Een winkel migreren

In deze gids wordt beschreven hoe je je winkel naar Shopify migreert. De gids dekt niet elke stap in het proces van het instellen van een Shopify-winkel, zoals het instellen van je webshop. Hier vind je meer informatie over het migreren van je webshop naar Shopify met Migreren naar Shopify.

Je kunt deze retailmigratiegids gebruiken als startpunt en als referentiebron om te verzekeren dat je geen belangrijke installatietaken over het hoofd ziet.

Voordat je begint

Controleren of je in aanmerking komt

Alleen landen waar zowel online als persoonlijke betalingsverwerking door Shopify Payments worden ondersteund, komen in aanmerking om Shopify-hardware te gebruiken. In de volgende lijst kun je zien of Shopify Payments beschikbaar is voor gebruik met de Shopify POS-app en Shopify-hardware in het land waar je bedrijf actief is:

Wanneer je een POS-transactie fysiek verwerkt met Shopify Payments en een Shopify-kaartlezer, hou je je aan de betalingsregels voor het land waarin je de transactie verwerkt. Hier vind je meer informatie over naleving van de land- en valutavoorschriften voor persoonlijke verkoop.

Aanvullende installatie

Deze gids is voornamelijk gericht op taken om je winkel in te stellen. Je kunt enkele aanvullende installatietaken voltooien om gegevens naar je nieuwe Shopify-webshop te migreren.

Je kunt de volgende taken uitvoeren voordat je aan de gids begint:

Je kunt ook de volgende taken uitvoeren om betalingen en belastingen in te stellen:

Stap 1: Het POS-verkoopkanaal installeren in het Shopify-beheercentrum

Voor alle nieuwe winkels is het POS-verkoopkanaal vooraf geïnstalleerd. Installeer het POS-verkoopkanaal als je het hebt verwijderd of een oude webshop opnieuw hebt geopend.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik op Shopify App Store.
  3. Zoek in de Shopify App Store naar 'Point of Sale'.
  4. Klik op Point of Sale.
  5. Klik op Installeren.
  6. Klik in het Shopify-beheercentrum om de gegevenstoegang te accepteren op Installeren.

Stap 2: Een POS-abonnement kiezen

Je kunt voor elke locatie een POS-app-abonnement kiezen, afhankelijk van je behoeften.

De functies van POS Lite en POS Pro vergelijken

Voor bedrijven die voornamelijk verkopen op markten, beurzen of pop-ups, wordt POS Lite aanbevolen. Voor bedrijven met winkellocaties of die vaker persoonlijk verkopen, wordt POS Pro aanbevolen.

Shopify biedt twee POS-app-abonnementen om aan jouw retailbehoeften te voldoen. Raadpleeg POS-prijsstelling voor meer informatie over de prijsstelling. Raadpleeg POS-functies voor meer informatie over functies. Raadpleeg de volgende tabel om de aangeboden functies tussen Shopify POS Lite en Shopify POS Pro te vergelijken.

Shopify POS-functies en-abonnementen.
Functie Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Geïntegreerde betalingshardware met Shopify Payments (alleen Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten)
Hardware-integraties voor niet-betaalde winkels
Aanpasbaar smart grid
Klantprofielen toevoegen/bewerken
Customer View-app
Voorraden, bestellingen en klantenbeheer op meerdere locaties
E-mail/sms-ontvangstbewijzen
Op maat gemaakte ontvangstbewijzen
Kortingscodes en handmatige kortingen ($,%)
Automatische kortingen
Verkoop en verzilver cadeaubonnen
Shopify Tax-berekeningen (alleen Verenigde Staten)
Barcode scannen met camera
Aangepaste verkoop
Offline contante betalingen
Pincodes voor medewerkers (op basis van Shopify-abonnement)
Machtigingen en beheer van retailmedewerkers
Onbeperkte POS-medewerkers
Verkooptoewijzing
Terugbetalingen
Omruilingen
Kassaverkeer volgen
Winkelwagen opslaan/ophalen
E-mailwinkelwagens
Verzenden naar huis
Fulfilment afhalen ter plaatse
Fulfilment van lokale bezorging
Geavanceerd voorraadbeheer met Stocky
Rapporten Dagelijkse verkoop
Analytics van in-app winkels
Vereiste checkoutinformatie

Het POS-abonnement voor elke locatie beheren

Je kunt POS-abonnementen per locatie selecteren zodat je winkels het meest geschikte abonnement hebben voor wat nodig is.

Stappen:

Stap 3: Inloggen bij de Shopify POS-app

De Shopify POS-app downloaden op je telefoon of tablet

Als je de Shopify POS-app wil downloaden, gebruik je je apparaat om de QR-code voor Android of iOS voor de Shopify POS-app vanaf de installatiepagina te scannen en tik je op Installeren.

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Inloggen met e-mail

Als je een medewerker bent met een admin-gebruikersnaam en de vereiste inloggegevens, kun je hiermee inloggen bij de Shopify POS-app wanneer je de machtigingen voor Toegang tot Point of Sale. De winkeleigenaar heeft standaard alle machtigingen.

Stappen:

1. Tik in het inlogscherm van de Shopify POS-app op Inloggen.
  2. Typ op de Shopify-pagina je gebruikersnaam en wachtwoord voor de beheerder in en tik vervolgens op Inloggen.
  3. Als je tweeledige verificatie hebt geactiveerd voor je winkel, voer je de verificatiecode in.
  4. Tik op Inloggen.
  5. Selecteer de juiste winkel en locatie om je login te voltooien.

Je kunt de instellingen van de Shopify POS-app aanpassen. Hier vind je meer informatie over het wijzigen van de instellingen van de Shopify POS-app.

Stap 4: Een POS-testtransactie verwerken

Nu je de hardware en betaalmethoden hebt ingesteld en producten hebt toegevoegd, kun je een testtransactie verwerken om na te gaan of je klaar bent om betalingen van klanten te accepteren.

Stappen:

1. Voeg een product aan de winkelwagen toe. Als je een product aan de winkelwagen wilt toevoegen, tik je op > Producten en selecteer je een product in de lijst. Als je product varianten heeft, selecteer je een variant. Als je in je winkel barcodes gebruikt, kun je ook de barcode van het product scannen.
  2. Als je een klant aan de bestelling wilt toevoegen, tik je op de smart grid-tegel Klant toevoegen en selecteer je de testklant.
  3. Tik op Checkout > Contant geld > Gepast.
  4. Tik E-mail bon, Stuur sms met bon of Bon afdrukken.
  5. Tik op Opmerking bij bestelling en typ Testtransactie in het veld voor je persoonlijke administratie.
  6. Tik op Gereed.

Je kunt de testbestellingen op de bestelpagina bekijken door op Bestellingen te tikken en de bestelling te selecteren. Je kunt meer testtransacties uitvoeren als je nog andere instellingen wilt testen.

Wanneer je klaar bent met de testtransacties, kun je de trackingsessie sluiten.

Stap 5: POS-hardware bestellen

Controleer de volgende tabel voor meer informatie over welke detailhandelhardware je nodig hebt, afhankelijk van je bedrijfstype:

Aanbevelingen voor Shopify POS-hardware op basis van je bedrijf
Als je een... Dan heb je misschien nodig...
Een pop-upwinkel, evenementen, informele part-time verkopen Een ondersteund apparaat + kaartlezer
Een permanente winkellocatie Een ondersteund apparaat + kaartlezer + bonprinter
meerdere winkels of een warenhuis heeft Een ondersteund apparaat + kaartlezer + bonprinter + barcodescanner + kassalade

Je kunt uit een breed scala aan componenten kiezen voor je Shopify POS-systeem, afhankelijk van de betaalmethoden die je accepteert en je bedrijfsbehoeften.

Een van de vermelde opties biedt meer dan één kassa op één locatie. Je kunt een onbeperkt aantal POS-kassa's op een bepaalde locatie hebben.

Hardware kopen

Als je je in de Verenigde Staten bevindt en Shopify Payments hebt geactiveerd, kun je hardware kiezen bij Point of Sale-kanaal > Hardware Store in het Shopify-beheercentrum en vervolgens de checkout voltooien met de Shopify Hardware Store op basis van je locatie.

Je kunt hardware kopen in de Shopify Hardware Stores:

Ondersteunde hardware

De beschikbaarheid voor ondersteunde hardware van de Shopify Hardware Store verschilt per land. Shopify-hardware biedt de meest optimale integratie met de Shopify POS.

Als je je niet in een land met een Shopify Hardware Store bevindt, raadpleeg je de pagina met ondersteunde hardware of een van de afzonderlijke hardwarepagina's voor ondersteunde modelnummers en koop je hardware bij een geverifieerde externe retailer naar keuze.

Stap 6: Betaalmethoden instellen

Shopify Payments activeren in de POS-app

Stel Shopify Payments in voor je winkel in het Shopify-beheercentrum om creditcardbetalingen persoonlijk te kunnen accepteren. Activeer Shopify Payments in de Shopify POS-app nadat je hebt hebt ingesteld in het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > > Instellingen > Betalingswijzen.
  2. Controleer in de sectie Standaard betalingswijzen of de optie Credit/debet wordt weergegeven als Geaccepteerd.

(Optioneel) Contante betalingen voor de Shopify POS-app deactiveren

Standaard zijn transacties met contant geld geactiveerd. Als je geen contant geld meer wilt accepteren, kun je dit soort transacties deactiveren. Bij contante betalingen worden er geen extra kosten of toeslagen in rekening gebracht voor de klant of winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Betaalinstellingen.
  2. Tik onder Andere betaaltypen op Contant geld om deze optie te deactiveren.

Stap 7: Tap to Pay on iPhone installeren

Je kunt Tap to Pay on iPhone alleen gebruiken als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • de valuta van je winkel is ingesteld op USD
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel
  • je hebt het Point of Sale-kanaal geïnstalleerd in het Shopify-beheercentrum
  • je gebruikt de Shopify POS-app die op je iPhone is geïnstalleerd
  • Je gebruikt een iPhone XS of hoger met iOS 16 of hoger.

Je hebt de machtiging Betalingsinstellingen beheren nodig om Tap to Pay op iPhone voor je winkel te activeren.

Als je Tap to Pay on iPhone voor de eerste keer instelt, accepteer je eerst de servicevoorwaarden van Apple met je Apple ID. De Apple ID moet van jou of je bedrijf zijn. De Apple ID kan later worden gewijzigd.

Nadat je deze eerste activering hebt voltooid, is Tap to Pay on iPhone beschikbaar om te koppelen op elke iPhone die is ingelogd bij Shopify POS onder het account van je winkel, op al je locaties.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.
  2. Selecteer Tap to Pay op iPhone en tik op Volgende.
  3. Verifieer de Apple ID en tik op Doorgaan met deze Apple ID om de Apple ID te gebruiken of op Een andere Apple ID gebruiken om een andere Apple ID te selecteren. Nadat je je Apple ID hebt geselecteerd, accepteer je de servicevoorwaarden.
  4. Tik op Gereed. Tap to Pay on iPhone is geactiveerd voor je winkel en je iPhone is klaar om betalingen te accepteren.

Hier vind je meer informatie over betalingen accepteren met Tap to Pay on iPhone.

Stap 8: POS-hardware koppelen

Stel Shopify Payments in het beheercentrum in en Shopify Payments in de POS-app voordat je de hardware koppelt.

Nadat je de hardware hebt ontvangen, kun je deze koppelen met de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op > Connectiviteit.
  2. Tik Hardware instellen.
  3. Tik op de pagina Hardware instellen op het type hardware dat je toevoegt. Als je bijvoorbeeld een kaartlezer toevoegt, tik je op Kaartlezer.
  4. Volg de instructies om de hardware te koppelen.

Stap 9: Bonnen aanpassen

Als je een POS Pro-abonnement hebt, kun je de template voor afgedrukte bonnen aanpassen en kiezen hoeveel bonnen je standaard wil afdrukken. Je kunt de transactiegegevens op afgedrukte bonnen niet bewerken.

Bonnen aanpassen

Je kunt een logo toevoegen, de kop- en voettekst aanpassen en aangepaste gegevens toevoegen aan bonnen. Je kunt bonnen aanpassen vanuit het Point of Sale-kanaal in het beheercentrum in Instellingen > Aanpassing bon.

Logo aanpassen

1. Kies de POS-locatie in de vervolgkeuzelijst op de pagina Ontvangstbewijzen aanpassen in het POS-kanaal.
  2. Klik op Logo uploaden en daarna op Afbeelding toevoegen. Voeg een afbeelding van 400 px bij 200 px toe.
  3. Optioneel: Kies in de vervolgkeuzelijst de breedte van je logo.
  4. Klik op Opslaan.

Kop- of voettekst aanpassen

1. Kies de POS-locatie in de vervolgkeuzelijst op de pagina Ontvangstbewijzen aanpassen in het POS-kanaal.
  2. Voltooi een van de volgende stappen:

• Klik op Koptekst om een aangepaste koptekst aan bonnen toe te voegen.
    • Klik op Voettekst om een aangepaste voettekst aan bonnen toe te voegen.
  3. Klik op Opslaan.

Aangepaste gegevens toevoegen

1. Kies de POS-locatie in de vervolgkeuzelijst op de pagina Ontvangstbewijzen aanpassen in het POS-kanaal.
  2. Klik op het selectievakje naast een van de volgende gegevens die je op de bonnen wil weergeven:

• Per locatie een ander logo weergeven
    • Toon locatieadres
    • Toon locatie telefoonnummer
    • Vak met totale omzet weergeven
    • SKU weergeven
    • Vergelijkingsprijs weergeven
    • Kortingscode weergeven
    • Aan verkoop toegewezen medewerkers weergeven
    • Medewerkers kassaverkoop tonen
    • Opmerking bij bestelling weergeven
    • Toon klantinformatie
    • 1D- of 2D-barcode tonen
    • Aangepaste QR-code weergeven
  3. Klik op Opslaan.

Een standaard aantal exemplaren instellen van de bon die je wil afdrukken na een transactie

Je kunt ervoor kiezen om een standaard aantal bonnen te laten afdrukken na elke geslaagde transactie.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale.
  2. Klik op Instellingen > Aanpassing van bonnen.
  3. Klik op Aantal afgedrukte bonnen.
  4. Voer het aangepaste gehele getal in en selecteer Opslaan.

Stap 10: POS-medewerkers toevoegen

Afhankelijk van je Shopify-abonnement kun je medewerkers aan je winkel toevoegen:

Voor toegang tot Shopify POS met een Shopify-account of -aanmeldingsgegevens hebben medewerkers de volgende machtigingen nodig:

Medewerkersmachtigingen vereist voor POS
Machtigingscategorie Machtiging
Toegang tot Point of Sale Toegang tot Point of Sale
Submachtiging:
  • Nieuwe of bijgewerkte POS-services instellen

Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en medewerkers die alleen de POS-app gebruiken, kunnen alleen inloggen bij Shopify POS als de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging voor Nieuwe of bijgewerkte POS-services instellen eerst bij Shopify POS is ingelogd.

Toegang tot POS toevoegen voor medewerkers met beheerdersmachtigingen

Je kunt medewerkers met beheerdersmachtigingen toegang tot de POS-app geven. Als de medewerker niet de vereiste machtigingen heeft om de POS te gebruiken, wordt je gevraagd deze machtigingen te verlenen, zodat de medewerker kan inloggen op POS-apparaten.

Stappen:

1. Ga naar de gebruikersinstellingen:

• Ga voor winkels zonder Plus-abonnement in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
    • Ga voor winkels met een Plus-abonnement naar Instellingen. Klik in de sectie Organisatie op Gebruikers.
  2. Klik in de sectie Medewerkers op de naam van de medewerker aan wie je POS-toegang wil geven. Filter voor Plus-organisaties op type Medewerkers en klik vervolgens op het medewerkersprofiel. Klik in de sectie Winkelmachtigingen op Bewerken voor de winkel met de medewerkersmachtigingen die je wil aanpassen.

3. Selecteer in de sectie Point of Sale-toegang de optie Toegang tot Point of Sale.

4. Optioneel: Selecteer Nieuwe of bijgewerkte POS-apparaten instellen om de medewerker te machtigen bij POS-apparaten in te loggen.

5. Optioneel: Als je de standaard pincode wilt wijzigen, ga je naar de sectie Pincode en doe je een van de volgende dingen:

1. Klik op Willekeurige pincode genereren.
    2. Verwijder de standaard pincode . . . . en voer handmatig een pincode in. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.
  6. Klik op Opslaan.

Een medewerker met alleen toegang tot de POS-app toevoegen

Je kunt medewerkers met alleen toegang tot de POS-app vanaf twee locaties toevoegen:

Medewerkers met alleen toegang tot POS-app toevoegen vanuit Shopify POS

Als je de winkeleigenaar bent of de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je rechtstreeks binnen de Shopify POS-app medewerkers met alleen toegang tot de POS-app toevoegen.

Stappen:

1. Tik op in Shopify POS en tik daarna op Medewerkers.
  2. Tik op Nieuwe medewerkers toevoegen.
  3. Voer in de sectie Medewerkersgegevens de vereiste gegevens in.
  4. Tik in de sectie Toegang POS-app op Bewerken.
  5. Optioneel: Als je de lijst met machtigingen binnen elke rol wilt zien, selecteer je de rol en tik je op Machtigingen bekijken.
  6. Selecteer een rol en tik vervolgens op Opslaan.
  7. Optioneel: Als je de standaardpincode wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Tik in de sectie Beveiliging op Bewerken.
    2. Tik op Willekeurige pincode genereren of gebruik het toetsenblok om een pincode in te voeren. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.
  8. Tik op Opslaan.

Medewerkers met alleen toegang tot de POS-app vanuit het Point of Sale-kanaal toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of een medewerker hebt met de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren, kun je medewerkers met alleen toegang tot de POS-app toevoegen via het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum. Je beheert machtigingen van je medewerkers voor de Shopify POS door hun een vooraf gedefinieerde POS-rol toe te wijzen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Medewerkers.

5. Klik op Medewerkers toevoegen.

6. Voer de vereiste gegevens in.

7. Selecteer een POS-rol.

8. Als je de standaard pincode wilt vervangen, klik je in de sectie PINCODE op Willekeurige pincode genereren of voer je zelf een pincode in. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.

9. Klik op Opslaan.

Stap 11: Voorraadbeheer met Stocky

Stocky by Shopify is een app voor voorraadbeheer die in Shopify POS Pro-abonnementen zit. Stocky helpt je voorraad te beheren met de volgende functies:

Stap 12: Afhalen ter plaatse instellen

Je kunt voor klanten de optie instellen om hun online bestellingen af te halen in je winkel, op de stoep of een locatie die jij kiest.

Schakel hiervoor de optie 'Afhalen ter plaatse' in voor elke locatie waar klanten hun bestellingen kunnen afhalen.

Het verzendtarief voor lokaal afhalen is ingesteld op Gratis en kan niet worden gewijzigd.

Voordat je afhalen ter plaatse instelt

Je moet het volgende voltooien voordat je lokaal afhalen kunt aanbieden:

Als op een locatie online bestellingen worden afgehandeld, betekent dat automatisch dat artikelen voor online bestellingen die niet worden afgehaald, uit de voorraad van je afhaal- of winkellocaties kunnen worden gehaald. Kijk goed hoe je je fulfilmentprioriteit hebt ingesteld en pas die zo nodig aan. Bestellingen met afhalen ter plaatse kunnen worden aangemaakt voor locaties zonder voorraad als de optie Doorgaan met verkopen wanneer niet op voorraad is ingeschakeld voor een product.

Je kunt ook een locatie instellen waar alleen afhaalbestellingen worden afgehandeld.

De optie voor het afhalen ter plaatse instellen

Stel de optie voor lokaal afhalen in voor elke locatie waar klanten hun bestellingen kunnen ophalen.

Met deze instelling kun je afhalen ter plaatse inschakelen, de verwachte ophaaltijd kiezen die klanten zien wanneer ze afrekenen en ophaalinstructies toevoegen aan de melding Bestelling klaar om te worden opgehaald.

Afhaalbeschikbaarheid weergeven aan klanten

Bij sommige thema's kun je de beschikbaarheid van afhalen ter plaatse weergeven op productpagina's. Op elke productpagina wordt in een sectie met afhaalbeschikbaarheid weergegeven of het product beschikbaar is en het geschatte tijdsbestek voor afhaling.

Nadat je afhalen ter plaatse hebt geactiveerd, wordt op de productpagina weergegeven of het product beschikbaar is voor afhaling op een of meerdere locaties voor afhalen ter plaatse. Deze informatie wordt alleen weergegeven voor producten die op ten minste een afhaallocatie zijn opgeslagen en waarbij de optie Dit is een fysiek product is geselecteerd in de sectie Verzending van de gegevens van een productvariant.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Selecteer een product.
  3. Selecteer een variant in de sectie Varianten.
  4. Selecteer Dit is een fysiek product in de sectie Verzending.
  5. Klik op Opslaan.

Als je afhalen ter plaatse hebt geactiveerd voor maar een locatie, worden de locatie en de afhaalbeschikbaarheid voor die locatie weergegeven. Klanten kunnen op Winkelgegevens bekijken klikken voor meer informatie over de afhaallocatie.

Als je afhalen ter plaatse hebt geactiveerd voor meer dan een locatie, geeft de sectie met afhaalbeschikbaarheid de locatie en afhaalbeschikbaarheid weer voor een van je winkels. Klanten kunnen op Beschikbaarheid bij andere winkels controleren klikken om de beschikbaarheid van het product te controleren op alle locaties waarvoor je afhaling hebt geactiveerd.

De tegel voor afhalen ter plaatse toevoegen aan het startscherm

Als je de tegel voor afhalen ter plaatse toevoegt aan je startscherm, vind je snel alle bestellingen die moeten worden voorbereid voor afhalen of gemarkeerd als afgehaald.

Nadat je de tegel hebt toegevoegd, wordt het aantal bestellingen weergegeven om voor te bereiden voor afhaling. Je kunt op de tegel Afhalen ter plaatse tikken om de bestellingen te bekijken die je aandacht nodig hebben.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Tegel toevoegen.
  2. Ga naar Afhandelen > Afhaalbestellingen bekijken.
  3. Tik op Toevoegen.
  4. Tik op het Startscherm op Gereed.

Hier vind je meer informatie over het afhalen ter plaatse van online bestellingen.

Stap 13: Verzending voor klanten in de winkel

Als je de bescherming tegen overselling van producten hebt geactiveerd, kun je alleen producten die op voorraad zijn toevoegen aan de bestelling voor verzending naar de klant. Als een van de producten die aan de winkelwagen zijn toegevoegd niet op voorraad is, wordt er een foutmelding weergegeven waarin staat dat je de artikelen die niet op voorraad zijn niet kunt verzenden. Hierdoor kun je geen bestellingen plaatsen die niet kunnen worden afgehandeld omdat de producten niet op voorraad zijn.

De weergegeven tarieven zijn de toepasselijke op gewicht gebaseerde, op prijs gebaseerde of door de vervoerder berekende tarieven die je hebt ingesteld in het Shopify-beheercentrum. Alleen verzendtarieven die van toepassing zijn op de huidige winkelwagen (gebaseerd op de ingestelde regels voor verzendtarieven) worden weergegeven. Als er geen beschikbare tarieven worden weergegeven, zijn er geen toepasselijke tarieven beschikbaar. Je kunt nieuwe tarieven toevoegen via de pagina Verzending en bezorging van het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Voeg alle artikelen toe aan de winkelwagen.
  2. Optioneel: voer de volgende stappen uit om je klant toe te voegen aan de winkelwagen:

1. Tik op Klanten.
    2. Selecteer je klant in de klantenlijst.
    3. Tik op Toevoegen aan winkelwagen in het scherm met klantgegevens.
  3. Tik in de Shopify POS-app op Meer acties en tik vervolgens op Verzenden naar klant. Als je een smart grid-tegel voor deze actie hebt toegevoegd, tik je op het startscherm op Verzenden naar klant.

4. Voer het e-mailadres en telefoonnummer van de klant in en tik vervolgens op Volgende.

5. Voer een van de volgende handelingen uit in het scherm Verzendgegevens toevoegen:

• Voer de verzendgegevens van de klant in.
    • Tik op een eerder opgegeven adres.
  6. Voer in het scherm Verzendmethode selecteren een van de volgende handelingen uit:

• Om een keuze te maken uit de berekende verzendkosten, tik je op de gewenste verzendmethode in de beschikbare lijst.
    • Om een aangepast verzendtarief in te voeren, tik je op Aangepast verzendtarief, voer je het verzendbedrag in en tik je op Gereed.
  7. Tik op Checkout, selecteer de betaalmethode en verwerk de betaling.

8. Kies een manier om de bon van de bestelling aan de klant te verstrekken en tik op Gereed.

De bestelling is oorspronkelijk gemarkeerd als openstaand en kan niet worden afgehandeld vanuit de POS-app. Handel de bestelling af in het Shopify-beheercentrum wanneer je klaar bent om de bestelling naar de klant te verzenden.

Stap 14: (optioneel) Je webshop instellen

Je kunt doorgaan met het instellen van je webshop met de volgende acties: