napauttamalla Muut maksutavat -kohdassa Käteinen.

Vaihe 7: Tap to Payn määrittäminen iPhonelle

Jotta voit käyttää iPhonen Tap to Pay -ominaisuutta, sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

Sinulla on oltava Hallinnoi maksuasetuksia -oikeus, jotta voit aktivoida Tap to Pay on iPhone -ominaisuuden kaupassasi.

Jos haluat ottaa iPhonen Tap to Pay -ominaisuuden käyttöön ensimmäistä kertaa, sinun on hyväksyttävä Applen käyttöehdot Apple ID:lläsi. Apple ID:n täytyy kuulua sinulle tai yrityksellesi. Voit muuttaa Apple ID:tä myöhemmin.

Kun olet suorittanut tämän ensimmäisen aktivoinnin, voit yhdistää iPhonen Tap to Pay -ominaisuuden mihin tahansa iPhoneen, joka on kirjautunut Shopify-myyntipisteeseen kauppasi tilillä missä tahansa toimipaikassasi.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksessa > Asetukset > Määritä laitteisto.
  2. Valitse Tap to Pay iPhonella ja napauta Seuraava.
  3. Käytä Apple ID:tä vahvistamalla Apple ID ja napauttamalla Jatka tällä Apple ID:llä tai napauttamalla Käytä toista Apple ID:tä, jos haluat valita toisen Apple ID:n. Kun olet syöttänyt Apple ID:n, hyväksy käyttöehdot.
  4. Napauta Valmis.iPhonen Tap to Pay -ominaisuus on aktivoitu kaupassasi, ja iPhonesi on valmis vastaanottamaan maksuja.

Lue lisää siitä, miten voit hyväksyä maksuja iPhone Tap to Pay on iPhone -maksulla.

Vaihe 8: POS-laitteistoon yhdistyminen

Ennen kuin yhdistät laitteistosi, sinun on määritettävä Shopify Payments Adminissa ja määritettävä Shopify Payments POS-myyntipistesovelluksessa.

Kun olet saanut laitteistosi, voit liittää sen Shopify-myyntipistesovellukseen.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify-myyntipisteessä >Liitettävyys.
  2. Napauta Laitteiston asettaminen.
  3. Napauta Määritä laitteisto -sivulla sitä laitteistoa, jota olet lisäämässä. Jos olet esimerkiksi lisäämässä kortinlukijaa, napauta Kortinlukija.
  4. Yhdistä laitteisto noudattamalla kehotteita.

Vaihe 9: Kuittien mukauttaminen

Jos sinulla on POS Pro -tilaus, voit mukauttaa tulostettavien kuittien mallia ja valita, kuinka monta kuittia haluat oletusarvoisesti tulostaa. Et voi muokata tulostettujen kuitten tapahtumatietoja.

Mukauta kuitteja

Voit lisätä logon, mukauttaa ylä- ja alatunnistetta ja lisätä kuitteihin mukautettuja tietoja. Voit mukauttaa kuitteja myyntipistekanavasi Adminin Asetukset > Kuitin mukautus -kohdassa.

Logon mukautus

1. Valitse POS-kanavan Kuitin mukauttaminen -sivulta pudotusvalikosta myyntipisteen sijainti.
  2. Klikkaa Logon lataus ja valitse sitten Lisää kuva. Kuvan on oltava 400 pikseliä x 200 pikseliä.
  3. Valinnainen: valitse logon leveys pudotusvalikosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Ylä- tai alatunnisteen mukauttaminen

1. Valitse POS-kanavan Kuitin mukauttaminen -sivulta pudotusvalikosta myyntipisteen sijainti.
  2. Tee jompikumpi seuraavista toimenpiteistä:

• Lisää kuitteihin mukautettu ylätunniste napsauttamalla Ylätunniste.
    • Lisää kuitteihin mukautettu alatunniste napsauttamalla Alatunniste.
  3. Klikkaa Tallenna.

Lisää tullitiedot

1. Valitse POS-kanavan Kuitin mukauttaminen -sivulta pudotusvalikosta myyntipisteen sijainti.
  2. Napsauta tahansa seuraavien tietojen vieressä olevaa valintaruutua nähdäksesi sen kuiteissasi:

• Näytä eri logo sijainnin mukaan
    • Näytä sijainnin osoite
    • Näytä sijainnin puhelinnumero
    • Näytä kokonaismyyntilaatikko
    • Näytä SKU-koodi
    • Näytä vertailuhinta
    • Näytä alennuskoodi
    • Näytä myyntiin määritetty henkilöstö
    • Näytä henkilöstö kassalla
    • Näytä tilausviesti
    • Näytä asiakastiedot
    • Näytä 1D- tai 2D-viivakoodi
    • Näytä mukautettu QR-koodi
  3. Klikkaa Tallenna.

Aseta tapahtuman jälkeen tulostettavien kuittikopioiden oletusmäärä

Voit valita, että jokaisen onnistuneen tapahtuman jälkeen tulostetaan oletusmäärä kuitteja.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify adminissa Point of Sale.
  2. Klikkaa Asetukset > Kuitin mukauttaminen.
  3. Klikkaa Tulostettavien kuittien määrä.
  4. Kirjoita mukautettu kokonaisluku ja napsauta sitten Tallenna.

Vaihe 10: POS-henkilöstön lisääminen

Voit lisätä henkilöstöä kauppaasi sen Shopify-tilaussopimuksesta riippuen seuraavasti:

Jotta henkilöstön jäsenet voivat päästä Shopify POS:iin käyttämällä Shopify-tiliä tai kirjautumistunnuksia, heillä on oltava seuraavat käyttöoikeudet:

POS-sovelluksessa tarvittavat henkilöstön käyttöoikeudet
Käyttöoikeusluokka Käyttöoikeus
Point of Sale -käyttöoikeus Access Point of Sale
Alikäyttöoikeus:
  • Asenna ja määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita

Henkilöstön jäsenet, joilla on rajoitetut ylläpitäjän käyttöoikeudet ja POS-sovellus, eivät voi käyttää Shopify POS -sovellusta, ellei kaupan omistaja tai henkilöstön jäsen, jolla on Määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita -oikeudet, ensin kirjaudu Shopify POS -sovellukseen.

POS-käyttöoikeuksien lisääminen henkilöstölle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet

Voit myöntää POS-sovelluksen käyttöoikeuden sellaiselle henkilöstön jäsenelle, jolla on ylläpitäjän käyttöoikeudet. Jos henkilöstön jäsenellä ei ole tarvittavia käyttöoikeuksia POS:n käyttöön, sinua pyydetään myöntämään nämä käyttöoikeudet, jotta henkilöstön jäsen voi kirjautua sisään POS-laitteisiin.

Vaiheet:

1. Siirry käyttäjäasetuksiin:

• Jos kaupallasi ei ole Plus-sopimusta, siirry Shopify-ylläpitäjässä Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet -kohtaan.
    • Jos kaupallasi on Plus-sopimus, siirry Asetukset-kohtaan. Klikkaa Organisaatio-osiossa Käyttäjät.
  2. Klikkaa Henkilöstö-osiossa sen henkilöstön jäsenen nimeä, jolle haluat antaa POS (myyntipiste) -käyttöoikeudet. Etsi suodattamalla Plus-organisaatioista Henkilöstö-tyyppi ja klikkaa sitten henkilöstöprofiilia. Klikkaa Kaupan käyttöoikeudet -osiossa Muokkaa sen kaupan kohdalla, jonka henkilöstön käyttöoikeuksia haluat muokata.

3. Valitse Point of Sale -käyttöoikeus -osiossa Point of Sale -käyttöoikeus.

4. Valinnainen: Valitse Määritä uusia tai päivitettyjä POS-laitteita, jotta henkilöstön jäsenellä on käyttöoikeudet kirjautua POS-laitteisiin.

5. Valinnainen: jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, tee PIN-koodi-osiossa jokin seuraavista:

1. Napsauta Luo satunnainen PIN-koodi.
    2. Poista oletusarvoinen . . . . ja kirjoita PIN-koodi manuaalisesti. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että jokainen henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.
  6. Klikkaa Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen

Voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä kahdesta sijainnista:

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Shopify POS:sta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä suoraan Shopify POS -sovelluksen avulla.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS:ssa ensin ja sen jälkeen Henkilöstö.
  2. Napauta Lisää uutta henkilöstöä.
  3. Kirjoita tarvittavat tiedot Henkilöstötiedot-osioon.
  4. Napauta POS-sovelluksen käyttöoikeudet -osiossa Muokkaa.
  5. Valinnainen: jos käsitellä kunkin roolin käyttöoikeusluetteloa, valitse rooli ja napauta sitten Näytä käyttöoikeudet.
  6. Valitse rooli ja napauta sen jälkeen Tallenna.
  7. Valinnainen: Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin ohelle, tee seuraavat toimenpiteet:

1. Napauta Turvallisuus-osiossa Muokkaa.
    2. Napauta Luo satunnainen PIN-koodi tai kirjoita PIN-koodi näppäimistöllä. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että jokainen henkilöstön jäsen tietää PIN-koodinsa.
  8. Napauta Tallenna.

Vain POS-sovellusta käyttävän henkilöstön lisääminen Point of Sale -kanavan kautta

Jos olet kaupan omistaja tai sinulla on henkilöstöä, jolla on Point of Sale -henkilöstön hallinta -käyttöoikeus, voit lisätä vain POS-sovellusta käyttävää henkilöstöä Shopify Adminin Point of Sale -kanavasta. Hallinnoit henkilöstösi Shopify POS -käyttöoikeuksia antamalla heille ennalta määriteltyjä POS-rooleja.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Point of sale.

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Valitse klikkaamalla Henkilöstö.

5. Klikkaa Lisää henkilöstöä.

6. Anna tarvittavat tiedot.

7. Valitse POS-rooli.

8. Jos haluat luoda toisen PIN-koodin oletusarvoisen PIN-koodin tilalle, napsauta PIN-koodi-osiossa Luo satunnainen PIN-koodi tai kirjoita PIN-koodi. Henkilöstö käyttää tätä PIN-koodia päästäkseen Shopify POS -sovellukseen. Varmista, että henkilöstön jäsenet tietävät PIN-koodinsa.

9. Klikkaa Tallenna.

Vaihe 11: Stockyn varastonhallinta

Stocky by Shopify on varastonhallintasovellus, joka sisältyy Shopify POS Pro -tilauksiin. Stocky auttaa sinua hallinnoimaan varastoasi seuraavilla ominaisuuksilla:

Vaihe 12: Paikallisen noudon määrittäminen

Voit määrittää asiakkaille vaihtoehdon noutaa verkkotilaukset liikkeestäsi, kadunvarresta tai muusta valitsemastasi sijainnista.

Aktivoi tätä varten paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle mahdolliselle noutopaikalle erikseen.

Paikallisen noudon toimituskuluksi on asetettu Ilmainen, eikä sitä voi muuttaa.

Ennen paikallisen noudon määrittämistä

Sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet, ennen kuin voit tarjota paikallista noutoa:

Oletusarvoisesti verkkotilausten jakelemisen salliminen sijainneille tarkoittaa myös sitä, että verkkokauppatilaukset, joita ei noudeta myymälästä, voivat käyttää nouto-/myyntipisteesi varastoa. Tarkista Jakelun prioriteetti-asetuksesi ja muokkaa sitä tarvittaessa. Jos Jatka myyntiä, kun tuotteen varasto on loppunut -vaihtoehto on valittu tuotteelle, paikalliset noutotilaukset saatetaan ohjata sijainteihin, joissa ei ole varastoa.

Voit myös määrittää sijainnin, jossa jaellaan vain noutotilauksia.

Paikallisen noutovaihtoehdon määrittäminen

Sinun täytyy määrittää paikallisen noudon vaihtoehto jokaiselle sijainnille, josta asiakkaat voivat noutaa tilauksiaan.

Määritykseen sisältyy paikallisen noudon käyttöön ottaminen, asiakkaiden maksamisen yhteydessä näkemien arvioitujen noutoaikojen valitseminen ja nouto-ohjeiden eritteleminen Tilaus valmis noudettavaksi -ilmoitukseen.

Noudon saatavuuden näyttäminen asiakkaille

Joissakin teemoissa paikallisen noudon saatavuus voidaan näyttää tuotesivuilla. Noudon saatavuus -osio näyttää jokaisella tuotesivulla, onko tuote saatavilla sekä noudon arvioidun aikataulun.

Kun noutopiste on aktivoitu, tuotesivulla näkyy, onko tuote noudettavissa yhdestä tai useammasta paikallista noutoa tarjoavasta sijainnistasi. Tiedot näytetään vain niiden tuotteiden osalta, joita on vähintään yhden noutopisteen varastossa ja joille on valittu Tämä on fyysinen tuote -valinta tuoteversion tietojen Toimitus-osiossa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet.
  2. Valitse tuote.
  3. Valitse Versiot-osiosta versio.
  4. Valitse Toimitus-osiosta Tämä on fyysinen tuote.
  5. Klikkaa Tallenna.

Jos olet aktivoinut paikallisen haun vain yhdelle sijainnille, silloin sijainti ja noudon saatavuus näytetään kyseisen sijainnin osalta. Asiakkaat voivat klikata Näytä kaupan tiedot ‑kohtaa saadakseen lisätietoja noutopisteestä.

Jos paikallinen nouto on aktivoitu useammassa kuin yhdessä sijainnissa, noudon saatavuus -osiossa näkyy jonkin kauppasi sijainti ja noudon saatavuus. Asiakkaat voivat klikata Tarkista saatavuus muista kaupoista, jos he haluavat tarkistaa tuotteen saatavuuden kaikissa sijainneissa, joissa nouto on käytössä.

Lisää Aloitusnäyttö-tiili paikallista noutoa varten

Jos lisäät paikallisen noudon ruudun etusivun näyttöön, voit nopeasti löytää kaikki tilaukset, jotka on valmisteltava noutoa varten tai merkittävä noudetuksi.

Kun olet lisännyt tiilin, se näyttää noudettavaksi valmisteltavien tilausten määrän. Katso huomiota kaipaavat tilaukset napauttamalla Paikallinen nouto -tiiltä.

Vaiheet:

1. Napauta Shopify POS -sovelluksen aloitussivulla Lisää tiili.
  2. Siirry kohtaan Jakelu > Näytä noudettavat tilaukset.
  3. Napauta Lisää.
  4. Napauta Etusivu-näytössä Valmis.

Lisätietoja Verkkotilausten paikallisesta noudosta.

Vaihe 13: Tavaroiden toimittaminen kivijalkakaupan asiakkaille

Jos olet aktivoinut tuotteiden ylimyymisen estotoiminnon, voit lisätä vain varastossa olevia tuotteita asiakkaalle toimitettavaan tilaukseen. Jos jokin tilauksen tuotteista on loppunut varastosta, näytölle ilmestyy virhesanoma, joka ilmoittaa, ettei varastosta loppuneita tuotteita voida toimittaa. Tämä estää sen, että otat vastaan tilauksia, joiden jakelua ei voida suorittaa varastosta loppuneiden tuotteiden takia.

Näkyvissä olevat hinnat ovat painoon tai hintaan perustuvia hintoja tai kuljetuspalveluiden laskemia hintoja, jotka olet määrittänyt Shopify Adminissa. Vain kyseiseen ostoskoriin pätevät toimituskulut (määritettyjen toimituskulujen sääntöjen perusteella) näytetään. Jos hintoja ei näy, ne eivät ole käytettävissä. Voit lisätä uusia hintoja Shopify Adminin Lähetys ja toimitus -asetusten sivulla.

Vaiheet:

1. Lisää kaikki tuotteet ostoskoriin.
  2. Valinnainen: Lisää asiakkaasi ostoskoriin seuraavia vaiheita noudattamalla:

1. Napauta Asiakkaat.
    2. Valitse asiakkaasi asiakasluettelosta.
    3. Napauta asiakkaan tiedot -sivulla Lisää ostoskoriin.
  3. Napauta Shopify POS ‑sovelluksessa Lisää toimintoja ja sen jälkeen Toimitus asiakkaalle. Vaihtoehtoisesti, jos olet lisännyt älykkään ruudukon tiilin tätä toimintoa varten, voit napauttaa aloitusnäytössä Toimitus asiakkaalle.

4. Anna asiakkaan sähköpostiosoite ja puhelinnumero ja napauta sitten Seuraava.

5. Tee Lisää toimitustiedot -näytössä jompikumpi seuraavista:

• Anna asiakkaan toimitustiedot.
    • Napauta aiemmin annettua osoitetta.
  6. Tee jokin seuraavista toiminnoista Valitse toimitustapa -näytössä:

• Jos haluat valita laskettuja toimituskuluja, napauta haluamaasi toimitustapaa käytettävissä olevien toimitustapojen luettelosta.
    • Jos haluat syöttää mukautetun toimituskulun, napauta Mukautettu toimituskulu. Syötä sen jälkeen lähetettävä lukumäärä ja napauta Valmis.
  7. Napauta Kassa, valitse maksutapa ja käsittele maksu.

8. Valitse, miten tilauksen kuitti toimitetaan asiakkaalle ja napauta Valmis.

Tilaus on merkitty jaelluksi, eikä sitä voida jaella POS-sovelluksesta. Sinun täytyy jaella tilaus Shopify Adminissa, kun olet valmis toimittamaan tilauksen tuotteet asiakkaalle.

Vaihe 14: (Valinnainen) Verkkokaupan määrittäminen

Voit jatkaa verkkokauppasi määrittämistä seuraavilla toimenpiteillä: