Spårning och analys av e-post

I öppen spårning kan du se hur många av de e-postmeddelanden som skickats ut med Shopify e-post som faktiskt öppnas av mottagarna. Öppen spårning är aktiverat som standard och ger dig en öppningsgrad i rapportavsnittet för varje Shopify e-post-kampanj som du skickar ut. Data för öppen spårning visar det totala antalet e-postmeddelanden som har öppnats och av vilka mottagare.

Övrig statistik som visas i rapporten för varje kampanj är:

• Leveransgraden, som informerar dig om hur många e-postmeddelanden som har levererats
  • Hur många prenumeranter som har avslutat prenumerationen
  • Hur många prenumeranter som klickade på en länk i e-postmeddelandet
  • Hur många gånger e-postmeddelandet rapporterades som skräppost
  • Hur många unika besökare din butik hade från e-postmeddelandet
  • Hur många gånger ett besök i din butik från e-postmeddelandet resulterade i att varor lades till i varukorgen
  • Hur många ordrar som gjorts av kunder som besökte din butik från e-post
  • Dollarbeloppet i försäljning som kommit från besök i din butik från e-post

Se din analysrapport för e-postkampanjer

När du har skickat en e-postkampanj genereras en rapport för att du ska få insikter om hur bra den presterade. Du kan identifiera vilka prenumeranter som har utfört specifika åtgärder i e-postmeddelandet eller för vilka e-postmeddelandet studsade. Du kan även exportera CSV-filer med listor över prenumeranter som utförde olika åtgärder.

1. Klicka på Marknadsföring i din Shopify-admin.
  2. Klicka på den e-postadress som du vill granska analyserna för under Senaste marknadsföring.
  3. I avsnittet KAMPANJSAMMANFATTNING klickar du på Visa rapport under förhandsgranskningen av e-post.
  4. Valfritt: Visa eller exportera specifika data om vilka kunder som vidtog specifika åtgärder:
    • Klicka på mätvärdet under e-postengagemang för att visa specifika mätvärden.
    • Om du vill exportera data för ett specifikt mätvärde klickar du på mätvärdet under e-postengagemang och klickar sedan på Exportera.

Välj ett alternativ för öppen spårning

1. Gå till E-post > Inställningar under Appar i din Shopify-admin.
  2. I avsnittet Öppen spårning väljer du antingen Optimera öppen spårning (rekommenderas), Spåra alla öppningar av e-post, Be om samtycke eller Spåra inte.
  3. Klicka på Spara.

Alternativen för öppen spårning avgör hur din Shopify-butik samlar in analys för Shopify Email:

• Optimera öppen spårning (rekommenderas): Shopify samlar in öppningsgraden för dina e-postmarknadsföringskampanjer och hjälper till att upprätthålla ditt rykte som avsändare. Om du vill balansera sekretessval för kunddata med datarapportering väljer du den här inställningen.
  • Spåra alla öppningar av e-post: Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmarknadsföringskampanjer, även kallat öppningsgrad, samlas in. Den här inställningen ger dig den mest detaljerade rapporteringen för öppningsgrad.
  • Be om samtycke: Prenumeranter kan anmäla sig för spårning genom att klicka på Anmäl dig till spårning av öppnad e-post i sidfoten på dina e-postmarknadsföringskampanjer. Antalet prenumeranter som öppnar dina e-postmeddelanden, kallat öppningsgrad, rapporteras baserat på prenumeranter som anmäler sig, kombinerat med övergripande e-post-engagemang, till exempel klick på länkar.
  • Spåra inte: Öppningsgraden för e-post rapporteras inte. Andra analyser för dina e-postmarknadsföringskampanjer, till exempel antalet klick från prenumeranter, samlas fortfarande in.

Om en kund får ett e-postmeddelande från dig, men besöker din butik direkt genom en annan flik eller ett annat webbläsarfönster, eller vid ett senare tillfälle, i stället för att klicka på en länk i e-postmeddelandet, avspeglas inte beteendet i din Shopify e-post-analys.

Kommer kunderna att kunna se vilka andra som får e-postmeddelandet?

Nej, alla andra e-postadresser är dolda för mottagaren.

Vad innebär öppningsgrad?

Öppningsgraden visar är hur ofta personer som tar emot din e-post öppnar den.

Vad är en bra öppningsfrekvens?

En bra öppningsfrekvens varierar från 20% till 22%.