Siirry Etsystä

Tässä oppaassa kerrotaan, miten voit siirtää kaupan Shopifyhin Etsystä.

Voit käyttää sitä lähtökohtana ja tietolähteenä varmistaaksesi, ettet unohda mitään olennaista asennustehtävää.

Vaihe 1: päätä, miten siirrät Etsy-kaupan sisällön ja tiedot Shopifyhin

Kun olet luonut kaupan Shopifyssa, katso olemassa olevaa Etsy-kauppasi ja päätä, mitä tietoja ja sisältöä haluat siirtää Shopifyhin. Siirto voi olla hyvä hetki poistaa vanhaa tai huonosti menestyvää sisältöä ja antaa sivustollesi ja yrityksellesi uusi raikas ilme. Voit siirtää esimerkiksi seuraavat tiedot Etsystä:

• Tuotteet
  • Asiakkaat
  • Vanhat tilaukset (tilaukset, jotka on jo jaeltu)
  • Arvostelut

Valitse seuraavaksi, miten haluat siirtää sisällöt. Tutustu vaihtoehtoihin. Eri siirtotavat on esitetty teknisesti helpoimmasta monimutkaisimpaan:

Siirtämistavat ja kuvaukset
Siirtämistapa Kuvaus
Manuaalinen kopioiminen ja liittäminen Kopioi olemassa olevan Etsy-kaupan sisältö ja liitä se uuteen Shopify-kauppaan.
CSV-tuonti Vie tiedot CSV-tiedostoihin ja tuo ne uuteen Shopify-kauppaasi (kaikkia tietoja ei voida siirtää tällä tavalla).
Kolmannen osapuolen siirtosovellukset Käytä Shopify App Storesta saatavilla olevia kolmannen osapuolen siirtosovelluksia.
Siirtymisen asiantuntija Palkkaa Shopify Partner hallinnoimaan siirtoasi ja viimeistelemään sen.

CSV-tiedostot ovat yleensä helpoin ja kustannustehokkain tapa tietojen siirtämiseksi Shopifyhin. Jos kuitenkin jompikumpi seuraavista ehdoista täyttyy, sinun on muokattava CSV-tiedostoa ennen sen tuomista Shopifyhin: – Jokaisessa listauksessa on useampi kuin yksi kuva. – Listaukset sisältävät variaatioita (joita kutsutaan Shopifyssa ”versioiksi”).

Katso ohjeet CSV-tiedoston muokkaamiseen vaiheesta 3.

Tämän oppaan loppuosassa suositellaan käyttämään CSV-tiedostoja, kun ne ovat käytettävissä, mutta kun CSV-tiedoston käyttäminen ei ole mahdollista, mainitaan muita vaihtoehtoja.

Vaihe 2: vie listaustiedot Etsystä

Voit viedä listaukset Etsystä ja luoda viennin avulla CSV-tiedoston, joka voidaan ladata Shopifyhin.

Vaiheet:

1. Kirjaudu sisään Etsyyn.
  2. Klikkaa Shopin hallinnassa Asetukset > Vaihtoehdot.
    Etsy-alustan sivupalkin navigointikuva, jossa Shopin hallinta ja Asetukset on korostettu punaisilla laatikoilla.
    Etsy-alustan asetusten navigointikuva, jossa Vaihtoehdot on korostettu punaisella laatikolla.
  3. Klikkaa Lataustiedot-välilehteä.
    Etsy-alustan asetusten vaihtoehdoista kuva, jossa Lataustiedot-välilehti on korostettu punaisella laatikolla
  4. Klikkaa Tällä hetkellä myynnissä -osiossa Lataa CSV-tiedosto.
    Etsy-alustan Lataa kaupan tiedot -sivulta kuva, jossa Lataa CSV-tiedosto -painike on korostettu punaisella laatikolla
  5. Tallenna EtsyListingsDownload.csv-niminen tiedosto tietokoneelle.

Vaihe 3: muokkaa listausten CSV-tiedostoa ennen Shopifyhin tuontia

Jos listaukset sisältävät variaatioita (joita kutsutaan Shopifyssa versioiksi), saatat joutua muokkaamaan CSV-tiedostoa ennen sen tuomista Shopifyhin.

Suosittelemme Google Sheets -ohjelmaa CSV-tiedostojen muotoillun version muokkaamiseen, vaikka monet muutkin suositut laskentataulukkosovellukset saattavat toimia, kuten Microsoft Excel tai Numbers.

Listausten versioiden muokkaaminen

Jos listauksilla on versioita, EtsyListingsDownload.csv-tiedostoa ei välttämättä tuoda oikein ilman muokkauksia. Jos esimerkiksi jokaisella versiolla on yksilöllinen SKU-koodi, CSV-tiedostossa täytyy olla yksi rivi versioiden yksilöllistä yhdistelmää kohden. Jos sinulla siis on T-paita, jonka kokovaihtoehdot ovat ”Small, Medium, Large” ja värivaihtoehdot ”Punainen, Vihreä, Sininen”, tarvitset yhteensä yhdeksän riviä: yhden rivin, jossa on ”Small” ja ”Punainen”, yhden rivin, jossa on ”Small” ja ”Vihreä”, jne.

Vaiheet:

1. Lisää uusi sarake nimeltään Vaihtoehdon1 nimi ja Vaihtoehdon1 arvo.
  2. Käytä samaa muotoa kuin vaiheessa 1 ja lisää lisävaihtoehtosarakkeita, kunnes sinulla on sekä nimi- että arvosarake tuotteiden versiovaihtoehtojen enimmäismäärälle. Jos esimerkiksi jollakin tuotteella on neljä vaihtoehtoa, tee vaihtoehtosarakkeita sarakkeisiin Vaihtoehdon4 nimi ja Vaihtoehdon4 arvo asti.
  3. Ota olemassa olevien ”VARIAATION 1 NIMI”- ja ”VARIAATION 1 ARVOT” -sarakkeiden arvot Etsystä ja lisää ne tarpeen mukaan uusiin Vaihtoehdon1 nimi- ja Vaihtoehdon1 arvo -sarakkeisiin. Lisää ensimmäisen version tiedot käyttämällä alkuperäistä listausriviä ja lisää sitten lisäversioille uusia rivejä tarvittaessa (luomalla kopio samasta nimestä).
  4. Jos Etsyn CSV-tiedostossa on SKU-koodiarvoja:
    1. Lisää uusi sarake nimeltään Version SKU-koodi.
    2. Ota olemassa olevan ”SKU-koodi”-sarakkeen arvot ja lisää ne asianmukaiseen Version SKU-koodi -soluun kullakin rivillä.

Jos jossakin listauksista on ”VARIAATION 1 NIMI” -solu, jossa on ”Koko”, ”VARIAATION 1 ARVOT” -solu, jossa on ”S,M,L”, ja ”SKU-koodi”-solu, jossa on ”TS123-S,TS123-M,TS123-L”, tee seuraavasti:

1. Luo kaksi uutta tyhjää riviä.
  2. Tee listauksen nimestä kopio näille kahdelle uudelle riville.
  3. Lisää ”Koko” Vaihtoehdon1 nimi -soluihin kaikilla kolmella rivillä.
  4. Lisää ”S” kohtaan Vaihtoehdon1 arvo ja ”TS123-S” kohtaan Version SKU-koodi alkuperäisessä listauksessa.
  5. Lisää ”M” kohtaan Vaihtoehdon1 arvo ja ”TS123-M” kohtaan Version SKU-koodi ensimmäisellä lisärivillä.
  6. Lisää ”L” kohtaan Vaihtoehdon1 arvo ja ”TS123-L” kohtaan Version SKU-koodi toisella lisärivillä.

Lisätietoja CSV-tiedoston versiosarakkeista on kohdassa Tuotteiden tuonti ja vienti CSV-tiedostojen avulla.

Vaihe 4: tuo Etsy-listaukset Shopifyhin

Kun olet saanut EtsyListingsDownload.csv-tiedoston ja tehnyt tarvittavat muokkaukset, voit tuoda Etsy-tuotteet Shopifyhin.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Tuotteet.
  2. Klikkaa Tuo.
  3. Klikkaa Lisää tiedosto ja valitse sitten EtsyListingsDownload.csv-tiedosto, joka ladattiin vaiheessa kaksi.
  4. Klikkaa Lataa ja esikatsele.
  5. Tarkista tuonnin tiedot ja klikkaa sitten Tuo tuotteet.

​​Kun CSV-tiedosto on ladattu, saat Shopifylta vahvistusviestin sähköpostiosoitteeseen, jota olet käyttänyt Shopify-kaupan perustamiseen. Tutustu muutamiin yleisten ongelmien ratkaisuihin tai yleisempiin tietoihin tuotteiden tuonnista CSV-tiedoston avulla.

Vaihe 5: vahvista ja järjestä tuotteet tuonnin jälkeen

Varmista tuotteiden Shopifyhin tuomisen jälkeen, että kaikki tiedot on tuotu oikein. Tiedot, kuten hinta, paino ja varastomäärä, voivat vaikuttaa liiketoimintaasi, kun niitä ei ole tuotu oikein.

Yleisten tuontivirheiden tarkistus

Yleiset siirtovirheet
Ongelma Resoluutio
Tuonti onnistui, mutta jokin muuttui. Jos tuodun tuotteen jotkin tiedot ovat muuttuneet, tuontiyhteenvedon Tuotteen tarkistus -osiossa näkyy ilmoitus. Tee tarvittavat muutokset valitsemalla Näytä tuotteet.
Tuotteiden tuonti onnistui, mutta niitä ei julkaistu. Jos tuomasi tuotteet on merkitty piilotetuiksi, niitä ei julkaista, ennen kuin asetat ne saataville myyntikanavissasi.
Tuoduista tuotteista puuttuu joitakin tietoja. Tarkista tuotekuvaus tuotesivulta ja täytä puuttuvat tiedot.
Tuoteversioiden tuominen epäonnistui. Jos tuotteesta puuttuu versiovaihtoehto, sen tuonti ei onnistu. Voit sen sijaan lisätä tuotteen Shopify-kauppaasi manuaalisesti.
Joidenkin asiakkaiden tai tilausten tuonti epäonnistui. Jos tuot useita asiakkaita, joilla on sama sähköpostiosoite tai puhelinnumero, vain uusin päällekkäisiä tietoja sisältävä asiakastietue tuodaan. Voit lisätä kaikki vanhemmat asiakasprofiilit manuaalisesti.

Tarkista ja järjestä tuotteesi

1. Tarkista tuotetiedot, kuten tuotekuvaus, kuvat, versiot, hinta ja metakuvaus.
  2. Luo tuotekokoelmia, jotta voit järjestää tuotteet luokkiin. Tämä auttaa sinua ryhmittelemään tuotteet sekä Shopify adminissa että ulkoisella sivustollasi.
  3. Tuotevaraston ja siirtojen ymmärtäminen on tärkeää, jotta voit seurata yrityksesi varastoa. Tutustu käytettävissä oleviin varastosovelluksiin ja mieti, olisiko niistä hyötyä yrityksellesi.

Vaihe 6: (valinnaista) tuo asiakkaat ja tilaukset Shopifyhin

Voit siirtää Shopifyhin myös tilaushistorian ja asiakastietokannan, jotta näet asiakkaiden aiemmat tilaukset ja voit syventää suhteitasi kohdeyleisöön.

Voit käyttää kolmannen osapuolen siirtosovelluksia Shopify App Storesta. Seuraavista sovelluksista voi olla apua asiakkaiden ja tilausten tuonnissa:

Vaihe 7: (valinnaista) tuo arvostelut Shopifyhin

Etsy-listausten arvosteluja voidaan siirtää Shopifyhin myös kolmannen osapuolen sovelluksella. Seuraavassa on joitakin vaihtoehtoja:

Voit käyttää kolmannen osapuolen siirtosovelluksia Shopify App Storesta. Seuraavista sovelluksista voi olla apua arvostelujen tuonnissa:

Vaihe 8: (valinnaista) pidä Etsy- ja Shopify-kaupat synkronoituina

Virallinen Shopify Marketplace Connect -sovellus tarjoaa valinnaisen tavan myydä sekä Shopifyssa että Etsyssä yhdestä paikasta käsin. Listausten, tilausten ja varaston synkronointi ja ylläpito tehdään Shopify-ylläpitäjässä.

Vaihe 9: tee sivustosta näyttävä

Aloittamisen helpottamiseksi kauppasi adminin Teemat-sivulla on valmiina oletusteema, kun avaat Shopify-tilin. Sinun täytyy mukauttaa teemaasi, jotta saat sivustosi näyttää haluamaltasi. Jos haluat mukauttaa toista verkkokauppasi teemaa, voit lisätä sen Shopify adminin kautta.

Jos haluat lisätä verkkokauppaasi teeman, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Lisää ilmainen teema Adminissa

Ilmaiset teemat ovat Shopifyn kehittämiä. Shopify tarjoaa tukea ilmaisten teemojen mukauttamisessa.

Vaiheet:

Teeman lisääminen Theme Storesta

Maksulliset teemat ovat ulkopuolisten suunnittelijoiden kehittämiä. Näissä ulkopuolisten teemoissa apua mukautukseen antaa teeman suunnittelija.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse teema. Jos ilmainen kokeilujaksosi on yhä käynnissä, valitse ilmainen teema välttääksesi veloitukset.
  2. Jos olet valinnut ilmaisen teeman, klikkaa Lisää teema tai Aloita tällä teemalla. Jos olet valinnut maksullisen teeman, hanki se klikkaamalla Osta. Maksullisten teemojen hintaa ei palauteta. Voit kokeilla maksullista teemaa ennen ostamista.
  3. Hyväksy maksullisen teeman hankinta klikkaamalla Hyväksy. Teema lisätään ylläpitäjän Teemat-sivulle.

Kokeile maksullista teemaa kaupassasi

Voit ensin kokeilla maksullista teemaa ja miettiä sen sopivuutta kauppasi tuotteiden, brändien värien ja tyylin kanssa. Voit muokata esikatseltavaa teemaa teemaeditorilla. Kaikki tekemäsi muutokset tallennetaan, kun ostat teeman. Voit valita esikatseltavaksi jopa 19 maksullista teemaa ja vertailla niitä ennen ostamista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Theme Storeen ja valitse maksullinen teema.
  2. Klikkaa Testaa teemaa. Teeman esikatselu latautuu verkkokauppaan.
  3. Tee joku seuraavista:
    • Voit lopettaa teeman esikatselun klikkaamalla Sulje esikatselu.
    • Jos haluat ostaa teeman, klikkaa Osta.
    • Jos haluat muokata teeman asetuksia teemaeditorilla, valitse Mukauta teemaa.

Jos et osta maksullista teemaa, se lisätään silti ylläpitäjän Teemat-sivulle. Testaamissasi maksullisissa teemoissa on Teemakokeilu-merkintä.

Vaihe 10: määritä toimitus

Sinun täytyy määrittää toimitushinnat ja -tavat oikein ennen kaupan julkaisua – näin et päädy hyvittämään liikaa perittyjä maksuja asiakkaille tai joudu pyytämään heiltä sähköpostilla lisämaksuja riittämättömien toimitushintojen takia.

Saat lisätietoja tilausten toimittamisesta ja jakelusta klikkaamalla tästä.

Vaiheet:

1. Tarkista kauppasi osoite, jotta saat tarkat toimitushinnat sijaintisi perusteella. Jos toimitat muista paikoista, lisää ne sijainneiksi.
  2. Luo toimitusalueet, jotta toimitukset eri alueille, valtioihin ja maihin sallitaan.
  3. Jos käytät kuljetuspalvelun laskemia toimitushintoja, määritä toimituksen mitat. Monet kuljetuspalvelut käyttävät toimitushintoja laskiessaan tilavuuspainoa (paketin korkeus, paino ja syvyys).
  4. Määritä toimitushinnat luomiasi toimitusalueita varten.
  5. Valitse yritykseesi sopiva toimitusstrategia. Ennen sen päättämistä kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja arvioida omia tarpeitasi.
  6. Päätä, miten haluat jaella tilaukset. Voit jaella ja lähettää tilaukset itse tai käyttää jakelupalvelua, joka toimittaa tilaukset puolestasi.

Vaihe 11: määritä veroja koskevat tiedot

Myyntiveron periminen muodostaa keskeisen osan yritystoimintaa. Kauppasi tuotteisiin sovellettavat myyntivero­määräykset riippuvat sijainnistasi, joten varmista täyttäväsi asianmukaiset edellytykset perehtymällä huolella verojen määritysprosessiin Shopifyssa.

Verojen veloitus toimituksen määränpäiden perusteella

Kun määrität tuotteiden toimitusta, voit lisätä toimitukseen liittyvät verot tuotteisiisi asiakkaan maakunnan, osavaltion tai alueellisten verosäännösten perusteella. Shopify laskee ne automaattisesti.

Jos haluat muuttaa veroja manuaalisesti alueellisten verosäännösten tai tietyn tuotekokoelman mukaan, voit tehdä sen veron ohitusta käyttämällä.

Verojen perinnän seuranta

Kun määrität tuotteiden veroasetukset, mieti, miten aiot seurata verojen perintää vuoden aikana.

Jos et ole vielä valinnut verojen perinnän seurantaan käytettävää järjestelmää, voit tutustua kirjanpitosovelluksiin Shopify App Storessa.

Vaihe 12: määritä maksupalveluiden tarjoaja

Sinun on otettava käyttöön maksupalveluiden tarjoaja, jotta voit ottaa vastaan maksuja. Maksupalveluiden tarjoaja mahdollistaa myös maksujen turvallisen vastaanottamisen. Shopify Payments on saatavilla tietyissä maissa. Saatavilla on myös useita tuettuja kolmannen osapuolen maksuntarjoajia.

Maksupalveluiden tarjoajan määrittäminen

1. Valitse Shopifyn tai tuetun kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja.
  2. Aktivoi Shopify Payments tai kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoaja Shopify-ylläpitäjässä.
  3. Valitse haluamasi tapa vastaanottaa ja hyväksyä maksuja ostoksia tekeviltä asiakkailta.

Maksupalveluiden tarjoajat määritettyäsi seuraavana on vuorossa kassasivun määritys, jotta voit alkaa käsitellä asiakkaiden tilauksia.

Kassavaiheen määrittäminen

1. Määritä tilauksen jakelu ja maksun hyväksyntä.
  2. Lisää kauppasi käytännöt, niin asiakkaat voivat tarkastella niitä ennen kassavaiheen viimeistelyä.
  3. Muokkaa kassan asiakastietoihin liittyviä asetuksia ja päätä, aiotko kerätä asiakkaiden sähköpostiosoitteita tapahtuma- ja tarjoustietojen lähettämistä varten.

Vaihe 13: tee testitilauksia

Kun olet nyt määrittänyt maksuasetukset, testaa muutamia tapahtumia varmistaaksesi, että kaikki toimii. Testitilauksen tekeminen auttaa ymmärtämään prosessia, jonka asiakas käy läpi ostaessaan tuotteita. Shopify Adminin Tilaukset-sivun kautta pääset käsiksi kaikkiin asiakkaiden tekemiin tilauksiin.

Voit tehdä testitilauksia erityyppisille tapahtumille:

Kun luot ja jakelet tilauksia ja palautat niistä perittyjä maksuja, näet kaikki asiakkaan saamat sähköpostit eri toimenpiteisiin liittyen. Voit muokata näiden sähköpostiviestien malleja Shopify Adminin Ilmoitukset-sivulla.

Vaihe 14: lisää kauppaan henkilöstöä

Jos sinulla on henkilöstöä, joka auttaa sinua kaupan hallinnoimisessa ja pyörittämissä, voit lisätä Shopify-kauppaasi työntekijöitä. Jokaisella työntekijällä on henkilökohtaiset kirjautumistunnukset. Voit myös asettaa työntekijöille käyttöoikeuksia, jotka rajoittavat heidän pääsyään kaupan tietyille alueille ja pitävät arkaluonteiset tiedot turvassa.

Lue lisää henkilöstön hallinnasta.

Vaihe 15: määritä verkkotunnus

Kun perustat Shopify-kauppaa, voit ostaa uuden verkkotunnuksen tai siirtää olemassa olevan kauppasi verkkotunnuksen uudelle Shopify-tilillesi.

Hanki uusi verkkotunnus

Voit ostaa uuden verkkotunnuksen suoraan Shopifysta.

Vaiheet:

1. Osta verkkotunnuksesi Shopifyn kautta.
  2. Aseta Shopify-verkkotunnuksesi ensisijaiseksi, jolloin se tulee näkymään asiakkaiden selaimissa, hakutuloksissa ja sosiaalisessa mediassa.
  3. Määritä sähköpostin edelleenlähetys niin, että viestit, jotka asiakkaat lähettävät mukautetun verkkotunnuksesi sähköpostiosoitteeseen, uudelleenohjataan henkilökohtaiseen sähköpostiosoitteeseesi.

Olemassa olevan verkkotunnuksen yhdistäminen tai siirtäminen Shopifyhin

Jos sinulla on jo verkkotunnus, ohjaa se Shopify-kauppaan näiden vaiheiden mukaisesti.

Voit käyttää olemassa olevaa verkkotunnusta, mutta Shopifyn yksittäisten sivujen linkkirakenne on todennäköisesti erilainen kuin aiemmin käyttämässäsi palvelussa, joten tietyille sivuille johtavat vanhat linkit eivät todennäköisesti lataudu asiakkaille. Vanhan toimituskäytäntösivusi URL-osoite voi olla esimerkiksi example.com/policies/shipping-policy, mutta Shopifyssa se saattaa olla example.com/pages/shipping-policy.

Jotta asiakkaat eivät päätyisi virhesivuille, voit määrittää ennen verkkotunnuksen siirtämistä URL-osoitteiden uudelleenohjaukset kaikille asiakkaidesi tallentamille kirjanmerkeille tai kolmannen osapuolen lähteiden linkeille. Tällä tavoin, jos asiakas käy vanhassa linkissä verkkotunnuksen siirron jälkeen, hänet uudelleenohjataan uuteen linkkiin, eikä virhesivulle.