Shop Pay

Obs! Om du vill aktivera Shop Pay måste din butik använda Shopify Payments.

Shop Pay är en snabbkassa som låter kunderna spara sina e-post adresser, kreditkortsuppgifter samt frakt- och faktureringsinformation så att de kan slutföra sin transaktion snabbare nästa gång de använder Shopify-kassan. Detta kan spara tid för dina kunder när de går igenom kassan, särskilt om de redan registrerat sig för Shop Pay i en Shopify-butik.

En kund måste ange en e-postadress i kassan för att kunna spara denna information. Kunder som genomför en betalning i kassan med ett telefonnummer i kontaktfältet kommer inte att erbjudas möjligheten Kom ihåg mig för att spara kontaktuppgifterna. Läs mer om snabbkassor.

Kundens leverans- och faktureringsinformation sparas säkert på Shopifys PCI-kompatibla servrar och delas endast med din butik om en order skapas. Om dina kunder har frågor om hur Shop Pay fungerar eller hur deras data lagras kan du be dem gå till hjälpsidan för Shop Pay.

Shopify kompenserar alla utsläpp vid leverans för varje order som köps via Shop Pay.

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

Språk som stöds

Shop Pay är tillgängligt på följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Hindi
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska (bokmål)
  • Polska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Malay
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska

Kundupplevelse

När en kund går igenom kassan och har angett sin leverans- och faktureringsinformation samt sina kreditkortsuppgifter kan han eller hon spara sin information genom att ange sitt mobiltelefonnummer och registrera sig.

Obs: Om det inte krävs någon leveransadress i kassan blir din kund inte ombedd att registrera sig för Shop Pay.

Nästa gång kunden går till utcheckningskassan tas de till sidan för ordergranskning. När de klickar på Godkänn köpfår de en unik sexsiffrig kod i ett textmeddelande. Därefter uppmanas kunden att ange koden på utcheckningssidan. När de har angett koden behandlas ordern.

Om en kund återvänder till din butik med samma enhet kan han eller hon gå igenom kassan utan att använda SMS-bekräftelse. Vid kassan omdirigeras kunden till Shop Pay för att bekräfta sina uppgifter innan han eller hon återvänder till för att slutföra köpet.

När kunderna har valt Shop Pay och slutfört SMS-bekräftelsen kan de använda sin sparade information i alla Shopify-kassor som har funktionen aktiverad. De behöver inte verifiera sig på nytt.

Om en kund vill ändra telefonnumret på sitt konto hos Shop Pay måste de avregistrera sig från Shop Pay med sitt nuvarande registrerade telefonnummer och skapa ett nytt konto med det nya telefonnumret.

Om din kund har några frågor om hur du använder Shop Pay kan de besöka hjälpen för Shop Pay.

Inaktivera Shop Pay

1. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.

2. Avmarkera Shop Pay i avsnittet snabbkassor.