Lav lagerbeholdning

Du kan bruke Stocky til å spore lagernivåer i butikken din og administrere ombestillinger av lagerbeholdning.

Produktvarianter

Siden Varianter med lav lagerbeholdning er en oversikt over produktvarianter som enten er utsolgt, eller som kommer til å bli utsolgt raskere enn leveringstiden.

Produktvarianter sorteres etter tapt inntekt per dag, som er inntektsbeløpet du er estimert å tape når produktvarianten er utsolgt. Denne verdien beregnes med gjennomsnittsraten for salg i prøveperioden, som du kan angi på Preferanser-siden i Stocky. Standardperioden er satt til de siste 30 dagene.

Siden Varianter med lav lagerbeholdning inkluderer kolonner for ROP (ombestillingstidspunkt), Ledetid, Behov og Tømming.

ROP-kolonnen inneholder det automatisk beregnede gjenbestillingspunktet for hver produktvariant.

Kolonnen Ledetid indikerer hvor lang tid det vil ta å bestille et produkt på nytt før produktet blir utsolgt.

Behov-kolonnen inneholder lagerbeholdningen som trengs for å dekke leveringstiden for hver produktvariant.

Tømming-kolonnen inneholder estimert antall dager til produktvarianten går tom på lager.

Ombestillingspunkt

Ombestillingspunktet, eller ROP-kolonnen på siden Varianter med lav lagerbeholdning, inneholder det automatisk beregnede ombestillingspunktet for hver produktvariant. Ombestillingspunkter beregnes ved hjelp av ledetiden og antall salg per dag. Hvis du for eksempel selger fem blå sokker per dag, og leverandørens ledetid er 10 dager, utløses advarselen om lav lagerbeholdning når du har en lagerbeholdning på 50 blå sokker.

Overstyr automatiske ombestillingspunkter

Steg:

1. I Stocky går du til Variantene med lav lagerbeholdning.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Ombestillingspunkter.

Endre ledetid per selger

1. I Stocky klikker du på en leverandørside.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Lede- og ombestillingstider.

Produkter med lav lagerbeholdning

Siden for produkter med lav lagerbeholdning er en oversikt over varer som enten har lav lagerbeholdning eller er utsolgt, gruppert etter produkt. Denne siden er sortert etter tapt inntekt per dag, og viser de mest nødvendige produktene.

Leverandører med lav lagerbeholdning

Siden for Leverandører med lav lagerbeholdning gir deg en indikasjon på hvilken leverandør du bør bestille fra neste gang grunnet tapt inntekt basert på to faktorer:

• Kun utsolgt: Hvilke leverandører som for øyeblikket taper inntekter basert på hva som er utsolgt akkurat nå.
  • Innenfor ledetid: Hvilke leverandører som er utsolgt nå og vil tape inntekter basert på leverandørens leveringstider. Hvis for eksempel leverandør A har en leveringstid på 10 dager, men har produkt B, vil det være utsolgt om åtte dager. Produkt Bs tapte inntekter inkluderes også i denne rapporten.