Tee B2B-yritysten joukkoasennus olemassa olevista tukkukauppa-asiakkaistasi

Yritykset ovat yrityksiä, joille myyt B2B:n käyttämiseksi Shopifyssa, ja niihin voi liittää useita sijainteja ja B2B-asiakkaita. Jokaiselle yrityksen sijainnille voidaan määrittää myös tietty hinnoittelu, tuotevalinnat, maksuehdot, kassavaihtoehdot, toimitusosoitteet ja paljon muuta.

Voit tehdä B2B Shopifyssa -palveluun kuuluvalla yritysten joukkoasennustyökalulla seuraavat toimenpiteet:

Yritysten määrittäminen

Voit käyttää Shopify Adminin Asiakkaat-osiossa olevaa joukkoasennustyökalua, jos haluat määrittää B2B-yrityksiä nykyisistä tukkukauppa-asiakkaistasi. Voit valita samanaikaisesti enintään 250 tukkukauppa-asiakasta tai suorittaa prosessin pienemmissä ryhmissä.

Riippuen siitä, kuinka monta asiakasta valitset, asiakkaiden joukkoasennustyökalua on ehkä suoritettava taustalla, jotta asennus voidaan suorittaa loppuun. Kun asennus on valmis, saat sähköpostiviestin, jossa mahdollisesti mainittavat virheet on korjattava.

Tee näin

1. Napsauta Shopify Adminin Asiakkaat-osiossa Lisää suodatin ja valitse Plus-tukkukauppakanavan asiakastunniste.
  2. Napsauta valintaruutua kunkin asiakkaan vierestä, jolle haluat määrittää B2B-yrityksiä. Voit valita kaikki asiakkaat tai suorittaa prosessin vaiheittain valitsemalla asiakkaiden alajoukon.
  3. Klikkaa ...-valikkoa ja klikkaa sitten Lisää yritykseen.
  4. Valitse haluamasi yritysasetukset ja lisättävät asiakastiedot.
  5. Napsauta Määritä yritykset.

Asiakastietojen tuominen

Yritysten joukkoasennuksen aikana voit valita, tuodaanko seuraavat asiakkaiden tiedot ja asetukset:

Asiakastiedot ja yritysasetukset
Määrite Oikeuksien kuvaus
Aiemmat tilaukset Voit valita, lisätäänkö kaikki asiakkaan aiemmat tilaukset yrityksen sijaintiin. Jos valitset tämän vaihtoehdon, asiakkaat voivat tarkastella aiempia tukkukauppatilauksiaan kirjautuessaan sisään. Suosittelemme, että tuot aiemmat tilaukset, jos valitsemasi asiakkaat edustavat jo B2B-suhteita.
Verovapautukset Voit valita, haluatko siirtää asiakkaan verovapautukset yrityksen sijaintiin. Jos tukkukauppa-asiakkaan samoja verovapautuksia sovelletaan B2B-yritykseen, sinun pitäisi siirtää verovapautukset.
Salli asiakkaiden lähettää mihin tahansa osoitteeseen Oletusarvoisesti yrityksen toimitusosoite on täytetty kassalla ennakkoon, eivätkä yritykset voi muuttaa sitä. Jos valitset tämän asetuksen, yritykset voivat muuttaa toimitusosoitetta kassavaiheessa.
Lähetä kaikki tilaukset luonnoksena tarkistettavaksi Oletusarvoisesti tilaukset lähetetään kassalla. Jos päätät lähettää kaikki tilaukset luonnoksena, asiakkaan tilaukset lähetetään tilausluonnoksina.
Maksuehdot Voit valita maksuehdot, jotka haluat tarjota asiakkaillesi. Jos haluat, että yritykset maksavat tilaukset kassalla, valitse Ei maksuehtoja.

Jos et tuo näitä asetuksia yritysten joukkoasennuksen aikana, voit myöhemmin päivittää yksittäisten yritysten asetukset manuaalisesti. Lue lisää B2B-yritysasetuksista.

Usein kysyttyä

Miten voin muuttaa yritysten nimiä joukkona?

Kun siirryt Plusin Tukkukauppakanavasta B2B on Shopifyn käyttöön, asiakkaan etu- ja sukunimeä käytetään yrityksen nimen luomisessa. Tämän vuoksi joidenkin yritysten nimet on ehkä päivitettävä. Yritysten nimet voidaan päivittää yksitellen muokkaamalla yrityksen tietoja, mutta niitä ei voi muokata joukkona Shopify Adminissa.

Jos haluat muokata useita yrityksiä joukkona, harkitse kolmannen osapuolen sovelluksen käyttöä.

Miten voin löytää tukkuasiakkaani Asiakas-sivulta, kun olen valmis siirtämään asiakkaani yrityksille?

Voit tunnistaa Plusin Tukkukauppakanava-asiakkaasi Asiakas-sivulla suodattamalla asiakkaan tunnisteen, joka on luotu Plusin Tukkukauppakanavan hinnastolle. Jos et ole varma, mitä tunnisteita käytit hinnastoissasi, löydät tunnisteet Shopify Adminin kohdasta Myyntikanavat > Tukkumyynti > Hinnastot.

Voinko lisätä useita asiakkaita samaan yritykseen?

Kyllä. Jos haluat yhdistää useita olemassa olevia Plus-tukkukauppakanavan asiakkaita yhdeksi B2B-asiakkaaksi, sinun on ensin luotava yritys ensisijaisen asiakkaan perusteella.

Kun olet luonut yrityksen, voit lisätä asiakkaan yritykseen. Voit myös siirtää asiakkaasi ja heidän tilaushistoriansa olemassa olevaan yritykseen ja yrityksen sijaintiin.

Täytyykö minun lähettää B2B-käyttöoikeussähköposti nykyisille Plusin Tukkukauppakanava-asiakkaillemme, jotta he voivat käyttää B2B on Shopifyta?

Sähköpostin lähettämistä suositellaan, mutta se ei ole pakollista. B2B on Shopifyssä on uudet asiakastilit, mikä tarkoittaa sitä, että asiakkaat käyttävät eri kirjautumissivua. Lisäksi asiakkaat eivät enää käytä salasanaa kirjautumiseen. Sen sijaan asiakkaan sähköpostiin lähetetään 6-numeroinen kertakoodi. Tämän muutoksen vuoksi suosittelemme, että lähetät B2B-asiakkaillesi sähköpostin, jotta he saavat tiedon uudesta kirjautumissivusta ja ‑prosessista. Tämän helpottamiseksi voit halutessasi lähettää B2B-käyttöoikeussähköpostin suoraan Shopify Administa tai lähettää ulkoisen sähköpostiviestin, joka sisältää uuden URL-osoitteen asiakkaiden kirjautumista varten.

Voinko määrittää useita sijainteja samalle yritykselle?

Kyllä, yrityksillä voi olla useita sijainteja. Yritysten joukkoasennustyökalu luo kuitenkin automaattisesti vain yhden sijainnin asiakkaan oletusarvoisen osoitteen perusteella. Jos haluat luoda useita sijainteja yritykselle, voit lisätä sijainteja valitsemalla yrityssivulta Lisää sijainti.

Voinko päättää lisätä yritykseen vain muutamia aiempia asiakastilauksia?

Voit lisätä yritykseen joko kaikki asiakkaan aiemmat tilaukset tai et yhtään niistä. Et voi lisätä vain osaa tilauksista.

Jos asiakkaan tilaushistoria sisältää sekä tukkukauppa- että henkilökohtaisia tilauksia, kaikki tilaukset lisätään yritykseen.

Entä jos valitsen väärät asiakkaat ja määritän yrityksiä virheellisesti?

Jos valitset väärän asiakkaan, jolle yritys määritetään, tai haluat poistaa yrityksen, voit poistaa yrityksen B2B:stä. Yrityksen poistaminen poistaa myös tämän yrityksen sijainnin ja poistaa asiakkaan yhteyden yritykseen.

Jos olet lisännyt asiakkaan aiemmat tilaukset yritykselle, tätä yritystä ei voi poistaa.

Onko B2B on Shopifyssa myyntiedustajatoiminto?

Kyllä. B2B on Shopify sisältää myyntiedustajatoiminnon yritysten henkilöstön käyttöoikeuksien kautta. Voit määrittää jokaiselle myyntihenkilöstösi jäsenelle esimerkiksi seuraavat käyttöoikeudet:

• Tarkastele yrityksiä
  • Luo ja muokkaa yrityksiä
  • Sijoita muita työntekijöitä yrityksen sijainteihin
  • Poista yrityksiä

Voit myös rajoittaa myyntihenkilöstön jäsenten näkymän vain niihin yrityksen sijainteihin, joihin heidät on osoitettu.

Jos sinulla on paljon henkilöstöä, voit tehostaa käyttöoikeuksien myöntämistä luomalla roolin myyntiedustajalle.

Lue lisää B2B-myyntihenkilöstön määrittämisestä.

Plusin Tukkukauppakanavassa asiakas pystyi luomaan oman tilinsä, joka hyväksyttiin automaattisesti ja jonka käyttöoikeudet asiakkaalle annettiin. Miten voin tehdä saman B2B on Shopifyssä?

Voit tehostaa B2B-asiakastilin luontiprosessia Shopify Forms ‑sovelluksen avulla. Asiakkaat voivat lähettää verkkokaupassasi lomakkeen, jolla he pyytävät käyttöoikeutta uutena B2B-asiakkaana. Lomakkeen kautta asiakas voi antaa tietoja, kuten yrityksen nimen, yrityksen sijainnin ja asiakkaan nimen.

Vaikka B2B-asiakastilin luominen on enimmäkseen automatisoitu, henkilöstön jäsenen on hyväksyttävä tili manuaalisesti, ennen kuin asiakas voi käyttää B2B-kauppaasi ja tehdä tilauksia.

Lue lisää Shopify Formsin käyttämisestä yritystilipyyntöjen luomiseen.

Mistä löydän yrityspyynnöt?

Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat > Yritykset. Tällä sivulla luetellaan kaikki yritystilit, mukaan lukien sekä hyväksytyt että hyväksymättömät pyynnöt. Yrityksen hyväksynnän tila näkyy Tilaaminen-sarakkeessa, ja uusien pyyntöjen tila on joko Hyväksytty tai Ei hyväksytty.

Lue lisää yrityspyyntöjen tarkistamisesta ja hyväksymisestä.

Miten potentiaaliset asiakkaat voivat käyttää yritystilin pyyntölomaketta?

Jos haluat lisätä lomakkeen verkkokauppaan, luo uusi sivu verkkokaupan editorissa. Tämän jälkeen voit laittaa lomakkeen sivulle ja lisätä sivun linkin valikkoon tai alatunnisteeseen.

Lue lisää Shopify Formsin käyttämisestä.

Miten voin määrittää vähimmäistilausarvon B2B-asiakkaille?

Jos haluat määrittää tilauksen vähimmäisarvon B2B-asiakkaille, voit käyttää metakenttien ja ostoskorin vahvistustoimintojenyhdistelmää.

Vaiheet:

1. Voit luoda yrityksen sijaintiin mukautetun metakentän, jonka nimi on minimum order total.
  2. Lisää tilauksen kokonaissumma yrityksen sijainnin metakenttään.
  3. Luo kassavaiheen vahvistustoiminto, jotta voit varmistaa kassalla, onko tilauksen kokonaissumma yhtä suuri tai suurempi kuin tilauksen vähimmäissumma.

Jos tilauksen kokonaissumma on pienempi kuin tilauksen vähimmäissumma, toiminto estää kassavaiheen viemisen loppuun.

Vaihtoehtoisesti voit asentaa kolmannen osapuolen sovelluksen, joka määrittää, että tietyllä tunnisteella merkittyjen asiakkaiden on tehtävä vähintään vähimmäissumman suuruinen tilaus voidakseen tehdä ostoksen.