Administrer bedriften din

Du kan administrere mange deler av bedriften direkte fra Shopify-administrator. Gå gjennom følgende for å finne ut hvordan du bruker Shopify til å administrere de ulike delene av bedriften.

Bestillinger

Når en kunde legger inn en bestilling i butikken din, vises bestillingen i Shopify-administrator på Bestillinger-siden med informasjon om produkt, betaling og kunden.

Du kan administrere bestillingen din inne i Shopify-administrator:

• redigere informasjon om kundens leveringsadresse
  • fjerne eller legge til produkter i bestillingen
  • refundere hele eller deler av en bestilling
  • sende e-post til kunden
  • kjøpe en fraktetikett for Canada Post
  • merk bestillingen som oppfylt

For all informasjon om administrering av bestillinger, se Bestillinger.

Innfrielse

Når en bestilling er lagt inn, kan du konfigurere Shopify-butikken til å hjelpe deg med å innfri bestillingene. Hvert produkt i butikken kan konfigureres til å bruke ulike innfrielsesmetoder.

Hvis du innfrir bestillinger selv, kan du kjøpe fraktetiketter og merke en bestilling som sluttført inne i Shopify-administrator. Når du merker en bestilling som innfridd, vil det sendes en fraktbekreftelse til kunden som inneholder informasjon om forsendelsen.

Hvis du innfrir gjennom en tredjeparts-app, som en app for trykk ved etterspørsel, kan du se i appen for den beste måten å innfri bestillingene på. Mange apper innfrir bestillingene for deg automatisk, og krever ingen manuelle handlinger fra din side.

Hvis du innfrir gjennom en tredjepartstjeneste, som et lager, må du undersøke om tredjepartstjenesten kan akseptere bestillinger via e-post. Hvis de kan dette, kan du konfigurere tredjepartstjenesten som en tilpasset oppfyllelsestjeneste i administratoren. Når du merker en bestilling som sluttført, vil den tilpassede oppfyllelsestjenesten motta en e-post med bestillingsdetaljene slik at de kan innfri bestillingen på dine vegne.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere oppfyllelse.

Kunder

Alle som legger inn en bestilling fra bedriften din eller legger inn e-postadressen sin i et e-postregistreringsskjema legges til som en kundeoppføring i Shopify-administrator. Denne kundelisten kan brukes til å sende e-post til kundene eller vise statistikk om hver enkelt kunde.

Du finner mer informasjon om administrering av kundene dine i Kunder.

Rabattkoder

Du kan opprette rabattkoder som kundene dine kan angi i kassen, eller ha en rabatt som automatisk legges til dersom handlekurven oppfyller bestemte kriterier. Rabatter kan opprettes for spesifikke kunder, produkter eller samlinger, og kan opprette rabatter for bestemte beløp, prosentsatser, gratis frakt, eller kjøp X og få Y.

Du finner mer informasjon om rabattkoder i Rabatter

Analytics

Du har tilgang til rapporter som hjelper deg å drive bedriften og gi deg innsikt, for eksempel hvordan du innhenter kunder, hvor godt produktene dine selger og hva folk søker etter på nettstedet ditt. Antall rapporter du har tilgang til avhenger av Shopify-abonnementet ditt.

Du har også et hovedinstrumentbord for bedriften der du kan se informasjon om butikken, som for eksempel totalomsetning, gjennomsnittlig bestillingsverdi og antall returnerende kunder.

Du finner mer informasjon om butikkanalyse i Analyse.