Anpassa dina Shopify POS-kvitton

Om du använder Shopify POS för iPad i Shopify-planen eller högre, kan du anpassa grundmallen för dina utskrivna kvitton från appinställningarna i Shopify POS. Du kan inte redigera uppgifterna om transaktionen på utskrivna kvitton.

Om du har medarbetare med POS PINs, kan du ta bort deras åtkomst till kvittoanpassningsinställningarna genom att aktivera alternativet begränsade tillstånd från sidan personalinställningar.

Lägg till din butiks logotyp till kvittot

Du kan ladda upp en bild (vanligtvis din logotyp) som du vill visa på dina kvitton. Logotypen du laddar upp kommer att ersätta ditt butiksnamn på kvittot.

Om du använder Shopify POS på flera iPad-enheter behöver du ladda upp logotypen på var och en.

Se till att den bild du använder uppfyller dessa grundläggande krav:

• JPG- eller PNG-format
  • svartvit (du kan använda färg, men utskriftskvaliteten kan vara lägre)
  • 400 pixlar bred och 200 pixlar hög.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. Tryck på Tryck för att ladda upp på skärmen Anpassa utskrivna kvitton:

Tryck för att ladda upp knappen — Shopify POS för iPad

4. Välj den bild du vill ladda upp.

Redigera sidhuvudet och sidfoten på dina kvitton

Du kan bifoga ett meddelande till kunderna i sidhuvudet eller sidfoten på dina kvitton.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. Tryck på antingen sidhuvudtext eller sidfotstext på skärmen Anpassa utskrivna kvitton:

Sidhuvud- och sidfotstextknappar — Shopify POS för iPad

4. Ange din anpassade textstorlek och tryck sedan på klar.

Inkludera orderanteckningar på dina kvitton

Som standard är orderanteckningar endast för internt bruk. Om du vill dela orderanteckningar med kunder kan du inkludera orderanteckningar på dina utskrivna kvitton.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. På skärmen Anpassa utskrivna kvitton, aktivera alternativet Visa orderanteckning.

Inkludera kundinformation på dina kvitton

Du kan inkludera en kunds information på kvittot.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. På skärmen Anpassa utskrivna kvitton , aktivera alternativet Visa kundinformation.

Skriv ut din butiks plats på dina kvitton

Du kan skriva ut iPadens tilldelade plats på dina kvitton.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. På skärmen Anpassa utskrivna kvitton, aktivera alternativet Visa butiksplats.

Inkludera orderstreckkoder på dina kvitton

Du kan skanna en kvittostreckkod med en streckkodsläsare (endast 2D-version) eller din iPad-kamera för att öppna den matchande ordern i Shopify POS.

Steg:

1. Från Shopify POS trycker du på Butik och sen på Inställningar.

2. Tryck på Anpassa kvitton.

3. Aktivera alternativet Visa streckkod på skärmen Anpassa utskrivna kvitton.