Veloitukset

Laskussa näkyy erilaisia veloituksia riippuen kauppasi sijainnista ja sen käyttämistä palveluista. Laskusi maksetaan ensisijaista maksutapaasi käyttäen. Shopify-laskutusveloitukset näkyvät tiliotteellasi näin: SHOPIFY * <yhdeksännumeroinen laskun numero>.

Tilausmaksut

Tilausmaksut riippuvat sopimuksesta ja tilauksen laskutusjaksosta.

Shopify Adminin Laskutus-sivulla on luettelo toistuvasti veloitettavista tilauksistasi. Listassa näkyy Shopify-tilauksen lisäksi mahdolliset muut sopimukset, kuten sovellustilaukset (myös ilmaisen kokeilujakson alaiset), mutta siinä ei näy kokonaan veloituksettomat tilaukset.

Lisäksi voit tehdä muutoksia maksullisiin tilauksiisi luettelosta käsin, mutta vain yhden kaupan osalta kerrallaan.

Maksullisten tilausmaksujen katselu Shopify Adminissa

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

1. Tilaukset-osiossa luetellaan äskettäin asennetut sovellukset.
  2. Jos haluat nähdä kaikki maksulliset tilaukset, klikkaa Näytä kaikki.

3. Jos haluat nähdä Shopify-tilauksesi tiedot, klikkaa tilauksen vierestä …ja sitten Hallinnoi. Siirryt Shopify Adminin Sopimus-sivulle.

4. Jos haluat tehdä muutoksia tiettyyn sovellukseen, klikkaa tilauksen vierestä … ja sitten Hallinnoi. Tämän jälkeen tapahtuu jompi kumpi seuraavista:

• Jos valitset Shopify-sovellustilauksen, siirryt tähän liittyvälle sivulle Shopify Adminissa.
    • Jos valitset kolmannen osapuolen sovellustilauksen, siirryt kyseisen sovelluksen asetussivulle.

Lähetystarramaksut

Kun olet ostanut lähetystarran Shopify Shippingin kautta, se veloitetaan Shopify-tilisi kautta. Mahdollinen toimitusvakuutus tai kuljetuspalvelun perimä maksu muutoksista laskutetaan myös Shopify-tilisi kautta.

Kuljetusmaksut veloitetaan erillääm Shopify-tilauksestasi. Jos peruutat lähetystarran, sen hinta hyvitetään luottona tulevissa tarrahankinnoissa. Kuluja ei korvata suoraan Shopify-tilillesi.

Jokaisella maalla on omat kuljetusveloituksia koskevat verosäännöksensä. Voit tarkistaa kohdasta Lähetystarrojen verot, miten oma maasi verottaa kuljetusveloituksia.

Jos saavutat päivittäisen laskutusrajan lähetystarrojen hankinnassa, voit jatkaa tarrojen ostamista 10 prosentin verran laskutusrajan summasta laskua luotaessa. Voit tarkistaa tilisi laskutusrajan Laskut-kohdasta Shopify Adminin Laskutus-sivulta. Kaikki tänä aikana tehdyt ostokset sisältyvät seuraavaan laskuusi. Jos haluat lisätietoja lähetystarrojen laskutuksesta, ota yhteyttä Shopify-tukeen.

Kolmannen osapuolen tapahtumamaksut

Kolmannen osapuolen tapahtumaveloitukset veloitetaan jokaisesta tapahtumasta, kun käytät kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa maksujen vastaanottamiseen. Tapahtumaveloitukset kattavat Shopifyn integrointikulut ulkopuolisten maksupalveluntarjoajien kanssa, ja niissä on eroja, jotka riippuvat valitsemastasi sopimuksesta.

Kun käytät Shopify Payments -palvelua, sinulta ei veloiteta kolmannen osapuolen tapahtumamaksuja tilauksista, jotka käsitellään Shopify Paymentsin, Shop Payn, Shop Pay -maksuerien tai PayPal Expressin kautta, eikä sinulta veloiteta tapahtumamaksuja manuaalisista maksutavoista, joita ovat esimerkiksi käteinen, postiennakko ja pankkisiirrot.

Shopify Paymentsia ensisijaisena portaalinaan käyttävien Shopify Plus -kauppiaiden tapahtumamaksuista on luovuttu kaikissa muissa käytetyissä maksutavoissa.

Se miten tiliäsi laskutetaan kolmannen osapuolen tapahtumamaksuista riippuu kauppasi tapahtumien määristä, toistuvista sovellusmaksuista ja käyttämästäsi maksupalvelusta.

Tapahtumamaksut eivät koske POS-tilauksia tai manuaalisia maksutapoja, kuten postiennakko, pankkitalletukset, sekit, testitilaukset ja tilausluonnokset, jotka on merkitty maksetuiksi tai odottaviksi. Et saa palautusta kolmannen osapuolen tapahtumamaksuista, kun teet tilaushyvityksen.

Maksut lisätään kolmannen osapuolen maksuntarjoajan käsittelymaksujen päälle.

Laske kolmannen osapuolen tapahtumamaksut

Shopify laskee kolmannen osapuolen tapahtumamaksut 30 päivän jaksolle tällä kaavalla:

[(tuotteiden kustannus - alennukset) + vero + toimitusveloitukset] x korko

Kolmannen osapuolen palvelumaksujen korko vaihtelee sopimuksesi mukaan.

Kolmannen osapuolen tapahtumamaksujen erittelyn avaaminen

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa tarkastavaa laskua Aiemmat laskut ‑osiossa.

3. Jos laskussa on tapahtumamaksuja, Tapahtumamaksut-kohdassa on linkit niihin liittyviin tilauksiin. Voit katsoa tiedot klikkaamalla.

Avautuvassa paneelissa voit katsoa tapahtumamaksun tietoja jokaisesta tämän laskun sisältämästä tilauksesta.

Klikkaa tilausta nähdäksesi kaikki tapahtuman kaikki tiedot.

Verkkotunnukset, teemat ja kertaluonteiset sovellusmaksut

Saat laskun, joka sisältää kertaveloituksen eri toimista, kuten verkkotunnuksen rekisteröimisestä, teeman ostamisesta tai sovellushankinnasta. Voit katsoa tilihistoriaasi Laskut-kohdassa Shopify Adminin Laskutus-sivulla.

Teemaostojen maksuja ei hyvitetä.

iPhonen Tap to Pay

iPhonen Tap to Pay -ominaisuuden avulla voit hyväksyä lähimaksuja pankki- tai luottokorteilla ja kaikilla digitaalisilla lompakoilla ilman maksulaitteistoa. Katso lisätietoja kohdasta Maksujen hyväksyminen iPhonen Tap to Pay -ominaisuudella.

Tap to Pay -ominaisuudesta veloitetaan lisämaksuja. Kaupat voivat käsitellä enintään sata Tap to Pay -tapahtumaa kalenterikuukauden aikana ilman lisämaksuja. Tämän jälkeen kuukauden loppusummaan lisätään 0,25 USD kustakin tapahtumasta. Kaikkiin tapahtumiin sovelletaan Shopify Paymentsin tavallisia pankki- ja luottokorttimaksuja.

Tap to Pay -ominaisuuden maksut näkyvät Shopify-laskussa erillisenä rivikohtana.

Shopify Tax

Shopify Tax on saatavilla kaikille kauppiaille, jotka myyvät asiakkaille Yhdysvalloissa. Shopify Tax -maksut näkyvät laskussa, jos kaikki seuraavat seikat toteutuvat:

• Kauppasi sijaitsee Yhdysvalloissa tai olet verkkokauppias, joka myy yhdysvaltalaisille asiakkaille.
  • Perit veroja osavaltioissa, joissa olet verovelvollinen.
  • Olet valinnut veropalveluksi Shopify Taxin.
  • Kauppasi on tehnyt myyntiä vähintään 100 000 Yhdysvaltain dollarin edestä yhden kalenterivuoden aikana.

Jos kauppasi kokonaismyynti ylittää maksukynnyksen, niistä kauppasi maksutapahtumista, joiden vero on laskettu, veloitetaan prosentuaalinen maksu.

• 0,35 %:n laskentamaksu veloitetaan tilauksista, joissa vero lasketaan Shopify Starter-, Shopify Lite-, Basic Shopify-, Shopify- ja Advanced Shopify -sopimuksen alaisissa kaupoissa.
  • 0,25 %:n laskentamaksu veloitetaan tilauksista, joissa vero lasketaan Shopify Plus -sopimuksen alaisissa kaupoissa.

Maksu koskee tilauksia osavaltioista, joissa olet ottanut veron perinnän käyttöön, mukaan lukien asiakas- tai tuotekohtaisten verovapautusten alaiset tilaukset. Maksu ei koske:

• tilauksia maista, joissa et peri veroa
  • tilauksia, joiden lähtöpaikka ja toimituskohde ovat muualla kuin Yhdysvalloissa
  • Shopifyn ulkopuolelta tuotuja tilauksia
  • tilauksia tai tilausten osia, jotka maksetaan lahjakortilla

Maksuja ei sovelleta myyntiin osavaltioissa, joissa et peri veroa. Lisäksi määritettynä ovat seuraavat enimmäismaksut:

• 0,99 USD:n enimmäismaksu. Tilauksen kokonaissummasta riippumatta sinulta veloitetaan enintään 0,99 USD per tilaus.
  • Vuosittainen enimmäismaksu 5000 USD. Riippumatta myynnistäsi kalenterivuoden aikana veloituksesi on enintään 5000 USD vuodessa.

Lisätietoja Shopify Taxista.

Shopify Email

Kaikki kauppiaat, joilla on Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- ja Shopify Plus ‑tilaussopimus, saavat 10 000 ilmaista sähköpostia lähetettäväksi aina kuukauden alussa. Sähköpostipalvelun hinta lasketaan seuraavalla kaavalla:

• Sähköpostit lasketaan jokaisen yksittäisen sähköpostiosoitteen perusteella, johon sähköpostitoimintaa on lähetetty. Esimerkiksi yhden (1) mainossähköpostin lähettäminen 800 tilaajalle lasketaan 800 sähköpostiksi.
  • Käyttämättömät sähköpostiviestit eivät siirry seuraavalle kuukaudelle.
  • Voit lähettää 10 000 ilmaissähköpostin ylittäviä lisäsähköposteja hinnalla 1 $ (USD) 1 000 lisäsähköpostia kohden 300 000 sähköpostiin saakka. Kun 300 000 sähköpostin rajapyykki saavutetaan, sen ylittävistä lisäsähköposteista veloitetaan 0,65 $ 1 000 sähköpostia kohden. Kun 750 000 sähköpostin rajapyykki saavutetaan, sen ylittävistä lisäsähköposteista veloitetaan 0,55 $ 1 000 sähköpostia kohden. Sinua ei laskuteta lisäsähköposteista, ennen kuin kustannukset ylittävät 0,005 $:n rajan.
  • Shopify Email on käytettävissä Basic-, Shopify-, Advanced Shopify- ja Shopify Plus ‑tilaussopimuksilla, ja sinulta veloitetaan vain lähettämäsi sähköpostit.

Lisäsähköpostien lähettämisestä aiheutuvat kustannukset lisätään edellisen kuukauden Shopify-laskuusi markkinointisähköposteina. Lisätietoja kunkin sähköpostitoiminnan kustannuksista saat Shopify Adminin Laskutus-kohdasta Näytä tiedot.

Verot

Jos yrityksesi sijaitsee Kanadan tai Yhdysvaltain lainkäyttöalueella, jossa Shopifylla on yritystoimintaa, Shopify on lain mukaan velvollinen veloittamaan sovellettavat verot tilauksestasi. Shopify veloittaa verot vain silloin, kun lainkäyttöalueen veroviranomaiset niin vaativat. Nämä verot liittyvät Shopify-tilaukseesi, eivätkä myymäsi tuotteet tai palvelut vaikuta niihin.

Shopify on kanadalainen yritys, joka toimii Kanadassa ja jolla on myyntiveron perintävelvollisuus seuraavissa Yhdysvaltain osavaltioissa ja liittopiireissä.

Yhdysvaltojen osavaltiot ja alueet, joissa Shopifyn pitää periä myyntiveroa.
  • Alabama
  • Alaska
  • Arizona
  • Arkansas
  • Kalifornia
  • Connecticut
  • Colorado
  • Florida
  • Georgia
  • Havaiji
  • Idaho
  • Illinois
  • Indiana
  • Iowa
  • Kansas
  • Kentucky
  • Louisiana
  • Maine
  • Maryland
  • Massachusetts
  • Michigan
  • Minnesota
  • Mississippi
  • Missouri
  • Nebraska
  • Nevada
  • New Jersey
  • New Mexico
  • New York
  • Pohjois-Carolina
  • Pohjois-Dakota
  • Ohio
  • Oklahoma
  • Pennsylvania
  • Rhode Island
  • Etelä-Carolina
  • Etelä-Dakota
  • Tennessee
  • Texas
  • Utah
  • Vermont
  • Virginia
  • Washington D.C.
  • Washington
  • Länsi-Virginia
  • Wisconsin
  • Wyoming

Jos kauppasi sijaitsee Kanadassa tai jossakin luetelluista osavaltioista tai jollakin luetellulla alueella, tilauksesta saatetaan veloittaa sovellettavat verot (HST/PST/GST tai osavaltion/piirikunnan/kunnan vero). Jos kauppasi sijaitsee muualla kuin Kanadassa tai jossain osavaltiossa tai alueella, jossa Shopifylla on veronperintävaatimus, tilausmaksuun ei tule soveltaa veroja.

Verot näkyvät laskussa erillisellä rivillä.

Tiliveloituksia koskevat verot

Jos asut alueella, jossa Shopify on velvollinen veloittamaan veroja tilimaksuistasi, veloitukset näkyvät Shopify-laskussasi.

Intiassa veloitettu GST

Jos kauppasi sijaitsee Intiassa, 15. joulukuuta 2021 alkaen sinulta veloitetaan Shopify-maksuistasi tavara- ja palveluvero (GST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisissa Shopify-laskuissasi. Voit saada vapautuksen GST-veron maksamisesta antamalla GST-tunnistenumerosi (GSTIN).

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.
  3. Klikkaa GSTIN-osassa Lisää GSTIN.
  4. Syötä GSTIN-koodi ja klikkaa sitten Lisää GSTIN.

Singaporessa veloitettu GST

Jos kauppasi sijaitsee Singaporessa, sinulta veloitetaan Shopify-maksuistasi joulukuusta 2019 alkaen tavara- ja palveluvero (GST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisessa Shopify-laskussasi. Tästä eteenpäin GST-numerosi ei voi olla verovapaa.

Malesiassa veloitettava SST

Jos kauppasi sijaitsee Malesiassa, lokakuusta 2021 alkaen sinulta veloitetaan Shopify-maksusi yhteydessä myynti- ja palveluvero (SST). Tämä veloitus näkyy kuukausittaisessa Shopify-laskussasi. Tästä eteenpäin SST-numerosi ei voi olla verovapaa.

ALV-numero Euroopassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi sijaitsee Euroopassa, sinun on joko annettava arvonlisäveronumero tai osoitettava, ettei sinulla ole sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.

3. Anna ALV-numero-osiossa ALV-tiedot:

• Jos sinulla on ALV-numero, klikkaa Lisää ALV-numero, syötä se sille varattuun tilaan ja klikkaa Tallenna.
    • Jos sinulla ei ole ALV-numeroa, klikkaa Minulla ei ole ALV-numeroa ja klikkaa sitten Vahvista. ALV-numeron kohdalla näkyy N/A (Ei käytettävissä).
  4. Klikkaa Tallenna.

Shopify tarkistaa ALV-numerosi ALV-tietojen vaihtojärjestelmän (VIES) kautta ja muuttaa sen odottaa-tilan tarkistettu-tilaksi, kun tarkistus on suoritettu.

Irlannissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Irlannissa, sinulta veloitetaan 23 %:n arvonlisävero asiaankuuluvista Shopify-maksuista. Tämä maksu näkyy kaikissa kuukausittaisissa laskuissasi 1.6.2019 jälkeen.

Sveitsissä veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Sveitsissä, sinulta veloitetaan 7,7 %:n arvonlisävero asiaankuuluvista Shopify-maksuista. Tämä maksu näkyy kaikissa kuukausittaisissa laskuissasi 1. elokuuta 2021 jälkeen.

Chilen kaupoissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Chilessä, 4.1.2022 alkaen sinulta peritään 19 % arvonlisävero. Jos sinulla on RUT (Rol Único Tributario), Shopify-laskusi voidaan vapauttaa ALV-maksuista. Sinun täytyy syöttää kelvollinen RUT Shopify Adminiin ja vakuuttaa, että olet ALV-verovelvollinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.
  3. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Lisää RUT.
  4. Kirjoita RUT-ruutuun RUT-numerosi.
  5. Valitse Vakuutan, että maksan ALV-veroa Chilessä.
  6. Klikkaa Lisää RUT.

Saudi-Arabian kaupoissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Saudi-Arabiassa, 19.11.2022 alkaen sinulta peritään 15 %:n arvonlisäveroa. Jos sinulla on ALV-numero, Shopify-laskusi voidaan vapauttaa ALV-maksuista. Sinun täytyy syöttää kelvollinen 15-numeroinen verotunnuksesi Shopify Adminiin ja vakuuttaa, että olet ALV-verovelvollinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.
  3. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Anna verotunnus.
  4. Anna verotunnus.
  5. Valitse Vakuutan, että olen ALV-verovelvollinen Saudi-Arabiassa ja voin pyydettäessä toimittaa ALV-todistuksen.
  6. Klikkaa Lisää verotunnus.

Arabiemiirikuntien kaupoissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Arabiemiirikunnissa, 19.11.2022 alkaen sinulta peritään 5 %:n arvonlisäveroa. Jos sinulla on ALV-numero, Shopify-laskusi voidaan vapauttaa ALV-maksuista. Sinun täytyy syöttää kelvollinen 15-numeroinen verotunnuksesi Shopify Adminiin ja vakuuttaa, että olet ALV-verovelvollinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.
  3. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Anna verotunnus.
  4. Anna verotunnus.
  5. Valitse Vakuutan, että olen ALV-verovelvollinen Arabiemiirikunnissa ja voin pyydettäessä toimittaa ALV-todistuksen.
  6. Klikkaa Lisää verotunnus.

Thaimaan kaupoissa veloitettava ALV

Jos kauppasi sijaitsee Thaimaassa, 20.11.2022 alkaen sinulta peritään 7 % arvonlisäveroa. Jos sinulla on ALV-numero, Shopify-laskusi voidaan vapauttaa ALV-maksuista. Sinun täytyy syöttää kelvollinen 13-numeroinen verotunnuksesi Shopify Adminiin ja vakuuttaa, että olet ALV-verovelvollinen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.
  2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.
  3. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Anna verotunnus.
  4. Anna verotunnus.
  5. Valitse Vakuutan, että olen ALV-verovelvollinen Thaimaassa ja voin pyydettäessä toimittaa ALV-todistuksen.
  6. Klikkaa Lisää verotunnus.

ALV-numero Etelä-Afrikassa sijaitseville kaupoille

Jos kauppasi on Etelä-Afrikassa, sinulta veloitetaan 15 prosentin arvonlisävero (ALV). Voit joko antaa ALV-numeron tai ilmoittaa, ettei sinulla ole sitä.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.

3. Anna Verorekisteröinti -osiossa ALV-tietosi:

• Jos sinulla on ALV-numero, Klikkaa Lisää ALV-numero, kirjoita ALV-numero annettuun tilaan ja klikkaa Lisää ALV-numero.
    • Jos sinulla ei ole ALV-numeroa, klikkaa Minulla ei ole ALV-numeroa ja klikkaa sitten Vahvista.

Vapautus Australian GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Australiassa, Shopify-tilaukseesi ja Shopify Shipping -tarroihin sovelletaan Australian tavara- ja palveluveroa (GST) 10 %:n verokannalla. Shopify ei kuitenkaan peri GST-veroa maksuistasi, jos olet GST-rekisteröity Australiassa ja lisäät Australian yritystunnuksen (ABN) Shopify-kauppaasi.

ABN on 11-merkkinen numerosarja, jota Australian viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet GST-rekisteröity Australiassa, lisää ABN, jotta voit saada GST-vapautuksen. ABN:n lisääminen Shopify-kauppaasi ja GST-rekisteröinti Australiassa ovat molemmat välttämättömiä Shopify-tilauksen GST-vapautuksen saamiseksi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.

3. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.

4. Syötä ABN-numerosi ja klikkaa sen jälkeen Lisää ABN.

Vapautus Uuden-Seelannin GST-verosta Shopify-tilauksissa

Jos kauppasi sijaitsee Uudessa-Seelannissa, 1. heinäkuuta 2020 alkaen Shopify veloittaa Shopify-laskulla 15 %:n tavara- ja palveluveron. Jos kuitenkin rekisteröidyt maksamaan Uuden-Seelannin tavara- ja palveluveroa ja lisäät IRD (Inland Revenue Department) -numeron Shopify-kauppaasi, Shopify ei peri tavara- ja palveluveroa maksuistasi.

IRD on 8- tai 9-merkin pituinen numero, jota Uuden-Seelannin viranomaiset käyttävät yrityksesi tunnistamiseen. Jos olet tehnyt Uuden-Seelannin GST-rekisteröinnin, lisää IRD-numerosi, jotta voit saada vapautuksen GST-verosta.

Voit lisätä IRD-numeron 1. heinäkuuta 2020 mennessä, jotta yrityksesi voi valmistautua muutosta varten. IRD-numeron lisääminen Shopify-kauppaan ja rekisteröityminen Uuden-Seelannin GST-veroa varten ovat molemmat välttämättömiä toimia, jotta voit saada GST-verovapautuksen Shopify-tilauksesta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.

3. klikkaa Verorekisteröinti-osiossa Kyllä, olen GST-rekisteröity.

4. Syötä IRD-numerosi ja klikkaa sitten Lisää IRD.

Turkin ALV-vapautus Shopify-tilauksista

Jos kauppasi sijaitsee Turkissa (Türkiye), Shopify on 1.8.2021 alkaen velvollinen lisäämään ALV:n Shopify-laskuusi. Shopify-laskusi voidaan kuitenkin vapauttaa ALV:sta, jos sinulla on 10-numeroinen verotunniste (Vergi Numarasi).

Verotunnisteen lisääminen Shopify-kauppaasi on tarpeen, jotta voit saada ALV-vapautuksen Shopify-tilauksestasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Klikkaa Nykyinen laskutusjakso ‑osiosta Muokkaa laskutusprofiilia.

3. Klikkaa Verorekisteröinti-osiossa vaihtoehtoa Kyllä, olen ALV-rekisteröity.

4. Anna verotunnisteesi ja valitse sitten Lisää verotunniste.

Laskutushyvitykset

Tilisi hyvitykset ryhmitellään seuraaviin luokkiin:

• Tilaushyvitystä sovelletaan alennuksena tilausmaksuihisi.
  • Sovellushyvitystä sovelletaan alennuksena sovellusmaksuihisi.
  • Toimitushyvitystä sovelletaan alennuksena toimitusmaksuihisi.
  • Tapahtumaluotto sovelletaan alennuksena tapahtumamaksuihisi.

Hyvityksiä sovelletaan seuraavaan laskuusi siihen liittyvässä luokassa. Yhdestä luokasta saatavia hyvityksiä ei voi soveltaa toiseen.

Tarkista käytettävissä olevat laskutushyvityksesi

Vaiheet:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Asetukset > Laskutus.

2. Jos sinulla on saatavilla hyvitys jossain luottoluokassa, klikkaa Nykyinen laskutusjakso-osassa Näytä jäljellä olevat hyvitykset.

3. Näytä Tilin hyvitykset -valintaikkunassa hyvitykset, jotka sinulla on saatavilla jossain hyvitysluokassa.