Migrera din detaljhandelsbutik

Den här vägledningen beskriver hur du migrerar din detaljhandelsbutik till Shopify. Vägledningen omfattar inte varje steg i processen med att skapa en Shopify-butik, till exempel att konfigurera din webbshop. Mer information om att migrera till Shopify.

Du kan använda den här vägledningen för detaljhandelsmigrering som utgångspunkt och som en referens för att se till att du inte glömmer några viktiga konfigurationsuppgifter.

Innan du börjar

Kontrollera din behörighet

Endast länder där Shopify Payments stöder hantering av både onlinebetalningar och personliga betalningar ger behörighet att använda Shopify-maskinvara. Använd följande lista för att ta reda på om Shopify Payments kan användas med appen Shopify kassasystem och Shopify-maskinvaran i det land där ditt företag verkar:

När du behandlar en kassasystemstransaktion personligen med hjälp av Shopify Payments och en Shopify-kortläsare måste du följa betalningsreglerna för det land du behandlar transaktionen i. Mer information om efterlevnad av land och valuta för personlig försäljning.

Ytterligare konfigurering

Den här vägledningen handlar främst om uppgifter för att konfigurera din detaljhandelsbutik. Du kanske vill slutföra ytterligare konfigurationsuppgifter för att migrera din information till din nya Shopify-webbshop.

Du kan slutföra följande uppgifter innan du börjar med vägledningen:

Du kan även slutföra följande uppgifter för att konfigurera betalningar och skatter:

Steg 1: Installera Kassasystem-försäljningskanalen i Shopify-admin

Alla nya butiker har Kassasystem förinstallerat som försäljningskanal. Om du har tagit bort Kassasystem-försäljningskanalen eller har öppnat en gammal webbshop igen måste du installera Kassasystem-försäljningskanalen.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Shopify App Store.
  3. Sök i Shopify App Store efter ”Kassasystem”.
  4. Klicka på Kassasystem.
  5. Klicka på Installera.
  6. Klicka på Installera i Shopify-admin för att acceptera dataåtkomst.

Steg 2: Välj Kassasystem-prenumeration

Du kan välja en prenumeration på appen Kassasystem för varje plats beroende på dina behov.

Jämför funktionerna för POS Lite och POS Pro

För företag som främst säljer på marknader, mässor eller i popup-butiker rekommenderas POS Lite. För företag med detaljhandelsplatser eller som säljer oftare personligen rekommenderas POS Pro.

Shopify erbjuder två prenumerationer av POS-app som kan passa dina detaljhandelsbehov. Se POS-prissättning för mer information om prissättning. Se POS-funktioner för mer information om funktioner. Se följande tabell för att jämföra funktionerna som erbjuds i Shopify POS Lite och Shopify POS Pro:

Shopify POS-funktioner och prenumerationer.
Funktion Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integrerad betalningsmaskinvara med Shopify Payments (gäller endast Australien, Belgien, Kanada, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Nya Zeeland, Singapore, Spanien, Storbritannien och USA)
Integration av icke-betalningsrelaterad maskinvara för detaljhandeln
Anpassningsbara, smarta rutnät
Lägg till/redigera kundprofiler
Appen Customer View
Varulager, ordrar och kundhantering på flera platser
Kvitton via e-post/SMS
Egenutskrivna kvitton
Rabattkoder och manuella rabatter ($,%)
Automatiska rabatter
Att sälja och lösa in presentkort
Shopify Tax-beräkningar (endast USA)
Streckkodsläsning med kamera
Anpassad försäljning
Kontantbetalningar offline
Personal-PIN-koder (baserat på Shopify-plan)
Personalbehörigheter och personalhantering
Obegränsat antal medarbetare endast för POS
försäljning tillskrivning
Återbetalningar
Byten
Kontantspårning
Spara/hämta varukorg
E-postvarukorg
Skicka till bostad
Lokal upphämtningsdistribution
Lokal leveransdistribution
Avancerad lagerhantering med Stocky
Dagliga försäljningsrapporter
Analys av detaljhandelsbutik i appen
Nödvändig betalningsinformation

Hantera din POS-prenumeration för varje plats

Du kan välja kassasystemsprenumerationer efter plats för att säkerställa att dina butiker har den prenumeration som bäst passar deras behov.

Steg:

Steg 3: Logga in i appen Shopify kassasystem

Ladda ner appen Shopify kassasystem till telefonen eller surfplattan

Ladda ner appen Shopify kassasystem genom att med enheten skanna QR-koden för antingen Android eller iOS från installationssidan och trycka på Installera.

Shopify POS-appen fungerar med enheter som uppfyller följande krav:

Enheter som fungerar med Shopify POS-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 7 eller senare, med iOS 15 eller senare
iPad Air Generation 2 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Generation 5 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Mini Generation 4 eller senare, med iPadOS 15 eller senare
iPad Pro Alla iPad Pro-modeller med iPadOS 15 eller senare
Android Telefon eller surfplatta med officiell Android-version 10.0 eller senare

Shopify kassasystem-appen är bara tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Den är inte tillgänglig för stationära datorer.

Obs! Shopify kassasystem-appen stöder inte beta-operativsystem. Av säkerhetsskäl stöds inte Shopify kassasystem av operativsystem som ändrats genom ”jailbraking”, ”rotning” eller andra liknande tekniker. Vi uppmuntrar starkt alla användare att hålla sina operativsystem uppdaterade för att säkerställa bästa säkerhet för dina data.

Behörighetskrav för iOS 14

Om du har uppdaterat enheten till iOS 14 eller senare och använder tredjepartsappar från Shopify, kan du behöva aktivera Spårning över flera webbplatser i dina inställningar för iOS. Spårning över flera webbplatser gör det möjligt för tredjepartsappar från Shopify som du har installerat i din Shopify-administratör, att vara anslutna i Shopify Inbox, Shopify Point of Sale och Shopify-appen.

Så här aktiverar du Spårning över flera webbplatser:

1. Öppna appen Inställningar på din enhet.
  2. Tryck på Shopify, Shopify POS eller Shopify Inbox.
  3. Aktivera Tillåt spårning över flera webbplatser.

Logga in med e-postadress

Om du är en anställd med ett användarnamn som administratör och nödvändiga inloggningsuppgifter kan du använda dem för att logga in i appen Shopify kassasystem när du har behörigheten Åtkomst till kassasystem. Butiksägaren har alla behörigheter som standard.

Steg:

1. Tryck på Logga in på Shopify POS-appens inloggningssida.
  2. På Shopify-sidan skriver du in ditt användarnamn och lösenord som administratör och trycker sedan på Logga in.
  3. Om du har aktiverat tvåfaktorsautentisering för din butik anger du autentiseringskoden.
  4. Tryck på Logga in.
  5. Välj rätt butik och plats för att slutföra inloggning.

Du kan anpassa appinställningarna för Shopify kassasystem. Mer information om hur du ändrar inställningarna för appen Shopify kassasystem.

Steg 4: Hantera en testtransaktion i kassasystemet

Nu när du har konfigurerat maskinvaran och betalningsmetoder och lagt till produkter kan du behandla en testtransaktion och kontrollera att du är redo att ta emot betalningar från dina kunder.

Steg:

1. Lägg en produkt i varukorgen. Om du vill lägga till en produkt i varukorgen, tryck > Produkter och väljer en produkt från listan. Om din produkt har varianter väljer du en variant. Om du använder streckkoder i din butik kan du också skanna produktens streckkod.
  2. Om du vill lägga till en kund i ordern trycker du på Lägg till ny kund på motsvarande smart rutnätsplatta och väljer din testkund.
  3. Tryck på Kassa > Kontant betalning > Exakt belopp.
  4. Tryck på E-posta kvitto, Skicka kvitto via textmeddelande eller Skriv ut kvitto.
  5. Tryck på Orderanteckning och ange Testtransaktion i fältet för din personliga dokumentation.
  6. Klicka på Klar.

Du kan visa testordern på ordersidan genom att trycka på , Ordrar och sedan välja ordern.Du kan behandla ytterligare testtransaktioner om du vill testa andra inställningar.

När du är klar med att behandla testtransaktioner kan du stänga spårningssessionen.

Steg 5: Beställ maskinvara för kassasystemet

Granska följande tabell och läs mer om vilken maskinvara du kan behöva beroende på typen av företag:

Rekommendationer för Shopify POS-maskinvara baserat på ditt företag
Om du använder... Kanske du behöver...
En popup-butik, evenemang, vardagliga deltidsförsäljningar En enhet + kortläsare som stöds
En permanent detaljhandelsplats En enhet + kortläsare + kvittoskrivare som stöds
Flera butiker eller ett lager En enhet + kortläsare + kvittoskrivare + streckkodsläsare + kassalåda som stöds

Du kan välja olika komponenter för ditt Shopify POS beroende på vilka betalningsmetoder du accepterar och ditt företag behöver.

Alla listade alternativ tillåter mer än en kassa på en och samma plats. Det finns ingen gräns för hur många kassasystemsstationer du kan ha på en viss plats.

Köpställen för maskinvara

Om du befinner dig i USA och har aktiverat Shopify Payments kan du välja maskinvara från Point of Sale-kanalen > Maskinvarubutik i din Shopify-admin och sedan gå till kassan med Shopify maskinvaruaffär baserat på din plats.

Du kan köpa maskinvara från Shopifys maskinvaruaffärer:

Maskinvara som stöds

Tillgängligheten för maskinvara som stöds från Shopifys maskinvaruaffär varierar beroende på land. Shopify-maskinvara ger den mest optimala integrationen med Shopify kassasystem.

Om du inte befinner dig i ett land där Shopifys maskinvaruaffär finns, se den sidan med maskinvara som stöds eller någon av de enskilda maskinvarusidorna för modellnummer som stöds och köp maskinvara från en verifierad tredjepartsåterförsäljare av eget val.

Steg 6: Konfigurera betalningsmetoder

Aktivera Shopify Payments i appen Kassasystem

Du måste konfigurera Shopify Payments för butiken i Shopify-admin om du ska kunna ta emot kreditkortsbetalningar personligen. När du har konfigurerat Shopify Payments i Shopify-admin måste du aktivera det i appen Shopify kassasystem.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på > Inställningar > Betalningstyper.
  2. I avsnittet Standardbetalningstyper bekräftar du att kredit-/debetalternativet visas som Godkänt.

(Valfritt) Inaktivera kontantbetalningar för appen Shopify kassasystem

Kontanttransaktioner är aktiverade som standard. Du kan inaktivera kontanttransaktioner om du inte längre vill ta emot kontanter. Det tillkommer inga extra avgifter eller kostnader för kunden eller butiken vid kontantbetalning.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Betalningsinställningar i Shopify POS.
  2. Tryck på Kontanter under Övriga betalningstyper för att inaktivera alternativet.

Steg 7: Ställ in Tap to Pay på iPhone

Om du vill använda Tap to Pay på iPhone (blippa och betala) måste du uppfylla följande krav:

• din butik är baserad i USA
  • Din butiks valuta är inställd på USD
  • du har aktiverat Shopify Payments som din butiks betalningsleverantör
  • du har kassasystemskanalen installerad i Shopify-admin
  • Du använder appen Shopifys kassasystem som installerats på din iPhone
  • du använder en iPhone XS eller senare med iOS 16 eller senare

Du måste ha behörighet för att hantera betalningsinställningar för att aktivera Tap to Pay on iPhone för din butik.

För att konfigurera Tap to Pay på iPhone för första gången måste du acceptera Apples användarvillkor med ditt Apple-ID. Apple-ID ska tillhöra dig eller ditt företag. Apple-ID kan ändras senare.

När du har slutfört den här första aktiveringen kommer Tap to Pay på iPhone vara tillgängligt för att para på en iPhone som är inloggad på Shopify kassasystem under din butiks konto, på någon av dina platser.

Steg:

1. Tryck på > Inställningar > Konfigurera maskinvara i Shopify POS.
  2. Välj Blippa betalning från iPhone och tryck på Nästa.
  3. Verifiera Apple-ID och tryck på Fortsätt med detta Apple-ID för att använda Apple-ID eller Använd ett annat Apple-ID för att välja ett annat Apple-ID. När du har angett ditt Apple-ID godkänner du användarvillkoren.
  4. Klicka på Klar.Tap to Pay på iPhone är aktiverad för din butik och din iPhone är redo att acceptera betalningar.

Mer information om hur du accepterar betalningar med Tap to Pay på iPhone.

Steg 8: Anslut maskinvara för kassasystemet

Innan du ansluter maskinvaran måste du konfigurera Shopify Payments i admin och konfigurera Shopify Payments i appen Kassasystem.

När du har fått maskinvaran kan du ansluta den till appen Shopify kassasystem.

Steg:

1. Gå till Shopify kassasystem och tryck på > Anslutningar.
  2. Tryck på Konfigurera maskinvara.
  3. Tryck på sidan Konfigurera maskinvara på typen av maskinvara du lägger till. Om du till exempel lägger till en kortläsare trycker du på Kortläsare.
  4. Anslut maskinvaran genom att följa anvisningarna.

Steg 9: Anpassa kvitton

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Om du har en POS Pro-prenumeration kan du anpassa mallen för dina utskrivna kvitton och välja hur många kvitton du vill skriva ut som standard. Du kan inte redigera transaktionsinformationen på utskrivna kvitton.

Anpassa dina kvitton

Du kan lägga till en logotyp, anpassa sidhuvud och sidfot och lägga till anpassad information på dina kvitton. Du kan anpassa kvitton från kassasystemskanalen i admin under Inställningar > Kvittoanpassning.

Anpassa logotyp

1. Välj kassasystemsplats i rullgardinsmenyn på sidan Kvittoanpassning i din kassasystemskanal.
  2. Klicka på Logotypuppladdning och sedan på Lägg till bild. Bilden måste vara 400 x 200 px.
  3. Valfritt: Välj en logotypbredd från rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Spara.

Anpassa sidhuvud eller sidfot

1. Välj kassasystemsplats i rullgardinsmenyn på sidan Kvittoanpassning i din kassasystemskanal.
  2. Slutför något av följande steg:

• Klicka på Sidhuvud och lägg till ett anpassat sidhuvud i dina kvitton.
    • Klicka på sidfoten för att lägga till en anpassad sidfot på dina kvitton.
  3. Klicka på Spara.

Lägg till anpassad information

1. Välj kassasystemsplats i rullgardinsmenyn på sidan Kvittoanpassning i din kassasystemskanal.
  2. Klicka på kryssrutan bredvid någon av följande uppgifter som ska visas på dina kvitton:

• Visa en olika logotyper per plats
    • Visa platsadress
    • Visa platsens telefonnummer
    • Visa ruta för omsättning
    • Visa lagerhållningsenhet
    • Visa ordinarie pris
    • Visa rabattkod
    • Visa personal som har hanterat säljet
    • Visa personal i kassan
    • Visa orderanteckning
    • Visa kunduppgifter
    • Visa 1D- eller 2D-streckkod
    • Visa anpassad QR-kod
  3. Klicka på Spara.

Ange antalet kvittokopior som ska skrivas ut som standard efter en transaktion

Du kan välja att få ett standardantal kvitton utskrivna efter varje genomförd transaktion.

Steg:

1. Klicka på Kassasystem från Shopify-admin.
  2. Klicka på Inställningar > Kvittoanpassning.
  3. Klicka på Antal utskrivna kvitton.
  4. Ange ditt anpassade heltal och klicka sedan på Spara.

Steg 10: Lägg till kassasystemspersonal

Beroende på vilken prenumerationsplan du har för Shopify kan du lägga till personal i butiken:

Personalen behöver ha följande behörigheter för att kunna komma åt Shopify POS med ett Shopify-konto eller inloggningsuppgifter:

Personalbehörigheter krävs för kassasystemet
Behörighetskategori Tillstånd
Åtkomst till Point of Sale Åtkomst till kassasystem
Underbehörighet:
  • Konfigurera en ny eller uppdaterad kassasystemsenhet

Personal med begränsade administratörsbehörigheter och endast POS-app-personal kan inte komma åt Shopify POS om inte butiksägaren eller en anställd med Ställ in nya eller uppdaterade POS-enheter loggar in på Shopify POS först.

Lägg till åtkomst till kassasystem för personal med administratörsbehörighet

Du kan ge åtkomst till POS-appen för en medarbetare som har administratörsbehörighet. Om medarbetaren inte har nödvändiga behörigheter för att använda POS, uppmanas du att bevilja dessa behörigheter så att medarbetaren kan logga in på POS-enheter.

Steg:

1. Navigera till användarinställningarna:

• För butiker utan Plus-plan, gå till Shopify-admin och vidare till Inställningar > Användare och behörigheter.
    • För butiker med Plus-plan, gå till Inställningar. Klicka på Användare i avsnittet Organisation.
  2. Klicka i personalavsnittet på namnet på den medarbetare som du vill ge kassasystemsåtkomst. När det gäller Plus-organisationer så filtrerar du efter typen Personal och klickar sedan på en medarbetarens profil. Klicka på Redigera i avsnittet Butiksbehörigheter för den butik med personalbehörigheter du vill justera.

3. Markera Åtkomst till kassasystem i avsnittet Kassasystemsåtkomst.

4. Valfritt: Välj Ställ in nya eller uppdaterade POS-enheter för att ge medarbetaren behörighet att logga in på POS-enheter.

5. Valfritt: Gör något av följande i PIN-avsnittet om du vill skapa en annan PIN-kod än standard-PIN:

1. Klicka på Generera slumpmässig PIN-kod.
    2. Radera standardinställningarna . . . . och ange en PIN manuellt. Personal använder denna PIN-kod för att komma åt Shopify POS. Se till att personalen känner till den nya PIN-koden.
  6. Klicka på Spara.

Lägg till kassasystemsappen endast för personal

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Du kan endast lägga till personal för POS-appen från två platser:

Lägg till personal endast för kassasystemsappen från Shopify kassasystem

Om du är butiksägare eller har behörigheten Hantera kassasystemspersonal kan du lägga till kassasystemsappen endast för personal direkt i Shopifys kassasystemsapp.

Steg:

1. Från Shopify kassasystem trycker du på och sedan på Personal.
  2. Tryck på Lägg till ny personal.
  3. Ange de obligatoriska uppgifterna i avsnittet med personalinformation.
  4. Tryck på Redigera i avsnittet Åtkomst till POS-app.
  5. Valfritt: Om du vill se listan över behörigheter inom varje roll ska du välja roll och sedan trycka på Visa behörigheter.
  6. Välj en roll och tryck sedan på Spara.
  7. Valfritt: Om du vill skapa en annan PIN-kod än standard-PIN-koden gör du följande:

1. Tryck på Redigera i avsnittet Säkerhet.
    2. Tryck på Skapa slumpmässig PIN-kod eller använd knappsatsen för att ange en PIN-kod. Personal använder denna PIN-kod för att komma åt Shopify kassasystem. Se till att personalen känner till sin PIN-kod.
  8. Klicka på Spara.

Lägg till en Kassasystem-app för endast personal från kassasystemskanalen

Om du är butiksägare eller har en personal med behörigheten Hantera Point of Sale-personal kan du lägga till POS-appen endast för personal från Point of Sale-kanalen i Shopify-administratören. Du kontrollerar personalens behörighet för Shopify POS genom att tilldela dem en fördefinierad POS-roll.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Point of sale.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Personal.

5. Klicka på Lägg till personal.

6. Ange obligatorisk information.

7. Välj en Kassasystemsroll.

8. Om du vill skapa en annan PIN än standard-PIN, ska du i PIN-avsnittet klicka på Skapa slumpmässig PIN eller ange en PIN. Personal använder denna PIN-kod för att komma åt Shopify kassasystem. Se till att personalen känner till sin PIN-kod.

9. Klicka på Spara.

Steg 11: Lagerhantering med Stocky

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Stocky by Shopify är en app för lagerhantering som ingår i Shopify POS Pro-prenumerationer. Stocky hjälper dig att hantera lagret med följande funktioner:

Steg 12: Konfigurera lokal upphämtning

Du kan ställa in alternativet för kunder att hämta sina onlineordrar i din detaljhandelsbutik, på trottoaren eller på vilken plats som helst som du väljer.

Gör detta genom att aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sin order.

Fraktkostnaden för lokal upphämtning är inställd på Gratis och kan inte ändras.

Innan du ställer in lokal upphämtning

Du måste slutföra följande innan du kan erbjuda lokal upphämtning:

Om du låter en plats distribuera onlineordrar innebär detta som standard att även ordrar som inte är upphämtningsordrar kan ta lagervaror från dina upphämtnings- eller detaljhandelsplatser. Se till att du granskar din distributionsprioritet och ändrar den vid behov. Om alternativet Fortsätt sälja när det är slut i lager är valt för en produkt kan lokala upphämtningsordrar läggas för platser utan lagervaror.

Du kan även ställa in en plats som endast distribuerar upphämtningsordrar.

Ställ in alternativet lokal upphämtning

Du måste aktivera alternativet lokal upphämtning för varje plats där kunden kan hämta upp sina order.

I konfigureringen ingår aktivering av lokal upphämtning, att välja uppskattad upphämtningstid som kunden ser i kassan, samt att ange valfria upphämtningsinstruktioner i aviseringen Order redo för upphämtning.

Visa hämtningstillgänglighet för kunderna

Med vissa teman kan du visa tillgänglighet för lokal upphämtning på produktsidor. På varje produktsida visar ett avsnitt för hämtningstillgänglighet om produkten finns tillgänglig och den beräknade tidsramen för hämtning.

När du har aktiverat lokal upphämtning visar produktsidan om produkten finns tillgänglig för hämtning på en eller flera av dina lokala upphämtningsplatser. Den här informationen visas endast för produkter som finns i lager på minst en upphämtningsplats och har alternativet Detta är en fysisk produkt markerat i avsnittet Leverans i produktvariantens information.

Steg:

1. Gå till Produkter från din Shopify-admin.
  2. Välj en produkt.
  3. Välj en variant i avsnittet Varianter.
  4. I avsnittet Leverans väljer du Detta är en fysisk produkt.
  5. Klicka på Spara.

Om du har aktiverat lokal upphämtning för endast en plats visas plats och hämtningstillgänglighet för den platsen. Kunder kan klicka på Visa butiksinformation för att få mer information om upphämtningsplatsen.

Om du har aktiverat lokal hämtning för mer än en plats visar avsnittet hämtningstillgänglighet plats och hämtningstillgänglighet för en av butikerna. Kunder kan klicka på Kontrollera tillgänglighet i andra butiker för att kontrollera produktens tillgänglighet på alla platser där hämtning är aktiverat.

Lägg till panelen Startskärm för lokal hämtning

Om du lägger till panelen för lokal hämtning till din hemskärm kan du snabbt hitta alla ordrar som måste förberedas för hämtning eller markeras som hämtade.

När du har lagt till plattan visar den antalet ordrar som behöver förberedas för upphämtning. Du kan trycka på plattan Lokal upphämtning för att se vilka ordrar som kräver uppmärksamhet.

Steg:

1. Klicka på Lägg till brickastartskärmen i din Shopify POS-app.
  2. Gå till Distribution > Visa hämtningsorder.
  3. Tryck på Lägg till.
  4. Startskärmen trycker du på Klar.

Mer information om lokal upphämtning för onlineordrar.

Steg 13: Leverans för kunder i butik

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Om du har aktiverat ett skydd mot produktöverförsäljning kan du bara lägga till varor i lager i en order för leverans till kund. Om någon av produkterna som har lagts till i varukorgen är slut på lager visas ett felmeddelande om att varorna som inte finns i lager inte kan levereras. Detta hindrar dig från att skapa ordrar som inte kan genomföras när varor är slut på lager.

Avgifterna som visas är vikt-/prisbaserade eller budberäknade och är avgifter som du har ställt in i Shopify-admin. Endast fraktkostnader som gäller för den aktuella varukorgen (baserat på de konfigurerade fraktpriserna) kommer att visas. Om inga fraktkostnader visas finns det inga tillgängliga. Du kan lägga till nya fraktkostnader från inställningssidan Frakt och leverans i Shopify-admin.

Steg:

1. Lägg till alla varor i varukorgen.
  2. Valfritt: För att lägga till din kund i varukorgen, slutför följande steg:

1. Tryck på kunder.
    2. Välj din kund från kundlistan.
    3. Tryck på Lägg till i varukorgen från kundinformationssidan.
  3. Tryck på Fler åtgärder och sedan på Leverera till kund i Shopify POS-appen. Alternativt kan du trycka på Leverera till kund på startskärmen om du har lagt till en smart rutnät-panel för den här åtgärden.

4. Ange kundens e-postadress och telefonnummer och tryck sedan på Nästa.

5. Gör något av följande på skärmen Lägg till leveransuppgifter:

• Ange kundens leveransuppgifter.
    • Tryck på en tidigare angiven adress.
  6. Gör något av följande på sidan Välj fraktmetod:

• Klicka på önskad leveransmetod i listan över tillgängliga, för att välja mellan beräknade fraktkostnader.
    • Om du vill ange en anpassad fraktkostnad trycker du på anpassa fraktkostnad, ange fraktbeloppet och tryck på Färdigt.
  7. Tryck på Betala, välj betalningsmetod och behandla betalningen.

8. Välj en metod för att tillhandahålla orderkvittot till kunden och tryck på Klar.

Ordern är inledningsvis markerad som öppen och kan inte distribueras från appen Kassasystem. Du måste distribuera ordern i Shopify-admin när du är redo att skicka orderartiklarna till kunden.

Steg 14: (Valfritt) Konfigurera din webbshop

Du kan fortsätta att konfigurera din webbshop med följande åtgärder: