Deler og temainnstillinger

Verktøyslinjen i temaredigereren er delt inn i Seksjoner og Temainnstillinger.

Verktøyslinjen i temaredigereren viser Seksjoner og Temainnstillinger.

Du kan bruke seksjoner til å modifisere innholdet og oppsettet til de ulike sidene i butikken din. Du kan bruke temainnstillingene til å tilpasse butikkens skrifttyper og farger, foreta endringer i koblinger til sosiale medier og kasseinnstillinger.

Seksjoner er egendefinerbare blokker med innhold fra ulike sider på nettbutikken din.

• Hjemmesideseksjoner inkluderer funksjoner som f.eks. en lysbildeserie eller en registreringsfunksjon for nyhetsbrevet, som du kan legge til, flytte eller fjerne. Du kan ha opptil 25 seksjoner på hjemmesiden.

• Hver type har sine egne seksjoner. For eksempel fastslår produktside-seksjonen oppsettet til hver produktside i nettbutikken din.

• Sideseksjoner hører alltid til i spesifikke steder i nettbutikken. Du kan tilpasse sideseksjonene, men du kan ikke omorganisere eller fjerne dem.

• Hvert tema inkluderer faste seksjoner som f.eks. topp- og bunntekst, som vises på alle sidene i nettbutikken.

Du kan lese mer om sine unike utvalg av seksjoner og hvordan du tilpasser dem slik at de passer til virksomeheten din.

Dynamiske seksjoner

Du kan legge til, flytte og fjerne disse seksjonene for å tilpasse hjemmesidens oppsett. Hvert tema har et unikt sett med seksjoner du kan velge fra.

Redigere statiske deler

Du kan redigere innholdet i statiske deler.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Fra rullegardinmenyen velger du sidetypen du vil redigere.

Hvis du for eksempel vil redigere Produktsider-delen, velger du Produktsider fra rullegardinmenyen. Siden delene Overskrift og Bunntekst vises på alle sider av nettbutikken din, kan du redigere disse delene uavhengig av hvilken side du velger.

3. Klikk på delen med innholdet du vil redigere.

4. Rediger innstillingene etter behovene dine.

5. Klikk på Lagre.

Legg til dynamiske deler

Du kan legge til opptil 25 dynamiske deler på startsiden din.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. I verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer klikker du på Legg til seksjon.

3. Klikk på deltypen du vil legge til, og klikk på Legg til. Hvert tema har et unikt sett med deler du kan velge fra.

4. Endre delens innhold ved å legge til og redigere innholdsblokkene i verktøylinjen.

5. Klikk på Lagre eller Publiser for å lagre endringene.

Når du legger til et bilde i en del, legges filen til i Filer-delen av administratoren. Du kan gjenbruke et opplastet bilde i andre deler eller sider på butikken din.

Omorganisere dynamiske deler

Du kan omorganisere dynamiske deler på startsiden din.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. På delen du vil flytte, klikker du på ⁞⁞ og drar delen til et annet sted:

Flytte en del i redigeringsprogrammet for temaer

Skjule dynamiske deler

Du kan skjule deler du ikke vil vise i nettbutikken din. Du kan skjule deler som ikke er klare, eller som du ikke er klar til å publisere. Du kan for eksempel opprette en lysbildefremvisning av nye produkter og skjule delen til du er klar til å begynne å selge de nye produktene. Eller du kan opprette en del som annonserer en sesongbasert rabatt og skjule delen til rabatten er aktiv.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. I verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer klikker du på øyeikonet for delen du vil skjule:

Verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer med fremhevet øyeikon

Når en del er skjult, er det en skråstrek over øyeikonet:

Verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer med skjult del

Klikk på øyeikonet igjen for å vise en skult del.

Fjerne dynamiske deler

Du kan fjerne innhold fra en dynamisk del eller fjerne en dynamisk del fra startsiden din. Sletting av innhold på denne måten fjerner delinnholdet, men sletter ikke noe fra kontoen din. Hvis du sletter et produkt eller en samlingsblokk fra en del, kommer produktet eller samlingen fremdeles til å eksistere i administratoren. Hvis du sletter et bilde i en del, kan du fremdeles legge til bildet i andre deler.

Fjerne innhold fra en dynamisk del

Du kan fjerne innhold fra en dynamisk del.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Klikk på delen med innholdet du vil fjerne.

3. I Innhold-delen klikker du på innholdet du vil fjerne fra delen.

4. Klikk på Slett [innhold], der [innhold] er innholdstypen (for eksempel samling, bilde eller logo).

Fjerne en dynamisk del

Du kan fjerne en dynamisk del fra startsiden din.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. I verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer klikker du på delen du vil fjerne.

3. Klikk på Slett del nederst i verktøylinjen.

Ange endringer og utfør på nytt

Angre-knappen reverserer den siste endringen, mens Gjør om-knappen implementerer en endring du først angret. Hvis du klikker på Angre-knappen flere ganger, vil endringene angres, en endring om gangen. Du finner Angre- og Gjør om-knappene nederst i temaredigeringen:

Angre- og Gjør om-knappene i verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer.

Klikk på Angre-knappen for å reversesere følgende endringer:

• legge til, endre rekkefølge på og slette seksjoner
  • legge til farger, skrifttyper og andre innstillinger i fanen Temainnstillinger
  • tilbakestille en temastil

Temainnstillinger

Du kan bruke temainnstillinger for å gjøre endringer i nettbutikkens typografi, farger, koblinger til sosiale medier og kasseinnstillinger.

Temainnstillinger-fanen i verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer

Endre temastiler

En temastil er en samling av innstillinger som er valgt av temadesigneren. Du kan bruke disse i butikken din for å gi den et flott og stilfullt utseende. Alle temaene har en temastil som brukes som standard. Når du tilpasser et tema, erstatter du temaets stilinnstillinger med dine egne. Hvis du bruker en temastil for temaet ditt, endres de nåværende innstillingene dine, for eksempel farger og typografi.

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. I Temainnstillinger-fanen klikker du på Endre temastil.

3. Klikk på en temastil. Hvis temaet ditt inkluderer mer enn én temastil, er de oppført i en kolonne.

4. Klikk på Lagre.

Ange endringer og utfør på nytt

Angre-knappen reverserer den siste endringen, mens Gjør om-knappen implementerer en endring du først angret. Hvis du klikker på Angre-knappen flere ganger, vil endringene angres, en endring om gangen. Du finner Angre- og Gjør om-knappene nederst i temaredigeringen:

Angre- og Gjør om-knappene i verktøylinjen for redigeringsprogrammet for temaer.

Klikk på Angre-knappen for å reversesere følgende endringer:

• legge til, endre rekkefølge på og slette seksjoner
  • legge til farger, skrifttyper og andre innstillinger i fanen Temainnstillinger
  • tilbakestille en temastil