Pakker for Shopifys distribusjonsnettverk

En pakke er et produkt som kombinerer et antall andre produkter. Når en pakke selges, blir alle varene i den oppfylt samtidig. En pakke kan for eksempel være en dress, som inneholder bukser og en jakke. Produkter i en pakke kan også selges separat.

Hvis du ønsker at Shopifys distribusjonsnettverk (SFN) skal oppfylle pakkene dine, og produktene dine oppfyller alle krav, kan du konfigurere en pakke i SFN-appen.

Produkter som er en del av pakker lagres separat i SFN, og kan også selges som separate varer. Når SFN mottar en bestilling som inneholder en pakke, plukker og pakker SFN varene som tilhører pakken og oppfyller dem sammen.

Lagerbeholdningsenheten (SKU) for en pakke kalles pakke-SKU, mens produktene i pakken har komponent-SKUer.

Hvis du ønsker at SFN skal sette sammen produktene med spesialemballasje før du mottar bestillinger for disse varene, kan du be SFN om å opprette forhåndsmonterte sett.

Krav for konfigurasjon av en pakke

Før du kan konfigurere pakker i SFN må produktene dine oppfylle følgende krav:

Konfigurer en pakke

Hvis produktene dine oppfyller kravene til pakker, kan du konfigurere en pakke i SFN-appen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper, og klikker på Shopifys distribusjonsnettverk.
  2. Klikk på Lagerbeholdning-fanen.

3. Klikk på produktet du vil konfigurere som en pakke.

4. I seksjonen Konfigurer en pakke klikker du på Velg varer.

5. Velg varene du vil legge til som komponenter i pakken.

6. I kolonnen Antall per pakke angir du antall varer du ønsker i én enkelt pakke.

7. Klikk på Lagre pakke.

Hvis du selger produkter som bruker samme vare som andre produkter, kan du angi disse produktene som pakker og velge varen som komponent-SKU.

Finn det tilgjengelige antallet for pakkene dine

For å kunne selge pakkene må SFN ha nok komponent-SKUer for å sette sammen en pakke. Når SFN ikke har tilstrekkelig komponent-SKUer ved noe oppfyllingssenter for å sette sammen en pakke, har pakken et tilgjengelig antall på 0, og den vises som utsolgt i butikken.

Det tilgjengelige antallet av pakken avgjøres av følgende beregninger:

• Ved hvert oppfyllingssenter avhenger antall pakker av det tilgjengelige antallet komponent-SKUer, og antall av hver som kreves for å sette sammen en pakke.
  • Det totalt tilgjengelige antall pakker er summen av antallet pakker som kan settes sammen på tvers av alle SFN-oppfyllingssentre.
  • Beregning av pakketilgjengelighet tar ikke høyde for forhåndsbestillinger, reservasjoner og ventende oppfyllingsforespørsler for de enkelte komponentene.

La oss for eksempel si at en hårvask-pakke krever to komponentprodukter, én sjampo og én balsam. Hvis du har 10 sjampo og 15 balsam ved et oppfyllingssenter, kan du selge 10 slike pakker. Selv om du har flere sjampoer ved et annet oppfyllingssenter, må varene befinne seg ved samme oppfyllingssenter for å sette sammen en pakke.

Sørg for at du tar høyde for de gjeldende lagernivåene i SFN når du tilbakefører komponent-SKUer til lager gjennom innkommende overføringer til et oppfyllingssenter.

Du har tilgang til det tilgjengelige antallet for pakken din i produktlagerbeholdningen i Shopify-administrator eller i SFN-appen.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper, og klikker på Shopifys distribusjonsnettverk.
  2. Klikk på Lagerbeholdning-fanen.

3. Klikk på pakken du vil åpne.

Rediger en pakke i SFN

Du kan legge til, fjerne og justere antall komponent-SKUer i en eksisterende pakke. Hvis du vil redigere en pakke med åpne bestillinger som SFN skal oppfylle, må alle bestillingene enten oppfylles eller kanselleres.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper, og klikker på Shopifys distribusjonsnettverk.
  2. Klikk på Lagerbeholdning-fanen.

3. Klikk på pakken du vil redigere.

4. Klikk på Rediger pakke.

5. Juster de valgte varene og antall varer du ønsker i pakken.

6. Klikk på Lagre pakke.

Hvis du vil endre produktinformasjon om en pakke, bortsett fra SKU, kan du redigere produktdetaljene i Shopify-administrator.

Hvis du vil endre SKU-en til en pakke, må du konfigurere en ny pakke. Hvis du ønsker at mesteparten av informasjonen skal være den samme, kan du duplisere produktet for den gamle pakken for å opprette den nye. Angi det gamle produktet for pakken som utilgjengelig i alle salgskanaler for å forhindre at kundene kan kjøpe den gamle pakken.