Spårning och analys av e-post

Om du öppnar spårning kan du se hur många av de e-postmeddelanden som skickats ut med Shopify Email som faktiskt öppnas av mottagarna. Öppen spårning är aktiverat som standard och skapar en öppningsgrad i rapportavsnittet i varje Shopify Email-kampanj som du skickar ut. Öppen spårningsinformation visar endast det totala antalet e-postmeddelanden som har öppnats och inte vilka mottagare som öppnade e-postmeddelandet.

Övrig statistik som visas i rapporten för varje kampanj är:

• Leveransgraden, som informerar dig om hur många e-postmeddelanden som har levererats
  • Hur många prenumeranter som har avslutat prenumerationen
  • Hur många prenumeranter som klickade på en länk i e-postmeddelandet
  • Hur många gånger e-postmeddelandet rapporterades som skräppost
  • Hur många unika besökare din butik hade från e-postmeddelandet
  • Hur många gånger ett besök i din butik från e-postmeddelandet resulterade i att varor lades till i varukorgen
  • Hur många ordrar som gjorts av kunder som besökte din butik från e-post
  • Dollarbeloppet i försäljning som kommit från besök i din butik från e-post

Välj ett alternativ för öppen spårning

Steg:

1. Från din Shopify-administratör, klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar
  3. I avsnittet E-postmarknadsföring väljer du antingen Optimera öppen spårning (rekommenderas), Spåra alla öppningar av e-post Be om samtycke eller Spåra inte.
  4. Klicka på Spara.

Alternativen för öppen spårning avgör hur din Shopify-butik samlar in analys för Shopify Email:

• Optimera öppen spårning (rekommenderas): Shopify samlar in öppningsgraden för dina e-postmarknadsföringskampanjer och hjälper till att upprätthålla ditt rykte som avsändare. Om du vill balansera sekretessval för kunddata med datarapportering väljer du den här inställningen.

• Spåra alla öppningar av e-post: Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmarknadsföringskampanjer, även kallat öppningsgrad, samlas in. Den här inställningen ger dig den mest detaljerade rapporteringen för öppningsgrad.

• Be om samtycke: Prenumeranter kan anmäla sig för spårning genom att klicka på Anmäl dig till spårning av öppnad e-post i sidfoten på dina e-postmarknadsföringskampanjer. Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmeddelanden, kallat öppningsgrad, rapporteras baserat på prenumeranter som anmäler sig, kombinerat med övergripande e-post-engagemang, till exempel klick på länkar.

• Spåra inte: Öppningsgraden för e-post rapporteras inte. Andra analyser för dina e-postmarknadsföringskampanjer, till exempel antalet klick från prenumeranter, samlas fortfarande in.

Om en köpare får ett e-postmeddelande från dig, men besöker din butik direkt med en annan flik eller ett webbläsarfönster, eller vid ett senare tillfälle, istället för att klicka på en länk i e-postmeddelandet, avspeglas inte beteendet i din Shopify Email-analys.

Kommer kunderna att kunna se vilka andra som får e-postmeddelandet?

Nej, alla andra e-postadresser är dolda för mottagaren.

Vad innebär öppningsgrad?

Öppningsgraden visar är hur ofta personer som tar emot din e-post öppnar den.

Vad är en bra öppningsfrekvens?

En bra öppningsfrekvens varierar från 20% till 22%.