Migrer et utsalgssted

Denne veiledningen viser hvordan du migrerer et utsalgssted til Shopify. Veiledningen dekker ikke alle trinn i prosessen for å konfigurere en Shopify-butikk, som for eksempel konfigurasjon av nettbutikken. Finn ut mer om å migrere nettbutikken din til Shopify under Migrere til Shopify.

Du kan bruke denne veiledningen for detaljhandelsmigrering som et utgangspunkt og referanseressurs, for å sikre at du ikke glemmer viktige konfigurasjonsoppgaver.

Før du setter i gang

Kontroller om du er kvalifisert

Bare land der Shopify Payments støtter både nettbasert og fysisk betalingsbehandling er kvalifisert for å bruke Shopify-maskinvare. Se listen nedenfor for å finne ut om Shopify Payments er tilgjengelig for bruk med Shopify POS-appen og Shopify-maskinvare i landet der virksomheten din driver:

Når du behandler en fysisk POS-transaksjon med Shopify Payments og en Shopify-kortleser, må du følge betalingsreglene for landet du behandler transaksjonen i. Finn ut mer om land- og valutasamsvar for fysiske salg.

Ytterligere konfigurasjon

Denne veiledningen fokuserer primært på oppgaver for å konfigurere et utsalgssted. Det kan være lurt å gjøre noen ytterligere konfigurasjonsoppgaver for å migrere informasjon til den nye Shopify-nettbutikken.

Du kan gjennomføre følgende oppgaver før du starter veiledningen:

Du kan også gjennomføre følgende oppgaver for å konfigurere betalinger og avgifter:

Trinn 1: Installer POS-salgskanalen i Shopify-administrator

Alle nye butikker har POS-salgskanalen forhåndsinstallert. Hvis du har fjernet POS-salgskanalen eller gjenåpnet en gammel nettbutikk, må du installere POS-salgskanalen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Shopify App Store.
  3. Søk etter «Point of Sale» i Shopify App Store.
  4. Klikk på Point of Sale.
  5. Klikk på Installer.
  6. Klikk på Installer i Shopify-administrator for å godta datatilgangen.

Trinn 2: Velg POS-abonnement

Du kan velge et POS-appabonnement for hver lokalisasjon, avhengig av dine behov.

Sammenlign funksjoner for POS Lite og POS Pro

POS Lite anbefales for virksomheter som hovedsakelig selger på markeder, messer og i popup-butikker. POS Pro anbefales for virksomheter med utsalgssteder, eller som ofte selger fysisk.

Shopify tilbyr to ulike POS-appabonnementer som passer dine detaljhandelsbehov. Se POS-prissetting for mer informasjon om prissetting. Se POS-funksjoner for mer informasjon om funksjoner. For å sammenligne funksjonene som tilbys mellom Shopify POS Lite og Shopify POS Pro, kan du se følgende tabell:

Shopify POS-funksjoner og abonnementer
Funksjon Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integrert maskinvare for betaling med Shopify Payments (kun Australia, Belgia, Canada, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italia, Nederland, New Zealand, Singapore, Spania, Storbritannia og USA)
Ikke-betalingsrelaterte maskinvareintegrasjoner for detaljhandel
Tilpassbart smart-rutenett
Legg til/rediger kundeprofiler
Kundevisningsapp
Lagerbeholdning, bestillinger og kundeadministrasjon på tvers av lokalisasjoner
E-post/SMS-kvitteringer
Egendefinerte kvitteringsutskrifter
Rabattkoder og manuelle rabatter ($, %)
Automatiske rabatter
Selg og løs inn gavekort
Shopify Tax-beregninger (kun USA)
Skanning av strekkoder med kamera
Tilpasset salg
Frakoblede kontantbetalinger
PIN-koder for personalet (basert på Shopify-abonnement)
Tillatelser og administrasjon av detaljhandelspersonale
Ubegrenset antall personale for kun POS
Salgsattribusjon
Tilbakebetalinger
Bytter
Kontantsporing
Lagre/hent handlekurv
Send handlekurv på e-post
Send hjem
Oppfyllelse av lokale hentebestillinger
Oppfyllelse av lokale leveringsbestillinger
Avansert lagerbeholdningstyring med Stocky
Daglige salgsrapporter
Detaljhandelsanalyser i appen
Nødvendig betalingsinformasjon

Administrer POS-abonnementet for hver lokalisasjon

Du kan velge POS-abonnementer etter lokalisasjon for å sikre at butikkene dine har det abonnementet som passer deres behov best.

Trinn:

Trinn 3: Logg på Shopify POS-appen

Last ned Shopify POS-appen for telefon eller nettbrett

For å laste ned Shopify POS-appen, bruker du enheten til å skanne QR-koden for Shopify POS-appen på enten Android eller iOS fra installasjonssiden, og trykker på Installer.

Shopify POS-appen fungerer med enheter som oppfyller følgende krav:

Enheter som fungerer med Shopify POS-appen
Enhet Beskrivelse
iPhone iPhone 7 eller høyere som kjører iOS 15 eller høyere
iPad Air Generasjon 2 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Generasjon 5 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad mini Generasjon 4 eller høyere som kjører iPadOS 15 eller høyere
iPad Pro Alle iPad Pro-modeller som kjører iPadOS 15 eller høyere
Android Telefon eller nettbrett som kjører en offisiell Android-versjon 10.0 eller nyere

Shopify POS-appen er bare tilgjengelig for iOS- og Android-enheter. Den er ikke tilgjengelig på datamaskiner.

Tillatelseskrav for iOS 14

Hvis du har oppdatert enheten til iOS 14 eller nyere og bruker tredjepartsapper for Shopify, kan det hende du må aktivere sporing på tvers av nettsteder i iOS-innstillingene. Med sporing på tvers av nettsteder kan tredjepartsapper for Shopify som du har installert i Shopify-administrator kobles sammen i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale og Shopify-appen.

Gjennomfør følgende trinn for å aktivere sporing på tvers av nettsteder:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din
  2. Trykk på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktiver Tillat sporing på tvers av nettsteder.

Logg på med e-post

Hvis du er et personalmedlem med administratorbrukernavn og nødvendig påloggingsinformasjon, kan du bruke dem til å logge på Shopify POS-appen når du har tillatelsene Tilgang til Point of Sale. Butikkeieren har alle tillatelser som standard.

Trinn:

1. Trykk på Logg på på påloggingsskjermen i Shopify POS-appen.
  2. På Shopify-siden skriver du inn administratorbrukernavnet og passordet, og trykker på Logg på.
  3. Hvis du har aktivert tofaktorautentisering i butikken, må du oppgi godkjenningskoden.
  4. Trykk på Logg på.
  5. Velg riktig butikk og lokalisasjon for å fullføre påloggingen.

Du kan tilpasse innstillingene for Shopify POS-appen. Finn ut mer om å endre Shopify POS-appinnstillingene.

Trinn 4: Behandle en POS-testtransaksjon

Nå som du har konfigurert maskinvare, betalingsmåter og har lagt til produkter, kan du behandle en testtransaksjon for å sikre at du er klar til å godta betalinger fra kundene.

Trinn:

1. Legg et produkt i handlekurven. For å legge et produkt i handlekurven trykker du > Produkter og velger et produkt fra listen. Hvis produktet har varianter velger du en variant. Hvis du bruker strekkoder i butikken kan du også skanne produktstrekkoden.
  2. For å legge til en kunde i bestillingen trykker du på Legg til kunde-smart-rutenettfeltet og velger testkunden.
  3. Trykk på Betal > Kontant > Nøyaktig veksel.
  4. Trykk på E-postkvittering, SMS-kvittering eller Skriv ut kvittering.
  5. Trykk på Bestillingsmerknad og angi Testtransaksjon i feltet slik at du beholder oversikten.
  6. Trykk på Ferdig.

Du kan se testbestillingen på bestillingssiden ved å trykke på , Bestillinger og deretter velge bestillingen. Du kan behandle flere testtransaksjoner hvis du vil teste flere innstillinger.

Når du er ferdig med å behandle testtransaksjoner kan du lukke sporingsøkten.

Trinn 5: Bestill POS-maskinvare

Se gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om hva slags detaljhandelsmaskinvare du trenger, avhengig av din bedriftstype:

Anbefalinger for Shopify POS-maskinvare basert på bedriften din
Hvis du kjører ... Da må du kanskje ...
En pop-up-butikk, arrangementer, uformelle deltidssalg En støttet enhet + kortleser
Et permanent utsalgssted En støttet enhet + kortleser + kvitteringsskriver
Flere butikker eller et lager En støttet enhet + kortleser + kvitteringsskriver + strekkodeskanner + kontantskuff

Du kan velge mange ulike komponenter til Shopify POS-sytemet ditt, avhengig av hvilke betalingsmåter du aksepterer og bedriftens behov.

Alle de oppførte alternativene tillater mer enn én kasse ved én enkelt lokalisasjon. Det er ingen grense for antall POS-stasjoner du kan ha på en gitt lokalisasjon.

Her kan du kjøpe maskinvare

Hvis du er lokalisert i USA og har aktivert Shopify Payments, kan du velge maskinvare fra Point of Sale-kanalen > Maskinvarebutikk i Shopify-administrator, og deretter betale gjennom Shopify-maskinvarebutikken basert på din plassering.

Du kan kjøpe maskinvare fra Shopify-maskinvarebutikker:

Støttet maskinvare

Tilgjengeligheten for støttet maskinvare fra Shopify-maskinvarebutikken varierer fra land til land. Shopify-maskinvare gir den beste integrasjonen med Shopify POS.

Hvis du ikke befinner deg i et land med en Shopify-maskinvarebutikk, kan du se siden støttet maskinvare eller en av enkeltsidene om maskinvare for støttede modellnumre og kjøpe maskinvare fra en bekreftet tredjepartsforhandler.

Trinn 6: Konfigurer betalingsmåter

Aktiver Shopify Payments i POS-appen

Du må konfigurere Shopify Payments for butikken i Shopify-administrator for å kunne godta fysiske kredittkortbetalinger. Når du har konfigurert Shopify Payments i Shopify-administrator, må det aktiveres i Shopify POS-appen.

Trinn:

1. Trykk på > Innstillinger > Betalingstyper fra Shopify POS.
  2. I seksjonen Standard betalingstyper må du bekrefte at kreditt/debet-alternativet viser Godtatt.

(Valgfritt) Deaktiver kontantbetalinger for Shopify POS-appen

Kontanttransaksjoner er aktivert som standard. Hvis du ikke lenger ønsker å godta kontanter, kan du deaktivere kontanttransaksjoner. Det er ingen ekstra avgifter eller belastninger for kunden eller butikken for kontantbetalinger.

Trinn:

1. Fra Shopify POS, trykker du = > Innstillinger > Betalingsinnstillinger.
  2. Trykk på Kontakt for å deaktivere det under Andre betalingstyper.

Trinn 7: Konfigurer Tap to Pay on iPhone

Du må oppfylle følgende krav for å bruke Tap to Pay on iPhone:

• butikken din er basert i USA
  • butikkens valuta er angitt til USD
  • du har Shopify Payments aktivert som butikkens betalingsleverandør
  • du har Point of Sale-kanalen installert i Shopify-administrator
  • du bruker Shopify POS-appen installert på en iPhone
  • du bruker en iPhone XS eller nyere som kjører iOS 16 eller høyere

Du må ha Administrer betalingsinnstillinger-tillatelsen for å aktivere Tap to Pay on iPhone for butikken.

For å konfigurere Tap to Pay på iPhone for første gang må du godta Apples vilkår for bruk med din Apple ID. Apple ID-en må tilhøre deg eller bedriften din. Apple ID-en kan endres senere.

Når du har fullført denne første aktiveringen vil Tap to Pay på iPhone være tilgjengelig for paring med en hvilken som helst iPhone som er logget på Shopify POS med butikkens konto, ved alle lokalisasjoner.

Trinn:

1. I Shopify POS trykker du på > Innstillinger > Sett opp maskinvare.
  2. Velg Tap to Pay på iPhone og trykk Neste.
  3. Kontroller Apple ID-en og trykk på Fortsett med denne Apple ID-en for å bruke Apple ID-en, eller Bruk en annen Apple ID for å velge en annen Apple ID. Når du har angitt Apple ID kan du godta vilkårene for bruk.
  4. Trykk på Ferdig. Tap to Pay på iPhone er aktivert for butikken, og din iPhone er klar til å motta betalinger.

Finn ut mer om hvordan du godtar betalinger med Tap to Pay on iPhone.

Trinn 8: Koble til POS-maskinvare

Før du kobler til maskinvaren, må du konfigurere Shopify Payments i administrator og konfigurere Shopify Payments i POS-appen.

Når du har mottatt maskinvaren, kan du koble den til i Shopify POS-appen.

Trinn:

1. Trykk på > Tilkobling fra Shopify POS.
  2. Trykk på Sett opp maskinvare.
  3. Trykk på maskinvaretypen du legger til på siden Konfigurer maskinvare. Trykk for eksempel på Kortleser hvis du legger til en kortleser.
  4. Følg instruksjonene for å koble til maskinvare.

Trinn 9: Tilpass kvitteringer

Hvis du har et POS Pro-abonnement, kan du tilpasse malen for kvitteringsutskrifter og velge hvor mange kvitteringer du ønsker å skrive ut som standard. Du kan ikke redigere transaksjonsinformasjonen på kvitteringsutskrifter.

Tilpass kvitteringer

Du kan legge til en logo, tilpasse overskrift og bunntekst og legge til egendefinert informasjon på kvitteringer. Du kan tilpasse kvitteringer fra Point of Sale-kanalen i administrator, under Innstillinger > Kvitteringstilpasning.

1. Velg POS-lokalisasjonen fra rullegardinmenyen på siden Kvitteringstilpasning i POS-kanalen.
  2. Klikk på Logoopplasting, og klikk deretter på Legg til bilde. Bildet må være 400 ganger 200 px.
  3. Valgfritt: Velg en logobredde fra rullegardinmenyen.
  4. Klikk på Lagre.

Tilpass overskrift eller bunntekst

1. Velg POS-lokalisasjonen fra rullegardinmenyen på siden Kvitteringstilpasning i POS-kanalen.
  2. Fullfør ett av følgende trinn:

• Klikk på Overskrift for å legge til en tilpasset overskrift på kvitteringer.
    • Klikk på Bunntekst for å legge til en egendefinert bunntekst på kvitteringene.
  3. Klikk på Lagre.

Legg til egendefinert informasjon

1. Velg POS-lokalisasjonen fra rullegardinmenyen på siden Kvitteringstilpasning i POS-kanalen.
  2. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av én av følgende detaljer for å vise den på kvitteringen:

• Vis en annen logo per lokalisasjon
    • Vis lokalisasjonsadresse
    • Vis lokalisasjonens telefonnummer
    • Vis boks med totalomsetning
    • Vis SKU
    • Vis prissammenligning
    • Vis rabattkode
    • Vis personale som er tilskrevet salget
    • Vis personalmedlem ved kassen
    • Vis bestillingsnotat
    • Vis kundeinformasjon
    • Vis 1D- eller 2D-strekkode
    • Vis egendefinert QR-kode
  3. Klikk på Lagre.

Angi et standard antall kvitteringskopier som skal skrives ut etter en transaksjon

Du kan velge å skrive ut et standard antall kvitteringer etter hver vellykkede transaksjon.

Trinn:

1. Klikk på Point of Sale fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Innstillinger > Kvitteringstilpasning.
  3. Klikk på Antall kvitteringsutskrifter.
  4. Skriv inn et egendefinert heltall og velg Lagre.

Trinn 10: Legg til POS-personale

Du kan legge til personalmedlemmer i butikken, avhengig av Shopify-abonnementstype:

For å logge på Shopify POS med en Shopify-konto eller påloggingsinformasjon trenger personalmedlemmer følgende tillatelser:

Personaltillatelser som kreves for POS
Tillatelseskategori Tillatelse
Point of Sale-tilgang Åpne Point of Sale
Undertillatelse:
  • Konfigurer nye eller oppdaterte POS-enheter

Personalmedlemmer med begrensede tillatelser og personale med kun POS-apptilgang har ikke tilgang til Shopify POS med mindre butikkeieren eller et personalmedlem med tillatelsen Konfigurer nye eller oppdaterte POS-enheter logger på Shopify POS først.

Legg til tilgang til POS for personalmedlemmer med administratortillatelser

Du kan gi tilgang til POS-appen til et personalmedlem med administratortillatelser. Hvis personalmedlemmet ikke har de nødvendige tillatelsene til å bruke POS, blir du bedt om å gi disse tillatelsene slik at personalmedlemmet kan logge på POS-enheter.

Trinn:

1. Gå til brukerinnstillingene:

• For butikker som ikke har Plus går du til Innstillinger > Brukere og tillatelser fra Shopify-administrator.
    • For butikker med et Plus-abonnement går du til Innstillinger. Klikk på Brukere i seksjonen Organisasjon.
  2. Klikk på navnet til personalmedlemmet du vil gi POS-tilgang til i seksjonen Personale. For Plus-organisasjoner kan du filtrere på typen Personale, og deretter klikke på personalprofilen. Klikk på Rediger for butikken med personaltillatelsene du vil justere i seksjonen Butikktillatelser.

3. Velg Tilgang til Point of Sale i seksjonen Point of Sale-tilgang.

4. Valgfritt: Velg Konfigurer nye eller oppdaterte POS-enheter for å gi personalmedlemmet tilgang til å logge på POS-enheter.

5. Valgfritt: Hvis du ønsker å opprette en annen PIN-kode enn standardkoden, gjør du en av følgende i seksjonen PIN:

1. Klikk på Generer tilfeldig PIN-kode.
    2. Slett standardverdien . . . . og angi en PIN-kode manuelt. Personalet bruker denne PIN-koden for å få tilgang til Shopify POS. Sørg for at personalet ditt vet hva PIN-koden deres er.
  6. Klikk på Lagre.

Legg til et personalmedlem med kun POS-apptilgang

Du kan legge til personalmedlemmer med kun POS-apptilgang fra to steder:

Legg til personalmedlemmer med kun POS-tilgang fra Shopify POS

Hvis du er butikkeier eller har tillatelsen Administrere Point of Sale-personale, kan du legge til personalmedlemmer med kun POS-apptilgang direkte i Shopify POS-appen.

Trinn:

1. Trykk på fra Shopify POS, og trykk deretter på Personale.
  2. Trykk på Legg til et nytt personalmedlem.
  3. Angi de nødvendige opplysningene i seksjonen Personalinformasjon.
  4. Trykk på Rediger i seksjonen POS-apptilgang.
  5. Valgfritt: Hvis du vil vise listen over tillatelser i hver rolle, velger du rollen og trykker deretter på Vis tillatelser.
  6. Velg en rolle og trykk på Lagre.
  7. Valgfritt: Hvis du vil opprette en annen PIN-kode enn standard PIN-kode, gjør du følgende:

1. Trykk på Rediger i seksjonen Sikkerhet.
    2. Trykk på Generer tilfeldig PIN-kode eller bruk tastaturet for å angi en PIN-kode. Personalmedlemmene bruker denne PIN-koden for å få tilgang til Shopify POS. Sørg for at personalmedlemmet vet hva den nye PIN-koden er.
  8. Trykk på Lagre.

Legg til et personalmedlem med kun POS-apptilgang fra Point of Sale-kanalen

Hvis du er butikkeier eller har et personalmedlem med tillatelsen Administrer Point of Sale-personale, kan du legge til personalmedlemmer med kun POS-apptilgang fra Point of Sale-kanalen i Shopify-administrator. Du kontrollerer personalets tillatelser til Shopify POS ved å tilordne dem en forhåndsdefinert POS-rolle.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Point of sale fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk Personale.

5. Klikk på Legg til personale.

6. Angi den nødvendige informasjonen.

7. Velg en POS-rolle.

8. Hvis du vil opprette en annen PIN-kode enn standardkoden, klikker du Generer tilfeldig PIN eller angir en PIN-kode i PIN-seksjonen. Personalmedlemmene bruker denne PIN-koden for å få tilgang til Shopify POS. Sørg for at personalmedlemmet kjenner til PIN-koden.

9. Klikk på Lagre.

Trinn 11: Lagerbeholdningstyring med Stocky

Stocky by Shopify er en lagerbeholdningstyringsapp, som er inkludert i Shopify POS Pro-abonnementer. Stocky gjør det enklere å administrere lagerbeholdningen, med følgende funksjoner:

Trinn 12: Konfigurer lokal henting

Du kan konfigurere dette alternativet for å la kundene hente nettbestillingene sine i detaljhandelen, utenfor butikken eller på et hvilket som helst sted du velger.

For å gjøre dette må du aktivere alternativet for lokal henting for hver lokalisasjon der kundene kan hente bestillingene sine.

Fraktprisen for lokal henting er satt til Gratis og kan ikke endres.

Før du konfigurerer lokal henting

Du må gjennomføre følgende før du kan tilby lokal henting:

Hvis du lar en lokalisasjon oppfylle nettbestillinger, vil det som standard også bety at nettbestillinger som ikke er for henting kan hente lagerbeholdning fra hente- eller detaljsalgslokalisasjoner. Sørg for at du ser gjennom oppfyllelsesprioriteten og endrer den hvis det er nødvendig. Hvis alternativet Fortsett salg ved utsolgt er valgt for et produkt, kan lokale hentebestillinger legges inn for lokalisasjoner som ikke har noen lagerbeholdning.

Du kan også sette opp en lokalisasjon som bare innfrir hentebestillinger.

Sett opp alternativet for lokal henting

Du må aktivere alternativet for lokal henting for hvert utsalgssted der kundene kan hente bestillingene sine.

Oppsettet innebærer å aktivere lokal henting, velge den forventede hentetiden som vises til kundene i kassen, og opgi eventuelle henteinstruksjoner i varselet Bestilling klar til henting.

Vis hentetilgjengelighet til kundene

I noen temaer kan du vise tilgjengelighet for lokal henting på produktsidene. På hver produktside viser en seksjon for hentetilgjengelighet hvorvidt produktet er tilgjengelig, og estimert tidsramme for henting.

Når lokal henting er aktivert, viser produktsiden hvorvidt produktet er tilgjengelig for henting ved én eller flere av de lokale hentestedene. Denne informasjonen vises bare for produkter som lagerføres ved minst ett hentested, og som har alternativet Dette er et fysisk produkt valgt i seksjonen Frakt i produktvariantens detaljer.

Trinn:

1. Fra Shopify administrator går du til Produkter.
  2. Velg et produkt.
  3. Velg en variant i seksjonen Varianter.
  4. Velg Dette er et fysisk produkt i seksjonen Frakt.
  5. Klikk på Lagre.

Hvis du bare har lokal henting aktivert for ett sted, vises stedet og hentetilgjengelighet for dette stedet. Kundene kan klikke på Vis butikkinformasjon for å finne ut mer om hentestedet.

Hvis du har aktivert lokal henting for mer enn ett sted, viser seksjonen for hentetilgjengelighet steds- og hentetilgjengelighet for én av butikkene. Kunden kan klikke på Sjekk tilgjengelighet i andre butikker for å sjekke produktets tilgjengelighet ved alle lokalisasjoner som har henting aktivert.

Legg til Hjem-skjermfeltet for lokal henting

Hvis du legger til feltet for lokal henting på Hjem-skjermen, kan du raskt finne alle bestillinger som må forberedes for henting eller merkes som hentet.

Når du har lagt til et felt, viser det antall bestillinger som må forberedes for henting. Du kan trykke på feltet Lokal henting for å se bestillingene som krever din oppmerksomhet.

Trinn:

1. Hjem-skjermen i Shopify POS-appen trykker du på Legg til felt.
  2. Gå til Innfrielse > Se hentebestillinger.
  3. Trykk på Legg til.
  4. Hjem-skjermen trykker du på Ferdig.

Finn ut mer om Lokal henting av nettbestillinger.

Trinn 13: Frakt for kunder i butikk

Hvis du har aktivert beskyttelse mot oversalg av produkter, kan du bare legge til produkter på lager i bestillinger som skal sendes til kunde. Hvis lagerbeholdningen for et av produktene i handlekurven er utsolgt, vises en feilmelding som oppgir at de utsolgte varene ikke kan sendes. Dette forhindrer deg fra å legge inn bestillinger som ikke kan oppfylles på grunn av utsolgt lagerbeholdning.

Prisene som vises er de gjeldende vektbaserte prisbaserte, eller fraktpriser utregnet av budfirma som du har satt opp i Shopify-administrator. Bare fraktpriser som gjelder for den aktuelle handlekurven (basert på fraktprisreglene som er konfigurert) vil vises. Hvis det ikke vises noen tilgjengelige priser, finnes det ingen tilgjengelige priser. Du kan legge til nye priser fra siden for Frakt og leveranse -innstillinger i Shopify-administrator.

Trinn:

1. Legg til alle varene i handlekurven.
  2. Valgfritt: For å legge til kunden i handlekurven, må du fullføre følgende steg:

1. Trykk på Kunder.
    2. Velg kunden din fra kundelisten.
    3. Trykk Legg i handlekurv fra skjermbildet med kundedetaljer.
  3. Trykk på Flere handlinger i Shopify POS-appen, og trykk på Send til kunde. Alternativt, om du har lagt til et felt i smart-rutenettet for denne handlingen, trykker du Send til kunde på hjem-skjermen.

4. Angi kundens e-postadresse og telefonnummer, og trykk på Neste.

5. På skjermbildet Legg til fraktdetaljer gjør du en av følgende:

• Angi kundens leveringsdetaljer.
    • Trykk på en tidligere oppgitt adresse.
  6. I skjermbildet Velg fraktmåte gjør du ett av følgende:

• For å velge blant fraktpriser utregnet av budfirma, trykker du på den foretrukne fraktmetoden fra den tilgjengelige listen.
    • For å angi en tilpasset fraktpris trykker du på Legg til egendefinert fraktpris, angir fraktbeløpet og trykker på Bruk.
  7. Trykk på Kasse, velg betalingsmetode og behandle betalingen.

8. Velg en metode for å gi kunden en kvittering for bestillingen, og trykk på Ferdig.

Bestillingen er først merket som ikke-behandlet, og kan ikke oppfylles fra POS-appen. Du må oppfylle bestillingen i Shopify-administrator når du er klar til å sende de bestilte varene til kunden.

Trinn 14: (valgfritt) Konfigurer nettbutikken

Du kan fortsette å konfigurere nettbutikken med følgende handlinger: